מה נחשב זול ומה יקר?
-
במסגרת עבודת ההכנה שאני עושה לקראת הזמנת הטיסות לקיץ הבא-
מה לדעתכם נחשב מחיר זול ואטרקטיבי לטיסה לאמסטרדם באוגוסט ומה כבר נחשב מחיר יקר או לא שווה?
-
זה תלוי מתי קונים.
אם את תופסת את פתיחת הכרטיסים באיזיג’ט (27.9.18 לקיץ הבא), ואם את מתגמשת קצת בתאריכים, ועל בסיס נתוני העבר, יש סיכוי למצוא כרטיסים ב-200 יורו ואולי אפילו קצת פחות.
לגבי טרנסאוויה אני לא יודעת.
-
תודה. ניסיתי לעשות בדיקה דרך האפליקציה של איזיג'ט בסמארט פון ולא הצלחתי ךשנןת שם את התצוגה לנראות של 3 שבועות. ידוע לך אם יש אפשרות כזו מהסמארט פון או שזה רק דרך המחשב?
-
הרבה אנשים טסים לבלגיה ומטיילים בהולנד בגלל עלויות טיסה. שווה לבדוק גם את האופציה הזו עם בריסל איירליינס או אל על. שימי לב גם לשעות הנחיתה וההמראה שלפעמים יותר נוחים בטיסות סדירות וכמובן עלויות נוספות של מזוודות, הושבה, אוכל וכדומה שגם הם משתנים מחברה לחברה וגם בטיסות של חברות סדירות כבר לא תמיד כלולים כמו בעבר.
-
הי יעל, אין לי מושג לגבי התצוגה בסמארטפון.
בינתיים כתבו לי בפרטי כי הייתי קצת אופטימית מדי ביחס למחיר שציינתי… וכמובן שמדובר במחיר ללא התוספות (הושבה ומזווודות).
אני יכולה לכתוב מה אני הייתי עושה לו הייתי מתכננת חופשה בהולנד באוגוסט 2019.
ראשית, בודקת מה קורה בטרנסאוויה.
שנית, בודקת את האופציה שהוזכרה מעלי לטוס דרך בריסל (אבל לקחת בחשבון גם עלויות של השכרת הרכב משם, נסיעות וכו’).
אולי גם קלן או דיסלדורף.
יש לך 11 יום עד פתיחת איזיג’ט כדי לבוא מוכנה עם כל הנתונים שיאפשרו לך לקבל החלטה מושכלת בבוקר הגורלי…
לתחושתי, עד 250 יורו לאמסטרדם באוגוסט הייתי קונה (בהנחה שבדקת וגילית שלא משתלם לכם יותר לטוס דרך שדות אחרים).
כמובן שלעולם אין לדעת אם פתאום יהיה מבצע, אולי אפילו באל על, אבל אני חושבת שגם אם יהיה המחירים באוגוסט לאמסטרדם לא ירדו בהרבה מתחת לזה. תמיד יש אלמנט של הימור, שוק הטיסות תנודתי מאוד. אולי פתאום יפתח עוד קו ע”י חברה אחרת? אולי לא לאמסטרדם אבל למקום אחר קרוב יחסית?
-
אני האמת לא נעולה על הולנד.. גם ג'נבה יכולה להיות אופציה ולטייל באזור היער השחור.. זה המון פרמטרים לבדוק.
דרך טרנסאוויה כבר יש טיסות למועדים אלו?
לגבי בלגיה אני לא בטוחה אם אני רוצה.. רוצה לטייל בצפון הולנד וגם במרכז.. דרום הולנד יהיה לי מרחק נסיעה לא קטן להגיע למרכז ולצפון..
גם איטליה זו אופציה..
פשוט רוצה טיסה זולה ולתכנן את הטיול סביב היעד שנמצא..
-
מדובר בצרות טובות, אם הכל בא בחשבון את יכולה לבחור לפי מחיר טיסה,
קחי בחשבון שיש הפרשים במחירי הלינה כניסות לאתרים וכו’.
עוד קחי בחשבון שעות טיסה לא נוחות שחוץ מחוסר הנוחות טיסת בוקר בעצם מייקרת את הכרטיס בתשלום עבור לינה של לילה נוסף. כך שהטיסה הזולה גוררת הוצאה שיכולה להפוך אותה לפחות זולה.
למשל טיסות חזרה לישראל מג’נבה או באזל ב 6-7 בבוקר אומרות תשלום לילה למלון + השכמה ב 3 לפנות בוקר.
אז איזיג’ט כשישחררו כרטיסים תבדקי ג’נבה באזל ומילנו
ראיין את יכולה לבדוק כרטיסים לרומא וברגמו (קרובה למילאנו) כבר עכשיו
את יכולה לבדוק טיסה הלוך בחברה אחת וחזרה באחרת, לפעמים שילוב בין חברות משיג עסקה טובה יותר.
את צודקת, המון פרמטרים לבדיקה וגם אל מקבלים את כולם בבת אחת, לפעמים צריך להמר.
מצד שני העבודה על הפרמטרים כשאת ליד המחשב יכולה להביא עסקאות טובות גם במחיר וגם בהתאמה.
-
האם מישהו יכול לומר לי את זמני הנסיעות) ימים ושעות) ליעדים שציינתי?
כי ראיתי באמת שהחזןר הוא בבוקר וזה באמת ממש לא נוח!
באיזיג'ט יש גם שעות חזור יותר נוחות? אולי ליעדים אחרים?
הבעיה העיקרית היא שצריך לבדוק הכל באותו זמן ולהחליט מהר. אם הייתי יכולה לבדןק מראש אז היה יותר קל.. אבל אני מניחה שזו הבעיה של כולם..
-
את השעות לכל היעדים את יכולה לדעת כבר מראש, זה לרוב לא משתנה משמעותית.
בטיסות של איזיג’ט ללונדון בקיץ שעבר מצאתי טיסה בחזור בשעה נוחה (דומני ש-12:00 בצהריים או משהו קרוב לזה), אמנם לא “מרוויחים יום” אבל בהחלט ישנים כמו בני אדם בלילה הקודם לטיסה. רכשתי לי ולשני ילדים כרטיסים לאוגוסט במחיר ממוצע של 246$ (אני מציינת שזה מחיר ממוצע למבוגר ושני ילדים כי בלונדון מחיר הטיסה בחזור לילדים נמוך משמעותית מאשר למבוגר בגלל הנחה במיסי הנמל).
אבל לונדון אינה יעד זול… (יש בה מוזיאונים ועוד שלל פעילויות נהדרות בחינם – פארקים, שווקים וסתם להסתובב בה, אבל הלינות יקרות).
ג’נבה היא תמיד יעד מועדף מבחינתי – באלפ”צים אני מאוהבת, ובשתי חופשות קיץ, יולי 2016 ויולי 2018 שילמתי 145-150 יורו לכרטיס. הטיסה חזור בשעה מבאסת, אבל לפני כשנה נפתח מלון חדש צמוד לשדה (מרחק 10 דקות הליכה מהטרמינל), Ibis Budget Palexpo, שהוא מאוד סימפטי וממש זול יחסית. מקבלים בו (כמו בשאר מלונות העיר) כרטיסי נסיעה חינם בתחב”צ, ויש אוטובוס צמוד ונוח לעיר, כך שבילינו יום אחרון בג’נבה כולל שיט באגם (כלול בכרטיס החינמי). הסתדר לנו מצויין והיה באמת נוח, למעט הרגע האחד המבאס כשקמים בארבע בבוקר (הטיסה חזור בשבע, הליכה לטרמינל כאמור 10 דקות אז גם לא צריך לקחת תוספת זמן לשאטל או החזרת רכב).
-
נשמע מעולה. מחיר ממש טוב וגם ככה אנחנו די מורגלים לקום מוקדם (ילדים וזה..)
לדעתך ג'נבה והאלפים יכול להיות יעד מוצלח לטיול רגוע של זוג ו 3 ילדים בגילאים 8,5,1?
לא מחפשים אטרקציות מטורפות.. בעיקר להנות מהטבע, רחצה באגמים, פארק שעשועים אחד וקצת טיול עירוני..
תודה!
-
בהחלט יעד מוצלח!
אמנם עם הבן/בת 1 לא תוכלו לעלות לרכבלים הגבוהים, אבל יש עוד כל כך הרבה מקומות יפים להיות בהם! שמורת הקרקס הקרחוני היפהפיה והנוחה להליכה, שפע אגמים שכוללים גם פעילויות (אגם מונטריונד, אגם פאסי שיש בו המון פעילויות גם לקטנטנים), פארק החיות מרלה, כפר העיזים, ועוד.
ויש עוד המון מסלולים בטבע שהם פחות מוכרים אולי אבל קלילים ומתאימים לחופשה רגועה למשפחות עם קטנטנים בנופי גן עדן.
טיול עירוני – יש את אנסי היפהפיה (עם האגם כמובן, שיש בו חופי רחצה מסודרים) ויש את ג’נבה שממלאה בכיף יום אחד, בעיקר בקיץ כשיש בה גלגל ענק ליד האגם וכל מיני מסיבות/פעילויות חוץ. יש גם את ליון (אפשר גם לטוס אליה), אבל אם מתמקדים באיזור שאמוני או אנסי היא קצת רחוקה.
-
ברכבל לא ניתן לעלות עם בן שנה?
מה מרחק הנסיעה משדה התעופה בג'נבה למקום לינה באזורים שציינת?
האם ניתן למצוא לינה בדירות כפריות חדישות? כלומר אווירה כפרית של חיות וירוק אך דירה חדישה ויפה?
וגם האם מחירי המחיה סבירים באזור זה?
שוב המון תודה!
-
הבעיה היא לא ברכבל (בכל מקרה עם ילדים קטנים לא הייתי עולה על רכבלי כסאות אלא רק ברכבלים סגורים, אבל הם הרוב שם) אלא בגובה אליו הוא מגיע. הבנתי שעד גיל שנתיים יש מגבלה רפואית, אבל הכי טוב להתייעץ עם רופא הילדים. יש גם את סוגיית הקור בפסגות הגבוהות – לא היסטרי לדעתי אם מלבישים היטב את הקטנים, לשיקולכם.
מרחקים: מהשדה לאנסי – כ-35 דקות. לשאמוני – שעה ורבע. נסיעות נוחות באוטוסטרדה.
בהחלט יש גם דירות יפות וחדישות באיזור.
לגבי מחירים: יש טווח די רחב, אבל בהחלט ניתן להשאר במסגרת עלויות סבירות, אם מזמינים לינות מספיק זמן מראש, וצריך לשים גם לב שבחלק לא מבוטל מהדירות יש מגבלת ימים – שוכרים לשבוע משבת לשבת.
-
רוצה להוסיף את האפשרות של טיול בצפון אנגליה. בניגוד ללונדון, טיול בצפון אנגליה הוא יחסית זול. בטח יותר זול מיעדים אחרים שצויינו כאן (למשל הולנד או צרפת).
טיסות איזיג’ט זולות מאוד למנצ’סטר – בשנה שעברה מחיר הכרטיס בפתיחת המכירה היה 137 אירו.
השכרת רכב זולה מאוד – יותר זול מצרפת, בערך במחיר של גרמניה (לי יצא אפילו פחות)
לינה כפרית בחוות נהדרות – גם זולה, אם מזמינים מוקדם
-
היי עמיחי, שקלנו את הצעתך לאנגליה, כבר לפני כמה זמן בשרשור אחר, אך אנו מאוד נרתעים מנהיגה בצד השני של הכביש. במיוחד שנהיה עם קטנטנים שלעיתים מסיטים את הריכוז. קצת מלחיץ אותנו הנושא הזה, על אף שאנגליה מאוד קוסמת לנו. היינו בלונדון ונהננו מאוד והייתי מאוד רוצה לקחת את הילדים לאנגליה ואף לבקר בלונדון. מודה שעניין הנהיגה בצד השני די בעייתית עבורנו בשלב זה
-
חושבים לטוס לאלפים הצרפתיים בקיץ זוג פלוס 3 ילדים בגילאי ארבעה עד שלוש עשרה.מצאתי טיסות עם קונקשין לג'נבה עם אייר אוקראינה במחיר של 290 דולר כולל מזוודות.
הקונקשין הוא שעתיים גם בהלוך וגם בחזרה ושעות הטיסה מצויינות לשני הצדדים.
האם המחיר סביר וכדאי? או שכדאי לחכות לאישיות ג'ט להשוואה?
רואי
-
במקרה של אלפים צרפתיים אפשר לחזור מליון ולא מג’נבה.
לא רק ששעות הטיסה חזרה הגיוניות יותר אלא גם אפשר לבנות מסלול טיול הגיוני יותר, יותר הגיוני מטיול מעגלי.
יכול להיות שיהיו עלויות נוספות בגלל השכרת רכב חד כיוונית,
אבל אם לוקחים בג’נבה את הרכב מהצד הצרפתי ומחזירים בצרפת (ליון) יכול להיות שאין כזו.
האזור של האלפים הצרפתיים עונה על הדרישות big time ובזמן האחרון די מככב בפורום, תוכלי לקרוא הרבה חומר עד לשחרור הכרטיסים באיזיג’ט.
-
בגלל שלא סגרתם…
תבדקו טיסות עם germania.
אנחנו סגרנו טיסות לברלין באוגוסט במחיר ממוצע של 180 יויו כולל מזוודות . שעות לדעתי טובות.
ניתן לטייל באזור היידה, הרי ההרץ ועוד.
יש להם טיסות להמבורג ולדיסלדורף שקרובה מאוד להולנד
-
קונקשן לז'נבה ועוד עם 3 ילדים קטנים נשמע לי סיוט. אני הייתי מחכה לאיזיג'ט. המחירים של איזיג'ט לז'נבה בד"כ זולים מאוד. השנה טסנו בפחות מ-200 דולר לכרטיס. צריך להביא בחשבון גם שעות טיסה פחות נוחות, אבל לדעתי כמעט כל דבר עדיף על קונקשן.
-
ומתי הם פותחים את הטיסות לאוגוסט?