ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול בצפון - מערב. טיוטא ראשונית

פורום צפון אמריקה
    6
    29
    16617
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • all taken
      all taken נערך לאחרונה על ידי

טיוטא מאוד ראשונית של המסלול – אשמח לכל הערה ורעיונות

כרגע החלק של הרוקיז עוד לא מפורט, קודם רוצה להתקדם עם החלק המערבי יותר

הרעיון לטוס כנראה עד פורטלנד, ואז מסיאטל לקלגארי

הרבה נהיגה, לילה אחד בכל מקום, פרט לערים – אשמחלשמוע מה דעתכם – אם יש מקום להאט ולהשאר שני לילות… כידוע – לא אוהבת טיולי ספגטי….

מסלול להקרייטר לייק

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • all taken

אף אחד? Sad

יש שם אפילו שאלות בפנים – איפה כדאי לישון בחלק מהמקומות….

אשמח לחוות דעת

• מוני
          מוני נערך לאחרונה על ידי

לגבי הרישום שלך חשוב היה להוסיף הערה שאת מגיעה מפורטלנד לניופורט בחוף אבל את עולה קודם לחופים צפוניים שלה ויורדת עד ניופוט.

לגבי המיפוי למאונט ריינייר שכנראה יתחיל בבוקר מהוד ריוור שעל נהר הקולומביה,  צריך להבין שיש שני מגזרים אפשריים לביקור במאוט ריינייר.

אם הולכים על מיגזר סנריז את מקבלת במיפוי הכללי שנתת את התוספת הזאת

https://goo.gl/maps/NsfEVpjph6Q2

אם הולכים על מיגזר פרדייז תקבלי את התוספת הבאה למיפוי הכללי שלך-

https://goo.gl/maps/NsfEVpjph6Q2

לי נאמר מיודעת דבר שמיגזר פרדייז מבוקש יותר ואני מוסיף שבדרך במיתחם של הנשיונל פארק הזה-אם באים ממערב אז מקבלים בדרך עוד כמה מפלים מקסימים

ואם תבחרי במיגזר הזה, ומאחר ואת מגיעה ממזרח יהיה כדאי לנהוג עוד קצת מערבה אל המפלים האלה ולנקודות תצפית שוות נוספות.

רוצה לומר בזאת שהמרחק אל מאונט ריינייר הוא לא זה שבמיפוי שלך,שגם אם אין בעיה לנהוג ארוכות את לדעתי צריכה להוסיף לפחות יום בקטע שביין קרייטר לייק ועד ריינייר ,והייתי גונב לשם כך יום מחבילה הבאה-

קלגארי

באנף

באנף

באנף

גאספר

ג’אספר

ג’אספר

קלגארי

גליישר

גליישר

גליישר

בסופו של יום הנורת’ קסקייד ,מציע מוינטרופ להגיע ללינה בוידבי איילנד בOak harbor

https://goo.gl/maps/Q1SzzKcN2So

ולמחרת עם מעבורת החצי שעה מהאי אל האולימפיק כך-

https://goo.gl/maps/cHNv45imFuq

לדעתי את צריכה להגיע לסיאטל מהאולימפיק כך-

https://goo.gl/maps/7LvHfjkHgUt

הלינה שלכן במאונט ריינייר חיבת להיות במיתחם הפארק וחייבים להקדים מאוד ולהזמין זאת.

בקולומביה גורג’ במקרה שלכם אני מניח שתלונו בהוד ריוור(יקר שם)

אם תוסיפו יום כפי שהצעתי(את כמובן לא חייבת כזה ראה וקדש),אזי אחרי הביקור בקולומביה גורג’ מערבית להוד ריוור הייתי מקדם לינה או לוונקובר של וושינגטון,ואו אפילו גבוה יותר,ואז מגיע לפרדייז מהצד המערבי.

ואגב מהיכן את טסה לניו יורק??

מוני

• all taken

תודה מוני אבדוק את זה

אתמול גיליתי (אחרי שאילת שאלה אותי) שכנראה בכלל נלון לילה ביקימה כדי לספק את הסחורה לילדת השופינג. נראה שיש שם את כל החנויות שהיא אוהבת ויתן לה הפוגה טובה מכל הטבע – שלא תחטוף הרעלה חס וחלילה Smile אולי אפילו נעשה שם לילה ראשון – נטייל ברנייר ואולי אפילו נחזור ללילה נוסף שם – גם היא תוכל להנות עד תום, יחתוך את הנסיעה, יתן לנו שני לילות במקום (גם אם יש מצב שמשעמם מכל בחינה תיירותית) ויאפשר לנו להיות ברנייר בכל מקום שנחפוץ בו…. ירווח את הטיול בעוד יום

את המפה של הפרדייז לא שמת, למה התכוונת שם?

דרך אגב אני עדין גמישה לחלוטין עם הימים – אין עדין כירטוס וממילא בעבודה הרימו ידיים והבינו שבקיץ הבא אין להם אותי Wink

• מוני
              מוני נערך לאחרונה על ידי

תראי מצד אחד אני יכול להמליץ על מלון נהדר ביקימה היינו בו ב-2012,אומנם ללא ארוחת בוקר ברם אולם-כל החדרים במלון סוויטות מהסרטים ,עם מטבח וכל כלי מטבח שתרצי,הרבה אנשי עסקים לנים בו ולכן הוא מוקפד.

בזמנו המחיר היה הוגן ביותר לא יודע היום.

לא כל כך הבנתי ולכן  קודם שאלות-

את חושבת להגיע מקרייטר לייק עד יקימה ביום אחד?

ואת מוכנה לנסוע מיקימה לריינייר ולחזור ללינה באותו יום ליקימה?,או אחרי יום ולנה ברנייר חזרה ליקימה?

מוני

• ayeletback
                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

לא מידע רק ממחקר.
                אם את מבלה את היום בהוד ריבר אפשר לנסוע ליקימה ללינה, ( שעתיים )
                לבלות שם את היום ובערב להתקדם ללינה ב MOUNT ריינר לטייל שם כל היום וללון שם ומשם לסיאטל (אני משערת שסיאטל תספק לילדת השופינג את כל מה שהיא צריכה , לא הגיוני לחזור חזרה ליקימה )
                אם את רוצה יותר זמן בהר ריינר אפשר לטייל בבוקר ולהגיע לסיאטל בשעות אחה”צ.

• ayeletback
                  ayeletback נערך לאחרונה על ידי

מסלול לרוקיס :

מציעה לך :
                  יום 1 : הגעה לקלגרי והתקדמות ללינה בלייק לואיז
                  יום 2,3 : טיולים ומסלולים ביאהו כולל אוהרה ( בלי טרקים רק הקפת האגם )ז – לינה בלייק לואיז
                  יום 4 : דרך הקרחונים הגעה לג’ספר. לינה ג’ספר
                  יום 5 : גספר מסלולים  – לינה בג’ספר ( אפשרלהסתובב במרכז בערב יש טיפה מסעדות וחנויות קצת משפר את מצב הרעלת )
                  יום 6 :דרך קרחונים מואצת יותר לצד השני הגעה לבאנף ( לינה בבאנף במקרה שלך כי היא תוססת יותר מקאנמור עם הרבה יותר אפשרויות שופינג חנויות וכו )
                  יום 7 באנף טיולים ( עוד זמן להסתובב בעיירה )
                  יום 8 קלגרי יום אתנחתא לקניות
                  9,10,11 : גליישר

אפשר גם לקצר את יום 2-3 ליום אחד ולוותר על אוהרה. ( מכיוון שאת לא מתכננת טרק להרים זה אומנם אגם מקסים אבל עדיין עוד אגם 
                  דרך הקרחונים ל 2 הצדדים זה לא בזבוז הרבה עושים אותה ככה כי מספר האתרים בה גדול בהרבה ממה שאפשר לראות ביום אחד.

לא חובה להישאר יום שלם בקלגרי כי היא לא מאוד מעניינת.
                  אפשר להיות שם חצי יום לקניות ולהמשיך לגליישר וקיצצת עוד יום.
                  מצד שני אפשר גם ללכת בה חצי יום ללונה פארק או פארק מיים אם ניראה לך חשוב

• segev17
                    segev17 נערך לאחרונה על ידי

כמה המלצות לינה:

לינה בקרייטר לייק – אף פעם לא מוקדם מדי להזמין לינה שם – למעשה יש את הלינות בפארק עצמו או רק במרחק שעה… אז ממליץ להיות עם היד על הדופק וברגע שסגורים על תאריך להזמין (לקראת דצמבר כנראה כבר לא ישאר מקום)

בעיני הלינה בפארק משדרגת מאד – ביום שאנחנו היינו האגם נגלה בשיאו (עם השתקפות מושלמת) בין 09:00-1200 ואז התכסה בערפל… ומשיחות שהיו לי זה לא חריג…

הר ריינייר – גם כאן ממלית על לינה קרובה, במיוחד אם מתכננים מסלול הליכה (ואיך אפשר שלא?) – אנחנו ישנו ב B&B נפלא סמוך לכניסה לפארק במחיר סביר – Mountain Meadows Inn – אם כי לא זוכר אם יש להם מגבלה של מינימום 2 לילות

ויינטרופ – אחד המלונות השווים שהיו לנו – כ-80$ כולל בריכה ומיני גולף מאולתר – AbbyCreek Inn 

אם הולכים על ההמלצה של מוני (שאני בעדה) למשוך לינה עד Oak harbor – ה BW שם גם מומלץ…

ולגבי התיכנון עצמו:

קצת לחוץ – רק יומיים לחופי אורגון (שבניגוד לכביש 1 אין מדובר על חווית נהיגה בכביש הראשי אלא בעצירות, הכבישים הקטנים, החופים...) 

לא מרגיש שיש זמן באמת לחוות את הר ריינייר (בעיני גולת הכותרת לחובבי הרים).

הייתי שוקל לוותר על אחד היעדים כדי להעמיק ולהעשיר את השאר – במיוחד את חופי אורגון והר ריינייר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • all taken

מוני לשאלתך לא – אני מתכננת מקרייטר להוד הנהר וההר, ללון שם, ואז להמשיך ליקינה ליום שופינג רגוע, בבוקר לקום ולנסוע להר רנייר. לא הבנתי שהכניסה המעניינת נמצאת במקום אחר – האם הכניסה ה”שווה” היא מכביש 420?

לפי גוגל (ברור שיהיה יותר) זה פחות משעה מיקימה לRIMROCK ואז עוד שעה וחצי לסנרייז, ככה שבהחלט אפשר ביום כזה גם לעשות מסלול רגלי מכובד וגם לראות את הנופים. לחזור ללינה ביקימה ולמחרת להמשיך לווינטרופ.

מה אני מפספסת?

• all taken

שגב, שוקלת להוסיף עוד יום בחופים, עם כאלו המלצות חמות Wink

כרגע לא צריך לוותר על דברים אחרים כי אני גמישה. איזה כיף!

לינה במרחק של פחות משעה נסיעה נשמע לי די קרוב (=יקימה) אלא אם התכוונת לכניסה אחרת של הר רנייר.

• all taken

מודה – אני עכשיו מבולבלת

איפה כדאי ללון בהר רנייר?

מיקימה אפשר להגיע גם לפרדייז – אבל זה שעתיים נהיגה שנראית לא קלה בכלל…

כלומר אם אני לוקחת את ההצעה שלך מוני ואולי גם של שגב – הור ריבר, להמשיך דוקא לכיוון ונקובר האמריקאית, זה לא עוזר – זה עדין רחוק, לעומת זאת אם נשאר עם הרעיון של הוד ריבר – משם ליקימה, ליום הפוגה, אולי ללון בסוף יום הקניות או ביקימה או במקום שקרוב יותר לפרדייז – (איפה לנים שם)? ואז למחרת עושים את ההר שנראה מהמם, ומשם לרדת ללון במקום לא רחוק (יקימה שוב?)

משהו כמו זה

ובטבלה – אילת הכנסתי גם את מה שאת כתבת. עוד לא הגעתי לשם אבל זה בפנים Wink

• מוני
                            מוני נערך לאחרונה על ידי

אם אין לך בעיה למקרה ואת בוחרת סנרייז הלוך וחזור מיקימה-

https://goo.gl/maps/D4W56sHaMik

ואו אם אין לך בעיה הלוך וחזור ליקימה מפרדייז-

https://goo.gl/maps/ZNfFfJHreWo

לגבי כביש 420 במיפוי הראשון לסנרייז ,פשוט חשבתי שמשיגים בכך עוד מראות נופיים לאחר שזכית להם בכיוון אחד על כביש 12 היפה

אם אין לך בעיה להלוך וחזור עשי כפי שאת חושבת,את יכולה לומר שתושבי סיאטל נוסעים ליעד הזה וחוזרים הביתה.

מוני

• all taken

ואם אני לנה בפארק – איפה כדאי? ראיתי לודג שנראה נחמד על ה-12, אם נגיע לשם בסיום השופינג הסוער שיהיה ביקימה, למחרת קמים בבוקר ותוך פחות משעה אנחנו בפרדייז. עושים שם מסלולים, עוברים לראות גם את הסנרייז מטייליפ גם בו ומשם יורדים מההר לעוד לינה ביקימה, לפני ההמשך.

מה דעתכם? זו הדרך מיקימה ועד אולימפיק

האם מתחיל לעשות הגיון?

• מוני
                                מוני נערך לאחרונה על ידי

הלודג’ על כביש 12 לדעתי בסדר

רק תכנני למחרת הגעה עדיין באור יום ליקימה

עכשיו שהכנסת את ההגעה  לאולימפיק דרך וידבי איילנד והמעבורת ממנו לפורת טאונסנד את על המפה.

תרשי לי להמליץ לך ביציאה מיקימה לוינטרופ  נסיעה קלה על כביש מיוחד לאורך נהר היקימה ומספרו 821 הנה אני מגדיל את המפה מיקימה תראי היכן הוא

https://goo.gl/maps/ooFpZNt6Egx

ואני יכול להציע לך בסביבות העיר וונאטצ’י (wenatchee)שהיא על אם הדרך שלך 

אתר חמוד לא גוזל זמן מיותר ואני מתכוון ל-ohms gardens

מוני

• all taken

מרשה? ברור שמרשה, שמחה ומודה מקרב לב – כל כזו המלצה – זהב!

הכל נרשם בתכנית

• segev17

אישית הייתי לן באזור העיירה אשפורד בלילה לפני ההיקור בהר ריינייר... חשוב לציין כי בפארק יש בעיות חנייה לא קטנות באזור הצהריים

• all taken

אנחנו משכימות קום ולרוב כבר יוצאות לדרך מוקדם – ככה שלא דואגת…. מניחה שנהיה בפארק עם הפתיחה שלו.

מה הסיבה שאתה חושבת שאשפורד עדיפה? אם אני מגיעה מכיוון יקימה זה מוסיף לי די הרבה נסיעה בהגעה לשם (מעל שעה נהיגה) וחוסך מעט מאוד בעליה לפרדייז (חוסך משהו כמו 10 דקות)

האם זו העירה, הדרך עצמה או משהו אחר?

• segev17

הסיבה היא זמן נסיעה. מיקימה לפרדייז (אלא אם אני מפספס משהו)  זה שעתיים וקצת. מאשפורד זה 40 דקות (וכעשרים דקות למפלים...)

ומדובר בפארק עמוס יחסית עם בעיות חנייה…

ובמסלולי הליכה ממש מומלצים של 4-5 שעות…

מכאן זה לשיקולכם

• all taken

בזכות העיצות שלך ושל מוני הוספתי לילה – מהוד נגיע ליקימה, שם נתן לילדה יום שופינג, בסיומו נעבור למקום לינה על כביש 12, 50 דקות נסיעה מפרדייז. מקווה שנספיק אחר הצהריים כבר לעלות ולעשות חלק מהעצירות (כמו שאתם עשיתם)

למחרת נקום ונעפיל להר (מהלודג שמצאתי) נעשה יום שלם על ההר ואחר הצהריים נרד – מקווה שדרך סן רייז ליקימה ללינה ולמחרת נמשיך צפונה

קצת מתלבטת אם לישון שוב בלודג או ביקימה, אחרי היום העמוס בפארק. מצד אחד – יותר נהיגה אחרי טרק (ואני נהגת יחידה) מצד שני אם נרד דרך 410 מסן רייז (בתקווה שנספיק גם טרק וגם להגיע לשם) זה אפילו יותר הגיוני להגיע ליקימה….

• מוני
                                            מוני נערך לאחרונה על ידי

לינה ביקימה הצעה

Ledgestone Hotel

מוני

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון