נפאל ביולי אוגוסט
-
אני חולמת אל האראונד מזה כמה שנים
אבל יכולה לטוס רק ביולי אוגוסט
האם יש תיירים בעונה הזו במסלול- כך שאפגוש אנשים במסלול?
ולמה מתכוונים במעונן - אני יכולה לעשות את המסלול לאט ולהתעכב במקום יפה אם לא היתה ראות בחלק מן הימים אבל אני רוצה לראות את היופי בשאר הימים וללכת מדי פעם:-).
זה או בקיץ או, אם להיות דרמטית, לעולם לא?
מה עם אזור האגמים בעונה זו?
כל מידע יהיה מועיל
תודה קרן
-
נפאל ביולי אוגוסטהיי קרן,
צר לי לאכזב אותך, אך החודשים יולי-אוגוסט הם החודשים הגשומים ביותר בנפאל! (21-22 ימי גשם בכל חודש) הרים גולשים ודרכים נסגרות בתקופה זו. זהו הזמן הגרוע ביותר לטיול בנפאל (בימים שלא יורד גשם, מעונן מאוד והנוף מתחבא מאחורי העננים...). לא שזה בלתי אפשרי, עובדה, גרים שם אנשים בתקופה זו, אך אני לא מאמין שתהני.
אזור אגמי גוייסאקונד גשום יותר מאשר אזור אנאפורנה.
נסי להיות פחות דרמטית ולחפש תאריכים טובים יותר
-
קרן .הייתי רוצה לשמוע על אלטרנטיבות (חלופות
) לטיול ביולי-אוגוסט ולא נפאל ?
-
ואם כבר בחום יולי אוגוסט עסקינן..סיימון - אתה שואל או מציע חלופות ?
כי אני מעוניינת לשמוע על חלופות לטרק ביולי-אוגוסט שאז אני לא נמצאת בסד הזה של חופשה קצרה, כשבאמצע ליל הסדר וצריך לעשות סלטות כדי להאריך אותה בימים ספורים....
ואלטרנטיבות אחרות ביולי אוגוסט : 1. האם דרום הודו - המדינות קרלה, קרנאטאקה וטמיל נאדו - אפשריות בקיץ ? באמת חם וגשום עד בלתי אפשרי ? 2. בורמה ?
תודה,
נילי. -
ואם כבר בחום יולי אוגוסט עסקינן..בוקר טוב נילי,
מותר גם לי לענות?
בחודשים יולי-אוגוסט הייתי מציע לך לנסוע ללאדאק וספיטי, לא תתאכזבי (בלשון המעטה). את תתאהבי במקום ובתושביו עוד לפני שהמטוס ינחת בלה (ואחרי שמעט תתרגלי לגובה הרב והחמצן יחזור).
כמובן שגם בורמה אפשרית, למרות גשמי המונסון.
אני רואה שאת מתחיל בתכנונים...
להת' -
בוקר טוב נילי .אני שואל לפני שאני מציע
אני משתדל לא לדחוף בכוח את הסחורה אם הקונה לא מעוניין
טיילתי בבורמה בין החודשים יולי ואוגוסט . מאוד נהנתי . אחת המדינות היותר מעניינות/מיוחדות שיש לדרום מזרח אסיה להציע .
ושפנינה תכננה וטיילה שם הזלתי ריר
היה חם , היה גשום לפרקי זמן קצרים וללא ספק הייתי חוזר לשם בחודשים אלה ובטח שבטח ממליץ לאחרים לעשות כן .
בין דרום הודו לבין בורמה הייתי בוחר בבורמה . את הטרקים תוכלי לעשות באזוריי סיפו/קלאו
-
בוקר טוב נילי .איפה זה לאדאק וספיטי? -
בוקר טוב נילי .נילי ונילי ....
ספיטי ולאדאק!!!!!!!!!!!!!
אני מסכימה עם תאי.
הייתי מבלה קודם בספיטי.
דלהי, קלקה, שימלה וקדימה לכיוון קינור , סיבוב הממשיך לספיטי.
הדרך עוברת ליד גבול טיבט, לכן דרוש פרמיט לחלק בין רקונג פיאו, בירת קינור, לבין ספיטי. היתר חופשי.
מנזרים מדהימים, הרים ונופים עוצרי נשימה ואנשים מקסימים.
כנ"ל לגבי לאדאק והלאדאקים.
קזה בירת ספיטי, ללון ב SAKYA ABODE , אני צריכה לחפש מס טלפון.
להשתמש בעיירה בתור בסיס לטיולים בעמק.
או ניתן גם ללון בKIBBER , אמנם כפר יותר סימפטי, אבל ה GH לא.
אחרי כן להמשיך ברכב ללאדאק דרך הפס בראלאצלה.
דרך נ ה ד ר ת!!!
להגיע ללה, לנוח ושוב להתחיל לסייר.
לחזור לדלהי בטיסה , גם חוויה מהממת.
-
איפה זה לאדאק וספיטי.גלעד, הצעה ידידותית , קנה מפה של האיזורים והמדינות אליהן אתה מתעתד לנסוע.
שני המקומות בצפון מערב הודו.
ספיטי הינה חלק ממדינת המצל פרדש, לאדאק שייכת למדינת גאמו קשמיר.
-
איפה זה לאדאק וספיטי.תודה...
אני פשוט לא מתכוון לטייל בהודו לכן לא הכרתי את המקומות הללו. אני מתמקד בסין חבר..
-
תאי, סיימון, צילה.. תודה - נראה מסובך..ספיטי.בכלל לא חשבתי בכיוון של לאדאק , ספיטי .. קינור..
נראה לי מסובך לארגן שם טרק..
במה שונה טרק בספיטי מטרק בנפאל ?
המון תודה,
נילי -
בוקר טוב ניליבוקר טוב לך נילי,
ההבדל העיקרי בין הטרקים בנפאל לאלו שבצפון הודו הוא, שבעוד הטרקים בנפאל הם טרקים מכפר אל כפר ולינה בגסט האוסים לאורך הדרך, הטרקים בצפון הודו מצריכים יותר לוגסטיקה, ז"א - לינה באוהלים, צריך לסחוב את האוכל וציוד הבישול, אך אל דאגה, לא את סוחבת את הציוד על הגב, אלא פרדות וחמורים. יש טבח ומדריך וצוות לוגיסטי. את הכל מארגנת לך סוכנות טיולים, כך שזה לא סיפור גדול כ"כ לארגן את הטרק (העלויות יותר גבוהות מאשר נפאל, אך לא בשמים). -
נילי .אין כמו הטרקים בהודו . מכמה סיבות :
1. כמות המטיילים שתיפגשי לאורך הדרך מועטה , אם בכלל , לעומת הטרקים בנפאל .
2. חווית הקאמפינג (לינה באוהל + ישיבה באוהל המטבח וצפייה בבישולים משאירה רושם נהדר .)אני לא מדבר על חווית הישיבה באוהל שסופה משתוללת בחוץ .
3. את המקלחות בנהרות הקפואים אני זוכר עד היום
4. המפגש עם המקומיים יותר , איך נגיד , אוטנתי . כי הכפרים שעוברים בדרך , ברובם , הם כפריים אמיתיים ולאוו דווקא כאלה שהוקמו בעקבות תנועת תיירים.
5. את הנופים שיש בלאדאק וספיטי (ובהנחה שאת לא מתכננת ביקור במוסטאנג ) לא תימצאי כלכך הרבה בנפאל . ז"א טרק/טיול מספיטי לקינור או מלאדאק לכיוון מנאלי / פארווטי יציע נופים מגוונים.
*** ה"בעיה" היחידה בסיפור זה למצוא שותפים לדרך . דבר שיוזיל עלויות .
-
נילי . בוקר טוב.רגע רגע, לא להפחיד את הילדה!!
נכון את הבבה פאס טרק עשיתי עם אוהל, בקינור וספיטי ישנתי ב ג ה
נחמדים , במיטה!
התחבורה או בגיפ, או באוטובוס מקומי. כל הדרך עד לה ישנם ג ה , בחלקם טובים מאד + אוכל מעולה + מקלחת.
נילי, רק תחליטי ואתן לך פרטים.
בלאדאק ניתן לעשות את הבייבי טרק גם ב ג ה .
-
בוקר טוב ניליתאי, זה לא לגמרי מדוייק.
עשיתי שלושה טראקים בצפון הודו (בלדאק, בדרג'ילינג ובאזור קאסר דווי) ובאף אחד מהם לא הייתי לא עם פורטר ולא עם פרדות, ובאף אחד מהם לא טיילתי עם אוהל ושק שינה (ולא במקרה - מלכתחילה אני בוחרת לצאת לטראקים שאפשר לצאת עליהם עצמאית ובלי מדריך, ומלכתחילה אני בוחרת לצאת לטראקים שלא צריך לסחוב בהם ציוד רב).
מסכימה עם סימון שהנופים בצפון הודו מאד מגוונים (אני לא אומרת את זה בהשוואה לנפאל, לא הייתי בנפאל יותר משלושים שעות) ושבדרכים פוגשים יותר מקומיים מתיירים אחרים.
ולגבי העלויות, ייתכן שהטראקים ה"כבדים" (ספיטי-קינור, לה-מנאלי) עולים הרבה, אבל באופן אישי אפשר למצוא טראקים שהבעיה הזו לא קיימת בהם (למשל עמק הפרחים, קרחון פינדרי וכו'). ספיציפית בלה גם די פשוט למצוא אנשים שרוצים לצאת לטראקים במחוז, ככה שלא מאד מסובך להרכיב קבוצה של ארבעה (שמבחינתי זה הגודל האולטימטיבי לטראקים).
-
בוקר טוב ניליקראתי בענין את כל השרשור
מה אפשר לעשות שם בנובמבר? -
איפה שם? נפאל? הימצ'אל (הודו)? -
תודה, קצת מאוחרת, לתאי, לצילה, לסיימון ולגלית..פתאום אני מקורקעת .. תקועה.. והודו נראית רחוקה ובלתי מושגת..
הייתי שם או היה זה חלום ?!
חייבת לנסוע לשם הקיץ הזה..
נילי.
-
ניליבוקר טוב נילי,
הקייץ כבר כאן... (כמה זמן נשאר עד 20/6/10 ??)
את כבר יכולה לקנות כרטיס טיסה ולהתחיל לחלום ולפנטז.
להת' -
תאי , קש-כפית , נילי , צילה , סיימוןכיף לקרא אתכם - געגועיי הכנים
בימים אלה , אני מודה שכמעט לא נמצא ב"פורום" - ככה זה כשגמלאי מחפש עבודה
לשנה הקרובה..
ולעניין - יולי אוגוסט
בתור אחד שבטיול היחיד להודו היה רק בצפון הודו , וקצת בנפאל - אני חייב להתוודות שללאדאק יש מקום של כבוד בליבי , ויש לזכור שלאדאק נפתחת לתיירים בעצם בין יוני לספט' ( אוטובוס הממשלתי מפסיק את הנסיעה בין לה למנאלי ב-15 ספט - סגירת העונה
)
נילי - לאדאק זה לא ממש הודו , אוכלוסיה שמזכירה את טיבט והכלאה של טיבט+נפאל .. לומדים להגיד ג'ולה - שלום שמחליף את "טאשי-דילה" מטיבט-מקלוד-גאנג'..
בספטמבר כבר היה שם ממש קר בלילות , יפה מדהים וקר.. הקור הפריע לי קצת בטיול הבוקר היומי ( אח שאנטי סטופה...) , ואני משער שביולי אוגוסט פשוט יותר קל להתמודד עם מזג האוויר בסביבה - מעבר לזה לאדאק באמת מדהימה במראה של מדבר פורח בגובה 3500 מטר עם אנשים מיוחדים וירקות טעימים להפליא ( מישהו הזכיר את תפוחי עץ שצומחים בחצרות של הגסט-האוס..).
בענייני הליכות - מודה שגם אני לא יצאתי לטראקים מאורגנים , והסתפקתי בטיולי יום (בוקר עד ערב ) במקומות שביקרתי - אזור לה רבתי , נוברה-וואלי , לאמיורו , ועוד..ועוד..
ד"ש חם חם
ינון