דורדון וטעימה מלוט ומבראנטום- יוני 2018
-
שלום חברים!
מזמן לא התראינו כאן.
בראשית חודש יוני טיילנו בזוג במשך 6 ימים באזור הדורדון וסביבותיו (שבצרפת), אזור נוף ירוק ושליו, שופע מים, עם מערות מדהימות ומיוחדות, עוד מימיו של האדם הקדמון, טירות רבות מספור, גנים נפלאים ואוכל מעולה- מקום אידיאלי לחופשה רגועה ומהנה עד מאוד.
תודותיי נתונות לשירלי, שהתגייסה ושלחה אליי את כול החומר ששימש אותה לקראת טיולה בקיץ 2014 ואת האשכול שלה- “הדורדון ולוט - מטיילים ואוכלים בין טירות למערות”.
לזיוה, שהאשכול שלה- “אל הדורדון וחזרה, דרך כמה תחנות - יומן המסע שלנו”
הוא מקור שופע מידע, גם אם נכתב לפני 8 שנים.
מידע נוסף נמצא באשכול ותיק של דורית, גם הוא בן 8 שנים.
גם תמי תרמה להכנותיי באמצעות האשכול בן 7 השנים שלה-"חזרנו מהדורדון".
המון תודה לחברתי היקרה דבורה ברקן ולבן זוגה עבור ערב מהנה, שבו צפינו יחדיו בסרטון שצילמו בעת טיולם באזור לפני מספר שנים.
כיון שלא היו כאן סיכומי טיול בשנים האחרונות על האזור וגם בשל לחץ מתון מחברים, המתכננים לטייל באזור בספטמבר, החלטתי לחלוק חוויות ותמונות.
נילי

-

-
נילי,
איזה תמונות משגעות !!!
איזה יופי שהחלטת לספר.
עוקבת בהנאה גדולה
טל
-
נילי היקרה,
ביקשתי, קיבלתי ותפסתי מקום בשורה הראשונה!!!
תודה רבה על ההיענות ופרסום הטיול!!
התמונות פשוט וואו!!!
מחכה לכל תמונה ותיאור ואל תחסכי בפרטים.
מלווה אותך צמוד
דבורה
-
נילי יקירתי

תודה שהחלטת לחלוק איתנו את החוויות והתמונות.
עכשיו יכולה לצפות בתמונות בגדול והן יפיפיות

המון תודות
תפסתי שורה ראשונה! ואני פה איתך לאורך כל הדרך
לימור
-
תודה נילי על השיתוף, התמונות מקסימות!
הדורדון על הכוונת של בעלי כבר כמה שנים... קראתי את הסיפורים הנהדרים כאן באתר, והוחלט שבאפריל, לכבוד יום הולדתו העגול, ניסע בזוג. מחכה ומצפה להמשך

-
מנהלות:
טסנו לראשונה בחיינו עם איז'יגט. הטיסה הייתה לבורדו ועברה בהצלחה. הקו הוא קו חד- שבועי, עונתי. זמן הנהיגה מבורדו לדורדון פחות משעתיים וחצי, מה שמקל מאוד על ההגעה.
(הנחיתה וההמראה בשבת, כך שאופן ההגעה אינו מתאים לשומרי שבת.)
כיון שהטיסה נחתה בבורדו ב-21:30 במוצאי שבת הזמנו את הלינה הראשונה ליד שדה התעופה, ורק בבוקר שכרנו את המכונית. גם הלינה האחרונה הייתה ליד שדה התעופה, שכן הטיסה לישראל יצאה בבוקר.
הלינה הראשונה הייתה במלון איביס סטייל, שהיה מלא בילדים ובהוריהם. החדר שקיבלנו היה קטן והחלון פנה לחצר פנימית מקורה רוחשת בילדים. לטובת המלון- יש לו שאטל חינמוני, שהגיע תוך דקות ספורות לאסוף אותנו.
הלינה האחרונה הייתה במלון קמפניל, שליד שדה התעופה. עליו אני ממליצה בכול פה: חדר גדול, מזנון בארוחת ערב ומזנון בארוחת בוקר- בתשלום נוסף.
5 הלינות האחרות חולקו בין שני בתים מאחר והיה מקום בבית הראשון רק ל-3 לילות.
הבית הממוקם כעשר דקות מדרום לסארלה, בישוב מונפורט, הוא ביתם של פרדריך ופסקל. הוא נפתח רק לפני שנה, ואינו פתוח בחורף.
כול צימר בו מעוצב באופן שונה ובטוב טעם, עם יציאה לחצר, שבה ריהוט גינה לרווחת האורחים.
במרכז הבית חדר אוכל גדול יפיפה עם מטבח גדול מאובזר לשימוש האורחים בכול שעות היום והלילה. ארוחת הבוקר הטעימה, המוגשת לאורחים בחדר האוכל, היא פרי הכנותיו של פסקל. פרידריך שעבדה בעבר בענף התיירות והאנגלית שלה טובה יותר, אחראית על הייעוץ הטיולי .
יש לבית גם בריכה, שלא זכינו להשתמש בה, כיון שזכינו למנת גשם נאה מידי יום ולילה.
אהבנו מאוד את המארחים, האווירה (שאר האורחים היו מאירלנד, הולנד, וולש) והבית.
La Barde
באתר הבית יש שפע של מידע באנגלית על אתרים לביקור באזור.
נילי

-
הבית השני, שבו לנו שני לילות הוא בית שונה לחלוטין. זהו ביתו של חקלאי, שהוסב לפני מספר שנים לאירוח על ידי זוג שמאס בחיים בפריז וגר במקום.
הבית עומד בתוך גן ענק רחב ידיים, בכפר קטן לא רחוק משאטו מילנד .
יש בשטחו עצי פרי, ערוגות של ירקות וגם פלג מים.
הגעתי אליו דרך אתר בוקינג, לאחר שפרדריק כתבה לי שאנחנו יכולים להתארח אצלה רק בשלושה לילות.
הבית צנוע בעיצובו. החדרים בקומה השנייה (לא היו אורחים מלבדנו) .
ארוחת הבוקר צנועה יחסית, אבל עם תותי שדה, שנקטפו מן השיחים שבמקום. בעלת הבית המקסימה, ז'ואלין, מתקשה באנגלית, אבל יוצאת מגדרה כדי לעזור לאורחיה. ישראלי שהתארח בבית הוריד לנייד שלה אפליקציה, המתרגמת לעברית, העוזרת לה לתקשר .…
נילי

-
צהריים טוב
גם אני פה בשורה הראשונה
צביקה
-
נילי,
אני שמחה שהתחלת לדווח.התמונות נהדרות, נופים ירוקים יפים ודירות מיוחדות.
עוקבת בהנאה אחרי הסיפורים שלך.
קצת מתפלאת שזו נסיעה ראשונה שלכם עם איזיג’ט
אבל אף פעם לא מאוחר להתחיל

סמדר
-
יופי, גם אני כאן, מתפעלת מהתמונות הנהדרות.
עוקבת ושומרת במועדפים , כי היעד נראה מקסים -
גם אני תופסת מקום לטיול הזה ….
תמונות נהדרות !
-
נילי,
כל כך אוהב את בחירת מקומות הלינה שלך בכל טיול

אהבנו את הדורדון והתמונות הנהדרות שלך מעוררות געגוע

רובי
-
תודה רבה חברות וחברים!תודה רבה עבור קבלת הפנים האוהדת!
טל- אכן התמונות משגעות, ואני מסתכלת עליהן בערגה.
שבועיים לאחר שובנו נסענו לצפון לאיזור ראש פינה- צפת. לבי נחמץ לראות את רמת הגולן נשקפת בגוונים של חום
דבורה פ.- את אחת מאלו שבקשו.

כיון שעבר זמן מאז שחזרנו, והחיים השתלטו על סדר יומי, התקשיתי לכתוב. מקווה כעת בעידוד החברים, שהכתיבה תזרום.
לימור- כיף שאת בשורה הראשונה.
התלבטתי האם לשתף, מה גם שלא הייתי כאן פרק זמן ארוך.
הרבה חידושים אין לי, מאז האשכולות המופתיים והעתיקים, אבל בשל נוחות ההגעה לאזור ( בתקווה שאיז’יגט לא תחליט לבטל את הקו לבורדו), שווה לספר ולעורר מודעות לקיומו של האזור כיעד לטיולים נהדרים וקלים לביצוע.
צפנת- מקווה שבאפריל תהיינה טיסות לבורדו מהארץ ואף ששירותי התיירות יהיו מלאים. כאשר שאלתי את מארחיי מדוע הם סוגרים את בתיהם באוקטובר, נאמר לי שרוב המסעדות ושירותי התיירות נסגרים, ואין טעם לארח בתקופה זו.פרידריק ופאסקל חוזרים לדירתם שבצפון צרפת, וז’וליאן ממשיכה לחיות בביתה, אך אינה מארחת.לעומת זאת בחודשים יולי ואוגוסט, כאשר חם מאוד והמוני צרפתים ותיירים אחרים מציפים את האזור, הבתים האלו עובדים במלוא התפוקה
צביקה- איך זה שאתה ושרי לא טיילתם כאן?
יש לשמור את האשכול ולהתחיל לתכנן….
סמדר- אנחנו אנשי הטיסות הסדירות והישירות. כמו כן כמעט שלא נוסעים עם קונקשנים, אלא אם היעד מחייב זאת..
בעבר כאשר ניסיתי לבדוק מחירים בלאו קוסט, הם לא היו זולים, והשעות לא היו נוחות. אנחנו מטיילים בדרך כלל בזוג, ולכן הפרשי המחירים לגבינו אינם כה גבוהים, כפי שזה אצל משפחה שנוסעת בהרכב מורחב.
הטיסה הראשונה שלנו עם איז’יגט הייתה טובה, ובספטמבר נחזור עליה, בתקווה שלא נתאכזב.
ריקי-היעד אכן מקסים, ומתאים גם לקצר וקולע!
דפנה- ברוכה הבאה! אשמח לליווי שלך.
רובי-אתה הרי מכיר אותי.
נדלקתי על הבית של פרדריק ופאסקל. היינו אמורים להגיע אליהם בסוף ספטמבר, אבל אז גיליתי במקרה באמצעות הודעה בפורום אירופה, שהקו לבורדו בימי רביעי בוטל. כרטיסי הטיסה לטיול זה נקנו רק לאחר שפרדריק אישרה, שיש לה מקום עבורנו ב-3.6…
נילי
-
יום ראשון ה-3.6:
לאחר ששכרנו את הרכב , שהזמין עבורנו חברנו אורן מרום (בשדה התעופה), נסענו לכיוון הדורדון.
האתר הראשון, המשקיף על הדורדון, שבו בקרנו היה
כאן על צוק בגובה של 80 מ' ישנה מרפסת באורך של ק"מ, המאפשר הצצה לחיי האדם הקדמון ולחיי אנשי ימי הבינים, אשר גרו במקום.
בונוס נוסף הוא הנוף הנשקף מהצוק.
ההגעה למרפסת הצוק איננה קשה, אך כרוכה בעלייה ב-45 מדרגות.
נילי

-
האתר השני, שבו ביקרנו, נמצא במרחק של דקות ספורות נהיגה מרוק סיינט כריסטוף, והוא מרשים ביותר בפנימיותו ופחות בחיצוניותו-
אל תחמיצו את הביקור במצודת המגורים הבנויה בתוך הסלע, שחזיתה נבנתה כבר במאה ה- 14. החפצים שבתוכה הם מתקופות מאוחרות יותר החל מתקופת הרנסנס ועד המאה ה-19.
מה שתרם רבות להתפעלותנו מהמקום היה גם קלסר בעברית, שקיבלנו בכניסה ובו פירוט על כול חדר במקום. את ההסברים המעולים כתבה יונית, מנהלתנו היקרה. צעדנו עם הקלסר, והתחושה הייתה שאנחנו בסיור מאורגן -פרטי.
גם כאן הנוף הנשקף נפלא!
בסביבת האתרים שבקרנו בהם נמצאים עוד אתרים הראויים לביקור כמו: מערת לסקו 2 והמוזיאון הפרה-היסטורי, אבל בן זוגי הצהיר מראש, שאין לו עניין בחייו של האדם הקדמון.
אפשר לקרוא על מקומות אלו באשכול של זיוה ובאשכול של שירלי, שצירפתי בהקדמה.
נילי

-
כיון שהיה עלי לגוון בבחירת אתרי היום, הבחירה נפלה על גן צמחי המים שנמצא ממש קרוב לצימר שבו לנו במונפורט, בעיירה קרסאק, ועליו למדתי מן האתר של פרדריק. שמו של הגן הוא “Les Jardins d’eau”.
אנחנו חובבי גנים מוצהרים, וזה היה גן פרחי המים הראשון שביקרנו בו. מובן שצילמנו עשרות רבות של תמונות, בהנאה רבה.

ביציאה מן הגן ישנן בריכות דגי נוי להנאתם של הילדים המבקרים.
נילי

-
אחר הצהרים הגענו לבית הנהדר של פרדריק ופאסקל ועם ערב נסענו בגשם שוטף לסארלה , העיירה המרכזית של החבל, לאכול.
היו באמתחתי מספר המלצות, אך לאחר שמצאנו שהמסעדה הראשונה, שעליה היה לי מידע, סגורה, נכנסנו למסעדה אקראית, מסעדה צרפתית בשם 4 העונות, כיון שניתך גשם עז.
במסעדה פגשנו לראשונה את המאכל הטיפוסי לאזור – פואה גרא- מעדן כבד אווז/ברווז, ממש לא מתאים לצמחונים.
להגנתי אומר שראיתי בדרך חוות אווזים, כאשר האווזים בה צעדו החופשיים ללא אמצעי פיטום כפויים.
מה שהיה משונה הוא שהמלצרית הצעירה כמעט שלא ידעה אנגלית, וכך גם העובדים האחרים.
נילי

-
הנופים מרהיבים והאוכל מעורר תיאבון….
כיף להתלוות לטיול שלכם
דבורה
-
איזה כיף לדעת שתרמתי! ואיזה תמונות נהדרות!