בחזרה

טיול שלכת במחצית השניה של אוקטובר

• שלום לכולם. 

קראתי פה קצת סיכומים על טיולי שלכת בניו אינגלנד . יוצא שחלון הזמן לטיול הוא במחצית השניה של אוקטובר. מנסיון של שנים עברו ומבלי להיות נביאים אלא יותר על הסטטיסטיקה שמניח שלותיקים פה יש , חושבים שזה זמן טוב או שבמרבית השנים מדובר על תקופה שהיא מעבר לשיא ? אני מדבר על יציאה מהארץ ב 15-16 באוקטובר למשך כ 10 ימים. מסלול טיול זוגי בניו המפשייר וורמונט ומסצ’וסטס עם התחלה וסיום בבוסטון  כשאת בוסטון עצמה משאירים לסוף. 

המון תודה לעונים

• בשנה שעברה הקיץ הגיע מאוחר ולכן גם השלכת, אז זו היתה שנה פחות טיפוסית. כל חוויה אישית תהיה אנקדוטלית. 

לפי הקישור המצורף, המחצית השניה של אוקטובר היא כבר קצת אחרי השיא באיזורים הצפוניים יותר, אבל במסצ’וסטס נראה שזה עוד השיא.

יש אתרים אחרים בסגנון, שווה לעשות קצת מחקר Smile

https://newengland.com/seasons/fall/foliage/peak-fall-foliag e-map/

• תודה שירלי. את האתרים האלו אני מכיר גם ….. אם בשנה שעברה השלכת הגיעה מאוחר ואני קורא בדיווח של עודד מ 2017  שבחלק מהמקומות השיא כבר היה בתחילת אוקטובר באזורים הצפוניים יותר או שמומלץ להגיע עוד לפני השיא  אז מה בעצם קורה שבועיים אחרי? חגיגת הצבעים נעלמת ? 

האם בסוף אוקטובר סטטיסטית יש פחות סיכוי באזורים שקרובים יותר לגבול הקנדי/ ההרים הלבנים? 

• אנחנו היינו בשנה שעברה ב-12-15 באוקטובר בהרים הלבנים והיתה שלכת יפה מאד, אבל בורמונט כבר היה אחרי השיא.  ב-17-19 באוקטובר בוייליאמסטאון, והשלכת היתה טובה אבל ממש אחרי השיא

מציעה שתהיו גמישים  בהתאם לתחזיות השלכת, שיהיו ברורות יותר תוך חודש חודשיים. יתכן שכדאי יהיה להגיע לעמק ההדסון ואפילו לצפון פילדלפיה ששם השלכת מגיעה מאוחר יותר. בתקופה הזו לא תהיה בעיה עם מקומות לינה. 

• היי ריקי , תודה. 

גם ממה שאת אומרת , אם אנחנו גם ככה רוצים לטייל באזורים שמצפון לבוסטון , בלי קשר לשלכת ויש לנו הזדמנות באוקטובר , עדיף אולי לקבוע את מסגרת הטיול לתחילת/אמצע אוקטובר , כדי להגדיל את הסיכויים? 

מדינת ניו יורק ופנסילבניה זה לא תא השטח שמעניין אותי כרגע. 

• היי ג’מוס

אם אתם גמישים, לדעתי נסו לנחות בבוסטון לקראת סוף השבוע הראשון של אוקטובר.

מוני

• היי מוני ותודה.

אנחנו בכלל לא גמישים, זאת בדיוק הבעיה והדילמה שלי..,.

• ג’מוס

אם לא יצא לך לעיין בטיול השלכת של שגב ,

https://family.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7% A9%D7%9C%D7%9B%D7%AA+%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95+%D7%90%D7%99%D 7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A0%D7%93+%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95+%D7%99 %D7%95%D7%A8%D7%A7++%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%91%D7% A8+2011

אתה יכול לקבל מושג על תקופה פחות או יותר דומה  לזאת שאתה שואל עליה,הדיווח שלו הוא אמין -לטוב, וגם לפחות טוב ,בעניין צבעיי שלכת ברמות שונות,אבל שורה תחתונה הייתה להם הנאה בסך הכל.

רק בכל זאת נסה ללחוץ לפחות על הגעה ב-15/10,ויפה שעה אחת קודםsmiley

מוני

• שלום ג’מוס

אם קראת את הדיווח שלי כתבתי שם שבהרבה מקומות דיווחי זמן האמת 

באתרי השלכת לא תאמו את המציאות בכלל. אנחנו היינו בורמונט כשבאתרים

הופיע שיא או לפחות high ובפועל כמעט כול העצים היו ללא עלים. אני בכול אופן

איבדתי כול אמון בדיווחים האלה ובפועל יוצא מכך גם בסטטיסטיקות העבר.

בכול אופן ההימור שלך על החצי השני של אוקטובר מתאים יותר לחלק הדרומי

של ניו אינגלנד. למשל חבל ליצ’פילד בקונטיקוט. רוב הסיכויים שבחלק הצפוני יהיה כבר מאוחר מדי. ההימור הכי טוב לחלק הצפוני הוא סביב שבוע לאחר תחילת אוקטובר. אנחנו נהיננו מצבעי שלכת מרהיבים בהרים הלבנים בתקופה זו אם

כי לא תמיד ברצף ולא בורמונט. צריך להבין שאם מאחרים לשלכת אין עלים על העצים. אם מקדימים אז לפחות יש משהו. בסוף אוקטובר בכול מקרה לא יהיה לך צבעי שלכת בחלק הצפוני.

במידה ואתה לא גמיש עם התאריכים עדיף לטייל בחלק הצפוני קודם בלי שלכת

או עם שלכת מופחתת ואז להגיע דרומה.

• לא הגעתי לסיכום הזה אז תודה על הקישור.

האמת שעם קצת לחץ נוכל לצאת ב 10 או ב 11 אבל עוד חזון למועד,

2018 סגורה מבחינתי laugh

לשמחתי החל מהשנה אפשר יהיה לשלב את השלכת יחד עם אופציה לתפוס משחק ב NBA מכיוון שהחל מהעונה הקודמת הליגה מתחילה בשבוע השלישי של אוקטובר….

תודה 

• אם כך רכז תכנון סביב בוסטון, מאמין שעם קיירי אירוינג יהיה מה לראות!

מוני

• שלום לג’מוס

כשיש אילוצים לוקחים מה שיש ומפיקים את המקסימום…

הטיול שלנו מ 2014 היה 1-16 באוקטובר.

מפורט בבלוג

https://family.lametayel.co.il/%D7%A0%D7%99%D7%95+%D7%90%D7% 99%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A0%D7%93+%D7%91%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7 %AA+%D7%97%D7%A6%D7%99+%D7%A9%D7%A0%D7%94+%D7%9C%D7%A4%D7%A0 %D7%99+%D7%94%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9C%D7%94+%D7%95%D7%94%D7% AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F

האילוץ בתאריכים, שמביא אותך להתחיל את הטיול בסוף השבוע שאחרי קולומבוס דיי נותן לך את יתרון הגמישות. לא צריך לסגור כלום מראש, אולי מלון ליום הראשון. רק להכיר את השטח ולתכנן טוב.

התמונות שצירפתי צולמו שעה וחצי צפונית לבוסטון, ב 16/10/2014. בשנה שלנו השלכת הייתה ממוצעת _לא מאוד איחרה או הקדימה. בפארק אכדיה היינו שבוע וחצי לפני השיא (שהתחיל בסופ”ש של 14/10) ובהחלט היה מקסים. פארק אכדיה והאיזור צגיעים כל שנה לשיא מאוחר יותר וזו אפשרות לא רעה.

כן הייתי משתדלת לצאת ב 11-12/10 ולהגיע לפני הסופ”ש- גם משיקולי שלכת אבל גם משיקולי אירועים וכיף. עד סוף אוקטובר עדיין כל סופי השבוע מלאים אירועים (אם כי קולומבוס דיי הוא השיא).

אירועים בכלל זו המלצה ממש חמה- למרות שאתם אחרי עונת השיא, יש לא מעט אירועים מקומיים. אני הייתי הולכת לזה אבל זו כבר שאלה של העדפות…

מבין המדינות- דווקא את מיין, כולל החלקים ההררים הצפוניים הפחות מתויירים אהבתי במיוחד לטיול זוגי. אם יצליח לכם ותהיה שם מספיק שלכת נראה לי מאוד שווה להגיע לשם.

לגבי “שיא השלכת”- חייבת לומר שגם מה שלא נחשב שיא הרשים אותי מאוד...כאשר הכול ירוק זה סתם עצים, אבל כשמתחיל להצהיב בהדרגה זה מאוד יפה גם לפני השיא. אחרי השיא הכול נושר ועצים ערומים. חלק חשוב- כמה גשם יש , כי הגשם מפיל את העלים מהעצים והם נהיים ערומים מהר יותר.

לסיכום- כשיש הזדמנות לטיול זוגי, חוטפים:)

השלכת היא רק תפאורה, וסיכוי גבוה שתהיה שלכת

מציעה לללמוד את תא השטח (כמו שאתה יודע), להכין את כל האופציות,ולהישאר גמיש במסלול. בתחילת אוקטובר , שבועיים לפני ואולי אפילו קודם יהיה לך מושג לא רע מה קורה בדיוק. כיון שאין לך בעיית מקומות והזמנות הכול יהיה בסדר.

וכמו שאמרתי כבר כאן- אם אני שיניתי מסלול על הדרך בשיא העונה, לשנות מהרגע להרגע בזוג זו לא בעיה.

בהצלחה

יולי

• היי יולי . תודה גדולה על התגובה המושקעת….

צללתי גם לסיפור שלך ומשיקולי עבודה מכריח את עצמי לקרוא את הכל רק  בערב.

ארועים ופסטיבלים  אני מאוד אוהב וגם לתכנן הרבה זמן מראש. בואי נגיד שבדקתי – קולומבוס דיי ב 2019 יוצא ב 14.10 laugh.

לא בטוח שמיין ,במיוחד בחלקים הצפוניים שלה תהיה בתא השטח אותו אחקור 

אבל הקטע של פארק אכדיה נותן לי זויות אחרות ורעיונות.

אז שוב תודה וגם ראיתי שעידכנת את הפוסט שלך בעקבות השאלה שלי ….. 

סחתיין על הקישורים למעבר בין פרק לפרק. אהבתי. 

• הי ג’מוס

הרבה זמן לא “התכתבנו”.

עם אילוצים אישיים, אי אפשר להתווכח וגם לא עם מזג האוויר והשלכותיו על מועד השלכת.

סטטיסטית, בניו אינגלנד וצפון מדינת ניו יורק, השלכת במיטבה במחצית הראשונה של אוקטובר עם סטייה של שבוע מוקדם/מאוחר יותר. אבל, השלכת מתקדמת מצפון דרומה ולכן בהינתן אילוץ של תאריך הגעה, אם השלכת טרם הגיעה לשיאה – נוע צפונה ואם אתה כבר חווה עצים ערומים – נוע דרומה.

כפי שכתבו לך, זה שהקולומבוס דיי מאחוריך, נותן לך גמישות לשנות תוכניות בהתאם לנסיבות העדכניות בשטח, כשהחשש ממצוקת לינות כבר קטן יותר מאשר במחצית הראשונה של אוקטובר.

קיימת גם האפשרות לדחות את “טיול השלכת” להזדמנות אחרת במועד יותר אופטימלי. כך לפחות אני נוהג, אבל זה אינו מתאים לכל אחד.

• היי צביקה. 

רק שתדע שחזרנו לא מכבר מטיול שהתחיל כטיול לניו יורק סיטי ולאט לאט התווספו לו עוד כמה יעדים כשבאחד מהם, במפלי הניאגרה , עמד לנגד עיני התיאור שלך בו קראתי לראשונה על לינה במלון היושב “על המפלים” בקומה גבוהה הצופה עליהם. אכן חוויה. 

ולעניניינו , אם לא שמת לב בתגובה האחרונה שלי , אני בדקתי לגבי קולומבוס דיי ב 2019…..

לתשובות האלו חיכיתי , פשוט לא רוצה לרדת יותר מידי דרומה אלא להשאר בתא השטח של ניו אינגלנד. מדינת ניו יורק תישאר כנראה מחוץ לתחום. יציאה ב 11/10 נראית לי אפשרית בידיעה שאנחנו עלולים להגיע בחלק מהמחוזות לתקופה שאחרי הפיק. אבל שוב , לאלתר זה שם הסיפור פה. תחזית מדוייקת רק חודש לפני. זה ברור. 

מלון oakes

• הצעה קצת מטורפת: אם ממילא יש מחשבה לחזור לארה”ב שנה אחרי עם יותר גמישות ואז לכוון לשלכת, שלכת לשנה זו אפשר לראות בתאריכים הנ”ל או מאוחרים יותר במקומות אחרים בעולם (יפן, קוריאה, למשל). 

• לא מטורף בכלל . 

זה לגמרי יפן Vs ניו אינגלנד  laugh

• אז בעקבות שיחה לפני מספר ימיםwink….

פשפשתי בטיולי העבר שלנו-

טרם הצטרפותי לפורום למטייל וטרם אלבומים דיגיטליים.

בשנת 2009 הגענו לבוסטון ב 7.10. לרגל חתונת חברים מקומיים.

אחרי יומיים בבוסטון ועוד יום של החתונה(ז’א 10.10) יצאנו לטיול שלכת בניו אינגלנד.

התמונות באלבום (הלא דיגיטלי) מאז

מרהיבות ועוצרות נשימה והעצים היו בחגיגת שלכת מטורפת!!!!!!!

מכביש הקנקמגוס כ’כ התלהבנו שעשינו אותו גם הלוך וגם חזור-מה שממש

חרג מהתכנון!

צריך להבין שבכל שנה המצב משתנה ואין תאריכים מדוייקים אבל כמו שהתרשמתם לטובה מהאזור השנה,ואחרי שחוויתי את האזור בכל מיני עונות השנה,ובהתאם לאילוצים שלכם-נשמע לי שתצליחו ותהנו מייפי הטבע בכל מקרה.

מסכימה שמיין מרוחקת וצפונית מדי לצורך שלכת מאמצע אוקטובר.

ת×צ×ת ת××× × ×¢××ר âªKANCAMAGUS WHITE MOUNTAINSâ¬â

• ועוד מילה בקשר ל”שיא”. זה הרי איננו מדיד. ואם תתפוס את השלכת יומיים אחרי ה”שיא” – לא תהנה? האם בכלל תדע לזהות שזה יומיים אחרי השיא? כל עוד תהנו מהנוף – זה הכי חשוב ובניו אינגלנד הנוף יפה גם כשאין שלכת בכלל. זה אמנם לא הנוף האגרסיבי של המערב אבל בעיני יש יופי מיוחד בפסטורליות של נוף עדין ועיירות קטנות.

כדאי גם שתחפש את סיפור טיול השלכת של רבקה. היא נדמה לי טיילה בתאריכים מתקדמים יותר באוקטובר ונהנתה מאוד.

• רבקה? אחד הראשונים שקראתי…..

תודה צביקה. אין טענות , רק לא רוצים לראות גן נעול …..

וזה כנראה לא יקרה. מכיוון שאני אוהב להזמין לינות מראש 

צריך לקחת את כל האופציות בחשבון. 

בחזרה