איפה להתמקם בפרובאנס?
-
הי,
יש לנו כשבועיים בפרובאנס (סוף ספטמבר). אנחנו משפחה עם 3 ילדים קטנים.
הטיסה בחזרה לארץ בבוקר מוקדם ממרסי, אז הלילה האחרון (לפחות) צריך להיות בקירבת שד"ת מרסיי.
התוכנית עדיין לא לגמרי סגורה, אבל בגדול היא כוללת טיולי כוכב (ולכן האטרקציות לא מסודרות לפי ימים):יום 1 – אביניון – ארמון אפיפיורים + גשר חצי בנוי, סיור ברכבת..
יום 2 – קניון הארדש
יום 3 - Roussillon
יום 4 – L'Isle sur la Sorgue + Fontain de Vaucluse (עיירה + אמת מים).
יום 5 – Gordes + Village des Bories
יום 6 – Bonnieux + Lourmarin (יש עוד המון כפרים אופציונאליים – לפי מה שנספיק ויתחשק לנו)
יום 7 – פון די גאר + ? עם מה כדאי לשלב את זה?
יום 8 - גן חיות - Zoo de la Barben
יום 9 – אקס אן פרובנס: מזרקות, שוק פרחים
יום 10 – קסיס, כביש מצוקים, שייט מולם
יום 11 – Aqueduc de Roquefavour אמת מים + Barrage de Bimont סכר מרשים +אגם.
יום 12 – Les Baux-de-Provence +
יום 13 – שמורת Calanques
יום 14 – שמורת קמארג (סוסים לבנים), איזור הביצות, איג-מורט.
אז איפה כדאי להתמקם? מחפשים דירה ולא מלון . כדאי שני מקומות שונים? או רק בלילה האחרון להתקרב למרסי?
מחפשת המלצות לעיירות וכפרים נחמדים מרכזיים בהתאם לתוכנית הנ"ל, ואם יש המלצה ספציפית על מקום - אז גם אשמח לשמוע.
תודה, ענהלי
-
לפי התוכנית שלך יש לך לפחות שלושה כוכבים, אם לא יותר.
כוכב אחד באזור הלוברון. מפה אפשר לראות כאן:
https://www.ossefet-otzarot.com/provence
לינה אחת ליד הארדש
לינה אחת בקירבת מרסיי.
שתי נסיעות ארוכות – אחת לכיוון אביניון ואחת לכוון הקאמרג’.
רבקה
-
תודה!
מהכפרים המערביים יותר לאביניון זה כ-45 דקות – אם זה הזמנים זה סבבה, ולא ארוך מדי. או שכדאי להתמקם באמצע הכפרים? יש המלצות על כפר מסויים?
האם חייבים לינה באיזור הארדש?
לפי מה שאני רואה לוקח שעה וחצי נסיעה לשם – ואז יש זמן לטייל וחוזרים בערב –אני טועה? אמנם יום ארוך, אבל אם שאר הימים קרובים – זה לא נראה לי נורא יום אחד ארוך יותר…תודה
-
הבעיה היא שמהכפרים המערביים רחוק להגיע לקאסיס, ולכן כדאי לחלק לשני כוכבים, אחד במערב פרובנס ואחד בקרבת אקס.
לינה במערב יכולה להיות אפילו טיפלה מחוץ לגבול פרובנס הרשמי, נניח בקרבת העיירה Uzes או פונט דו גארד.
יש לך כפל בין ימים 10 ו-13. שמורת הקלאנקים היא ליד קאסיס. מציעה לאחד, לשוט לקלאנקים, לבלות בקאסיס ואחר הצהרים לנסוע קצת לאורך המצוקים. לא יודעת אם תצליחו הכל עם שלושה קטנטנים, ומצד שני – תסעו פעמיים לקאסיס?
לגבי Pont du Gard: ראשית, זהו פארק וניתן לבלות בו, להתרחץ בנהר ולערוך פיקניק. העיירה Uzes הסמוכה מאוד אטרקטיבית ואם תבואו ביום שוק (נדמה לי שבת וברביעי) אז זה נחמד.
מה הכוונה לעשות בארדש? לא שאני נגד, אבל הנסיעה לאורך הקניון לא מעניינת קטנטנים. השייט בנהר סוער. יש מערות נהדרות באזור, וכמו כן עיירות, שווקים ומה שיש בכל פרובנס.
ובכלל, יש לך כמה ימים בתכנית שדורשים אולי השלמות (למרות שטיול עם קטנטנים מתנהל לאט אז קשה לי להעריך). אולי תמצאי עוד כמה רעיונות אצלי בבלוג. חוץ מאתרי הטבע יש רשימת אתרים לבילוי עם ילדים למטה, בסוף הפוסט.
-
ביום ה – 12 , לא לשכוח את המופע ב “ קתדראל דה אימג’ “ מתאים גם לילדים. חוויה לכל המשפחה.
-
תודה, רושמת לי!
-
כן,
בגדול התוכנית היא נניח 9 לילות באחד הכפרים + 5 לילות באקס אן פרובנס.
ואז מאקס לטייל לקאסיס ולקלאנקים, ועוד דברים שיחסית בדרום, וגם להישאר שם בלילה שלפני הטיסה.
חשבתי פשוט להתייעץ ולקבל חיזוק לזה או רעיונות נוספים.
אין לי בעיה עם שני כוכבים.
וגם אין לי בעיה לנסוע פעמים לאיזור קאסיס – גם ככה זו התוכנית הכללית, וכל יום נבחר לאן נרצה לנסוע – סביר להניח שזה לא יהיה דווקא ימים צמודים. ואולי כן, ואולי גם נספיק באמת לאחד. יש ימים שפתאום הם נרדמים באוטו ואנחנו חותכים חזרה לדירה, ויש ימים שדווקא זה נותן לנו להאריך אותם, ואז מספיקים הרבה יותר.
זה מה שאני אוהבת בכוכב… אפשר לחזור לדירה, וגם לחזור שוב לאותו איזור – אם זה מה שמתחשק לנו ביום/יומיים שאחרי…
בארדש – ראיתי הרבה מערות וקשתות, וחשבתי שיהיה גם נחמד לנסוע לאורך הקניון… אני אקרא על זה שוב. מקסימום לא נעשה את זה בפועל (אבל אשמח שתהיה לי את האופציה).
אני רוצה קודם לסגור לינות ואז יותר להתעמק בתוכנית והפרטים. בטוחה שיהיה המון מה למלא, וגם בטח עוד רעיונות שאתקל בהם בהמשך, ולא רשומים לי כאן.
וגם תודה על הלינק – יש לי עוד כמה לינקים שמורים לעבור עליהם ולהוציא רעיונות וטיפים…
תודה, ענהלי
-
הצעה –
את הכוכב הארוך למקם פחות או יותר באמצע. ככה זרועות הכוכב שלך לא יהיו ארוכות מדי. גם יהיו לך אופציות תמרון יותר טובות, ולא לפי קצה אחד שהוא ארוך יותר – למשל הארדש או אביניון…
הרבה יותר נחמד לגור בכפר או בעיירה עם קצת יותר חיים לחזור אליה כל ערב.
רבקה
-
אנחנו התמקמנו בכפר קטן בשם montoux
בכפר יש פארק מים ענקי שבסוף לא הספקנו לבקר בו. המיקום קרוב לפוקלז. הנסיעה לארגנש לוקחת כשעה ולשמורת טבע כשעה וחצי.
הנסיעות בפרובנס לא קלות אבל המיקום הזה היה הכי מרכזי לדעתי.
-
לדעתי הארדש זה טיול מקסים גם התצפית וגם השחיה מתחת לקשת שחצב הטבע. מאד נהננו שם. בחזור עצרנו בעיר אורנג שהיתה מהממת וממש הפתעה. היה מופע אופרה באמפי הרומי וביקור בהרכב זוגי או עם מתבגרים סבלנים מאפשר לקנות כרטיסים לחוויה המדהימה הזאת.
-
לדעתי הארדש זה טיול מקסים גם התצפית וגם השחיה מתחת לקשת שחצב הטבע. מאד נהננו שם. בחזור עצרנו בעיר אורנג שהיתה מהממת וממש הפתעה. היה מופע אופרה באמפי הרומי וביקור בהרכב זוגי או עם מתבגרים סבלנים מאפשר לקנות כרטיסים לחוויה המדהימה הזאת.
-
תודה קרן,
לא מצאתי את הכפר הזה

אבל אחפש בקרבת פוקלז…
למה הנסיעות בפרובנס קשות? הרבה סיבובים?
חשבתי שבסדר שם

-
תודה רבקה,
בדיוק בגלל זה מחפשת המלצות יותר ספציפיות על כפרים נחמדים “עם קצת יותר חיים בערב” – וזה לא שנצא לחגוג, אבל שגם יהיה נחמד ב-20:00 בערב לטייל קצת באיזה רחוב / גלידריה / משהו לסגירת היום.
אז אם יש לכם כפרים נחמדים, שגם מרכזיים יחסית, אשמח לשמוע.
-
אנחנו מאוד נהנינו בלורמרן. נתתי לך את ההמלצה כבר בתחילת הדברים.
רבקה
-
תודה, נראה לי דרומה מדי ומזרחה מדי, לכפרים שחשבתי לבקר בהם, אבל אולי אני טועה…. (בהתחשב שיהיה כוכב שני באיזור אקס אן פרובנס).
-
אני מציעה בחום לעשות את מה שאני עושה עכשיו לקראת הטיול הקרוב שלי: סימנתי על מפת גוגל שלי את המקומות בהם אני מעוניינת לבקר. נוצרו לי שני מצבורים מובהקים ולכן הזמנתי לינה בקרבת שניהם.
לי התאים מאוד לגור בלורמרן. יתכן גם שאתם תעדיפו לנסוע פחות בכל יום, לכן קשה לי לענות על שאלת הדרומה או מזרחה מדי…
קבלי תמונה מלורמרן בתור בונוס.
רבקה

-
את הכוכב בקרבת אוזס או פונט דו גארד הצעתי מפני שזה פחות או יותר אמצע הדרך בין הקמארג לארדש. גם המרחק לאביניון, ארל ונים לא רב.
אני חושבת שיש הבדל בין זוג שמחפש את החיים התוססים בערב לבין משפחה שעשויה ליהנות דווקא מבית כפרי עם דשא וברכה בחצר. אם יש עיר תוססת במרחק עד רבע שעה זה מספק את הצורך.
הייתי כבר בשני כוכבים בפרובנס בטיולים שונים. הראשון היה בלוברון והשני במחוז גארד בגבול פרובנס. לפני שנתיים בכוכב המערבי פספסנו אמנם לצערי את אוזס (Uzes) אבל אני יודעת שהיא עיירה מאוד אטרקטיבית ותיירותית. אם יהיה לכם זמן, יש עוד יעדים מאוד אטרקטיביים באזור, אבל אני לא רוצה לבלבל. אם תרצי תתני קריאה.
ואני בהחלט בעד הארדש. הקדשנו לארדש ולסביבתו יותר מיום טיול. סתם התעניינתי על מה חשבתם. העיירה ואלון פונט דה ארק נחמדה ויש בה שוק תוסס בימי חמישי. המערות באזור נהדרות (גם נטיפים, גם ציורי האדם הקדמון). והקשת בהחלט מרשימה. אני עברתי אותה בקייק (שהתהפך) וחסרה לי הפרספקטיבה של הרחצה בנהר.

-
רבקה – התמונה מהממת!!!
אני כמובן שמה את כל המקומות על מפת גוגל… אבל יש לי המון מקומות, וזה לא נותן לי תשובה חד משמעית….
לפעמים אחרי שמבקרים במקום כלשהו – אומרים – וואיי הכי טוב היה להתמקם ב-X. כי לפעמים רואים שחוזרים לשם הרבה פעמים, ולפעמים עושים כל הזמן “הלוך חזור” דרך המקום הזה, או שהוא בין האטרקציות למקום הלינה – ואת זה אני מחפשת.
אבל אולי בפרובנס זה לא כזה משמעותי. ואולי גם כל אחד שביקר בכפרים שונים אז קשה להשוות, או לקבל דעה אחידה.
תודה.
אני אחפש משהו נחמד ואזמין….
-
היכן תקבע ענהלי את הכוכבים שלה – אני באמת משאירה לה. היא טיילת ותיקה ולפי מה שאני זוכרת מהפורום, גם יודעת לתכנן את הטיולים שלה.
חיי לילה תוססים בפרובאנס? לא מכירה חיה כזו. מקסימום שוק צבעוני עד הצהריים… לפי מה שאני ראיתי – יש בתים כמו שאת מתארת גם בשולי הכפרים והעיירות. אני חושבת, שבמיוחד כשנוסעים עם משפחה, חשוב שיהיה בולונזרי קרוב ומאפייה ואולי בית מרקחת וגלידה במרחק הליכה נעימה עם שקיעה לאחר יום טיול.
רבקה
-
תודה

אוהבת לתכנן, ולכן זה מה שאני עושה

ובהחלט – הדרישות שונות בין זוג למשפחה…
לפני הילדים תכננתי מסלולי מרתון לכל יום, דילגתי על ארוחות, ספונטניות בלינה ובטיול בכלל, ועכשיו מזמינה לינות מראש, הקצאת זמן לשנ”צ, טיול באיזי, וגם לא תמיד מספיקים…
אבל החוויה תמיד נשארת חוויה!!!!