ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיסה לדוברובניק ביולי

פורום אירופה
    10
    30
    11072
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • AHD
      AHD נערך לאחרונה על ידי

מצאתי טיסה ישירה וזולה (יחסית) לדוברובניק ביולי משלישי עד שלישי.

בתור אחד שאוהב נופים ומים, לאן מומלץ לנסוע משם? למרכז קרואטיה?

ואם כן,  עד לאן (זאדר/זאגרב)?  או למונטנגרו?  או שבכלל יש לכם רעיון אחר..

אציין שבשבת אנחנו צריכים מקום עם בית חב”ד, שזה אומר זאגרב או פודגוריצה.

תודה לעונים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • AHD
        AHD נערך לאחרונה על ידי

מישהו יכול לעזור?

• ח.ג
          ח.ג נערך לאחרונה על ידי

לאיזה עזרה אתה מצפה?

אם אתה זקוק לבית חב”ד אז רק פודגוריצה במרחק סביר, כשמדובר בשבוע.

תסתכל במפה ותבין.

• AHD
            AHD נערך לאחרונה על ידי

היי, 

ראשית תודה על התגובה.

למרות שהיה אפשר להתנסח יותר נחמד.

אסביר את שאלתי ואולי תביני למה התכוונתי כשביקשתי לשמוע דעה מאנשים שיש להם קצת יותר נסיון ממני.

מבדיקה שעשיתי, קראתי על אנשים שעשו טיול של שבוע והצליחו לגעת גם בזאגרב וגם בדוברובניק, גם לי זה היה נראה מוזר ולכן העלאתי את השאלה הזו. 

2. עדיין לא חרשתי את המקום באינטרנט בכדי להיות בטוח מה מומלץ ומה פחות, מה גם שתמיד יכולים להיות רעיונות שהן מחוץ לקופסא. 

3. יכול להיות שמונטנגרו/קרואטיה לא מתאימה כל כך לסגנון טיול שאני מחפש ואולי אאלץ לוותר על היעד הזה ולחשוב על משהו אחר..

4. אולי אפשר להצפין קצת מדוברובניק ואז לחזור למונטנגרו, אולי גם זו אופציה.

בכל אופן, אשמח לשמוע מאנשים שבא להם לסייע וללמד מנסיונם.

תודה רבה.

• ח.ג
              ח.ג נערך לאחרונה על ידי

להפתעתך אני חוזרת על השאלה: לאיזה עזרה אתה מצפה?   

זה בוטה?  מה לא בסדר בניסוח שלי? 

קראתי את הודעתך הראשונה. הבנתי שכבר הגעת להחלטה להזמין טיסה אבל אתה עוד לא יודע איפה לטייל. איך נעזור לך אם אתה רק כותב שאתה אוהב נופים ומים?  אתה חושב שזה מספיק מידע?

ועכשיו בלי שאתה שם לב אתה סותר את עצמך

מצד אחד קראת קצת על קרואטיה ומונטנגרו וכנראה מצאו חן בעיניך מצד שני אתה כותב: “יכול להיות שמונטנגרו/קרואטיה לא מתאימה כל כך לסגנון טיול שאני מחפש ואולי אאלץ לוותר על היעד הזה ולחשוב על משהו אחר..”

שמת לב ש  עוד לא הסברת לנו מה סגנון הטיול שלך.

אני יודעת מה זה נופים (מישורים, הרים, ים..) ומים (בריכה, מפל, נהר, אגם,ים)אבל לא יודעת מה אתה רוצה לעשות.  לנסוע בדרכים ולהשקיף על הנוף? לטייל ברגל ?  לרבוץ על שפת הים?

יש מי שאוהב לנהוג הרבה להציץ ולהגיד הייתי ראיתי נוף ויש מי שמסתפק בפחות שעות כביש  אבל אוהב “להתמזג” עם הנוף, לטייל בנחת ברגל, לא לרוץ ממקום למקום. 

בינתיים רק אתה יודע מה הסגנון שלך! איך אפשר לעזור לך כשלא ידעים?

2.  כבר קראת “ על אנשים שעשו טיול של שבוע והצליחו לגעת גם בזאגרב וגם בדוברובניק”,  וזה נראה לך מוזר .

האם קראת שחזרו לדוברובניק?  לא ברור לי. ואם כן אז כנראה שמבחינתם זה אפשרי. מתאים לך? לא יודעת. לי לא. 

הסתכלתי במפה, היה לי ברור שזאגרב רחוקה ולא היתה לי התלבטות. לכן שלחתי לך קישור למפה, כי על מפה רואים בברור את מרחקי הדרך וחשבתי שיעזור לך להבין למה אני מציעה לך את פודגוריצה. לא בסדר? 

“עדיין לא חרשתי את המקום באינטרנט בכדי להיות בטוח מה מומלץ ומה פחות, מה גם שתמיד יכולים להיות רעיונות שהן מחוץ לקופסא. “ זה משפט מעצבן. 

קראת קצת. רשמת לך איזה  נקודות מענינות אותך? שיתפת אותנו? לא

אז מה אתה רוצה?

אין למה להתייחס. 

לא צריך לחרוש את האינטרנט. מספיק לקרוא כאן 2-3 סיפורים בבלוגים ואפילו סיפורי טיול בהודעות בפורום  ולרשום יעדים מרכזיים שנראים לך כמתאימים לך.

אם תקרא יותר בטח תגלה גם את כל הרעיונות “מחוץ לקופסה” שהעלו כאן חברים. 

“אולי אפשר להצפין קצת מדוברובניק ואז לחזור למונטנגרו, אולי גם זו אופציה.

בכל אופן, אשמח לשמוע מאנשים שבא להם לסייע וללמד מנסיונם.”

זה אולי אופציה ושוב עולה השאלה במה חפצה נפשך?

לא נראה לי שיש תשובה מוחלטת.  ענין של העדפות.  ברור לי שבשבת אתה יכול להיות גם בדוברובניק אבל האם האזור צפונה לדוברובניק משך את תשומת ליבך יותר מהאזור ההררי של מונטנגרו?

חוץ מזה, 

מישהו מלבדך יודע מתי הטיסה מתוכננת להגיע ביום שלישי ומתי הטיסה היוצאת מתוכננת.  זה אולי כרגע חסר חשיבות בעיניך אבל זה זמן שיש או אין , במיוחד בטיול כל כך קצר....האם תוכל כבר לפני הצהריים של יום שלישי לצאת לדרך משדה התעופה של דוברובניק או רק אחר הצהריים ואולי תצטרך ללון בקרבת מקום. לזמן יש חלק בתכנון/המלצות.

הניסוח בוטה?  

תכין לך שתי רשימות:

אחת, לאתרים, ששבו את ליבך, צפונית לדוברובניק. תבדוק ותרשום גם מרחקים במפה. תזכור שיש מעברי גבול. תגיע עד לאן  שנראה לך הגיוני כך שבשישי אחר הצהריים תהיה בחזרה בדוברובניק. +לכיוון ערי החוף במונטנגרו ליומיים.

ורשימה שניה של נקודות ענין מדוברובניק לאזור ההררי צפונית לפודגוריצה ב”שלושה” ימים, וחזרה אליה לשבת + יומיים חזרה לדוברובניק.

מתלבט במה לבחור? איזה מהן נכנסות לטיול של יומיים מלאים ועוד 2 חצאי ימים (אולי) ואיזה לימים ראשון שני? (להזכירך-אנחנו לא יודעים מתי בדיוק אתה אמור לנחות ולהמריא)/

בשלב הזה אפשר יהיה לייעץ לך.

ולסיום: אני שמחה לעזור אבל רק למי שעוזר לעצמו. יכולתי להתעלם  משאלתך כמו שעשו אחרים.  

סוף מעשה במחשבה תחילה.  

• K.Amit
                K.Amit נערך לאחרונה על ידי

תראה את הטיול שלי בקרואטיה כאן.

אני כותבת גם על זמני נסיעה, כמה זמן ואיך מגיעים ממקום למקום ומה יש לעשות בכל מקום. הגעתי עד דוברובניק וכתבתי גם עליה.

לא הגעתי בכלל לזאגרב כי הבנתי שיש לקרואטיה הרבה יותר מה להציע מאשר עוד עיר ללא כל ייחוד.

אחרי שתקרא יהיה לך קצת יותר מושג מה זה קרואטיה ובמה מדובר שם ואם זה בכלל נראה לך. אם הזמנת כרטיסים – תבדוק מתי יש לך את האילוץ של להגיע לפודגוריצה – אם השבת נופלת באמצע הטיול, בתחילתו או בסופו. זה יקבע בעצם את הטיול שלך.

אם לא הזמנת – תוודא שהשבת לא תיפול לך באמצע, זה יפריע לך במדינה כמו קרואטיה שאי אפשר לעשות בה טיולי כוכב.

עכשיו תוכל לחזור לכאן עם שאלות יותר ממוקדות ואולי נוכל לעזור לך יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

הנתון הבסיסי הוא שבת-

כלומר טיסה ביום שלישי

טיול שלישי-שישי

שישי-שבת (פודגוריצה או זגרב)

ואז המשך טיול ראשון-שני.

נראה לי פחות נכון לנחיתה בדוברובניק בכל מקרה.

לא תמיד מה שנראה זול הוא באמת אפקטיבי (במיוחד עם המגבלה של שבת).

אפשר למשל- לנחות במונטנגרו- ולטייל בה נניח שני-שישי בחלק הצפוני ההררי, לרדת לשישי-שבת לפודגוריצה ולטייל בימים ראשון-שני באזור החוף.

או הפוך לגמרי (תלוי מה יותר מושך אתכם מים וים, או טיולי טבע)

אבל במקרה כזה אין שום הגיון לנחות בדוברובניק- כשיש אופציה לנחות בטיבאט או בפודגוריצה.

אפשר לנחות בזגרב- לחלק את הטיול שוב ל-2 חלקיקים שלישי-שבת , וראשון-שני- ואת השבת בזגרב, אבל אז לא תגיעו לחלק הדרומי של קרואטיה.

גם ללא מגבלת שבת ומיקום השבת (שזו הבעיה) ובשבעה ימים (שזה בפועל 6 ימי טיול) יהיה קשה לכסות את קרואטיה בגלל המבנה הצר והארוך שלה.

מכאן- תתחילו עם השבת כנקודת מוצא ותראו אם יש לכם טיסות מתאימות.

• ח.ג
                    ח.ג נערך לאחרונה על ידי

בתגובה לדברי יונית, 

אם רכשת כבר כרטיסים, בל תיפול רוחך, אני בטוחה שתמצא מסלול שיתאים לך במונטנגרו עם הפסקת שבת ב פודגוריצה . 

ואם יש בית חב”ד פעיל בדוברובניק תוכל גם לבחור לטייל באזור הדרומי של קרואטיה.

• AHD
                      AHD נערך לאחרונה על ידי

1. לא הגעתי לשום החלטה, מצאתי טיסה זולה והעלאתי את האופציות שחשבתי עליהם.

2. כל פיסת מידע שלא הוספתי, על מה אני אוהב ובאילו שעות טיסה מדובר, צודקת. הן אכן חסרות ולא העלאתי אותן. אבל היה אפשר לשאול על הפרטים האלו והייתי עונה. העדפת לכתוב נוקב ומתנשא.

3. כשכתבתי שאולי מונטנגרו/קרואטיה לא מתאים למה שאני מחפש, התכוונתי לזה שאולי בסיטואציה שלי עם השבת, יכול להיות שעדיף לוותר ולחשוב על משהו אחר. ככה שאני לא חושב שסתרתי את עצמי.

4. בכל נושא ה"נקודות" וה "חיפוש באינטרנט". עדיין לא הגעתי לזה, לכן לא היה לי על מה לדון, השאלה שלי הייתה פשוטה והחלטת לסבך אותה. אני עדיין מתלבט על היעד, אם הוא מתאים למכסת הימים הקיימת כשבאמצע יש לי שבת.

5. למעט הביקורת שלך, את כל המידע שכתבת בשרשור (ויש הרבה) , יכולת לכתוב כבר בהודעה הראשונה. בכל אופן תודה.

• tsvia_fh
                        tsvia_fh נערך לאחרונה על ידי

איזו טיסה ישירה יש לדוברובניק?

• AHD
                          AHD נערך לאחרונה על ידי

אלעל בימי שלישי.

יציאה ב5 בצהריים

חזרה 8 וחצי בערב

• קניוניניג
                            קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

יש בית חב"ד בדוברובניק, אבל כנראה הוא פעיל רק בחודשי הקיץ ומתאים לך כי זה יולי.

לא מצאתי שם קהילה יהודית או בית כנסת פעיל.

כהמלצת יונית, מונטנגרו מתאימה עם נחיתה במונטנגרו עצמה.

קרוב יותר לקיץ ישנן טיסות לדוברובניק או פודגוריצה שהן גם ראשון ראשון ואז יכול יותר להתאים מבחינת לו"ז שבת. 

• ח.ג
                              ח.ג נערך לאחרונה על ידי

שאלתי לאיזה עזרה אתה מצפה? ו

ענית: אפשר להתנסח יותר נחמד.

לדעתי לא, כשלא מבינים מה בעצם אתה שואל ואין מספיק נתונים..

ציינת עובדה: ”מצאתי טיסה ישירה וזולה (יחסית) לדוברובניק ביולי משלישי עד שלישי. “  – לא שאלת  האם כדאי לטוס?

אתה חושב שהייתי צריכה להבין שאתה שואל זאת אחרי שבהמשך 

שאלת “בתור אחד שאוהב נופים ומים”, 

לאן מומלץ לנסוע משם?

למרכז קרואטיה?

ואם כן,  עד לאן (זאדר/זאגרב)?  או למונטנגרו?  או שבכלל יש לכם רעיון אחר..”

הוספת עובדה חשובה
                                אציין שבשבת אנחנו צריכים מקום עם בית חב”ד, שזה אומר זאגרב או פודגוריצה.

רק  לעובדה זו היתה לי  תגובה ענינית מידית.  

אילו שאלת במפורש:האם כדאי לטוס..?

אילו הסברת מיד מה שעות הנחיתה וההמראה

אילו הסברת מה אתם אוהבים לעשות בטיול 

אילו סיפרת על איזה מקומות כבר קראת ומענינים אותך..

לא הייתי צריכה לשאול לאיזה עזרה אתה מצפה. 

לא ידעתי כלום על הטיסה ויודעת עכשיו מה הם פרטי הטיסה. זה כשלעצמו לא תורם הרבה. למה? כי עדיין אינך תורם מידע על סגנון הטיול שאתה אוהב ולא על מקומות שהיית רוצה לראות.

קרואטיה ומונטנגרו יפות וחשבתי שאולי תוכל לטייל בהן, לפחות במונטנגרו למרות מגבלת השבת באמצע.

פרטתי מה זה נופים ושאלתי מה אתה רוצה לעשות? כי אני חושבת שכדאי שתבין שזה חשוב למי שרוצה לעזור לך כדי לא לתת לך סתם תשובה לא מתאימה לך.

לפני מספר שנים היה כאן ויכוח, במקרה בנושא מונטנגרו. האם לעלות להרים או להקדיש את הזמן לרצועת החוף. היה מי שטען שהוא לא אוהב הרים, חוזר תמיד לבקור ברצועת החוף בלבד..

להציע לך לעלות להרים אם אתה מעדיף נוף ימי? להציע לך טיול על שפת אגם אם אתה מעדיף נהרות ומפלי מים. להציע לך בקור בערים העתיקות אם הן לא מרשימות אותך. 

כשאתה רוצה להגיד שאולי יש בעיה בגלל השבת אז תגיד זאת ואל תגיד בגלל סגנון הטיול . אני לא צריכה לנחש את כוונתך.

. . אנחנו צועדים על שני קוים מקבילים. אני מושיטה יד לעזרה אבל אתה לא נותן את ידך... 

לאור העובדה שהניסוח שלי לא מתאים לך ואת מאמצי לעזור לך אתה מפרש כהתנשאות אשמור את מילותי לאנשים שעוזרים לעצמם ועוזרים לנו לעזור להם.

שכח ממני.

אני אשתדל לשכוח אותך.

• AHD
                                AHD נערך לאחרונה על ידי

עזבי נו, 

כולם מלבדך ענו בצורה עניינית ומכבדת.

כנראה שרק ככה את יודעת לענות. בכל אופן מודה לך על ההשקעה והטרחה, אעזר באנשים נחמדים יותר, היו שלום.

• קניוניניג
                                  קניוניניג נערך לאחרונה על ידי

אני חייבת למחות.

סתם יצאת נגד ח.ג. שהיא באמת נחמדה וניסתה לעזור בצורה עניינית.

גם אני שומרת שבת וכשרות ומה שתרצה, אבל כשאני רוצה לטוס לחופשה משתדלת שהיכן שאשבות שבת תהיה בתוואי הגיוני של הדרך.

לא מצאתי באף תגובה כאן מילת השמצה נגד הדת, להיפך, כיבדו אותך וענו לך תשובה ברורה.

שבת שלום ומבורך. 

• ענבר610
                                    ענבר610 נערך לאחרונה על ידי

תבדוק גם טיסות של קרואטיה איירליינס. לפחות בספטמבר האחרון היו להם טיסות ממש נוחות (לנחות בבוקר להמריא משם בלילה, כך שיש ימים ממש מלאים). לארקיע או ישראייר בעונה יש טיסות לטיבט מונטנגרו (שקרובה לגבול עם קרואטיה). בדוברובניק יש בית כנסת עם קהילה יהודית ממש קטנה שכנראה לא מצליחים להעמיד מניין, הרב שלהם זה הרב של זאגרב. אולי אפשר ליצור איתם קשר באינטרנט אם אתם משלימים להם מניין. מונטנגרו יותר מתאימה לטיולי כוכב, קרואטיה פחות. במיוחד אם אתה צריך להגיע לזאגרב מדוברובניק רק בשביל השבת. אם טיול מתגלגל (כל לילה שניים לישון במקום אחר) זה אופציה מבחינתכם אז יופי. זאגרב יותר אטרקטיבית מפודגוריצה בשביל שיטוט. 

• AHD
                                      AHD נערך לאחרונה על ידי

לאן הגעת?? איפה ראית שרשמתי משהו על הדת?? לעניות דעתי, תגובתה לא הייתה עניינית ומכבדת, אלא מקנטרת וביקורתית.

ואני לא חושב שיצאתי עליה (ההיפך הוא הנכון) או על מישהו אחר כאן.

את חושבת אחרת? זכותך.

• AHD
                                        AHD נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה.

• עמיחי13
                                          עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

בדקתי את הטיסות האלה מתוך סקרנות.

ראשית, שים לב שלא מדובר בטיסות אלעל אלא על טיסות שכר של סנדור. לטיסות שכר יש חוקים שונים, לרעתך כצרכן.

מחיר הטיסה ביולי 437$. בכלל לא זול – אפילו מאוד יקר. בטח בשביל טיסת שכר.

אז כמובן שאם היעד שלך זה דוברובניק, אין הרבה אלטרנטיבות. אבל אם היעד נבחר בגלל מחיר הטיסה – כדאי לדעת שזו לא מציאה גדולה.

• AHD
                                            AHD נערך לאחרונה על ידי

היי,

תראה את צילום המסך שצירפתי.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון