חזרנו משבועיים - תאילנד עם ילדים -הפרטים למי שרוצה
-
שלום לפורום הנחמד
עזרתם לי מאוד בתכנון הטיול ובשאלות הרבות שהיו לי ואני רוצה להחזיר טובה ולספר לכם מחוויותינו בתאילנד, טיפים, מה כן ומה לא.
ובכן -
נסענו עם 2 ילדים - בת שלוש וחצי ובת שנה וחצי
ועם עוד שני זוגות חברים.
טסנו עם אלעל - טיסת לילה. הטיסה הייתה סיוט! קיבלנו מקום עם עריסה, אבל כיוון שהבת שלי גדולה מידי לעריסה לא נתנו לה, אמנם ישבנו בשורה ראושנה מול הקיר עם מקום ארוך לרגליים, אבל ידיות המושבים לא מתרוממות. וזה הפריע. הבת הגדולה לא הסתדרה לישון על הכסא ורצתה לישון על בעלי. הקטנה ישנה עלי. אני ובעלי לא הצלחנו כמעט לעצום עין. הטיסה הייתה ישירה ועדיין ארוכה ומתישה מאוד.
בשדה התעופה בבנגקוק היו לנו 4 שעות לחכות לטיסה לקוסמוי. למזלנו, נכנסו לטרקלין של בנגקוק איירליינס - והיה שם תענוג. היה חדר משחקים לילדים, היה כיבוד ושתייה, היה אינטרנט חינם. אמנם 4 שעות ארוכות ומעייפות אבל לפחות היה לנו איפה להעביר אותם.
בקוסמוי ישנו במלון "דארה סמוי" בצ'אוונג - מלון ממש מומלץ. יחס מעולה, אוכל טעים מאוד, בריכה מדהימה שנגמרת כמעט על הים.חדר ענקי עם ספה קטנה שהתאימה לילדה הגדולה וכמובן לול לקטנה.מיטה זוגית ענקית ענקית. מרפסת גדולה (אם כי ללא נוף מיוחד - בעיקר עצים וצמחייה והמלון ליד) טיפ - מי שמגיע עם עגלת ילדים - לא לקחת חדר בקומה 2 כיוון שאין מעלית וזה הכל מדרגות. אנחנו לא ידענו את זה מראש - קיבלנו חדרים בקומה 2 וזה היה קשה להסתדר עם העגלות. יכלו להעביר אותנו לקומה 0 אבל שם החדרים עם עם שתי מיטות ולא מיטה זוגית אחת.
ארוחת בוקר ABF בהחלט מספקת - ביצה לבחירה, ירקות, לחם, חמאה, ריבה, קוראסונים ופירות ומיצים וקפה. גם האוכל במסעדה של המלון היה מצויין במחירים סבירים + .
מסעדות שביקרנו בהן -
מסעדת KHAUSON - המונית, מנות קטנות אבל טעימות.
מסעדת RICE - מסעדה פשוט מעולה. מסעדה איטלקית, מעוצבת, אלגנטית אבל עדיין מכניסת אורחים ומקבלת ילדים - קיבלנו שולחן בקומה העליונה, עם שולחן קטן ליד לילדים - שולחן נמוך עם מזרונים והם יכלו להשתולל להם בכיף ואנחנו אכלו אוכל מעולה.
פיצה האט - טעים. אין מה להוסיף
בורגר קינג - מצויין למצבים שעייפים ואין כוח לחכות במסעדה. היה ממש טעים.
חרשנו את הצ'אוונג, בעיקר בערבים. יש המון מה לקנות.
יום אחד נסענו לטיול פילים - רק לחצי שעה, זה בהחלט הספיק לנו.
ושאר הזמן רבצנו בבריכה המדהימה, בחוף הים, אכלנו אננס, תירם על האש, קוקוסים ונהננו מהנופש.
בהודעה הבאה - קופנגן -
המשך הטיול - לקופנגןאחרי 6 לילות בקוסמוי, עברנו לקופנגן
לקחנו את המעבורת הארוכה 40-45 דקות
עשינו טעות וישבנו למטה ואני הרגשתי ממש לא טוב. התהפכה לי הבטן. בחזור כבר היינו חכמים יותר, והתיישבנו למעלה ושם מרגישים הרבה יותר טוב.
הגענו למלון קוקוהאט. הרבה כאן אמרו שהוא מלא בישראלים - וצדקו. 95% מהאורחים במלון הם ישראלים. אבל זה ממש לא הפריע לנו כי - אנחנו לקחנו את החדרים שנקראים "פול טראס" - זה חדרים שהם במתחם פרטי עם בריכה פרטית. בריכה באורך 10 מ' על 4 מ' רק שלנו החדרים מסביב.
אני ממליצה בחום על החדרים האלה, במיוחד למי שמגיע עם ילדים. זה מאוד נוח, החדר ליד, לא צריך לנעול אותו. הילדים בצהריים נשפכו לישון, אנחנו בבריכה בחוץ, בערב, שהילדים נרדמו - אנחנו המבוגרים ישבנו בחוץ עם בירות בבריכה. אם מישהו בוכה - שומעים ומיד ניגשים אליו. זה היה תענוג. בנוסף - לחדרים האלה יש צוות פרטי של חדרניות ואנשי תחזוקה ונקיון. כל הזמן ניקו שם,סידרו שם, הם היו זמינים לדרישותינו 24 שעות. זה היה פשוט תענוג. לא היינו צריכים לצאת משם. את האוכל הביאו אלינו אם רק רצינו. הילדים אפילו לא רצו ללכת לים כי היה כ"כ כיף בבריכה. החדר היה ענקי. הייתה ספה גדולה שהילדה ישנה בה, והייתה עוד ספה נפתחת למיטה. הקטנה קיבלה לול חדש שיצא מהניילונים, מיטה זוגית ענקית. מקלחון ענקי ענקי (אין אמבטיה). יש די וי די בחדר, ויש מחשב (אם כי האינטרנט בתשלום)
אכלנו המון במאמא שניצל - אוכל טעים וכ"כ זול. סנדביצים עם שניצלים, עם גבינת שמנת, אורז עם ירקות, שקשוקה, ספגטי - הכל ובזול.
למי שלא יודע, המלון קוקוהאט נמצא בלילה ביץ' - 5 דקות הליכה מההדרין סאנרייז - אבל ההליכה היא עלייה תלולה מאוד ואחריה ירידה. לא סיפור רציני.
יום אחד לקחנו רכב - ואן גדול לכולנו עם מיזוג (עלה 2,000 באט) ועשינו טיול באי. היינו באחד החופים הכי יפים שם שנקרא "האד יאהו"
ואחריו היינו באי שנקרא "קו-מא" שניתן לעבור אליו רגלית (המים מגיעים עד הברכיים ופשוט הולכים אל האי בתוך המים)
היינו באגם (מיותר לחלוטין - אגם מסריח מלא יתושים)
ועצרנו בעיר "טונג-סאלה" - מיותר גם כן - אין שם מה לעשות. הצטערנו שלא נשארנו יותר בחוף האד יאהו.
הארוחת בוקר בקוקוהאט הייתה מעולה. הייתה עמדה של ביצים - יכלנו לבקש כל סוג ביצה שרוצים עם כל מיני תוספות, היו פירות, ירקות (בופה), היו קורנפלקסים, יוגורטים, מוזלי, פנקייק, חלה מטוגנת, בייקון, ועוד כל מיני דברים שהאמריקאים אוכלים. כמובן מילים ושתייה חמה.
היינו שם 6 לילות ואז נסענו לבנגקוק. פרטים בהמשך
-
חזרנו משבועיים - תאילנד עם ילדים -הפרטים למי שרוצהשלום לכם
ברוכים השבים.נשמע כי נהנתם
ארז -
המשך הטיול - בנגקוקהמשכנו לבנגקוק. כאמור- לקחנו את המעבורת אבל הפעם ישבנו למעלה. היה הרבה יותר סימפטי.
השדה תעופה בקוסמוי - הכי יפה והכי מוזר - הכל פתוח. בנו שם שדרה מקסימה פרחונית וצבעונית עם כל מיני חנויות יוקרה. יש כמה מסעדות קטנות שמעבירות את הזמן עם המזגן כי בחוץ היה סיוט וחם.
בעמדות הבורדינג - היה שתיה חופשית, אינטרנט, כיבוד קל. יש מגרש משחקים מוצל לילדים - אבל חם חם חם מאוד. הכל פתוח. אין מזגנים. זה היה מעייף מאוד.
בבנגקוק ישנו במלון "באיוק סקיי" - זה הבניין הכי גבוה בבנגקוק - 84 קומות. זה אטרקציה. יש תצפית מרהיבה בקומה 84 - שמסתובבת 360 מעלות. המלון ענקי, והמוני וקצת מיושן. את ההמוניות מרגישים בלובי אבל בארוחת בוקר - בכלל לא כיוון שיש 4 חדרי אוכל. החדר שם היה ענקי בצורה מוגזמת. קיבלנו חדר שנקרא "סופיריור סוויט" - סלון ענקי עם ספה וכורסא והדום. שולחן פינת אוכל, הקטנה קיבלה ממש מיטת תינוק בגודל מלא. אח"כ נכנסים לחדר שינה ענקי עם מיטה זוגית עצומה. אח"כ יש מסדרון ארוך שמוביל לחדר ארונות ובסוף אמבטיה ענקית עם אמבטיה ומקלחון.
ארוחת הבוקר הייתה לא מהעולם הזה - שפע שאין כדוגמתו. היו שם גם כל מיני מאכלים סינים ויפניים שלא הכרנו (מרקים, סושים, נודלים)
פשוט לא הפסקנו לאכול שם.
ממול המלון יש שוק בסטות קטן שנפתח בשעה 18:00 ונמשך כמעט כל הלילה. וכל הרחובות שסובבות את המלון מלאות בחנויות חמודות וזולות וכל מיני מרכזי קניות קטנים. בנוסף ממול המלון יש את "מרכז אינדרה" שיש בו המון חנויות בסטות זולות מאוד, וגם כל מיני מסעדות ובתי קפה (סוףסוף שתינו שם קפה איכותי)
בנגקוק היתה מתישה מאוד. רדפנו אחרי הקניות. היינו ב-MBK יומיים וחרשנו אותו מתחילתו ועד סופו וקנינו המון, בעיקר בגדים. יום אחד היינו ב-DRAEM WORLD שזה כמו דיסני לנד - רק שלא. אני די התאכזבתי, ציפיתי להרבה יותר, אבל הילדים נהנו עד השמיים. סגרנו דרך המטייל ב- 850 באט למבוגר, כולל הסעה הלוך וחזור מהמלון, כניסה וארוחת צהריים (שהייתה מזעזעת) ללא כניסה לעולם השלג (שעולה שם 200 באט למבוגר).
רצינו מאוד ללכת לשוק סופ"ש צ'אטוצ'אק אבל לא הספקנו אבל זוג חברים אחר היו שם ופשוט קנו מלא מלא מלא דברים. (בפעם הבאה)
בבריכה של המלון לא שהינו כי לא היה זמן אם כי ביקרנו שם והיא בריכה גדולה ויפה. פשוט - לא נעים להיות כ"כ בחוץ בבנגקוק המפוייחת.
מהמלון יש הסעה כל שעה עגולה למרכז סיאם ול-MBK זה ממש היה נחמד. חזור, חזרנו במונית עם מונה - בערך 65 באט לנסיעה.
בנגקוק התישה אותנו סופית. סיימנו את הטיול עםפ הלשון בחוץ. בדיעבד - היה יותר טוב אם היינו עושים את זה הפוך - קודם בנגקוק ואח"כ איים. אז נכון שהיינו נסחבים עם עוד תיק ענק של הקניות אבל לדעתי זה עדיף. אנחנו פשוט חזרנו מותשים ועייפים וכבר רוצים לחזור.
הטיסה חזרה - הייתה ארוכה בשעה בגלל מזג אוויר לא סימפטי. הבנות ישנו קצת יותר טוב וגם אנחנו הצלחנו קצת לעצום עיין אבל עדיין היה מתיש ומעייף. חזרנו לארץ עייפים אך מרוצים עם טעם לעוד...
-
ועוד דבר אחרון-המלצה על ישראתוראת כל הזמנת המלונות, הסעות, מעבורות - עשינו דרך ישראתור
אני לא יודעת אם מותר לפרסם כאן את פרטי ההתקשרות איתם - אם כן אני אפרסם, אם לא מי שריצה יוכל לפנות אלי בפרטי.
מהתחלה ועד הסוף טיפלה בנו בחורה בשם נטלי שכבר הפכה לחלק מהטיול שלנו. החל מההכנה בארץ, בחירת המלונות, הבטחת חדרים מסויימים שביקשנו, במחירים הכי זולים שמצאנו
וכלה במהלך השהייה בתאילנד, הייתה זמינה אלינו בכל שעה, לשאלות, בעיות, טענות, מענות, המלצות, טיפים
בקיצור - אני ממש ממליצה בחום על הזמנה דרכם. למרות שבהתחלה חששנו, הגענו אליהם דרך המלצה של חבר קרוב ולא הצטערנו לרגע. -
ועוד דבר אחרון-המלצה על ישראתורשוב אני
בהחלט תודה רבה על השיתוף המפורט כה יפה
כמו כן,בהחלט רצוי שתתני פה בפורום את הפרטים של נטלי מישראתור.את נהנית דרכם-רצוי לאפשר גם לאחרים.
ארז -
בהחלט אני אשמחאת רוב ההתנהלות ביננו עשינו דרך המייל
נטלי לא קמצנית במילים - המיילים שלה היו כ"כ מפורטים,היינו בהלם.
המייל -
בנוסף, היא נתנה לנו גם מספרי טלפון שלה (גם מספר ישראלי) שנוכל לדבר ישירות.
היא חביבה ומקסימה ושבתה את ליבנו
הלכנו לבקר אותה שהגענו לקוסמוי (המשרד שלהם יושב בקוסמוי, ליד בית חב"ד) והבאנו לה שוקולדים מהארץ
ואם יש למישהו שאלות - תרגישו חופשי, אתם עזרתם לי ואני מאוד רוצה לעזור גם לאחרים
כן ירבו חופשות כאלה!!! -
בהחלט אני אשמחהאם יהיה מוגזם לבקש את המחירים של המלונות השונים,בהם ישנתם?
ארז -
pumikit מכל התיאור מה שהכי אהבתי..."בפעם הבאה"...
כך צריך לחזור. נחיתה ומידית התחלת התכנון לטיול הבא.
יופי של תיאור מסלול ומלונות.
הצעה אישית, להוסיף עוד הודעה עם קישורים כי באיוק יכול לבלבל בקלות את מי שלא מכיר.
-
בהחלט אני אשמחלא מוגזם בכלל ארז - צודק, מחירים זה דבר חשוב
אז ככה
בדארה סמוי - 3,900 באט ללילה לחדר המעולה הזה. כולל הבנות כולל ארוחת בוקר. ואחרי שהיינו שם - אני ממליצה לקחת את הווילות על הבריכה בהפרש מחירים שלא גבוה מידי - הווילות עולות בסביבות 4,500 עד 5,000 באט והם ממש על הבריכה. תענוג. והן גדולות יותר עם מרפסת ענקית כולל מקלחת במרפסת - לשטוף את החול מהים.
בקוקוהאט - החדרים המעולים האלה עלו לנו 5,700 באט כולל הילדים כולל ארוחת בוקר בופה מעולה. שווה כל באט. התלבטנו בהתחלה בין הקוקוהאט לסאריקטנג - אבל אחרי שביקרנו שם - שמחנו על ההחלטה שעשינו. היה יותר מידי שקט בסאריקטנג (יכול להיות שזה מתאים לאנשים אחרים) אבל אנחנו פשוט אהבנו את הרעיון שיש לנו בריכה פרטית צמודה לחדר.
בבנגקוק - באיוק סקיי - חדר סופיריור סוויט עלה לנו בערך 3,500 באט כולל ארוחת בוקר חלומית. הארוחה לא הייתה אמורה לכלול את הילדה שמעל גיל 3 אבל החלטנו לקחת את הסיכון ולא לשלם מראש ובאמת לא ביקשו מאיתנו לשלם עליה (אם כן - זה תוספת של 200 באט לארוחת בוקר לילד)
עוד מחירים רלווטים -
הסעה מהשדה תעופה בקוסמוי למלון דארה סמוי בוואן גדול וממוזג שהכניס 6 מבוגרים, 2 ילדים ו-3 תינוקות - 500 באט (לכולם, לכל הוואן)
מהמלון בקוסמוי למעבורת - ההסעה כלולה בכרטיס שקונים (250 באט לאדם, ילדים לא משלמים)
מהשדה תעופה בבנגקוק למלון - עלינו לקומה האחרונה, במקום במורידים את הבאים - ומצאנו וואן ממוזג וגדול ב-1,000 באט (במקום 2,500 באט שרצו בקומת היוצאים)
ואני מבקשת - אם מישהו יוצר קשר עם נטלי - בבקשה תמסרו לה שרביד המליצה עליה ותמסרו לה ד"ש חם ונשיקות -
קישורים (אני מקווה שאני אצליח)התמונות ממחישות בהחלט. אמיתיות לגמרי -
קישורים (אני מקווה שאני אצליח)התמונות - אמיתיות לגמרי! זה ענקי -
קישורים (אני מקווה שאני אצליח)המלון ממוקם בלב הפרטונם. מי שרוצה את האזור - זה מיקום מצויין. 5 דקות הליכה המפנטיפ.
"בפעם הבאה" (ארז1...) אני חושבת שאנחנו נבחר במלון שנמצא ב-MBK. גם ככה בילינו את רוב זמננו שם.
החדרים שלקחנו בביוק סקיי נמצאים באזור "סטנדרד זון" שזה חדרים מקומה 20 עד 45
ה"סקיי זון" שזה החדרים מ-46 עד 63 הם הרבה יותר גבוהיים, אבל גם יותר קטנים ויקרים - לשיקולכם -
קישורים (אני מקווה שאני אצליח)יופי של חדרים.נראה כי לא חסכתם בהוצאות
-
הערה קטנהלפי דעתי עדיף להזמין עצמאי דרך האינטרנט זה מוזיל בהרבה את המחיר שיחסית את שלמת .
אני אישית הייתי במלון הזה לפניי 3 חודשיים ושלמתי דרך האינטרנט את אותו חדר ב2100 באט .
-
ברוכים השבים(:שמח שלמוע שנהנתם..
חדר ב"באיוק סקיי" בקומה 45 מפחיד מידי בשבילי..אסתפק בתיאור שלכם
-
ברוכים הבאים , תודה על שיתוף חוויתייך מתאילנדלפורום , נראה כי נהניתם מאוד ולא קימצתם בהוצאות , נשמח לעזור לך גם בתכנון הטיול הבא . -
הערה לכל מי שרוצה "להוזיל עלויות"הערה קטנה לכל מי שבינינו, אשר לא יוצא לחופשה על מנת לנקות את הראש, לנוח מכל אותן טרדות יומיומיות, להנות מחברת הבן זוג, הילדים, להתחדש בגוף ובנפש ולמלא אנרגיות - אלא יוצאים למעשה למסע של "הוזלת עלויות" - זה מתחיל בישיבה אין סופית על אתרי האינטרנט והפורומים, ממשיך בדוקטורט על המלונות השונים עד רמת הצבע של הכסא במרפסת - ואיפה זה מסתיים? בכאב ראש עצום, המון בלבול, ובתהייה "מי בכלל הגה את הרעיון הזה לצאת לחופשה?"
אני חלילה לא מזלזל באנשים עם תקציב מועט, שסופרים שקל לשקל על מנת לצאת לחופשה המיוחלת, ובהחלט מדובר בימים לא קלים, אך רובנו יכולים לאפשר לעצמנו את ה100 דולר ללילה, וה20 ש"ח שנחסוך אחרי שחפרנו בכל אתר אינטרנט להזמנת מלונות אפשרי (ואחרי שהבנו שהמחירים הרשומים לא כוללים מיסים, ארוחות בוקר ומיסי שירות) לא בטוח ששווים את זה, והישראליות שלנו לא נותנת לנו להנות מבלי שנדע ששילמנו את המחיר הכי נמוך שקיים, אפילו אם זה עולה לנו בעצבים וזמן יקר - זמן שאפשר לבלות עם בני ביתינו היקרים, ולא מול המחשב, ב"הוזלת עלויות".
לא מכיר את נטלי המדוברת כאן, אנחנו נתקלנו בישראתור בחופשתינו לפני כשנתיים, הם עוד היו חדשים בשטח ויצאו מגדרם לעזור לנו. בחנוכה השנה כבר נעזרנו בהם מהארץ - תוך שבוע מקבלת ההחלטה שנוסעים לתאילנד היו לנו טיסות, מלונות, רכב שיקח אותנו מהשדה, טיולים, ידענו איפה לקנות טיטולים לקטנטונת ופי.אס.פי לגדול שלנו, איפה אפשר להשיג מעדנים תאילנדים מקוריים, ולאן עדיף לא להתקרב..בכל ספק או שאלה - נעננו מיד באדיבות ומקצועיות. וכל זאת מבלי לפתוח אפילו אתר אינטרנט אחד.
האם שילמנו יותר? לא בטוח. האם היתה חופשה ממצה? אין בכלל ספק. האם הינו נהנים יותר אם היינו יושבים על המחשב ויוצאים למסע הוזלת עליות?
תחליטו אתם. -
הערה קטנההיי אבי
היינו 3 זוגות עם כל מיני דרישות שונות
ושניסינו להזמין דרך האינטרנט - לא היה מקום, לא היו חדרים אחד ליד השני, כל מיני דברים כאלה -
הערה לכל מי שרוצה "להוזיל עלויות"בוקר טוב לך
אני מכבד אותך ואת בחירותיך.אני מכבד גם את אלו שעושים "דוקטורט" על המלונות.יש גם כאלו שעושים רק "תואר ראשון" על המלונות.איש איש ובחירותיו.אני מניח שיש גם אנשים, שבצורה זו של נבירה בפרטים "מעבירים זמן" עד לחופשה המיוחלת ולא משום חיסכון בכסף.
כמו כן,אני שמח שיצא לך ולמשפחתך חופשה מצויינת דרך ישראתור
ארז