ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פראג בין 18-22/11, כמה שאלות

פורום אירופה
    9
    78
    528432
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kurko1992
      kurko1992 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב לכולם.

אז ככה, אני טס עוד חודש לפראג, ויש לי כמה שאלות אחרונות לפני הטיסה, חפרתי די הרבה בכל מיני פורומים על לאן כדי ללכת וזה, בסוף בניתי לעצי טיול רגלי כזה, אבל שואל לאן עוד אני יכול ללכת לבקר, חוץ ממה שיש בתמונות, אני מתכוון ללכת גם לגן חיות שזה איזה 40 דקות נסיעה מ המלון שלי.

חוץ זה, קניתי לעצמי את התיק CABIN ZERO  הזה בסוף כי פחדתי שמה שיש לי לא יכנס למטוס למעלה, חח ולא בטוח מה לעשות עם הבגדים, חבר שלי אמר לי לקנות שם כי ממש זול ויש אנשים שאומרים שלא זול כל כך… לא יודע אם ללבוש מלא שכבות של בגדים (נגיד חולצה ארוכה, קצרה, קפוצון ומעיל אור) או פשוט לקנות בגדים טרמיים (ולא יודע אם לקנות שם או לא)

אשמח להצעות מה לעשות Smile

תודה מראש.

טיול הליכה 2טיול הליכה 1תיק
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • David_3686930
        David_3686930 נערך לאחרונה על ידי

בוקרטוב
        פספסת לגמרי את כל הרובע היהודי והעיר העתיקה. לא יודע אם מקומות אלה מעניינים אותך, אבל שאלת “לאן עוד כדאי ללכת”.

לגבי מחירי בגדים בפראג, אם לא השתנה משהו מאז הפעם האחרונה שהייתי שם, אז המחירים שם לא כאלה זולים בצורה משמעותית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • kurko1992

עשיתי את המפות פעמיים, הייתי בטוח שהעיר העתיקה רשומה שם, אבל בכל מקרה זה באזור אז עובר שם בכל מקרה אם אני לא טועה. לגביי הרובע היהודי, דווקא היום איזה מורה דרך אמר לי ששוווה מאוד ללכת לשם ולהיות איזה חצי יום. לא הייתי בטוח כי לא כזה בעניין אני, אבל אם אני כבר שם, נראה לי שאתן לזה הזדמנות.

לגביי הבגדים, אתה, המותגים יותר יקרים (אבל לא הבדל גדול) מאשר בארץ, נכאה לי שאקנה כמה דברים פה וזהו, נראה כבר שם, אני לא כזה אוהב שופינג תכלס, חח.

עוד מקומות מומלצים יש?

ותודה על העזרה

• ?
            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

בדקת את מזג-האוויר בפראג בימים שתהיה שם?

קפוא (בממוצע: 0 עד 7-).

חולצה תרמית + גטקעס תרמים, סווטשירט מפליז, מעיל פוך, כובע, גרביים ונעליים מתאימות לקור(לא לריצה), צעיף וכפפות. 

אם אתה לא חובב קניות, התיק הזה יספיק (מעיל עור, רק אם אתה עמיד לכפור).

• tomertsin
              tomertsin נערך לאחרונה על ידי

היי,

חזרתי אתמול משבוע בפראג’ (לנוח מהטיול הגדול באיטליה laugh), לפראג’ 3 מקומות חשובים:

מצודת פראג תרד ברגל עד לגשר קרל, להקדיש ¾ יום:

https://www.google.com/maps/place/%D7%92%D7%9C%D7%A8%D7%99%D 7%99%D7%AA+%D7%94%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA+%D7%91 %D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%93%D7%AA+%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%92%E2%8 0%AD/@50.0911,14.4038052,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x470b9 51e6c24b7c3:0x2acf3c88af12259f!8m2!3d50.0910966!4d14.4016165

כיכר העיר העתיקה, להקדיש ½ יום:

https://www.google.com/maps/place/Old+Town+Square/@50.086413 6,14.4233231,17z/data=!4m12!1m6!3m5!1s0x470b951e6c24b7c3:0x2 acf3c88af12259f!2z15LXnNeo15nXmdeqINeU16rXnteV16DXldeqINeR15 7XpteV15PXqiDXpNeo15DXkg!8m2!3d50.0910966!4d14.4016165!3m4!1 s0x0:0x97ef2407c21e72c4!8m2!3d50.0875692!4d14.4211878

כיכר ואצלב וקניון פלדיום, להקדיש ½ יום:

https://www.google.com/maps/place/V%C3%A1clavsk%C3%A9+n%C3%A 1m.,+110+00+Nov%C3%A9+M%C4%9Bsto,+%D7%A6 ' %D7%9B%D7%99%D7%94%E2%80%AD/@50.0817499,14.4293779,17z/data= !3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x470b94ed36cbbf31:0xb8e1ba70e651154c!8m2 !3d50.0817465!4d14.4271892

טיול יומי באוטובוס קומתיים, כולם לא טובים, אך זה הרע במיעוטו: 

https://www.google.com/maps/place/City+sightseeing+Prague+Ho p+On+-+Hop+off/@50.087244,14.4217772,16z/data=!4m8!1m2!2m1!1 z15DXldeY15XXkded16Eg15jXmdeV15zXmdedINeR16TXqNeQ15I!3m4!1s0 x470b94ee55555555:0xcf6db3074fc44f94!8m2!3d50.086894!4d14.42 1352

שייט בנהר (שעה): 

https://www.google.com/maps/place/Prague+Boats/@50.0926154,1 4.4201629,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x470b94e7f1206725:0xd 3fc01fcf00269d7!8m2!3d50.092612!4d14.4179742

אל תלך לגן חיות הוא מיועד לילדים, לא תהנה!

מה מותר לך לעלות למטוס?

טרולי “20?

או מזוודה 15 ק”ג לבטן המטוס וטרולי “20?       

על המחרים בפראג’ יש 10% מיסוי ו-20% מע”מ, רוב הדברים עולים כמו בארץ (+/-) ואין מציאות כמעט. אני בדקתי נעלי ספורט, טרנינגים של ניו בלאנס / נייק /אדידס, ג'ינסים וכדומה, עולים אותו הדבר כמו בישראל, תיקים (זולים ב-20%). האוכל זול בד”כ חוץ מהקפה (קפוצ’ינו קטן עולה בסטארבקס 15 ₪!), התוצרת המקומית ומתנות מהעיר זולה יחסית.  

במשך השבוע היה לנו מזג אוויר משגע, בין 23-22 מעלות בצהרים (לא ירד גשם), בערב היה קריר, 8-10 מעלות. אל תקנה בגדים טרמיים, לא צריך, תלך עם חולצה ארוכה וקפוצ'ון או מעיל גשם, תיקח מטרייה.

• ח.ג
                ח.ג נערך לאחרונה על ידי

tomertsin אתה לא יכול להשוות ביגוד לטמפרטורות שאתה טיילת בהם לטמ' בעוד חודש.

כשקר מאוד התחתון הטרמי מאוד עוזר בחוץ.

עם הגופיה בעייתי יותר כי בכל מקום שנכנסים אליו חם מאוד. ומתקלפים מהשכבות. 

חולצה רגילה, פליז דק ומעיל חם,+כפפות . אם המעיל החם מביר גשם זו בעיה.

אני לבשתי מעל חולצת טריקו פליז דק, פליז עבה ומעיל רוח שעמיד בפני גשם.

כמובן כובע צעיף וכפפות.

גרביים טרמיות ונעלי טיולים בודדו את כפות רגלי, לא רע.

• anisham12
                  anisham12 נערך לאחרונה על ידי

כמה הערות ותוספות משלי:

1. 1.לא ראיתי שהכנסת את מצודת וישהראד וגבעת פטרין. שני מקומות שנחמד להגיע אליהם ומציעים גם תצפיות יפות מזווית שונה על העיר.
                  2. 2. שופינג- כמו שענו לך, אין מציאות. מחירי הביגוד וההנעלה בערך כמו בארץ. יש לך הרבה חנויות בכיכר ואצלב וקניון אאוטלט בשם fasion arena שנמצא רחוק מהמרכז ולמרות שהוא אמור להיות קניון עודפים הוא לא זול.
                  3. 3. לבוש- אתה תהיה בסוף נובמבר שזה אומנם קר אבל לא כמו בשיא החורף בינואר-פברואר. אני הייתי שם בינואר במינוס 5-8 מעלות ולא לבשתי גטקס. גופיה ארוכה, מעליה חולצה ומעיל אמורים להספיק.
                  4. 4. גן החיות- מקום נהדר ל 3 שעות. מתאים גם למבוגרים.
                  • ח.ג
                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

מסתבר שתחושות קור שונות אצל אנדים שונים.

יום אחד לבשתי גופיה טרמית ומעליה חולצה.. במסעדה. חשבתי שאני הולכת למות מרוב חום. 

הגטקס לא הפריעו לי ובחוץ הועילו מאוד כי מכנסיים רגילות העבירו רוח וקפאתי מקור ב 5 מעלות.

• kurko1992

טוב, לא מצליח לכתוב עוד הודעה, רק נותן לי להוסיף תגובה לכל הודעה שרשמו לי.

אז ענה פה לכולם.

א) אני לא כזה סובל מקור, אבל קניתי לעצמי כמה דברים רק, לא הרבה.

המעיל הזה מעיל פוך לגברים Lake 22 Down – כפפות Omni-Heat Touch Gloves Liner – חולצה תרמית ארוכה לגברים Midweight Stretch Long Sleeve Top – חולצה תרמית ארוכה לגברים Midweight II Long Sleeve Top. אני מתכוון לקחת את המעיל אור שלי גם ככה ועוד איזה 2 קפוצ’ונים שלי וכמה חולצות רגילות. יש לי גטקס (ככה כותבים?) שגם אקח אותו, לא טרמיי אבל.

ב) לגביי זה:

אל תלך לגן חיות הוא מיועד לילדים, לא תהנה!

בדרך כלל גן חיות זה לילדים, אבל אמור לי שממש יפה ושווה בדיקה, אבדוק את העניין יותר לעומק.

מה מותר לך לעלות למטוס?

טרולי “20?

או מזוודה 15 ק”ג לבטן המטוס וטרולי “20?   

לשם רק מזוודה 1 במטו עד 7 ק”ג, זאת הסיבה שקניתי את התיק הזה בסוף. אם (משהו שלא נראה לי כי אני לא ממש אוהב קניות) אקנה הרבה, מקסימום אשלם כדי לשים מזוודה למטה בחזרה.

לגביי זה: אל תקנה בגדים טרמיים, לא צריך, תלך עם חולצה ארוכה וקפוצ'ון או מעיל גשם, תיקח מטרייה.

אני אוהב לשים כמה שפחות בגדים עלי, זאת הסיבה שקניתי מה שקניתי, אני לא כזה סובל מקור, אבל לא הייתי באירופה בחורף אף פעם, רק בארגנטינה במשך 18 שנה (נולדתי שם ועליתי לארץ ב2002) אבל לא יודע אם זה אותו קור בארגנטינה ואירופה.

ולאותו משתמש, תודה על ההמלצות, אבדוק אותם.

לגביי זה: 

מובן כובע צעיף וכפפות.

גרביים טרמיות ונעלי טיולים בודדו את כפות רגלי, לא רע.

כפפות קניתי, שווה להשקיע ב2 סוגות גרביים טרמיות גם לדעתך? איזה כובע אתה ממליץ ? יש אחת משנות ה90 בערך אבל אין לה “אוויר” לא יודע איך להסביר בדיוק, מחפש משהו טוב אבל לא יקר (אם אפשר של COLUMBIA כי כבר עשיתי חבר מועדון, חח, אם לא משהו אחר גם טוב.)

יש לי את Caterpillar Men’'s Colorado Honey Boots בסדר לשם לא?

אגב, זה נשמע אולי קצת דפוק לקנות במיוחד, אבל אני כבר לא גודל יותר, אז זה דברים שאפשר להשתמש בעתיד וגם פה בארץ.

כמה הערות ותוספות משלי:

1. 1.לא ראיתי שהכנסת את מצודת וישהראד וגבעת פטרין. שני מקומות שנחמד להגיע אליהם ומציעים גם תצפיות יפות מזווית שונה על העיר.
                      2. אכניס אותם, כנראה שכאשר הכנתי מחדש את ההמפות נעלמו לי כמה מקומות ולא שמתי לב, חח, אז תודה.
                      3. 2. שופינג- כמו שענו לך, אין מציאות. מחירי הביגוד וההנעלה בערך כמו בארץ. יש לך הרבה חנויות בכיכר ואצלב וקניון אאוטלט בשם fasion arena שנמצא רחוק מהמרכז ולמרות שהוא אמור להיות קניון עודפים הוא לא זול.
                      4. כן, בדקתי קצת, בגלל זה החלטתי לקנות כמה דברים כבר פה בארץ.
                      5. 3. לבוש- אתה תהיה בסוף נובמבר שזה אומנם קר אבל לא כמו בשיא החורף בינואר-פברואר. אני הייתי שם בינואר במינוס 5-8 מעלות ולא לבשתי גטקס. גופיה ארוכה, מעליה חולצה ומעיל אמורים להספיק.
                      6. רשמתי יותר למעלה מה קניתי בדיוק, לדעתך מספיק?
                      7. 4. גן החיות- מקום נהדר ל 3 שעות. מתאים גם למבוגרים.
                      8. גם על זה כבר כתבתי, גם לי אמרו ששווה בדיקה אפילו למבוגר (לא שאני כזה מבוגר, חח) אבל בגלל זה רציתי ללכת.

לזה: 

מסתבר שתחושות קור שונות אצל אנדים שונים.

יום אחד לבשתי גופיה טרמית ומעליה חולצה.. במסעדה. חשבתי שאני הולכת למות מרוב חום. 

הגטקס לא הפריעו לי ובחוץ הועילו מאוד כי מכנסיים רגילות העבירו רוח וקפאתי מקור ב 5 מעלות.

את צודקת, כאשר נכנסתי לחנות פה בראשון ואמרתי למוכר שאני טס וזה, הדבר הראשון שאמר לי זה מה שאת אומרת.

יש לי כבר גטקס אבל לא טרמית, לא יודע אם להשקיע ב1 כן טרמית או לא תכלס.

טוב, אני חושב שעניתי לכולם, ומצטער שלקח לי זמן, פשוט לא קיבלתי התרעות יותר שעוד אנשים ענו Sad

• anisham12

עוד משהו חשוב שלא כתבתי לך. כדאי לך לקנות את כרטיס ה prague card. זה כרטיס שנותן לך נסיעה חינם בתחבורה הציבורית + כניסה חינם לכמה מקומות מרכזיים בעיר כמו לבתי הכנסת , גן החיות, למגדל בגבעת פטרין ולמבוך המראות ולעוד מקומות ולמיטב זכרוני גם שיט בנהר ( תבדוק באתר שלהם את הרשימה המעודכנת ) . לגבי הלבוש כתבתי לך: גופיה עם שרוול ארוך, מעל זה חולצה ומעיל. אם תרגיש שזה עדיין קר תוכל להוסיף עוד שיכבה. העיר כל כך יפה שקור לא יפריע.

• kurko1992

תודה, לא הכרתי את הקטע עם הכרטיס הזה, תכננתי לקנות את הכרטיס לתחבורה ציבורית לכמה ימים, הבנתי שאפשר או משהו רזה, לא זוכר כרגע, אבל אבדוק מה שאתה אומר.

לגבי הבגדים, ישבתי בלילה, והוספתי עוד כמה דברים בגלל מה שכתבו פה (גטקס וגרביים טרמיים, הגטקס שלי לא טרמי והוא לא נוח כל כך, אז שכבר יישארו לטיול הבא פשוט, חח)

• tomertsin

“לא ראיתי שהכנסת את מצודת וישהראד וגבעת פטרין. שני מקומות שנחמד להגיע אליהם ומציעים גם תצפיות יפות מזווית שונה על העיר”.

לא הכנסתי עוד מקומות יפים: שכונה יפה Malá Strana, טירת קרלשטיין (נסיעה ברכבת), מגדל אבק שריפה, הגן הבוטני וכדומה.

• kurko1992

הוספתי אותם.

צריך לשבת ולסדר מחדש את כל המפה עם הדברים החדשים ומה ששכחתי מחדש, לפי הסדר, חח

• kurko1992

בוקר טוב, אז אחרי ההמלצות שלכם, סידרתי מחדש את המסלולים שלי.

בגדול אחרי המפה הראשונה אמשיך לשניה (בגוגל לא נותן לשים יותר מ8 עצירות)

המפות 3 ו4 זה כדי לעשות ביום אחר.

שחכתי עוד מקומות או בא לכם להמליץ על עוש מקומות?

ולגבי ההגעה ל “טירת קרלשטיין” לא מראה לי הגעה דרך תחבורת ציבורית.. מישו יודע למה?

טירת קרלשטייןcity tour, zoo, etcחלק שניחלק ראשון
                                • anisham12

שים לב למגבלת לוח הזמנים. לפי מה שאני מבין אתה נוסע ל 5 ימים ברוטו כאשר בדרך כלל מה שנשאר מהיום הראשון זה חצי יום במקרה הטוב ( הטיסה, היציאה משדה התעופה, ההגעה למלון  וכו’) אלא אם כן אתה טס בלילה ומגיע בבוקר. ביום האחרון אתה חוזר בבוקר או יותר מאוחר בהמשך היום? בהנחה שנשארים לך 3.5 ימים נטו , יש מספיק מה לראות בפראג  ולא בטוח שזה יהיה נכון עבורך לצאת מחוץ לעיר לטירת קרלשטיין שזה ביקור של כמה שעות טובות. מציע לך לחוות את העיר בכיף ולא לרוץ ממקום למקום כדי לסמן וי. לפעמים מרוב שאנחנו רוצים להספיק כמה שיותר אנחנו מפספסים את ה”כאן ועכשיו”. דרך אגב כשאתה בעיר העתיקה ומגיע לגשר קרל, תחצה אותו לצד השני ותגיע לאי קמפה שעוד שעה-שעה וחצי של ביקור.גם מצודת וישהראד זה מקום שנחמד להגיע אליו כמו שכתבתי לך מקודם.

• kurko1992

לגביי זה של מתי אני שם וזה, אני מגיע לפראג ב 10:40 (ביום ראשון) ואמור להגיע למלון בסביבות 11:00/12:00 ככה, והיום אחרון זה יום חמישי, הטיסה שלי יוצאת ב22:00 אז עד 18:00/19:00 יש לי זמן לטייל.

לגביי: “ אי קמפה שעוד שעה-שעה וחצי של ביקור.גם מצודת וישהראד “

הראשון לא נראה לי שידעתי, אבדוק, ולגבי השני, הוא על המסלול כבר Smile

תודה רבה על העזרה אגב!

למה אתה חושב שאני מתכנן חודש מראש את המסלולים אגב? חח

כדי לנצל כמה שיותר Smile

אגב 3: יש לך המצלמה על ברים ששומעים רוק? (חוץ מHARD ROCK וIRISH BAR שכבר מישהו המליץ לי?)

• ח.ג
                                      ח.ג נערך לאחרונה על ידי

לגבי קמפה. כשאתה חוצה את גשר קרל יש מצד שמאל מדרגות ירידה....אם תמשיך לטייל בכוון זה כל הסיכויים שתצליח להגיע לקיר ג'ון לנון. מנומנו תוכל לחזור בדרך שונה אל הגשר. אם תחצה את גשר קרל במנהרה תגיע לאזור שנחמד לשוטט למרגלות הארמון.

• ח.ג
                                        ח.ג נערך לאחרונה על ידי

קבל קישור למסלול הליכה אפשרי מגשר קרל דרך ה”אי” קמפה לאנדרטה למרגלות גבעת פטרין. משם תוכל להמשיך במסלול  בתוך הפארק במעלה הגבעה לכוון מנזר לורטה והארמון ובחזרה אל הגשר.

• tomertsin

היי,

פראג' היא יעד זול לחופשה, הכניסה לאתרי תיירות רבים היא חינם או בעלות סמלית. מעשה, כנראה שתוכלו למלא את ימי הטיול בביקורים במוזיאונים, כנסיות, פארקים, כיכרות, מצודות וגשרים, זאת מבלי להוציא שום סכום משמעותי על כניסה אליהם.

סיורים שלמים מוקדשים למציאת פיסות אומנות חבויות בעיר, שכולם נוצרו על ידי האמנים המוכשרים המאכלסים אותה. קיר הגרפיטי של ג׳ון לנון, גשר המנעולים (כן, כמו בפריז), פסלים הזויים שישאירו אתכם המומים והמון יצירות אומנות מפתיעות אחרות. מראה בלתי צפוי הוא הפסל של אבי הפסיכואנליזה, זיגמונד פרויד, הנתלה מגג אחד הבתים, תוהה אם להחזיק מעמד או להרפות.

דע לך שהבירה בפראג זולה מאוד ויכולה לעלות אפילו 7 ₪, במסעדות מסוימות היא תעלה לכם אפילו פחות ממים מינרלים, אז שתה בהנאה. 

התחבורה הציבורית פשוטה ונוחה לתיירים וקיימות רכבת תחתיות, העיר קטנה בשטחה וקל להתמצא ולהתנייד בתוכה אפילו ברגל. אבל, אתה מעמיס על עצמך יותר מידי, לא תוכל ללכת כל כך הרבה כל יום ולא חשבנת את החזור למלון. דבר נוסף, אל תיסע לטירת קרלשטיין, זה מחוץ לעיר.

• kurko1992

תודה על התגובה, אני די אוהב ללכת בגדול, חח אז לא בעיה, הכנתי לעצמי 2/3 מפות עם כל המקומות כדי שיהיו לי, אבל אחלק אותם קצת, קוץ מזה, בין לבין ברור שאעצור לאכול איפה ודברים כאלה, לא מתכוון רק ללכת כמו רובוט, חחח. למשל הפמה ראשונה זה הרבה מקומות והם ממש קרובים למלון שלי, לא אמור לקחת הרבה זמן “הליכה נטו” המה השניה זה כבר יותר רחוק, יש משהו בזה, אבל הכנתי ב הליכה את המפות כדי שאוכל לשים כמה נקודות, עם התחבורת ציבורים, נותן לי רק 1, ממש מבאס Sad

לא שווה את הנסיעה מחות לעיר ל טירת קרלשטיין  לדעתך?

ושוב תודה לך ולכולם Smile

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון