סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גם
-
לימור יקרה,
כמו תמיד, טיול שמתוכנן לעילא ולעילא, תמונות מעלפות וסיכום מפורט ומתוקתק ביותר שגורם למטיילים לנסוע ליעד שבכלל לא חשבו עליו.
חבל לי על גרליצן, זוכרת את התכנונים שלך לגביו, אבל מהתמונות מניחה שהיו דברים אחרים שהשלימו את החסר.
את החלק השני של סלובניה סביר להניח שאקרא מהשטח.
המשיכי לכבוש מקומות וחיזרי לספר לנו.
תודות על השיתוף,
גנית
-
לימור יקרה,
תענוג לקרוא את חוויותיכם מהמקומות הקסומים האלו.
הירוק, המים והנופים…. הכל כל כך יפה…
היינו פעם אחת בסלובניה וכמה פעמים באוסטריה ולשתיהן ברור לי שעוד נשוב...הסיפור שלך רק מחזק את הרצון שזה יקרה בהקדם…
מחכה להמשך
זיוית
-
יעל, זיוית – תודה לכן על התגובות החמות
גניתי – טיסה נעימה וטיול מוצלח!!! תהנו המון!!!!
לגבי גרליצן, חבל (אכן השקעתי לא מעט אנרגיה בתיכנונו) אבל באמת לא נורא. על אחת כמה וכמה שהוויתור עליו תרם לי בהמשך הטיול
פרטים יבואו…
יום רביעי, 27.06.18 – חוזרים לסלובניה
הקטע האוסטרי בטיולנו נגמר, עוזבים את האוס כריסטינה והבית על האגם
היה נהדר ואני ממליצה בחום! הן על האוס כריסטינה והן על קרינתיה בכלל.
לפני שנדרים חזרה לסלובניה יש לנו עוד מקום אחד בקרינתיה שמעוד רציתי וזה מגדל התצפית - Aussichtsturm Pyramidenkogel
זהו מגדל גבוה (83 מטר) בקרבת אגם Wörthersee ממנו נשקפים נופים מדהימים לאגם זה ולעוד כמה אגמים. יש מגלשה ספירלית שאיתה ניתן להתגלש מהמגדל עד למטה. הגברים שלי ירדו במגלשה, אני במדרגות (על דאגה, יש גם מעלית, איתה עלינו). מה 1.7 יש גם אפשרות לרדת באומגה. לא נרשמה אקסטרה התרגשות מהגלישה. כן נהננו מהנופים הנפלאים למעלה.
היום היה קצת סגרירי אבל הנופים מדהימים והתזמון עוד יותר. הגשם החל בדיוק כשנכנסנו לרכב חזרה. הצלחנו!! (מודה שהיו לי אי אלו חששות באשר למגדל הזה ומזג האוויר/ראות. ובגשם אין מגלשות)
המטרה שלנו כעת דרומה לסלובניה.
גם בהגעה לקרינתיה וגם בחזרה לסלובניה השתדלתי שלא לחצות את הגבול במנהרה. הבנתי שיש פקקים, בעיקר בהלוך שזה יצא לנו שבת. כל פעם חצינו במקום אחר.
מהמגדל נסענו מזרחה לפאתי Klagenfurt לאאוטלט עם חנויות אדידס, נייק, פומה ועוד.
Adi-Dassler-Gasse 6, 9073 Klagenfurt am Wörthersee
הבן יצא עם שלל. מקווה שזה ימתיק לו את המעבר הרים הבא. סיטואציה חדשה לי שלא טוב לו במעברי הרים.
בחרתי להיכנס לסלובניה דרך מעבר הרים לוביל Loibl pass- כביש 91. לכוון ה GPS לכיוון Tržič. מעבר הרים יפה, יש יפים ממנו. בטוח עדיף על אוטוסטרדה ומנהרה.
הרעב התחיל לדבר ועל הדרך אנחנו מוצאים מסעדה נהדרת ובהחלט מומלצת (שניצלים נהדרים). צילמתי את השלט שלה למי שירצה.
פנינו לסלובניה לששת הלילות הבאים
-
רק להגיד שאני ממשיכה לעקוב וליהנות גם מהתיאורים הציוריים והמפורטים וגם מהתמונות המרהיבות וגם שהזריזות שלך לספר את הסיפור מדבקת ופתחתי שרשור על סיפור הטיול שלנו באנסי ביוני. תמשיכי אני איתך עד הסוף!
דבורה
-
לימורי היקרה ברוכים השווים!!!
מזל שדבורה הזמינה אותי לתחילת האשכול שלה על אנסי ופתאם ראיתי שגם את כאן בין המספרים. נכון שראיתי חלק מהתמונות שלך בשידור חי אבל
כשרואים אותן בגודל ענק, וקוראים את הסיפור זו אופרה אחרת.
אני כל כך נהנית לראות עוד תמונות מנהר הסוצ’ה שהתאהבתי בו כשביקרתי כאן לפני שנים רבות -2010. גם להזכר בקניון טולמין שאצלנו זה היה בסוף היום, אז עייפות החומר שלי הכריעה ורפי עשה חלק ממנו לבד. זיהיתי באחת התמונות שלך מה שרפי ראה.
בקרינתיה גם אני התאהבתי. ביקרתי שם כשבנותינו היו קטנות 1989. ויום נוסף בטיול ב-2010 .לא היה אגם שפספסנו אז. באחת התמונות זיהיתי באגם WORTHERSEE את המשטח שמשמאל לו כמדומני היה הקמפינג בו לנו. למקלחת נתנו אסימון בתשלום שהספיק בדיוק דקה.
Malta Hochalmstrasse Panoramic Road – חידשת לי לגבי דרך זו ולכן מייד הההההוספתי את הכתבה שלך למועדפים. אולי לחזור לאיזור בעתיד. הטורקיז הזה ממכר קשות והתמונות שלך משגעות!!!
רחל לבון
-
ערב טוב
דבורה, תודה רבה על הליווי הצמוד. שמחה שאת נהנית ומקווה שלעתיד גם יהיה לעזר.
רחל יקירתי, ברוכה המצטרפת! שמחה שהצלחתי לחדש לך משהו (דרך מלטה), זה ממש לא מובן מאליו
חוזרים לסלובניה, הפעם לאזור שונה, אזור בלד.
שאלת השאלות לינה בבלד או בבוהיני?
בטיול הזוגי הקודם שלנו בסלובניה ישנו בבוהיני בדירה עם חלון לאגם. כל מה שהפריד ביננו לאגם המרהיב הזה היה אחו פתוח עם פרות וברקע האגם. העברנו הרבה זמן ליד החלון הזה... תענוג! רציתי את שזה שוב!!
מאחר ודבר כזה לא הצלחתי למצוא התחלתי לחשוב פעמיים אם בטיול הזה, בהרכב הזה, בוהיני או בלד. בסופו של דבר החלטנו בלד וזאת מכמה סיבות:
סיבה 1. המיקום (מזכירה הילד מבקש להמעיט נסיעות). לכל מקום שארצה לנסוע מעבר לבוהיני זה עוד שעה נסיעה (נסיעה מבלד לבוהיני היא כחצי שעה). יש לי בתכנון את הדרך הפנורמית מעל לוגרסקה דולינה שזה גם ככה חתיכת נסיעה, אולי נרצה את המערות או השלמות באוסטריה ועוד. מהבחינה הזו בלד הרבה יותר נוחה.
סיבה 2. אנחנו לא אוהבים לחפש חניה, בעיקר לא בעיירות מתויירות.
לינה בבלד במרחק הליכה לכל מקום חוסכת חיפוש חניה.
סיבה 3. המחיר הזול של הלינה שנבחרה, 72 יורו ללילה לדירה 2 חדרי שינה. מחיר מעולה.
הלינה שנבחרה היא Viktoria Apartments בבלד. מיקום נהדר. 5 דקות מהאגם (אבל עליה). באמצע בלד התיירותית אבל עם גינה שממש לא מרגישים עיר. דירה פחות מרווחת ממה שהתרגלנו בהאוס כריסטינה אבל בהחלט מרווחת מספיק. בעלת הבית מקסימה ממש. יש מזגן, למרות שלא היה צורך. החליפה כל יומיים מגבות. ויש אופניים. מומלץ בחום
בחרנו לינה בבלד אבל יחד עם זאת לבוהיני הקדשנו בפועל יומיים מלאים.
לבלד לא יצאו בפועל ימים מלאים, טעמנו ממנו בקטנות וזה היה נפלא. כל אחה”צ/ערב שחוזרים לדירה יוצאים לטיול סביב האגם, פעם ברגל ופעם באופניים.
.
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםיום חמישי, 28.06.18
היום המלא הראשון שלנו בגזרת בלד/בוהיני הוקדש למצנחי רחיפה שהוזמנו לילד בבוהיני. הכוונה היתה שאם יהיה צורך להזיז אותם יהיה למתי.
התחזית גשם
. גם איש מצנחי הרחיפה וגם ויקטוריה אומרים שלא מתאים. מזיזים למחר ולהיום מוציאים את התכנית מגירה לימי גשם - מערת פוסטוינה (Postojna) וטירת פרדיאמה (Predjama Castle)
אם יש יום בטיול שניתן היה לוותר עליו עקב התכנית שיצאה לפועל זה היום הזה.
המערה יפה. לטעמינו המערה בסלובקיה שיש לה פחות יחסי ציבור הרבה הרבה הרבה יותר יפה (הן בכמות הנטיפים, הן במגוון, הן בצבעים)
הסיור שעה וחצי. רק הבעל שרד להקשיב. הבן ואני אחרי שעה כבר שבענו.
מאחר והיו לי מספיק ימים ואפילו מראש יום רזרבי לא התבאסתי, כי זה לא בא על חשבון משהו וקצת גשום בחוץ...
מיותר עוד יותר, לטעמינו בלבד, טירת פרדיאמה. הדעות עליה בפורום חלוקות. יש שאמרו שמעניין בפנים, יש שלא. לא מעט נסעו רק לראותה מבחוץ. גם המערה וגם הטירה לא היו לנו בתכנית (היו ב"בנק") וההחלטה שלי היתה שאם נוסעים למערה אז כבר לשלב את הטירה. אנחנו אוהבים טירות אבל זו ממש מיותרת, שוב לטעמינו בלבד.
לפחות חזרנו לפנות ערב לפסטורליה ורכבנו באופניים לצד אגם בלד על ברווזיו.
-
תודה על התמונות הנפלאות והפירוט הרב- אני עוקבת בהנאה...בדיוק המחשבות לקיץ הבא כוללים את אוסטריה וסלובניה...נראה נהדר!
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםתודה, הדס
יום שישי, 29.06.18
אגם בוהיני – מצנחי רחיפה (?) ועוד.
המועד החדש למצנחי רחיפה נקבע להיום בבוקר.
מצנחי רחיפה לבן שלי היו מבחינתי בגדר חובה. החובה היחידה בכל הטיול. לאחר הבאסה של ביטול מצנחי הרחיפה בצפון איטליה עקב מזג האוויר הרגשתי שהפעם חייבים. הגעתי חדורת מטרה שהוא יצנח. הזמנתי ליום הראשון בכדי שאם יהיה צורך להזיז קדימה יהיו מספיק אופציות פתוחות.
את המצנחי רחיפה הזמנתי דרך Pac Sports שיושבים ב Hostel pod Voglom. כמובן אחרי שקראתי מלא חוות דעת. יש 3 אופציות צניחה (אצל כל החברות). הגבוהה ביניהם היא מווגל Vogel וזה מה שבחרתי לו מראש. יותר יקר אבל יותר זמן באוויר.
במקביל אנחנו ויתרנו על עליה ברכבל לתצפית מהר Vogel. עלינו בטיול הקודם. לא הרגשנו צורך שוב. ויתור שיקזז בעלות הגבוהה של מצנחי הרחיפה.
מגיעים לבוהיני להוסטל Hostel pod Voglom שם קבענו לצניחה. אנחנו קצת סקפטיים לגבי הצניחה היום, מעונן ורוח. החבר’ה המקסימים של המצנחים אומרים שרוח זה טוב, זה מאפשר יותר זמן באוויר
.
הם לוקחים לי את הילד ונוסעים לרכבל ווגל בכדי לעלות לצניחה
הצלחנו!.
שני רכבלים (אחד סגור ואחד פתוח, כלולים במחיר הצניחה) ועוד הליכה של כמה דקות שמביאה אותם למקום ההמראה (1746 מ')
המרחק בין ההוסטל לבין אזור הנחיתה של מצנחי הרחיפה הוא חצי שעה הליכה. כמובן שאפשר גם ברכב ויש שם חניון צמוד. אני יוצאת מהנחה שייקח להם זמן, הרכבלים והכל ואנחנו משאירים את הרכב בהוסטל ויוצאים לטיול בוקר על שפת אגם בוהיני לכיוון המנחת של מצנחי הרחיפה.
זה היה יופי של טיול בוקר
.
אגם בוהיני כל כך יפה והוא מציף אותי בזיכרונות נעימים מהטיול הקודם.
אגם בוהיני, התאהבתי מחדש!!!
אני הולכת לי ומצלמת את התמונות בוקר הבאות:
-
לימור!
גם אני התאהבתי מחדש בבוהיני!
איזה תמונות.. איזה מים צלולים!
והאגם בקרינתיה גם נראה מפתה ביותר…
-
לימורצ'יקית,
אני מצטרפת להמלצה על ויקטוריה. אומנם לא התגוררנו ולא נתגורר אצלה אבל התכתבתי איתה והיא פשוט מקסימה!! כ"כ נחמדה ומלאת רצון טוב לעזור.
ההחלטה להזמין את מצנחי הרחיפה ליום הראשון הוכיחה את עצמה כמצויינת!
ואני... עברתי לשכשך באגם בוהיני המהפנט.…
-
למה לא צנחת גם ביחד עם הילד?
-
WOW לימור !
הצטרפתי באיחור, אבל היתרון הוא לראות בבת אחת את כל היופי הזה…
משלימה פערים בשקיקה, וממשיכה לעקוב אחר הטיול המהמם שלכם
עוררת לי את בלוטות החשק...למרות שהיעדים הבאים כבר “סגורים”, אז טיול לאזור הזה יצטרך לחכות קצת במגירה, אבל בהחלט נשמע/נקרא מעניין ביותר.
מחכה להמשך…
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםפניניתי, עפרל’ה, אלעד וסיוון – איזה יופי שאתם פה איתי
תודה רבה!
אלעד – למה לא צנחתי גם ביחד עם הילד? אני???? לא תודה
וחוץ מזה מי אמר שצנח?…. חשבנו שהצלחנו...
תוך כדי טיול הבוקר הרגלי הנחמד לכיוון מקום הנחיתה של מצנחי הרחיפה בבוהיני התחיל לטפטף
זה לא היה כתוב בתחזית
...
הדקות האחרונות של הטיול היו פחות נעימות. רצו מחשבות... יצנח בגשם????
הטפטופ מתחזק
ואנחנו מקבלים הודעה מאכזבת שהצניחה בוטלה
אני מתבאסת בשביל הילד. מאוד. אבל עם בטיחות לא משחקים וזה גם מה שאהבתי בחברה הזו.
הם יורדים מההר באותה הדרך שעלו, ברכבלים
. אנחנו בודקים יחד עם אנשי המצנחים את התחזית ומחליטים על ניסיון נוסף ביום ראשון, מחרתיים.
המועד המקורי שהוזמן בוטל עקב מזג אוויר לא מתאים,
המועד השני, היום, עלו להר ולא צנחו,
המועד השלישי, מחרתיים ניסיון נוסף. אמן
אנחנו לא מתייאשים. כפי שאמרתי בקטע הזה הגעתי חדורת מטרה, ועוד מצפה לנו אקשן בעניין
-
יום שישי, 29.06.18 – המשך
אגם בוהיני – מצנחי רחיפה בוטלו ובתכלס רק בוקר. יושבים לשתות קפה באיזה קמפ על האגם ולהחליט לאן פנינו. הבחירה ההתחלתית קלה - קניון מוסטניצה שאותו ניתן לעשות גם בגשם, אחרי זה נראה.
קניון מוסטניצה - Korita Mostnice
נוסעים לכפר Stara Fuzina, דקות ספורות מהאגם.
עוברים את הסופר (מרקטור) ולשכת המודיעין ושמאלה לפי השילוט. אחרי זה מזלגון, מהמרים על הימין. שילוט נאדה. ונראה שנכנסנו לכביש פרטי. חוזרים, מחפשים שוב את השילוט, אני נכנסת ללשכת התיירות ומבינה שנסענו בדיוק נכון. רק להמשיך עוד הלאה.
מגיעים לחניון. אנחנו לא יודעים מראש כמה זמן ייקח לנו המסלול, לא ממהרים לשום מקום. שילמנו מראש ל 3 שעות, ליתר ביטחון.
אחרי כמה דקות של הליכה מגיעים לבודקה. תשלום 3 יורו לאחד. הדרך מעגלית מהבודקה. אנחנו הולכים לאורך המסלול עם ירידות תכופות למים. המקום מקסים מקסים
בשלב מסויים יש התפצלות משולטת, לעשות את המסלול חזרה מהגדה ממול או לעלות למפל. מקריאה מוקדמת הבנתי שהדרך למפל ארוכה ולא קלה ושהמיטב של המקום הזה הוא בערוץ הנחל. אנחנו מוותרים על עליה למפל.
כל הסיבוב לקח לנו כמדומני כשעתיים, אולי קצת יותר.
חלק גדול מהכיף היה שלא היו הרבה אנשים (מה שלא מנע מאיתנו לפגוש שם מורה מבית הספר בעירנו). נהננו מאוד!
-
סלובניה ואוסטריה - חזרנו ושוב אהבנו. את ונציה גםStara Fuzina אותו כפר שהזכרתי שממנו יוצא קניון מוסטניצה.
זה הישוב בו לנו בטיול הקודם. אחד הכפרים הפסטורליים ביותר, עם שפע ירוק ואדניות פרחים. הלינה שלנו בטיול הקודם היתה בשורה הראשונה לאגם עם חלון שהמראה ממנו היה נפלא. אחו של פרות וברקע האגם המרהיב. לא זזנו מהחלון.
זה היה ב 2006. מאז הפרות נעלמו ויש חוף מסודר עם חניה ושירותים. והנוף ב"חוף" הזה מדהים. אגם בוהיני מהמם, הצבעים שלו פחות משתקפים פה בתמונות. מי שהיה יודע על מה אני מדברת. מי שלא, שיאמין לי או ייסע לבדוק – ממליצה בחום! כפי שכבר ציינתי קודם, אני באגם בוהיני התאהבתי מחדש!
המנחת נחיתה של המצנחי רחיפה בדיוק שם. כשהגענו לשם בבוקר כדי להמתין לבן "הצונח" עשיתי אחד ועוד אחד. מודה שהתרגשתי. זה ממש לא רק למצנחי רחיפה. זה אזור מקסים ושווה ולכן מיד אפרט הגעה אליו. כשסיימנו את המסלול בערוץ ביקשתי לחזור לשם.
המים קפואים אבל הנוף מדהים. המים צלולים ורואים את כמויות הדגים וכמובן ברווזים לא חסר. מקום כלבבי
במקום יש גם מסעדה. כשתיכננתי את הטיול נתקלתי בגוגל מפס במסעדה הזו ומיד חיפשתי חוות דעת. לא היה נראה לי משהו ששווה לרשום. תרשמו! תרשמו! מסעדת Kramar. במיקום פנטסטי, ממש על המים. כמה יפה שם! האוכל נהדר. הזמנו פיצות, המבורגר וסלט. הכל היה מנות גדולות וממש טעימות.
אז איך מגיעים לחוף הקסום הזה?
חוצים את הגשר והכנסיה ופונים ימינה (עם הכביש) לכיוון Stara Fužina, בפניה הראשונה פונים שמאלה והולכים יש עד שמגיעים למגרש החניה. אפשר ברגל ואפשר ברכב.
יכולנו להישאר שם בכיף עוד אבל רצינו גם לרכב על סוסים וחששנו שיסגרו את החווה. ולפה חזרנו אח"כ שוב. ושוב גם ביום הבא בבוהיני.
לגבי הרכיבה על סוסים. זו החווה – Ranč Mrcina, Studor / Bohinj
בהמשך אותו הכביש ל Stara Fuzina
אני לא רכבתי. נזהרתי על הגב (תירוץ טוב). הם לקחו סיור של שעה, רובו על אספלט. לא ממש מוצלח. חוויה.
-
החוף הקסום בבוהיני
-
תמונות מאלפות, ובכלל – טיול מאלף…
יש לי הרגשה שסלובניה עם הנחלים והקנינונים והאגמים שלה היא היעד שלנו לשנה הבאה או לכל המאוחר לזו שלאחריה...
-
היי גיל,
איזו הפתעה נעימה
אחרי שכתבת לי כל כך יפה בפרטי ושאתה לא מצליח להתחבר, רואה שהצלחת
תודה!
הביקתה על האגם, הטיולים על אופניים לאגם 'שלנו' וככל שאר האגמים המקסימים שבטיול הזה - אתה, אדיס והילד, תפור עליכם
תודה רבה
לימור
-
הי לימור,
אני לא נמצאת כאן הרבה לאחרונה, אבל טיול שלך לא אפספס!
נפלא, נפלא – המראות, הצבעים וכמובן התיאורים המפורטים והמועילים שלך.
הטבע במיטבו בדיוק כמו שאני אוהבת משתקף דרך הצילומים הנהדרים שלך ואין לי אלא להצטרף לשאלה של איילת- איך עוד לא הייתי בסלובניה עד עכשיו – ולרשום לעצמי שכאשר יגיע תורה, יש על מה ועל מי להסתמך. בבחינת העתק והדבק.
ובכלל נראה לי לפי התגובות שבקיץ 2019 יגיעו לך אחוזים משלכת התיירות הסלובנית.
תודה שאת מרעננת לנו את הקיץ החם והדביק עם כל הטוב הזה ותמשיכי, תמשיכי..