סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גם
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםאיזה כיף לקבל כל כך הרבה תגובות חמות
המון תודה לכולם!
טובה – אכן את נסעת ב 2005 ואני ב 2006. הלוותי ממך ספר (לא זוכרת של איזה חברה או איזה ליאור). מהספרים של פעם שכשפותחים נפרמים דפים… לכן קניתי לך חדש כשחזרתי.
איילת, נילי – האהבה של שתיכן לערוץ טולמין בהחלט זכורה לי. לפי התיאורים שלכן היתה לי הרגשה שגם אני אוהב וכך היה
איילת, זה נכון גם לאגמי פוסין, כולם אהבנו והמליצו, אצלך ממש הרגשתי את ההתרגשות ובהחלט מרגש להיות שם. מקום מהמם. והיתה לנו שם גם הפתעה נהדרת…
שני – ב Kamp Lazar יש שני אזורי חניה. אחד בקמפ עצמו לאורחים ואחד מחוצה לו. חנינו בחוץ. 2 דקות הליכה.
הבית החלומי / המעלף כהגדרתכם באוסטריה אכן היה מאוד מומלץ. פרטים בהמשך. אבל שלא אובן לא נכון, לא גרנו בזה שבתמונה. זה הבית קיץ של הבית קיץ
-
יום שבת 23.06.18 –
עוד טעימות מעמק הסוצ’ה הנפלא ועוברים לאוסטריה
מתעוררים לנו בנחת בדירה הנפלאה שלנו בעמק הסוצ'ה, היום נתחיל להצפין לכיוון אוסטריה שכשאת הבוקר נבלה לאורך הדרך של עמק הסוצ'ה.
היו לי עוד 2 נקודות חן מוגדרות שאני רוצה להגיע אליהן לאורך הנהר ומעבר לזה כל פינה נחמדה שנמצא בהחלט מבורכת לעצירה. כמה שיותר להסניף את הטורקיז הזה!
את 2 נקודות חן המוגדרות הללו אימצתי מהבלוג של סער קרני. סער, אם אתה קורא אותי - תודה רבה !!
הראשונה, מפל Virje וערוץ Glijun – קצת לפני Bovec פונים לכיוון העיירה לכיוון Pluzna. משם אמורים להגיע למקום שהוגדר ע"י סער כגן עדן. מאוד רציתי להגיע לשם אבל לצערי היו עבודות בכביש
ולא יכולנו להמשיך לכיוון .Pluzna על תיאור המקום והוראות ההגעה בבלוג של סער.
ממשיכים לנקודה הבאה: ערוץ ולינקה - Velika Korita
גם עליו התוודיתי בבלוג של סער והצלחתי למצוא עליה גם עוד הרבה מאוד המלצות. בצדק רב. המקום מדהים!!! מומלץ מאוד לכל מי שנמצא באזור. ההגעה מאוד פשוטה. נוסעים לכיוון הכפר Lepena ועוקבים אחר השילוט.
ראינו אנשים שהגיעו רק לחלק העליון הקרוב לכביש (שזו תצפית מדהימה), קחו את הזמן, המשיכו גם כלפי מטה למקומות שניתן להגיע לקו המים. מים מים בששון!! זו סלובניה. בילינו שם לא מעט זמן. מומלץ בחום!
קבלו הצפה טורקיזית
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםהקדשנו לעמק הסוצ’ה 2 לילות וזו היתה החלטה מצויינת מבחינתי ואף בקלות אפשר להעביר עוד יום יומיים. יש את הרפטינג שלא עשינו, יש פארק אומגות ועוד אטרקציות ובכלל להנות מהאזור הנפלא הזה.
אז לפני שניפרד מעמק הסוצ’ה קצת תמונות של “סתם” נקודות חן לאורך הנהר ושל הדרכים בהם נסענו.
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםבכדי להגיע לאוסטריה יש שתי דרכים, דרך מעבר ורשיץ (Vrsic) או דרך איטליה.
בטיול הקודם נסענו דרך מעבר ורשיץ, יפה אבל לא זכרתי שהיתה התלהבות עד כדי לנסוע בו שוב, על אחת כמה וכמה שהבן שלנו התחיל לפתח אלרגיה לפיתולים (קטע בעייתי עם אמא שאוהבת מעברי הרים
).
ולכן מבחינת תכניות בכלל לא היה לי ספק. היה לי ברור שנוסעים דרך איטליה.
דקות ספורות לפני שאני מתכוונת לעדכן את ה GPS לנסיעה לאיטליה אני זורקת לאוויר בכל רם שיש 2 אפשרויות. הבעל פתאום בכלל לא זוכר את המעבר הרים הזה ומבחינתו בכיף שוב והנער מעדיף שלא להאריך.
תמונה אחת יפה ממקום שעצרנו לקפה במעבר Vrsic ונעבור לסיפור האוסטרי.
-
לימור – את מצלמת ממש כמו שאת מתכננת טיולים.
בשלמות !
אפילו התמונות מהרכב, נראות אצלך גלויה ועוד ממצלמת טלפון, לא יאומן.
טוב נכון שגם הסלובנים תרמו פה איזה הר אחד או שניים וקצת זרעו טורקיזים לכל עבר לטובת העניין, אבל הכישרון שלך להעביר את היופי הזה בתמונות מדהים.
מזמינה אצלך קורס צילום לאלתר, ומחכה להמשך.
טל
-
לימור, טיול מקסים! הסיפור שלך מחזיר עטרה ליושנה כאן בפורום.
-
לימור,
ראיתי את התמונות ב-live ועכשיו אהנה לי מהשידור החוזר שמלווה בכתוביות
התמונות מרהיבות ומעוררות געגוע לטיול הזוגי שלנו אי שם בשנת 2004
וערוץ טולמין כל כך יפה
אנחנו ישנו בצימר מעץ ממש על הערוץ בעיירה טולמין וזוכר עד היום (14 שנה אחרי!!!) את רעש זרם המים בלילה וכשהתעוררנו
יש לי תחושה שבזכותך סלובניה תככב כאן שוב בקיץ הבא
מחכה להמשך...
רובי
-
לימור, איזה כיף לקרוא שוב סיפור שלך! ממש אוהבת את איך שאת כותבת, והתמונות פשוט נהדרות.
נסעתי בעקבותיך כבר פעמיים,אולי זאת תהיה הפעם השלישית?
מחכה להמשך!
-
וואי! התמונות מדהימות ממש!! ואיזה כיף של סיפור , ממש עושה חשק
באיזו מצלמה אתם משתמשים?
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםבוקר טוב
תודה רבה רבה למצטרפים לטיולינו, למלווים, למפרגנים, ובהחלט גם לצופים מהצד. חן חן
זה מחמיא ומדרבן להמשיך, מקווה עוד היום.
התמונות כאמור מהטלפונים הניידים.
הערה קטנה שידועה לרבים אבל ליתר ביטחון:
במדינות כמו סלובניה ואוסטריה יש צורך לקנות מדבקות לאוטוסטרדות – VIGNATE.
המדבקה לסלובניה היא שבועית, מראש קנינו שתיים כי באנו לשבועיים.
המדבקה לאוסטריה היא ל 10 ימים.
את שלושת המדבקות קנינו ביום הראשון לטיול בתחנת דלק בקובאריד שבעמק הסוצ’ה
תודה ויום מקסים לכולם
לימור
-
לימור
התמונות שלך נפלאות.
איזה כיף לפתוח את הבוקר ככה. לא יאמן כמה הירוק ירוק וכמה המים צלולים.
אני מקווה שהגב שלך הבריא.בפעם הבאה שיש למישהו בעיות אורתופדיות, יש לי מטפל שעושה קסמים.
-
איזה כיף לקראות שוב את התמונות הנהדרות שלך, ממש משובב נפש ביום חמסין.
שמחה שהתחלת לספר, שומרת במגירת החלומות ומקווה שהתור שלה יגיע בקרוב
מירה
-
לימור,
את ממש חרוצה. להתחיל לספר 3 ימים אחרי הנחיתה – כל הכבוד!
גווני הירוק של הצמחיה, והכחול טורקיז של האגמים והנהרות זה שילוב מנצח להצלחת טיול.
ממשיך אתך כל הדרך.
-
אוווו זה הבית “שלנו “ בקרינתיה . איזה התרגשות !! מעלה זכרונות נעימים מהמקום . אהבתם ???
-
לימורי חברתי היקרה!
הטורקיז הזה שלך שבה את לבי
הן כששלחת את התמונות בשידור חי והן עכשיו, כאן בפורום!
איזה טיול נפלא ומתוקתק! וגם כשגשם התגנב פה ושם, התחמקתם באלגנטיות והפקתם את המיטב
אני גא בך על התיכנון ועל הביצוע
ועל היותך – את!
מחכה להמשך,
שירלי
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםאיזה כיף שיש מצטרפים חדשים לטיול, ברוכים הבאים יורם, אלעד, מירה וורד
מירל’ה – שוב המון תודה על העזרה, העצות והעידוד במשבר הגב טרום הטיול
ורד, אכן האוס כריסטינה
- אהבתם ??? מאוד!!!
הנה בדיוק הגעתי לקטע האוסטרי ולספר עליו.
אבל למה רשמת שיש מחסן עם סאפ? הבן שלי חיכה לזה והתאכזב. אבל אל דאגה, גם מהר מאוד התאהבנו במקום וגם קיבל סאפ במקום אחר.
אז הגענו לאוסטריה לצימר שלנו על האגם – Haus Christina
כאמור מומלץ מאוד!!!
את הצימר גיליתי בבלוג של ריקי ומיד שיריינתי לנו אותו (ספטמבר שנה שעברה!). ריקי, אם את קוראת אותי, המון תודות!!
תודה רבה גם לורד. מצרפת קישור גם לבלוג שלך, לעוד תמונות ובכלל חומר על קרינתיה. בהחלט נעזרתי.
הצימר נמצא באגם פאקר – Faaker See שבאוסטריה, לא רחוק מסלובניה. קרוב לוילאך. מיקום נהדר.
הצימר עצמו נחמד מאוד אם כי לא פנסי או סופר מודרני, מאוד מרווח (למעט המקלחת והשירותים הדי קלסטרופוביים), נקי מאוד, מאובזר קומפלט, בעל הבית חביב מאוד. מחיר מעולה. לא צריך יותר מזה.
מה עושה אותו כל כך מבוקש?
להאוס כריסטינה יש 3 מבנים. אחד זה הדירות, השני זו בקתה עם מלא אופניים וגולת הכותרת הבקתה על האגם. 500 מטר מהצימר, הבקתה שבתמונות. יש שם סירת פאדלים, 3 קאנו, מיטות שיזוף, מקרר וערכת קפה. יש חדרון קטן עם מפתח לכל צימר שאפשר להחליף בגדים ולאחסן ציוד.
בקיצור מקום משגע.
כל התחלה או סוף יום היינו לוקחים אופניים ורוכבים לבקתה ולאגם.
היינו שם 4 לילות. היה נהדר
מראש תיכננתי מקום אחד בלבד שנוסעים אליו כל יום בכדי לאפשר לנו להנות מהאגם שלנו בנחת.
לקרינתיה יש כרטיס אטרקציות דומה לזלצבורגלנד כארד, בגלל מיעוט האטרקציות שבחרתי, לנו הוא לא השתלם. אבל מציעה לבדוק.
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםשירלוש יקירתי
פיספסתי אותך. כנראה כתבנו יחד...
כיף לי שהצטרפת, המון תודה על הפירגון
נשיבוקים
לימור
-
וואו איזה צימר מדליק
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםיום ראשון 24.06.18 – איזה יום נפלא
את הבוקר, כמו כל בוקר בקרינתיה אנחנו מתחילים בארוחת בוקר טובה בחצר הצימר. נעים, אסתטי, ירוק, וטעים.
שמים בגדי ים, בוחרים אופניים ורוכבים לאגם.
הגברים שלי לוקחים שני קאנו ויוצאים לתור את האגם
אני מסתפקת (הפעם) בסיבוב שעושה לי הבן בסירת פדלים ולצפות בדגים ובברווזים.
התחלה נהדרת של היום.
חוזרים לדירה, מתארגנים ונוסעים לאחד המקומות ההכי יפים שהיינו בטיול
Malta High Alpine Rd – Malta Hochalmstrasse Panoramic Road
מדובר בדרך נופית בתשלום (19.5 יורו לרכב). יש הרבה כאלו בקרינתיה. מקריאה מקדימה הבנתי שזה הטופ. וואו איזה מקום יפה
לא בטוחה שהתמונות ישקפו (בבקשה תגדילו)
כדי להגיע לדרך עצמה יש לנסוע לכיוון העיירה Gmünd in Kärnten ומשם להמשיך כל הזמן ישר. מדובר על שלושת רבעי שעה נסיעה מהצימר, רובה באוטוסטרדה. כמו בטיול הקודם, אוסטריה פשוט כייפית בנסיעות, לא רק לאן נוסעים, הנסיעה עצמה, אפילו באוטוסטרדה, תענוג
מ Gmünd in Kärnten יורדים מהאוטוסטרדה והחגיגה מתחילה.
מתחילה עוד הרבה לפני עמדת התשלום. איזה יופי של דרך.
דרך מדהימה, וגולת הכותרת זה אזור הסכר שבסופה
נתחיל בקצת תמונות מהדרך, את הדובדבן משאירה לאחריהן
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםיש כל כך הרבה תמונות שקשה לבחור.
יש גם מפלים יפים.
מקום מקסים
אוסטריה – התגעגעתי !!!