ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גואנג'ו - שנג'ן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    8
    30
    202855
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ענתנת
      ענתנת נערך לאחרונה על ידי

במסגרת בחינת אופציות זולות לטיסה לאוסטרליה, עלתה אפשרות לטוס לגואנג’ו, לבלות בה יומיים וחצי ואז להמשיך הלאה מהשדה של שנג’ן.

המחיר נראה כרגע סופר אטרקטיבי, מצדיק את הטירחה בהוצאת ויזה לסין.

מישהו פה מכיר את הערים האלה (שהם יותר יעדי עסקים מתיירות, נראה לי)? האם גואנג’ו תהיה מקום נחמד לבלות בו יומיים וחצי?

אני לא רוצה להתחיל להזיז את עצמנו להונג קונג או מקאו או אפילו יאנגשו למרות שכולם יעדים קרובים עם הרכבות המהירות. מבחינתי זה יהיה מעולה שננצל את הימים האלה להתגבר על הג’ט לג ונגיע לאוסטרליה הרבה יותר רעננים (פער השעות מסין לאוסטרליה הוא רק שעתיים, כך שאת עיקר הג’ט לג אנחנו צפויים לסבול בסין). אז מה שווה לעשות בעיר עצמה?

(כמובן שגיגלתי וקראתי, שואלת פה בתקווה שמישהו פה בעל ניסיון אישי).

ואם מישהו בעל ניסיון, איך הכי מומלץ להגיע מגואנג’ו לשדה התעופה של שנג’ן? 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • liatkorman
        liatkorman נערך לאחרונה על ידי

הי ענת, 

לא יודעת לענות לך לשאלה אבל סקרנית מה זה טיסות סופר אטרקטיביות לאוסטרליה. אפשר קצת מידע? עם מי, מתי וכמה?

כרגע בוחנים יעד לחגי תשרי בעוד כשנה ובעקבות סיפור טיולך המקסים לסין, זה הכיוון שמסתמן.

אולי נחליף יעד angel

ליאת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • Sailor
          Sailor נערך לאחרונה על ידי

גואנזו המוכרת בעבר כקנטון, היא בירת מחוז גואנדונג המוכר גם הוא כקנטון.

בגואנז’ו יש הרבה מקדשים, כמה מוזאונים, שווקים תוססים, אחד מהם הוא שוק האלקטרוניקה, מהגדולים בעולם, וגם אם לא רוצים לקנות זה מעניין לראות.

בלב העיר עובר נהר ליואפשר לשוט עליו בספינה מצועצעת.

אין כל בעיה למלא יומיים וחצי בגואנז’ו. נסיעת רכבת לשנז’ן לוקחת שעה או קצת יותר אם אני זוכר טוב.

שנז’ן היא גם סוג של בירה, בירת המחשבים וההיי טק בסין.

עיר לא גדולה שצמחה סביב תעשיות אלה. אם תרצי לקנות בזול מחשב או טלפון סלולרי זה המקום, מעבר לזה תחנת הרכבת בעיר היא השער בין הונג קונג לסין ולכן עמוסה מאד, לפחות כשמגיעות רכבות להחליף נוסעים ביניהן.

מעבר לזה היא עיר תעשיה.

• ענתנת

תודה רבה סיילור

בשנג’ן אני לא מתכוונת לשהות, הבנתי שהיא לא מעניינת במיוחד. אבל אם אין בעיה למלא את הזמן בגואנג’ו, זה יופי.

לגבי תחבורה קיוויתי שיש איזה שאטל או אוטובוס ישיר מגואנג’ו לשדה של שנג’ן, בינתיים לא מצאתי ברשת. אני אמשיך לחפור כשזה יתקרב. אם אין או יש זה לא גורם מכריע בהחלטה.

• ענתנת

ליאת אני שמחה לשמוע שאהבת את סיפור הטיול שלי לסין (אני לא זוכרת אם כתבתי גם סיפור לטיול השני שלנו..)

הטיסות במחיר אטרקטיבי – מדובר בטיסות עם חיינאן איירליינס דרך סין. עוד אין מחירים לתקופת החגים אבל בתקופת הקיץ מדובר על סדר גודל של 1000$ לאדם עד אוסטרליה. תלוי תאריך ודרך איפה בסין בדיוק. זה משמעותית יותר זול מחלופות אחרות. 

אבל צריך לקחת בחשבון שיש מחיר. היעדים שהם מגיעים אליהם מהארץ אינם אותן יעדים שמהם יוצאות הטיסות לאוסטרליה. אז זה אומר שצריך גם טיסת פנים בסין (או חיבור יבשתי גואנג’ו-שנג’ן. זה תלוי לאן רוצים להגיע באוסטרליה).

צריך ויזה לסין, וצריך להסתדר בסין. 

הטיסות הן לא יומיות וצריך לראות אם ימי הטיסה מסתדרים כך שלא תהיה המתנה ארוכה (למשל היומיים וחצי האלה בגואנג’ו, זה לא מתאים לכולם. אני חשבתי שזה יכול להיות נחמד כי בין כה בהתחלה סובלים מג’ט לג).

אני לא יודעת לכמה זמן חשבתם לנסוע לסין. האם פרק הזמן הזה מתאים גם לנסיעה לאוסטרליה.

תזכרי גם שתקציבית טיול באוסטרליה הרבה יותר יקר מטיול בסין. אז זה שיש טיסות לשם במחיר אטרקטיבי זה חלק קטן מאד ממערך השיקולים, נראה לי..

(והכל בעירבון מוגבל כי עוד אין מחירים לתקופה הרלוונטית).

• liatkorman
                liatkorman נערך לאחרונה על ידי

הי ענת,

תודה על התשובה. אכן מחיר אטרקטיבי.

ברור לי שעלות הטיסה היא חלק מההוצאה הכוללת בפרט שאנחנו חמישה. מעבר לכך עלות הטיסות לסין עם הנאניאן מאוד מאוד אטרקטיבית והטיסות ישירות.

חזרנו מטיול מוצלח בויאטנם ואנחנו בשלב העלאת רעיונות. סין מאוד מושכת אותי אבל אני ובתי חייבות מזון ללא גלוטן וזה קצת מטריד אותי. לא קל שם מהבחינה הזו ובנוסף להבנתי לא קל להסתדר באנגלית. חוצמזה שהילדים מעלים אפשרות של "משהו שונה. תרבות שונה ממה שעשינו" ולכן בודקת אופציות.

קראתי רק את הרהורייך לגבי הטיול השני לסין. אשמח אם תפני אותי לסיפור כזה אם קיים או אם תחלקי מה עשיתם במסגרת הטיול  השני ועוד יותר אשמח אם יש "תובנות" לאחר שני טיולים שם, מה היית מגבשת כטיול ראשון. בנוסף איפה כדאי/ניתן לעצור ליומיים שלושה של בטן גב. אני עם מתבגרים וגיליתי שזה היה טוב ומשמעותי לנוח ולקחת קצת פסק זמן למנוחה (בטיול שעשינו לויאטנם)

• Sailor

לגבי ג’ט לג, משום מה בסין ובהונג קונג לא הרגשתי אותו וכשטסים מהונג קונג (שנגן כאמור על גבול קאולון) הפרש השעות לכל היותר +3 כך שלא אמורים להרגיש ג’ט לג.

שנז’ן לא כל כך קרובה לגואנז’ו, יש ביניהן רכבת חשמלית מהירה שגומאת את המרחק, כ-150 ק”מ, במקרה הטוב תוך קצת יותר משעה, חלק מהרכבות איטיות יותר אבל לא בהרבה.

גואנז’ו לא זולה והוצאות לינה ואוכל לתרמילאי לא יותר נמוכות מאשר באוסטרליה.

• ענתנת

תודה על הפירוט הנוסף

שמתי לב באמת שגואנג’ו לא זולה. אבל אלה יהיו בסה”כ 2 לילות מתוך טיול יקר למדי של 5 שבועות, זה די בקטנה.

אני עדיין מתלבטת לגבי זה. הרעיון של טיסה דרך סין התחיל מטיסה דרך שנחאי ולעשות את היומיים וחצי האלה שם. היינו שם שבוע ב 2016 אבל בשבוע החג הלאומי וויתרנו על רוב המקומות המפורסמים שלה. אני מאד רוצה לחזור אליה להשלמות.

אבל משנחאי צריך לצאת בראשון לפני צהריים כי לחיינאן יש רק טיסה אחת ביום ממנה לשנג’ן. ואז קונקשיין של קרוב ל 12 שעות בשנג’ן. זה ממש מבאס. דרך גואנג’ו מתניידים עצמאית לשנג’ן אז לא נתקעים עם קונקשיין כזה. בנוסף הטיסה דרך גואנג’ו זולה יותר.

מצד שני אם גואנג’ו לא כל כך מעניינת אז אני לא בטוחה כמה כל זה שווה.

בחזרה נצטרך לעבור דרך שיאן, וגם שם לעשות לילה. יש נוחות בלשבור את הסיוט של הטיסה מאוסטרליה לחלקים ולישון טוב באמצע, אבל זה שורף זמן וכסף (ואם לוקחים בחשבון את כל הכסף הזה, החסכון בטיסה מצטמצם).

כשקוראים בפורום של טריפ אדוויזר על גואנג’ו אולי אחת מעשרים שאלות היא על מה שיש לעשות שם. כל השאר זה על קניות… 

• ענתנת

כותבת לך בפרטי

• Sailor

חפשי GUNGZHOU YRAVEL GUIDE ותקבלי תוצאות רבות

למשל https://wikitravel.org/en/Guangzhou

• ענתנת

כמובן זה מה שאני עושה.

כמו שאמרת, יומיים וחצי לא תהיה בעיה למלא, בפרט שנהיה מג’וטלגים (ומנסיון שלנו בשנחאי בהחלט היינו) ושאנחנו בקטע של טיול באיזי בדרך כלל.
                          עדיין, בערים תיירותיות, בפורום של TA אפשר למצוא הרבה דברים מעניינים בנוסף..

• חתול-רובוט
                            חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

בשנז'ן לא הייתי אבל

גואנגז’ואו היא עיר סבבה בסך הכול. מוזיאונים מצוינים, גנים יפים, אוכל טוב, אי נחמד בלב הנהר שאפשר לטייל בו. שום דבר שם לא הפיל אותי, ולא הייתי נשאר שם למשך יותר מיומיים. אבל בשביל פרק הזמן הזה – בוודאי, שווה ביקור. בעיקר אם זה ככה על הדרך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • Sailor

לא שהיתי בשנז’ן, אבל לינה ואוכל, על פי עדות חברים שנסעו בנסיעות עסקים, זולים בהרבה מגואנגז’ו, אז תלוי מתי הטיסה, כדאי אולי ללון לפני הטיסה בשנז’ן.

לפי אותם חברים האוכל נהדר (קנטונזי) והעיר נעימה.

אני יצאתי רק לרחוב כי היתה לי שעה המתנה לרכבת והתרשמתי כמו מערים סיניות תוססות אחרות.

• ענתנת

הטיסה יוצאת משנג’ן ב 11 בלילה, אז כנראה שלא כדאי לבזבז עליה יום שלם.

• ענתנת

תודה חתול! חיזקת אותי

(רק שלא יהיו הפתעות כשיגיע המועד להזמין טיסות..)

• חתול-רובוט
                                    חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

אני שמח 🙂

במחשבה שנייה, אני גם חושב שתיהני שם יותר מאיתנו בכל מקרה. אנחנו גרנו בסין כבר כמה חודשים כשקפצנו לשם [ועוד הגענו לשם מיאנגשואו, שהיא אחד המקומות הנוחים לטיול בסין עבור מערביים], אז לא היה כל האלמנט של ‘טיול בסין’, אלא רק קפיצה מעיר אחת לעיר אחרת. אם עכשיו, כמעט תשע שנים מאוחר יותר, הייתי קופץ לשלושה ימים בגואנגז’ואו, זה היה יכול ממש כיף. אז, בשלב ההוא, סין כבר קצת עלתה לי על העצבים...

• yushon
                                      yushon נערך לאחרונה על ידי

אהלן,

אני לא יודע מאיפה הרשמים האלו על שנג’ן, אבל היא מאוד נעימה ויפה, לדעתי הרבה יותר מגואנגז’ו…

יש שם שני פארקי מיניאטורות גדולים שבכל אחד אפשר לבלות בכיף יום שלם, סטייל מדורדם.

האחד הוא WINDOW OF THE WORLD. מיני של אתרים בעולם (עם “מיני” מגדל אייפל בגודל 1/3-½ מהמקור...) יש כמובן גם הופעות בשעות מסויימות והפועה מרכזית בערב במיטב המסורת בפארקים כאלה. חלקן הופעןת מעולות.

פארק נוסף הוא גם פארק מיני, אבל הפעם של אתרים סיניים בלבד SPLENDID CHINA. גם מאוד מרשים ויפה, אידאלי לרשום על פתק את כל האתרים לביקור הבא בסין Smile. גם שם יש הופעות, עולות לדעתי על ההופעות בפארק העולמי, זכורה לי בעיקר ההופעה עם הסוסים שמדמה מעין קרב בין שני שבטים אם עדיין רצה.

בנוסף, יש בעיר אזור “אמנים” שהוא ריאה ירוקה בעיר עם מלא פאבים ומסעדות וגם הרבה תושבים זרים (תיירים או שגרים בשנג’ן).

וכמובן קניות קניות קניות למי שרוצה.

• ענתנת

תודה יושון. זה מידע בהחלט מועיל (אני שוקלת אופציה לקצר את כל המעבר הזה לפחות מיממה, נחיתה לפנות בוקר והמשך משנג’ן באותו לילה) ולאור מה שכתבת נראה לי שנלך על הצד הבטוח וניסע לשנג’ן כבר בבוקר. אז יהיו לנו כמה שעות לשוטט בה.

יישאר לנו זמן לביקור קצר בגואנג’ו בדרך חזרה (שוב עניין של כמה שעות נטו, אם יהיה לנו כוח ולא יהיו איחורים בטיסות).

• YOLT
                                          YOLT נערך לאחרונה על ידי

אפשר להזמין כרטיסי נסיעה באינטרנט, אחרת יתכן כי לא תמצאו כרטיסים בתזמון שלכם. אנחנו “חיכנו” בטרמינל 5 שעות (עניין של מזל. בפעמים האחרות הכל זרם). אגב כרטיסים ללא ישיבה זה אומר שצריך למצוא מקומות בכסאות לא מסומנים. 

תבלו (-:

• ענתנת

אתה מדבר על הרכבת מגואנג’ו לשנג’ן?

למרות שיש מאות רכבות ביום (ככה ראיתי באינטרנט), צריך כרטיסים מראש?

אני קצת בשוק (בעייתי להזמין מראש כשאתה מגיע בטיסה שיכולה לאחר, וכל תהליך הכניסה בסין לוקח זמן לא ידוע frown)

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון