סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גם
-
לימור יקרה,
בינתיים עברתי על התמונות המדהימות!!! קראתי גם קצת את ה”מנהלות”. אשוב לכאן בהמשך. אין ספק, כי סיפור מבית היוצר שלך הוא לשכפול ברמת הפירוט!
שווה לדעת, שהיית בסלובניה. וגם ב”נספחים”…
אורנה
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםאורנל’ה, תודה רבה!
נשיבוקים
Malta Hochalmstrasse Panoramic Road
או כפי שנקראת בקיצור בהרבה מקומות Maltatal Road היא כאמור דרך נופית מקסימה. אורכה 14.5 ק”מ. יש קטעים חד סטריים אז עוצרים תנועה כל פעם בכיוון אחר אז קחו את הזמן. וקחו את הזמן בכל מקרה כי המקום מדהים!
גולת הכותרת היא אזור הסכר שבתמונות הבאות.
הדרך היא לא מעגלית. נוסעים עד הסכר וחוזרים.
קר שם, להתלבש טוב!
אחרי שסיירנו על הסכר, ועמדנו גם על רצפת הזכוכית (שאותי כן קצת הפחידה), ובעיקר קפאנו מקור, נכנסנו למבנה להתחמם ולחפש קייזרשמן. לא היה
.
אז הם אכלו מרק גולש ואני שטורדל. הנוף מהחלון שם היה מדהים!!!
(חלק מהתמונות פה בהחלט שוות הגדלה)
-
לימור את מספרת ומצלמת מקסים כמו תמיד שזה תענוג לקרוא!
תמיד עושה לי חשק לנסוע אחרייך…
מזל שאת ממשיכה לספק לנו עוד ועוד אפשרויות
-
וואו, וואו, וואו!!!
הדרך הנופית לסכר מלטה מהממת.
אנחנו מתכננים להגיע לשם ביום המעבר לזלצבורגלנד.
מקווה גם לשמים כחולים ובהירים כמו אצלך.
ממתינה בקוצר רוח להמשך.
-
לימור
איזה יופי של סיפור טיול , תמונות יפיפיות מאזור מדהים , אני נהנית מאוד לקרוא ולראות.
תודה על השיתוף
שרה
-
דייייי….. הרגת אותי סופית……
אורנה
-
לימור,
חזרנו אתמול מסלובניה, קרואטיה וונציה.
חלק מהמסלול שלנו זהה. מקומות מדהימים!
התמונות שלך נהדרות.
תודה על השיתוף
-
הי לימור
רק עכשו הגעתי לכתוב למרות שכבר ראיתי את התמונות המהממות קודם
והם אכן מהממות !!
ק מקוה שהכל הסתדר עם כאבי הגב ..למודת נסיון אני וזה מעיק ומלחיץ...
מחכה להמשך !
אני בימים אלה” לומדת בע”פ” את הטיול שלך לאלפים הצרפתים ...
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםבוקר טוב
שוב כיף לראות על הבוקר תגובות כל כך חמות. המון תודות!!!
עוד 2-3 מילים על דרך מלטה.
ציינתי שנוסעים לכיוון Gmünd in Kärnten ומשם כל הזמן ישר. הכיוון צריך להיות ל Malta. קצת מבלבל וחשבנו שפיספסנו כי התשלום הוא הרבה אחרי. פשוט להמשיך ישר.
הדרך נהדרת (כבר ציינתי?
). בקריאה מוקדמת ראיתי שכמה וכמה השוו אותה לגרוסקוגלנר ואף שעולה עליו. לדעתי הגרוס הרבה יותר עוצמתי אבל בהחלט לא כדאי לפספס גם את דרך מלטה.
בסוף הדרך מגיעים כאמור לסכר עצום – Kölnbrein Dam.
הסכר הגבוה ביותר באוסטריה, 200 מ’ גובה. כשמסתכלים ממנו למטה מבינים את הגובה
בעיקר ממרפסת הזכוכית
למטה, אגב, מסלולי הליכה. שווה בדיקה למי שמגיע לאזור ויש לו זמן.
בימים יפים קופצים מהסכר בנג’י.
יום טוב
לימור
-
התמונות מדרך מלטה משגעות
אני שלא ממש התלהבתי מהגרוסגלוקנר ( אולי מצרוף נסיבות סוביקטיביות) מתלהבת ממה שאת מביאה.
מקסים!
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםתודה רבה איריס יקירתי
דרך מלטה באמת שווה!
יום שני 25.06.18
למעט בילוי באגם שלנו של האוס כריסטינה שזה היה לנו בכל יום בקרינתיה, שום דבר מהיום הזה לא יצא כמתוכנן…
בקרינתיה תיכננתי כל יום מקום אחד/אטרקציה לבלות בו והשאר באגם.
מה שאומר בחירה בפינצטה של רק 3-4 מקומות מסך כל מה שיש לקרינתיה להציע. לא קל.
בינתיים בבחירות, סכר מלטה הוכיח את עצמו בגדול וגם להיום יש לי משהו שמאוד רציתי - Gerlitzen Cable Car - באגם Ossiach.
בדיוק מה שאנחנו אוהבים: שילוב של רכבל פתוח, מסלול רגלי, נוף מדהים, אטרקציה (מסלול ירידה בקרטינג) ואגם.
קמנו ליום לא כל כך ברור מבחינת מזג האוויר אבל זה רק 20 דקות מהדירה אז החלטתי לנסוע לבדוק. כבר בדרך ראינו את הענן יושב לו על ראש ההר המיועד. לפי הקופה פתוח. מטפטף וכמעט אין אנשים ואני מנסה לדלות עוד מידע מהקופאי. למעלה 5 מעלות
. הרכבלים הסגור לאחריו הפתוח עובדים, לא ברור לגבי הקרטינג. ואם יש לכם אפשרות ליום אחר אז עדיף, אומר הקופאי. ברור שעדיף, רק לחשוב על לעלות ברכבל פתוח ב 5 מעלות
, נהיה לי קר. ויתרנו.
בסוף הסיפור שלי, אם תשרדו אצרף קישורים לסיפורי טיולים על קרינתיה (לגבי סלובניה, אין צורך כי יש המון) ותוכלו שם לקרוא חברים מפה שבילו ב Gerlitzen. עושה רושם של מקום נפלא אבל אנחנו כאמור ויתרנו. ולא רק לאותו היום.
אז מה עושים? הפיתרון לימי גשם זה מרחצאות. אבל גשום רק חלקית וגם לא נרשם ביקוש למרחצאות. מעדיפים לטייל. על ההר ממול יש טירה שמושכת את עיניי הבעל ועליה לא יושב ענן
מדובר בטירת - Landskron Castle שיש בה הופעות נשרים בסגנון וורפן.
לא היתה לי בתכניות בכלל (אמרתי שבחרתי מעט והשתדלתי את המיטב). מחליטים לעלות. בכביש שמתחת לטירה מחסום וגובים כ 4 יורו עליה לרכב. אנחנו רואים אנשים חונים ומטפסים ברגל. אנחנו מוותרים על 4 יורו. איזה מזל. חתיכת עליה. עולים עם הרכב עד למעלה. הופעת נשרים יש רק בעוד כשעתיים, אין לנו כוונה לחכות. שותים קפה, מחפשים שוב קייזרשמן (ושוב אין). השמש יצאה מבין העננים והתגלה נוף נפלא
לפחות בשביל זה היה שווה לעלות.
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםלא רחוק מאגם פאקר שלנו יש אגם גדול יותר ותיירותי יותר בשם Worthersee.
אחת מהעיירות שסביבו שקיבלה תשבוחות טובות מאוד פה בפורום ובכלל נקראת Velden am Wörthersee.
אין לנו כרגע משהו מוגדר לעשות אז קפצנו לראות אותה. הסתובבנו בטיילת החמודה לצד הברווזים וישבנו במסעדה ממש על המים, בכלל לא רעבים אבל יש קייזרשמן!!
הקייזרשמן היה מאכזב ועם רסק תפוחי עץ, ממש לא מה שזכרנו מהטיול הקודם באוסטריה
. אבל הישיבה שם לצד המים והברווזים היתה נעימה למרות מזג האוויר הסגרירי.
(ולגבי הקייזרשמן, אני בטרום כריסמס הקרוב בוינה כך שיהיו עוד הזדמנויות
)
וולדן עצמה חמודה מאוד והביקור היה שווה ומהנה
אז לא עשינו היום הרבה ובכל זאת עבר יום נחמד.
אני קצת התאכזבתי שלא יצא לנו לבלות ב Gerlitzen, אבל אני הייתי היחידה (כנראה שלא יודעים מה מפסידים אז...)
אחה”צ בהאוס כריסטינה לקחנו אופניים ורכבנו לאגם שלנו.
הכיף באגמים בקרינתיה שהמים לא ממש קרים, גם לא ביום סגרירי (זה ממש לא המים הקפואים של בלד ובוהיני בהמשך
). חתרנו בקאנו, ראינו קשת בענן, דיברנו עם הברווזים והדגים. פשוט ונחמד.
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםיום שלישי, 26.06.18 – יום נפלא
היום טיילנו באחד המקומות היפים בטיול. אגם Weissensee
תראו איזו דרך מדהימה בחר לנו ה GPS.
הרגשה כפרית פסטורלית. אוסטריה במיטבה .
תענוג. כמה נהנתי!
וכמובן המון ירוק ירוק ירוק….
-
לימורי, סלובניה היא אחת המדינות הכי אהובות עלי, הטיול שלנו שם היה אחד הטובים שלנו והנה באת עם הטיול שלך שהיה יותר מושלם ממושלם. בחירת המסלולים, צבע האגמים, הבתים המקסימים שבחרת...ואני לא אגלה מה עוד...אבל באמת שמבחינתי זה הטיול הכי מושלם שלך!!!!
כייף לראות את התמונות על מסך גדול, מחכה להמשך.
-
מיקוש יקירתי, איזו מחמאה! תודה!!
היה טיול מצויין. כדי להפוך אותו למושלם היינו צריכים את הצלע הרביעית במשפחה שבהחלט היתה חסרה לנו.
הדרך המקסימה הזו לקחה אותנו לאגם Weissensee.
הכל התחיל מהסיפור של סוזי שרשמה על אגם זה כך:
"לראות האגם הזה היה מבחינתי MUST.... אגם שמיקומו גבוה כלוא בין הרים.
סוג של גן עדן. איך שהגענו למקום אמרתי שיכולתי להיות רק פה. מקסים מקסים..."
גם אני רוצה!!
אז מה זה אגם Weissensee ומה עושים בו?
ראשית, לפי המקורות, זה האגם הצלול ביותר באוסטריה. עובדה זו יחד עם תמונות נהדרות באתרים השונים בהחלט עוררו בי את החשק להגיע אליו.
יש במקום רכבל פתוח שמקושר למסלולי הליכה. שילוב שאנחנו בד"כ מאוד אוהבים אבל אף אחד מהמסלולים לא ממש דיבר אלי. מה גם שהרכבל פה מתרחק מהאגם ולא נופי אליו. שילוב של רכבל פתוח ומסלול טיול רגלי למטה כבר יש לנו בתוכניות ב Gerlitzen (מה שלא יצא לפועל) אז לגיוון החלטתי על שילוב של מסלול טיול רגלי ושייט. לראות את המים הכל כך צלולים שלו מקרוב
.
הרבה חפירות גזל ממני נושא אגם Weissensee שמהם הבנתי שהצד המומלץ לטייל הוא המזרחי.
שימו לב, אין כביש היקפי לאגם זה. ז"א שאם רוצים להגיע מצד אחד לשני צריך לעשות עיקוף מאוד גדול. לכן חשוב מראש לכוון את הנסיעה לא רק לאגם אלא לאיזו נקודה באגם רוצים.
אנחנו כיוונו לצד המזרחי ל Gasthof Dolomitenblick שם יש חניה וממנו אפשר לעשות טיול קסום לאורך הגדה המזרחית והצפון מזרחית של האגם.
אפשר ללכת כמה שרוצים ולחזור ברגל או להגיע לאחת מתחנות הספינות ולחזור בשייט
נשמע נהדר
בפועל חנינו בקמפינג. מקום מקסים! מקווה שהתמונות יצליחו לשקף משהו.
ניסנו במקום לשלב גם פעילות מים כלשהי אבל לצערינו הכל מהראשון ביולי
למעט קאנו שקצת הרגיש לנו חבל לשלם לקאנו כשיש לנו קאנו חופשי כל יום באגם שלנו בהאוס כריסטינה.
אחרי קפה ופיצה מול האגם יצאנו למסלול הרגלי. המסלול מתפתל ביער לאורך האגם עם הרבה אפשרויות גם לרדת למים. היה נחמד מאוד! הלכנו כמה שבא לנו, אפילו לא הגענו לתחנה הראשונה של השייט שמחזיר וחזרנו על עקבותינו ברגל. הספיק לנו ונהננו מאוד. מקום בהחלט קסום
אין הרבה סיפורי מטיילים על קרינתיה (חבל, אזור מקסים) ומבין אלו שיש אגם Weissensee לא ממש פופולרי. אני ממליצה עליו בחום!
נ.ב. בקישור שצירפתי של הסיפור של סוזי יש בתוכו קישור לעוד סיפור שלה. טיילה בקרינתיה פעמיים. סוזי, המון תודות על השיתוף בכלל ועל Weissensee בפרט
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםאגם Weissensee
כמה יפה הוא – קשה לבחור תמונות...
-
לימורצ’יקית יקירתי,
WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
איזה יופי של צבעים, איזה יופי של טיול, איזה יופי של סיכום!!!
כ”כ אוהבת את הבחירות שלך. גם ביעד, גם בבתים וגם במסלולים. אין ספק שהחפירות שלך מוכיחות, כל פעם מחדש, את עצמן. אין ספק שאת אלופה!
גם הדירה בסוצ’ה וגם האוס קריסטינה – פשוט מושלמים. הייתי נשארת בכל דירה חודש!
והתמונות (פתחתי אחת אחת
) – מושלמות! מהפנטות! ככה כנראה נראה גן עדן.
לא ידעתי שקיים מבחר כ”כ גדול של ירוקים וטורקיזים.
על הדרך הנופית לסכר מלטה זאת הפעם הראשונה שאני שומעת. מהממת! אני בטוחה שבשנה הבאה בחבל קרינתיה לא יבינו מאיפה הגיעו כל התיירים הישראליים האלה (שכמובן יגיעו אליה בעקבותייך).
אני יושבת על המזח באגם Weissensee, משכשכת רגליים במים המהפנטים ומחכה להמשך…..
נשיבוקים
עפרה
-
אוי לימורי, איזה יופי של צינון בחום הזה.
אין אין על אגמים זה פותח את הלב משרה שלווה מלטף את העיניים. (גם לי יש שני אגמים בסוף הטיול שלי).
הסכר באמת עוצמתי ואוסטריה כניראה אף פעם לא מאכזבת.
באמת גן עדן!
-
שרוני, תודה רבה על הליווי הצמוד
.
עפרל’ה, ברוכה הבאה ותודה רבה. השארתי אותך משכשכת רגליים באגם Weissensee, איזה כיף לך
ואיזה כיף לך שסלובניה אוטוטו נכבשת גם על ידך
. תהנו!! אנחנו אפילו חזרנו אליה בשנית וזו היתה החלטה מצויינת.
אגם Weissensee
עוד כמה מילים עליו. גם שם קשה היה לי להיפרד ממנו..
מצרפת מפה של האגם ותחנות השייט. מטיילים עד איפה שרוצים ואפשר לחזור בשייט. אנחנו כאמור את השייט עצמו לא עשינו. בכל מצב יש שם מגוון אפשרויות שילוב של טיול רגלי ושייט. מקריאת חוות דעת קודמות התרשמתי שהקטע של האניות מאוד מסודר ונח. כמו כן התרשמתי שהצד המזרחי והגדה הצפון מזרחית הם החלק היפה. זה מה שאנחנו עשינו ונהננו מאוד
האגם הזה הוא ממש פנינה לדעתי. יש לנו את האגם שלנו ועוד כמה סובבים לו אבל בחרתי להתרחק והיה שווה. אם ניתן היה להשכיר שם סאפ זה בכלל היה עושה אותו למושלם. (מיולי כן יש אפשרות להשכרת סאפ. יש יתרונות וגם חסרונות ל off season).
האגם הזה על מגוון צבעי הטוקריז שלו יישאר לי כזיכרון מתוק לעולמים. תודה – סוזי
בדרך חזרה לאגם פאקר עצרנו בוילאך במסעדת The wok - בופה סיני.
אנחנו מאוד אוהבים את הקונספרט של בופה ובעיקר בופה סיני. מסעדה חביבה, לא הרבה מעבר. אכלנו בופה סיני טובים ממנו אבל בכל זאת מצאנו את עצמנו שם פעמיים.
מרוצים מהיום ושבעים ואנחנו בדרכינו חזרה להאוס כריסטינה שלנו.
אחה"צ אחרון. הקונספט כבר ידוע, לוקחים את האופניים עם מגבות ומה שצריך ויאללה לאגם שלנו. אנחנו, הברווזים, הדגים (יש המון!!) והשלווה.
זה היה בהחלט עוד יום מוצלח בקרינתיה
-
לימור לימור
אין כמו סיפורי הטיולים שלך !!!!
סלובניה היתה על הכוונת שלנו לשנה זו והתכוונו לנסוע דרך ונציה אך מאותה סיבה (איזיגט לא פתחה טיסות לקייץ) שינינו לאלפים הצרפתיים בעקבותיך (ממש כך).
בימים אלו בונה את הטיול לאלפים שמבוסס על הטיול שלכם ובכל הזדמנות שולחת לחברים ומכרים שטסים לשם את הבלוג המדהים שלך
בזכותך אני נכנסת לאווירה ולומדת את המקום כי לנו בטוח יהיה טוויסט בעלילה (כשנוסעים בפורום של 15 איש, 3 משפחות תמיד אבל תמיד משנים)
אז זה המקום לומר לך תודה ענקית , את אלופה
קוראת בתשוקה את הסיפור הזה כי אני עדיין מאוד רוצה להגיע לשם גם כן.
מחכה להמשך
יעל