ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מורזין צרפת

פורום טיולי משפחות
    7
    24
    9262
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעלמטייל
      יעלמטייל נערך לאחרונה על ידי

היי,  

הציעו לי באחת התכתבויות לנסוע למורזין. 

מישהו היה? ממליץ? 

בנוסף,  ראיתי שיש חברת טיולים ג'ירף שמציעה לינה וסיוע בבניית הטיול. מישהו נעזר בהם? לקח את שירותם? אשמח לדעת אם מבחינת מחיר זה משתלם. 

דבר נוסף,  למורזין מגיעים משדה התעופה בז'נבה. יש עוד שדות תעופה קרובים שאפשר להגיע מהם לשם? 

בעיקרון כרגע ההתלבטות שלי היא ללון במורזין או  באנסי.  בשאמוני אולי נבקר ליום אחד. 

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דפנה 11
        דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

הי היה כאן שרשור ממש לאחרונה ,תחפשי ממש עמוד אחד אחרי של מישהו שהיה במורזין.

מורזין זה שעה מאנסי ושעה משאמוני (כמו משולש) אבל לא במישור ,כלומר היא הררית וכל נסיעה למשל לאזור אנסי או שאמוני זה לרדת ולעלות.צריך לקחת את זה בחשבון

.האזור יפה מאוד ויש הרבה מה לעשות שם .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • דפנה 11
          דפנה 11 נערך לאחרונה על ידי

מצאתי לך את השרשור…

https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1342553/start-0/

ממש בעמוד הזה

• telo
            telo נערך לאחרונה על ידי

קראתי על מורזין ולא הבנתי איזה יתרון יש לה על שאמוני. אני חושב שיש הסכמה שבאלפים הצרפתים שאמוני היא היעד הכי אטרקטיבי. 

לא הבנתי למה כבר עכשיו להחליט שבשאמוני תבקרו אולי יום אחד.

הייתי ממליץ להתמקם בשאמוני ולהגיע לאזור מורזין אולי ליום או יומים.

אני בטוח שזה אזור יפה אבל לא מתחרה באזור המון בלאן.

לא קראתי על משפחה שבחרה במורזין כבסיס לטיול כוכב ראשון שלה באלפים הצרפתים.

מורזין נמצאת כשעה מג’נבה. אין שדה תעופה קרוב יותר. אפשר להגיע מעוד כמה שדות תעופה שיש אליהם טיסות ישירות. למשל ליון ושדות בצפון איטליה ושוויץ, אבל אין סיבה.

אם אתם רוצים קרבה לאגם גדול לכו על אנסי. אם אתם רוצים להתמקם באלפים חפשו דירה ליד שאמוני ואם לא תמצאו בתקציב שלכם תתרחקו קצת מערבה.

איזה עזרה אתם צריכים מחברה חיצונית לתכנון טיול?

כדאי לפרט באיזה חלק של הטיול אתם חושבים שהחברה יכולה לעזור ואיזה יתרון יש לה על חיפוש עצמאי ועזרה מהפורומים.

• יעלמטייל

היי telo, 

לגבי החברה החיצונית שאלתי כדי לבדוק אם אכן היו יתרונות שכאלה לעומת מי שיוצא לבד.  יש כאן בהחלט המון המון חומר שעוזר אבל לפעמים זה גם מרגיש כמו הצפה במידע וכאילו בא לי שמישהו יבוא ויעשה לי סדר. 

יש לי גם המון זמן לחקור ולגלות אז אני מניחה שאפצח זאת לבד אבל בכל זאת,  לפעמים מישהו חיצוני שמלווה אותך נותן שקט נפשי ועושה סדר בראש.

בעיקרון אני לא מתכוונת לסגור עדיין מקום לינה וצריכה להתגבש לגבי היעד עד לעוד שבוע כשאיזי יפתחו את הטיסות לאוגוסט. 

אגב לגבי היתרונות במורזין לפי מה שקראתי הוא שיש המון מה לעשות בה ולא חייבים לנסוע כל יום כל כך הרבה.  אולי אני טועה? 

בטיול הקודם שעשינו בהולנד נסענו כל יום בממוצע שעה לכל יעד והילדים ממש התעייפו מזה.  והפעם יש לנו גם תוספת של קטני בן שנה שוודאי גם יהיה לו קשה עם הנסיעות.  כך שיתרון משמעותי עבורי הוא יעד שהכל קרוב אליו ואפילו רגלית אפשר להגיע. 

אגם קרוב,  פארק חבלים לקטנים,  טיול אופניים,  עיר/עיירה קרובה לשיטוט,  טירה יפה.. לכן נראה לי שאולי במורזין או באנסי נמצא את מבוקשנו. 

תודה ואשמח לשמוע את חוות דעתך לדבריי

יעל

• פסגות מושלגות
                פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שהאלפים הצרפתיים הם לא בשבילכם.

תחליפי כיוון. מציעה לך את אוסטריה - אזור ווילדר-קייזר (טיסות יקרות) או היער השחור (איזיג'ט לבאזל). תשמרו את האלפים הצרפתיים לגיל מאוחר יותר.

• telo
                  telo נערך לאחרונה על ידי

אם ארגנתם טיול משפחתי בעבר אין סיבה שלא תוכלו לעשות את זה בהצלחה בצרפת בלי עזרה של חברה חיצונית.

בכל תחום אנחנו היום מוצפים במידע ולומדים לסנן.

ספציפית באנסי ובשאמוני יש כמות גדולה של אתרים בסביבה הקרובה ואין צורך בטיול על ילדים קטנים בכל אחד מהאזורים לנסוע שעה לכל כיוון.

תוכלו בקלות לתכנן טיול עם נסיעות קצרות מאוד.

אני מסכים שעם ילדים קטנים זה מתיש לנסוע כל יום שעה לכל כיוון. 

סביר להניח שגם סביב מורזין יש הרבה אתרים בסביבה הקרובה אבל זה ממש לא משהו שמייחד את מורזין. זה מאפיין כל עיירה גדולה באלפים. אולי במקרה נתקלתם בכתבת יחסי ציבור של חברה שיש לה הסכם עם דירות וספקים אחרים במורזין והחברה תנסה לשכנע אותכם שזה מקום מדהים ומיוחד.

• יעלמטייל

מסכימה איתך מאוד.  תודה! 

• יעלמטייל

פסגות מושלגות- תוכתי בבקשה לפרט? 

אני חושבת שבכל מקום אפשר להנות בכל גיל.  גם אם לא נמצה את כל מה שיש לאזור להציע לנו.   תמיד אפשר לחזור בעוד כמה שנים שוב.  ראיתי שהרבה טיילו באזור עם קטנים.  אשמח לפרוט מצידך מדוע עלינו לחפש מקום אחר. תודה! 

• telo
                        telo נערך לאחרונה על ידי

האלפים הצרפתים מתאימים לכל גיל. אולי מדי פעם תרצו להתפצל.

זה לא מסובך.

הנופים המדהימים של המון בלאן תוכלו להנות גם אם תגבילו את עצמכם רוב הזמן למקומות הנמוכים יחסית בלי לעלות בכל הרכבלים.

עם תינוק לא הייתי ממליץ לכם לטייל למשל בנורבגיה או במזרח אירופה אבל באלפים הצרפתים תהנו מאוד בכל הרכב.

• פסגות מושלגות

ברור שאפשר ליהנות כמעט בכל מקום, אבל השאלה איפה יותר נוח, מותאם ספציפית לילדים קטנים, נגיש לעגלות, מתחשב במשפחות וכו’. השאלה גם איפה יותר קל ופשוט להשיג מידע ולתכנן טיול. מכל מה שכתבת עד כה נראה לי שתצטרכו להתאמץ מאוד למצוא משהו כלבבכם שיחזיק 10 ימים במיקום כוכב בלי נסיעות מציקות.

אזור וילדר קייזר באוסטריה, למשל, זה אזור שמתאים במיוחד למשפחות עם ילדים קטנים. אפשר לשהות בשטח מצומצם, ובו לעלות בכל יום ברכבל לפיסגה אחרת שבה יש טבע מקסים ומשחקים לילדים, שנגישים גם לעגלות. אם אני לא טועה (תבררי) זה מתאים בדיוק לגילאים שלכם, ואחר כך יהיה “קטן על הגדול/ה שלכם”. יש שם גם כל מיני אגמים, יש כמה עיירות. זה, למשל, נראה לי מקום שהרבה יותר פשוט ונוח לתכנן בו.

האלפים הצרפתיים, אזור שאמוני, לא נראה לי ידידותי לעגלות ילדים, למשל. הרכבלים עולים לפסגות שהמטרה בהן היא טיולי טבע למיטיבי לכת. אין מסלולים נגישים לעגלות, אין פוקוס על משפחות ומשחקים לילדים. זה לא שאין שום דבר מה לעשות שם. ברור שיש, אבל הרי פסלת את שאמוני.

אולי באמת תחליטו על נופש על אגם אנסי, אבל ברור שאנסי זה ממש לא המיטב של האלפים הצרפתיים. גולת הכותרת זה אזור שאמוני. לכן השאלה אם דווקא אנסי זה המקום שבאמת הכי מתאים לכם, או שננעלת על זה רק בגלל הטיסה לז’נבה, פסלת את שאמוני ונשארת עם השארית?

• יעלמטייל

פסגות מושלגות שלום,  ראשית תודנ על התייחסותך! 

אזור אנסי נראה לנו מאוד בגלל הטיסה הזולה לג'נבה וההמלצות שקראתי פה בפורום. 

לא פוסלת אזור אחר שיוכל להתאים לנו.  יש לנו עוד שבוע להחליט..  אם נבחר במה שהצעת- וילדר קייזר באוסטריה,  לאיזה שדה תעופה קרוב לשם נצטרך להגיע? וכמה זמן נסיעה זה משם ליעד? 

מרחק הנסיעה מג'נבה לאנסי הוא כחצי שעה לפי הבנתי וזה ממש טוב לנו כי אחרי טיסה ארוכה לא בא לי עוד נסיעה ארוכה. 

מבחינת מחירי הלינה,  ראיתי שממש לא זול באנסי וסביבתה,  במיוחד מכיוון שאני לא רוצה להתפשר על  מקום לינה.  אני מחפשת לינה כפרית מעוצבת בטוב טעם ועם מרחב לילדים.  מאוד קשה למצוא שם משהו כזה במחיר שפוי. ) בהולנד ישנו בבית חווה מהמם בפחות מ 100 יורו ללילה). 

האם בוילדר קייזר יהיה לנו קל יותר למצור לינה בסגנון הזה במחיר הזה? 

• telo
                              telo נערך לאחרונה על ידי

את המחירים בהולנד אני לא מכיר אבל בצרפת ובאוסטריה בגדול המחירים דומים. יש הבדלים גדולים בתוך כל מדינה כתלות ברמה של הדירה ובמיקום שלה. בתוך אוסטריה דירה במקום מבוקש עלתה כפול מדירה במיקום פחות מבוקש במרחק של פחות מחצי שעה.

אם תסכימו להתפשר על דירה חצי שעה מאגם אנסי תמצאו מחירים סבירים מאוד.

בכל מקום שתבחרו תמצאו מה לעשות בסביבה הקרובה עם ילדים קטנים.

אפשר חלק מהימים ללכת לבריכת השחיה בעיירה ולטייל ביערות ובאגם הקרוב ולא להגיע כל יום לאגם אנסי. הילדים יהנו בכל מקום.

אנחנו שכרנו באוסטריה ובצרפת דירות מרווחות ומצוידות לזוג + 2 ילדים בכ-80 יורו ללילה באוגוסט.

• יעלמטייל

אבל איך אני אמורה לחפש אם אני לא יודעת את שם העיירה? 

אין לי בעיה בכלל ללון מחוץ לאנסי.  למשל בעיירה טלואר שמישהי המליצה,  יש אגם וממש נהנו שם.  מקום בסגנון יכול להיות אופציה נהדרת אך איך אני אמורה לעשות חיפוש אם אין לי את שמות העיירות הללו.  תוכל לסייע לתת לי טיפים איך אתה מחפש? 

• פסגות מושלגות

לא הבנתי אם אזור אנסי מצא חן בעיניך בגלל שאנשים המליצו, או בגלל שקראת על דברים ספציפיים שתרצי לעשות ולראות שם, וראית תמונות. אם באמת בדקת וראית שהאזור מתאים ושיש מספיק מקומות שיכסו לך חופשה של 10 ימים אז ברור שאני לא רואה בעיה. 

אני לא מכירה מספיק לעומק את אזור ווילדר-קייזר. זו היתה סתם דוגמא. הטיסות לשם הן למינכן, והן מאוד יקרות כרגע. אם היער השחור מתאים לכם אז יש טיסות לבאזל עם איזיג'ט. אולי בכלל יתאים לכם אגם גארדה - טיסות למילאנו עם איזיג'ט.

לגבי מחיר הלינה, באוסטריה תמיד היו לינות ממש זולות ונעימות, אבל בזמן האחרון כשאני בודקת, נראה לי שגם שם התייקר קצת. 

• telo
                                    telo נערך לאחרונה על ידי

בשביל למצוא דירה בתקציב שלך דרך airbnb אני מגדיר את הקריטריונים שלי בחיפוש. למשל טווח מחירים, מספר חדרי שינה וכו. אז אני פותח את התצוגה של המפה ורואה איפה יש דירות מתאימות סביב אנסי. ואז נכנס לפרטים של כל דירה וקורא על הסביבה ומודד מרחקים לאנסי ולמקומות אחרים שאני רוצה להגיע אליהם. לא לשכוח לסמן למפה לעדכן את החיפוש בזמן שאת מזיזה את המפה.

חשוב באזור האלפים לבדוק את המיקום המדויק של הדירה והאם היא ממוקמת קרוב יחסית לכביש ראשי ולא על פסגת הר.

• אביבית2015
                                      אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם ההצעה לאוסטריה.

יחד עם זאת, שהות של 10 ימים בבית ליד אגם אנסי, זאת גם אופציה מקסימה (זה מה שאנחנו עשינו בקיץ האחרון ומאד מאד נהננו).

שהות ליד האגם תאפשר לכם 4 ימים באזור של האגם עצמו (כולל פארק חבלים,חופים מקסימים על האגם, העיר אנסי שמקסימה עם פארק משחקים קטנות לילדים, אפשרות להשכיר אופניים למשפחה, השכרת סירה וכו), 3 ימי טיול לאזור מורזין (כולל יום בילוי ב lac blue שיש פה פארק חבלים, מיני גולף, סוסי פוני, טרמפולינות,מסעדה מקסימה – ונראה לי שיש עוד אגמים בסגנון זה שמתאימים ליום כיף משפחתי), יום טיול לאגם בורגה ושאנז, ויומיים טיול לאזור שאמוני.

• יעלמטייל

אביבית,  נשמע מעולה.  זה מה שאנחנו מחפשים בערך.  יש לך אפשרות לתת לי לינק לבית שלנתם בו באנסי? 

• שלומי ו.
                                          שלומי ו. נערך לאחרונה על ידי

הי יעל,

שנה שעברה (קיץ 2017) בילינו באנסי שבוע ובאבוריאז שבוע.

אבוריאז היא בעצם שלוחה של מורזין שנבנתה גבוה על ההר ליד מורזין כבסיס נוח יותר ליציאה לסקי (מורזין בערך בגובה 1000 מטר מעל פני הים ואבוריאז 1800).

היתרון במורזין הוא הקרבה לשאר המקומות שחוסכת את הירידה בכביש המתפתל כ25 דקות מאבוריאז למורזין.

האיזור מלא באטרקציות, אגמים, ומסלולי טיול קצרים כארוכים.

בילינו יום בשאמוני שאותנו דווקא פחות הלהיב, ודווקא חברים ששהו באיזור שאמוני נהנו לבלות באיזור שלנו יומיים.

לפרטים מוזמנת מאוד לקרוא את הסיכום שלי ב:

https://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-4469324

מבחינה כספית נראה לי שאיזור מורזין יותר זול משמעותית.

בכל מקרה, אני חושב שמאוד כדאי לברר כבר עכשיו אם באמת אתם יכולים לעלות ברכבלי הכיסאות עם תינוקות, כי זאת אטרקציה מאוד משמעותית באלפצי”ם בכלל ובפרט במורזין-אבוריאז.

עדיין תמיד יהיו פתוחים בפניכם הרכבלים הסגורים ויש גם לא מעט כאלו.

למגורים אגב, יש גם למשל את הכפר Les Gets שצמוד למורזין ואפילו קרוב ממנו לג’נבה\אנסי\שאמוני וייתכן כי זול יותר ממורזין.

• אורנה1
                                            אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת, שהנגישות למורזין וממנה במיוחד עם ילדים צעירים פחות נוחה. כבישים מפותלים במיוחד, עליות ומורדות, פיתולים חדים. נסיעה שפחות נוחה לילדים צעירים. 

ילד בן שנה, עם כל הכבוד, באמת לא צריך לקחת בחשבון “מה יעניין אותו”… ילדים צעירים צריכים מה שנוח להורים שלהם. הייתי הולכת באמת על דיור סביב אגם כלשהו,  קצת עיר למבוגרים, דשא ואטרקציות קלילות נוספות. מקסימום תסעו יום אחד קצת יותר לכיוון שאמוני. לא בטוח שיהיה נכון לעלות עם ילדים צעירים למון בלאן, אבל זה שיקול שלכם.

תיהנו,

אורנה

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון