פרפראות רומניה - פרק 14
-
@אילן Ilan
שלום אילן,
משטט בהודעות שלך לראשונה ומתרשם מאד מעומק הידע והמוכנות הרבה לעזור.
אנחנו מתחילים לתכנן חופשה משפחתית באוגוסט הקרוב (3 דורות, סה”כ 24 נפשות מגיל שנתיים עד 70 – הרוב בני נוער). אנחנו משפחה דתית, מחפשים מקום אחד להיות בו כשבוע. מחפשים מתחם גדול (וילה או מספר מתחם עם מספר דירות) וממנו לצאת לטיולי כוכב. בכדי לתת מענה לפער הגילאים ושוני הרצונות, אני מניח שנתפצל לפחות בחלק מהימים לשתי קבוצות – יותר קרבית ופחות.
מחפשים להוזיל את העלויות…
אשמח אם תוכל להמליץ על אזור מתאים ברומניה ועל אטרקציות בסביבתו.
תודה רבה מראש,
אוהד
-
-
איך אפשר לברר האם הכביש יהיה פתוח ביוני 2019?
-
נשמח לעדכונים מהשטח בנוגע לפיונה בראשוב – רוצים לבקר בשבוע הבא – לא מחפשים סקי, אלא חווית נוף ואטרקציה. האם אתה ממליץ לבקר שם? 2 מבוגרים ושני מתבגרות. מה מצב השלג והנגישות?
כמו כן האם אתה יודע מה קורה באתר שבעת הסולמות? פתוח? נגיש? מומלץ?
תודה רבה
-
היי אילן, קודם כל המון תודות על העדכונים והמידע הרב שאתה חושף בפנינו…
לגבי המזרקות האם יפעלו גם באפריל ובאיזה שעות?
תודה ...
-
שבוע טוב רוזיטל !
- מאז שעברו לאכסניה החדשה חסכו על שליחת הודעות למאיל של משתתפי השרשור ולא תמיד אני יודע מתי פונים אלי . אולי למישהו יש הסבר לחיסכון הזה ?
- עכביש סגור מנהלתית עד הראשון ליולי ונפתח בהודעת רשות הכבישים הרומנית לאחר בדיקה שהוא בטוח לנסיעה, כלומר אין סכנה של מפולות שלג או אבנים שיכולים לפגוע ברכבים .
- למרות האמור לעיל, בשנים האחרונות הכביש נפתח לפני הראשון ליולי, לפי מצבו הבטיחותי . הכי מוקדם שנפתח היה בשבוע השני של יוני כש נערכה נסיעת מבחן למכוניות של חברת רנו .
- אני משתדל לפרסם את תאריך הפתיחה בפרפראות רומניה שלי.
-
- באיזה עיר מדובר ? בכמה מערי רומניה ישנן מזרקות .
-
- רציתי להיות בפויאנה בפסח אך לא הסתדר לי, כך שלא יכול לדווח לך מהשטח . אבל אני יכול לדווח לך שהיום עדין גלשו במסלולים בפויאנה בראשוב ( כנראה שזה סוף שבוע אחרון של גלישה ) , אזוגה ופרדאל . ראי בסרטון של הטלויזיה הרומנית :
- לגבי קניון 7 סולמות נעשה מאמץ לנקות אותו מסלעים ואבנים עד סוף השבוע הזה , אך עדיין לא ראיתי הודעה רשמית שנפתח . הקניון מהווה את אחד האטרקציות של רומניה ובטח מומלץ לבקר בו. רק שהטיול ייקח 4-5 שעות תלוי בכושר הגופני .
- בטח שאני ממליץ מאוד לבקר בארץ הולדתי היפה , אחרת לא הייתי מתחזק כמה שנים את פרפראות רומניה שלי . :-)) ממליץ לפתוח כל פרק במסך חדש ולהתעדכן באטרקציות וחווית נוף . לא בדיוק הבנתי מה כוונתך לנגישות , נגישות ואתרים או מישהו שמתקשה בהליכה ?
-
@אילת-כהן אמר:@אילת-כהן אמר:
נשמח לעדכונים מהשטח בנוגע לפיונה בראשוב – רוצים לבקר בשבוע הבא – לא מחפשים סקי, אלא חווית נוף ואטרקציה. האם אתה ממליץ לבקר שם? 2 מבוגרים ושני מתבגרות. מה מצב השלג והנגישות?
כמו כן האם אתה יודע מה קורה באתר שבעת הסולמות? פתוח? נגיש? מומלץ?
תודה רבה
@אילת-כהן אמר:
-
אילן תודה על המידע
לגבי קניון 7 הסולמות – אנחנו נהיה בשבוע הקרוב בבראשוב, ושאלת הנגישות היתה לגבי האם האתר בכלל פתוח.
האם יש עוד עידכון?
תודה
-
- מזג האויר בסוף השבוע היה גשום עם שלג במקומות הגבוהים ולפי התחזית הוא יימשך עד יום שני . זה לא עזר בסידור הקניון לביקורי המבקרים .
- באתר של הקניון רשום :
לאחר חורף עם מספר מחזורי הקפאה והפשרה, צוקים רבים איבדו את שלמותם והם מהווים סיכונים גדולים עבור התיירים המבקרים, ביטול סיכונים אלה היא המטרה העיקרית של תקופה זו !
- תמשיכי לעקוב מה יהיה המצב כש תהיו ברומניה .
-
-
היי !
תגדירי בבקשה “ קצת אתגר “ :
- איזה קבוצת גיל, מה הכושר הגופני , איזה אורך המסלול ?
רוצה להזכיר שבהרי רומניה מזג האויר קר והפכפך וחייבים להיות מצוידים בהתאם !
-
2 מבוגרים ושתי מתבגרות. רובם כושר טוב, אחד קצת מתקשה בהליכה.
מעדיפים להשאר בסביבת בראשוב – ולא לנסוע מרחקים גדולים, כי נמצאים זמן קצר.
יודעים שצפוי להיות קר…
תודה
-
תגובה זו נמחקה!
-
תגובה זו נמחקה!
-
- מסלולי ההליכה בהרים לאחר גשמים הם בוציים ומחליקים בקלות .
- אני הייתי ממליץ לכם לבקר בשמורת הדובים ב- ZARNESTI ולאחר מכן לטייל בקניון ZARNESTI ללא עליות . אם רוצים יותר אתגרי אפשר להתחיל לעלות לכיוון קאבאנה CURMATURA , לפי המסלול הזה .
-
תודה על המענה המהיר
-
קר? רק גבוה בהרים, תתפללו שלא יהיה חם.
-
שלום אילן היקר! אשמח אם תוכל לעדכן פה מתי יש שלג בהרים ומתי הוא נגמר. אנחנו רוצים לעשות חופשה ב18 במרץ. ישאר עד אז קצת שלג?