North cascades או Mount rainier?
-
-
היי
בתנאי מזג אויר נוחים לדעתי ריינייר.
אבל הנסיעה על כביש 20 לנורת’ קסקייד לא הייתי מזלזל בה-
בינתיים אם יש לך קצת זמן צפי בשיר הלל לכביש הנורת' קסקייד דלגי כמובן על הפרסומת בפתיח-
https://www.youtube.com/watch?v=GsGsiUN2-jI
מוני -
מהמם.
בעיה להחליט. אני צריכה להחליט מראש. ממאונט רייניר אני מפחדת בנושא מזג האויר, באמת, בגלל, שנהיה בתחלית יולי.
-
למה להחליט עכשיו. חכי עד לנסיעה ואז תחליטי בהתאם למזג האויר. אין כל בעיה למצוא מלון בהתרעה של מספר ימים בשני המקומות. מקסימום, לנים מעט יותר רחוק.
-
תודה, אבל אני באופי שלי, לא מסוגלת, להשאיר פינות לא סגורות, מה גם, שאנחנו בהרכב, שלא פשוט למצוא לו משהו מתאים, בטח לא ברגע האחרון. בכל מקרה, אני מתכננת יציאה ליום טיול, מאזור סיאטל ולא מתכננת לישון קרוב, אבל בכל זאת רוצה להחליט אם ללון באזור TACOMA או באזור EVERETT. מנסה, ללא הצלחה, להבין, מה קורה במקומות האלה, בד”כ בתחילת יולי. אנחנו בכל מקרה לא הולכים לעשות, איזה מסלולים רציניים. סתם רוצים לעשות Road trip עם עצירה במקומות מענינים בדרך, תצפיות ומסלולים קלים.
-
נעמי
הנה Road trip ליומיים שיתחיל נגיד מ-EVERETT’ ולא יצריך הליכות מרובות
ויחזור לסיאטל –
https://goo.gl/maps/QingJYtFkcn
במידה ותחליטי שרלוונטי לכם ,אפשר לצייד אותך בחומר רלוונטי לתוואי שיחל בנורת’ קסקייד על כביש 20, ודרך העיירה וינטרופ>>אתנחתת רגיעה עבור הנוער באגם הנופש שלן>>וחזרה דרך כביש 2 היפה והנופי גם הוא כולל העיירה סיגנון באוורי המתוירת>>לייק ונטצ’י סטייט פארק
מוני
-
תודה מוני, אבל אני מחפשת משהו שאפשר לנסוע ולחזור באותו יום. האם אפשר לעשות חלק מהמסלול? האם המסלול בכלל מתאים לתחילת יולי, בלי הליכות בשלג?
-
שנישקל שלי בעניין
בעיני הר רנייאר הוא מהפארקים היפים ביותר, לא רק בצפון מערב ארצות הברית אלא בכלל… כולל בשוואה לרכס המונט בלאו בו היינו השנה… (הפריחה האלפינית בהר היתה מהיפות שראינו)
ההבדל, וזה הבדל חשוב מאד – הר רנייאר הוא גן עדן למסלולי הליכה, מצד שני אין בו את הרכבלים המקלים מאד על הטיול באלפים של אירופה. יש כביש לעמרכז המבקרים (היפה כשלעצמו) אבל משם זה תלוי ברגליים – יש גם כמה נקודות יפות קרובות לגביש – מספר מפלים, בריכת השתקפות, ועוד
אז אם מעדיפים טיול רכוב ממועט הליכות ויש רק יום אחד אז יתכן שכבר עדיף שהצפון קסקייד שכולל גיוון נופי בין עמדות תצפית מעולות, אגמים סכרים ומפל מרשים אחד
הימים שלנו:
-
עד לאן לדעתך אפשר להגיע ביום אחד בקסקייד והאם יש אילו מסלולים קצרים (משהו כמו עד 4 ק”מ הלוך ושוב) בלי עליות גדולות ובלי שלג במסלול בתחילת יולי?
הנקודה היא, שלא שאין לנו זמן. יש וטו מצד הילדים, על לינה בחורים (לדבריהם) ועל טיולים ארוכים של טבע בלבד. אם יש בדרך, עירה שיש בה קצת איפה להסתובב או קצת שופינג ומלונות נורמלים (בסגנון של המפטון אין) הייתי שמחה לעשות מסלול של יותר מיום אחד.
-
בלינגהם יכולה להיות נקודת יציאה מוצלחת ל North Cascade – עיירה יפה, מלאת פאבים, מסעדות וגם יוצאים ממנה סיורי לוויתנים (וקרוזים לאלסקה...)
מבלינגהם אפשר טיולי יומי הלוך ושוב או טיול (ועדיף) מעגלי כפי שמוני הציע – ואז אפשר לסיים את יום הטיול ב North Cascade מהצד השני בויינטרופ (בה יש לא מעט פעילויות אקסארים שאפשר להשמין) או בעיירה שאלן הנושקת לאגם באותו שם… שתיהן במסלול של מוני
אם יש זמן לא הייתי מוותר על הר רנייאר… אפילו לראותו בלבד, ואז אפשר לשלב גם את העיירה טקומה (לא היינו) מלאה במוזיאונים מסוגים שונים (כולל כלי רכב עתיקים שאולי יעניינו בני נוער)
-
למה שלא תשמרי מקומות לינה עם ביטול בשני המסלולים ותחליטי ברגע האחרון שאפשר איזה לבטל?
-
מניסיון בטיולים בחול, במקומות שמזג האויר הפכפך לא ניתן ממש לבנות על התחזית. אם לא הייתי נוסעת למקומות כל פעם שהתחזית הראתה מזג אויר לא טוב, הייתי מפספסת חצי מהמקומות שהייתי בהם.
-
אנחנו, למעשה, נהיה אחרי קרוז לאלסקה, כך שאת הענין של שייט, לויתנים וכו’, נמצה כבר בשלב הזה. אקסטרים אנחנו לא עושים. הבן שלי חובב תעופה מושבע, כך שאנחנו צריכים לחסות את כל מוזיאוני התעופה באזור. חשבתי ללון 3 לילות ב- EVERET ומשם גם לצאת לקסקייד ואח”כ ללון 3 לילות בטקומה ומשם לצאת גם הר ריינר. אח”כ אנחנו חוזרים ל-4 ביולי לחגיגות בסיאטל.
-
היי נעמי,
אין לי עצות קונקרטיות (הייתי בקסקדים הצפוניים ואהבתי מאוד. לא הייתי ברייניר. מאיזור סיאטל נסענו גם להר בייקר – היה נחמד מאוד, בתחילת יולי היה המון שלג בפסגה שמגיעים אליה עם הכביש (הכביש היה מפולס משלג) והייתה חוויה נהדרת.
אני כאן רק כדי לציין שהחגיגות של ה-4 ביולי בסיאטל היו נהדרות בשנה שאני הייתי, מופע זיקוקים מרהיב יותר של חצי שעה. אם אפשר להגיע מעט מוקדם לאיזור החגיגות ״לתפוס מקום״ על הגבעה הצופה על המים.
אגב אנחנו חשבנו שיהיו הופעות מעניינות או אוכל טעים לקנות, לא ממש היה (היה אוכל סתמי מאוד והופעות לא מוכרות שאף אחד כמעט לא עמד להאזין להן)
אבל הזיקוקים היו שווים את הכל.
טיפ נוסף – להגיע לאיזור החגיגות בתחבורה ציבורית, אין שם איפה לחנות בכלל.
וגם להיות מוכנית מנטלית לחכות הרבה בתור בכניסה (אבטחה רצינית מאוד)
תהנו!
-
אם נצא ל- Diablo lake מ- Everett ונחזור באותו יום.האם זה סביר? האם כדאי לנסוע בהלוך על כביש 20 ולחזור דרך 530? איפה כדאי לעצור בדרך? האם צריך ללכת בשביל התצפית על האגם?
-
יש כמה אגמים אלה שניתן לראות מהכביש אפשר לתצפית ולצלם
יש עוד אגם פ פנימי יותר עם שביל נוח למשפחות
לגבי 530 ביום גשום לא הייתי עולה עליו ביום בהיר כן
מוני ניו
-
מוני, אם אני כן אחליט בסוף ללכת על המסלול של היומיים בקסקייד, איפה כדאי ללון ב- Chelan? יש משהו איכותי בסגנון של Hampton inn?
-
נעמי אם את רוצה ללון ב CHELAN ...
עשיתי דוקטורט בנושא.
בגדול זה לא פשוט, כי מדובר באיזור נופש שאנשים באים בו לתקופות ארוכות ורוב המקומות שם מאפשרים לינה ל 3 לילות ומעלה ( או אפילו יותר ).
אבל אפשר למצוא גם לפחות.|
יש אתר לאגם CHELAN וממנו אפשר להגיע לכל המלונות ואתרי הנופש.
אם CHELAN עצמו אינו יעד אז אפשר ללון קצת יותר רחוק ממנו ויש הרבה יותר אופציות במחירים טובים יותר ( תסתכלי בבלוג של שגב לגבי מקום הלינה שלו) -
Chelan הוא לא יעד מבחינתי, אבל אני כן רוצה להיות במקום, שיש בו יותר אוכלוסיה, שיש בו קצת מסעדות וחנויות, שאפשר להזמין פיצה בערב, שיש ולמראט. האם גם במקומות שהם לא על האגם לא ניתן להזמין לילה אחד?
-
אם מתרחקים מעט מהאגם אין בעיה.
שגב לן בוווטנטרופ
ניראה נחמדאצלנו CHELAN הפך מייעד לעצירה בדרך לגליישר ליעד בפני עצמו ונעצר בו ל 3 לילות.
בתוכנית סירת מנוע ( כמו בלייק פאוול) עוד מגוון שעשועי מיים ומנוחה קצת בין הטבע והנסיעות.