בילינו את פסח בכריתים
-
לקחנו דיל מצויין של קווי חופשה ל-6 לילות בכרתים (מהחג הראשון ועד החג השני) למלון רינלה (מלון 5* הכל כלול). זאת היתה חופשה נינוחה -אומנם שכרנו אוטו לארבעה וחצי ימים, אבל רוב הימים טיילנו רק חצאי ימים. מספר הערות שאולי יתרמו למישהו:
אנחנו נהננו מהמלון, אבל מכרים בוגרי תורכיה שפגשנו שם טענו שהקלאבים בתורכיה טובים בהרבה.
יש הרבה הצעות של משרדי נסיעות שונים ובתקופות עמוסות גם מספר טיסות ביום ולכן כדאי לעשות סקר שוק מקיף (ולבדוק גם את שעות הטיסות).
מזג האוויר (סוף מרץ - תחילת אפריל) היה מאוד נעים לטיולים, אבל ממש לא מתאים לרחצה בבריכה (מקסימום שכשוך רגליים...). כמו כן, האי היה ריק יחסית (נתקלנו בעיקר בישראלים) וחשוב לבדוק מראש את שעות הפתיחה והסגירה של האתרים השונים (הכל נסגר מוקדם יחסית).
האי גדול ויש הרבה מה לראות, אבל זה כרוך בנסיעות ארוכות. אנחנו וויתרנו (הספיק לנו יום אחד של נסיעה ארוכה עם הצרחות של הקטנה, בת השנה וחצי) והסתפקנו באיזור הרקליון-חרסונוס.
נהננו מהביקור באקווריום, אבל מדובר בביקור של שעה, שעולה 8 יורו למבוגר ו-6 יורו לילד.
חיפשנו ולא מצאנו: מקומות להשכרת אופניים (אנחנו כל כך רגילים לאירופה שאפילו הבאנו איתנו מהארץ קסדה לקטנה...), שבילי אופניים ומידע לתיירים (אפילו בורשורים לא היו במלון).
לאי המצורעים אפשר להגיע בטיול מאגיוס ניקולאס (אני חושבת שיוצאים ב-12 וחוזרים ב-17, כולל ארוחת צהרים), בהפלגה בת 20 דקות מאלונדה (כ-10 יורו הלוך חזור) או בהפלגה קצרצרה מפאלקה (כ-8 יורו). הביקור במקום עורך כשעה. בעונה זו האי נסגר ב-16:30.
חג הפסחא חל בזמן שהיינו שם ולכן זכינו צהרים אחד לארוחה חגיגית במלון (כולל הופעה של ריקודים ושירים מסורתיים), אבל מצד שני במשך יומיים כמעט הכל היה סגור.
-
בילינו את פסח בכריתיםמיכל תודה על השיתוף
כריתים יעד נפלא.
נשמע כייף שעשיתם טיול נינוח של מנוחה ממש.
זה קצת לא אופייני. אנו כולנו נמצאים במירוץ לא ברור אחר אין סוף אטרקציות ולפעמים ממש מפסספים את עקרון החופשה המשפחתית.
זה נפלא בעיניי שטיילתם באיזי. -
בילינו את פסח בכריתיםמיכל שלום,
טוב לשמוע שאהבתם את כרתים ושהיתה לכם חופשה מהנה.
כמה שאלות ברשותך -
טיסה ישירה לכרתים?
איפה נמצא המלון הזה? ממליצה על המיקום? נוח לצאת משם לטיולים באי?
את הרכב הזמנתם מהארץ?
ועוד שאלת תם - הנהיגה שם כמו אצלנו בצד ימין של הכביש, או כמו בקפריסין בצד שמאל של הכביש?
תודה מראש
ענת
-
שלחתי שני טיפים לפרסוםאחד לגבי הלינה והשני לגבי השכרת הרכב. לא שמרתי לי העתק, כך שאני מקווה שאכן יפורסמו וכך המידע יהיה זמין
הטיסה היתה להרקליון. ביום שבו יצאנו היו 4 טיסות שכר לשם!
מלון רינלה ממוקם כ-15 ק"מ מהרקליון. מבחינת מיקום, למי שמתכנן להתמקד באיזור שבין ארקליון לאגיוס ניקולאס, לדעתי עדיף ללון בחרסונוס, שם יש גם עיירה נחמדה.
את הרכב הזמנו שם - יש מלא מקומות השכרה וזה יותר זול מלהזמין מהארץ (ואם לוקחים דיל אז הוא כולל העברות ואפשר לחסוך בימי השכרה).
הנהיגה בצד ימין, אבל יש הרבה כבישים צרים ותרבות נהיגה אחרת (יורדים לשוליים כדי לאפשר עקיפה).
-
שלחתי שני טיפים לפרסוםמיכל, תודה רבה.
ענת -
בין רתימנו לחאניה משכירים אופנייםקרוב לאגם קורנס, כולל מסלולי טיול.
לא יודע אם פתוח אצלהם רק עונתית.
-
תמירתמיר חשבתי עליך,כי אתה היחיד כאן נדמה לי שממש מכיר ואוהב את כריתיים.
קראתי ב7 ימים האחרון כתבה קטנה על נופש שונה במערב כריתיים
2 עיירות קטנות ונחבאות מהעיין שהנופש שם באמת שונה מהרקליון,חניה והאחרות (זה עיירות של בתי מלון קטנים,או וילות קטנות,טברנה,חוף והרבה שקט,בלי תיירים כמעט בכלל.
אחפש בבית ובאם אמצא אצרף.
ליאור.
-
להערכתי מאיר שפירא מכיר הרבה יותראני כנראה מכיר ואוהב את כרתים יותר מהממוצע. משהו באופי של המקום גורם לי להרגיש מאוד נוח.
הילדים שלי היו איתי באירופה בארה"ב בתאילנד ועוד מקומות, כולל מקומות יעודיים לילדים כמו דיסני או לגולנד. עדיין מבחינתם כרתים די בראש הרשימה.
אופי הטיול שלי שונה משל מאיר ולכן הדגשים וההמלצות שלנו קצת שונים.
אני חושב שקראתי את הכתבה ההיא ושמדובר בעצם בדרום כריתים (אולי המערב הרחוק?).
מדובר באיזורים שבהם פחות "יש מה לעשות" מאשר בצפון ורחוקים יותר משדה התעופה, לכן הם פחות פופולריים, שקטים וזולים יותר אבל גם באיזורים ההם ראיתי הרבה תיירים.
אישית אין לי בעיה עם אזור שמבקרים בו הרבה תיירים, כמובן כל עוד מדובר במידה שלא מעיקה.
רשום לי באיזשהו תא במוחי לשהות בכרתים באיזורים נוספים, כולל האיזור שנזכר בכתבה.
-
תמיר, האם משכירים גם אופניים לילדים?האם יש שביל אופניים?
יש סיכוי טוב שנחזור מתי שהוא לכרתים ונתמקם באיזור רתימנו. -
ועוד שאלהאם ניסע זה יהיה באוגוסט.(שבוע עד עשרה ימים).
כדאי להזמין רק טיסות, ובאופן עצמאי לחפש מקום לינה?
מעדיפים לינה כפרית ולא בתי מלון.
ואם "נלך" על לינה כפרית, צריך לחפש ולהזמין מהארץ כמו שנהגנו לעשות לפני נסיעות לאירופה, או לחפש שם "על הדרך"?
ועוד שאלה, אוהבים לטייל וגם נסיעות אתגריות (הבעל והילדים) ולא רק בטן-גב. מומלץ על טיול מתגלגל?
או שגודל האי מאפשר לינת כוכב?
ובכלל, יש מספיק אקשן ואטרקציות לבנים 19,16 ובת 12?
להתחיל לעשות שיעורי בית? אף פעם לא ממש התעניינתי בכרתים.
יצאו לי כמה שאלות.....
תודה מראש
ענת -
לגבי אופניים לילדים אני לא יודעהיה שם מסלול סביר יחסית ומין רכבת קטנה (כמו בספארי או בגן החיות התנכ"י) שעשתה העברות.
המקום היה ליד הכפר Georgioupolis, אולי אם תעשו חיפוש באינטרנט תצליחו למצוא פרטים להתקשרות.
אני לא יודע כמה אפשר לסמוך על המשכיות משום שלפני שנתיים היתה רכבת זהה שעשתה סיבוב תיירות בחאניה ובאוגוסט האחרון התאכזבנו כשהיא נעלמה.
-
קצת תשובותהתשובות מאוד תלויות בטעם האישי שלכם.
למשל כמה אתם חובבי "סיכונים" מבחינת הזמנת טיסות, כמה אתם צריכים להרגיש בטוחים מראש.
בנוסף חשוב לדעת מה מעניין אתכם. המקובלה אומרת שבני נוער (במיוחד בגיל 19) רוצים סביבה שכוללת נוער הדומה להם מבחינת הגיל והבילויים.
לעומת זאת לפי סגנון השאלה שלך נראה שאתם דווקא שואפים לטיול משפחתי ולכן אני אנסה לענות בכיוון הזה.
לכרתים אפשר לטוס או בטיסה סדירה לאתונה ומשם להגיע בטיסה פנימית או מעבורת לכרתים, או בטיסת שכר ישירה.
זמן הטיסה נטו הוא פחות משעתיים ולכן יש הרבה ברוטו. 3 שעות תוספת המתנה בנתב"ג, הזמן של הנחיתה ועד קבלת המזוודות והרכב וההעברות בין הבית לשדה התעופה ומקום הלינה בכרתים (וכמובן המסלול ההפוך).
אחד הכייפים הגדולים בכריתים הוא שלפני שהספקתם להתיישב במטוס כבר צריך לרדת, להוסיף חניית ביניים מבחינתי ממש מעיק.
נניח שהלכנו על צ'ארטר.
ככל שאני יודע השנה מתוכננות טיסות של סאן דור, ארקיע, ישראייר Viking Hellas ואני חושב שעוד חברה יוונית.
נראה לי שהמבחר גדל לעומת שנה שעברה.
בטיסות יש שתי אופציות:
1. קניית דיל שכולל טיסה ולינה.
2. קניית טיסה בלבד.
מנסיון של שנים קודמות החברות הזרות לא מכרו טיסה בלבד אלא רק דיל ודרך סוכן בארץ.
החברות מנסות לדחוף בקיץ דילים של 3-4 ימים כי לתקופה קצרה הם נראים זולים.
החברות הישראליות איפשרו בחירה. אנחנו העדפנו את סאן דור וקניית טיסה בלבד.
שיטת הקניה שלי היתה הצבת מארב אינטרנטי. כל יום בדקתי מתי הם מתחילים לפרסם טיסות (בד"כ 3 חודשים לפני אבל שום דבר לא בטוח) ומתי המחירים טובים. המחירים נעו בין 430$ לכרטיס ל 300$ לכרטיס (ואין שום ביטוח שאלו יהיו פני הדברים השנה) וחייבים להיות זריזים בהזמנה כי הם יכולים לקפוץ תוך יום.
רכב אני מזמין גם כן מישראל. ביציאה מהטרמינל מחכה לי איש (או אישה) עם שלט ותוך כמה דקות אנחנו עם המזוודות ברכב.
לינה:
כרתים אי גדול, סדר גודל של ישראל (קטן יותר אבל זהו סדר הגודל).
הגודל הזה מזמין דווקא טיול מתגלגל אלא אם אתם כמונו, כל פעם מטיילים באיזור אחר ובנחת.
אם נחזור לדוגמה של ישראל אז לא הייתי מנסה להספיק את כולה מדן ועד אילת בשבוע עד 10 ימים.
במקומכם אם הייתי נוסע לשבוע הייתי מתיישב במקום אחד ואם היו לי קוצים בישבן אז אולי שניים. 10 ימים בשני מקומות. אבל אני לא במקומכם.
אנחנו שוכרים וילה או דרך סוכן מקומי בכרתים או דרך האינטרנט.
לאוגוסט אנחנו שוכרים וילה (עם בריכה) עוד מישראל והחיפוש הקדחתני מתחיל ברגע שיש כרטיס ביד.
גם 3 חודשים מראש יש רק שאריות שהשאירו לנו הארופאים שמתכננים שנה מראש ולא כדאי לדחות.
לעשות שיעורי בית? בודאי. קצת קריאה באינטרנט וקניית ספר או שניים (עלות ספר בערך 40 שקלים) תתן לכם מושג אם זהו המקום בשבילכם.
טיול אתגרי? אפשר לעשות יום אחד טיול בסמאריה, תקליקי בגוגל - יש המון חומר. בטח יש עוד אופציות אבל אני לא בקיא מספיק.
אטרקציות? תלוי מה אתם מחפשים ובאילו אזורים באי תהיו.
בכל מקום באי יש אנשים נפלאים ומסבירי פנים ואוכל שדומה לאוכל שלנו אבל יחודי ומעניין.
אפשר לשלב עם קצת עתיקות כמו קנוסוס.
ערב פולקלור אחד יכול להיות כייפי לכולם.
מישור לסיתי עם המעינות, תחנות הרוח והמערה של זיאוס.
איזור החוף של איוס ניקולאוס + אי המצורעים.
טיול בעיר נמל + הנמל העתיק ברתימנו או חאניה (או שניהם).
חופים מהממים עם דקלים ועצי תאנה.
יש פארק מים בסגנון לונה-גל שיכול לתפוס יום.
אפשר לצאת ליום או חלק מיום להפלגה.
אנחנו לא מוותרים על יום אחד בוילה כדי להנות מהבריכה. הוילה בד"כ כוללת גינה ומתקן למינגול (אנחנו עצלנים מידי בכדי להפעיל אותו).
אלו הן רק כמה דוגמאות על קצה המזלג. -
תמיר-חוב בקשר למערב כריתיםתמיר מצאתי את הכתבה הסורק שבק אז אתמצת
העיירה הראשונה פלאוחורה והשניה נקראת סוגייה
חוף מושלם וטורקיזי עם שמשיות אדומות ומיטות שיזוף שלא צריך להילחם עליהם. בשיא העונה המחיר 60 אירו.באים בעיקר לרביצה ולהנות מהשקט.
בין שני העיירות כפרים קטנטנים, וטברנות קטנות
שתיהן נמצאות במערב מערב כריתיים ויש לחצות את כל האי כ4 שעות בדרך יפהפהיה ומפותלת.הנוף באיזור מדהים.
פורסם במדור של נירה רוסו ביום שבת.
ענת זה חוב לתמיר ,מידע בשבילך אפרסם בהמשך,כריתיים היא האקסית המיתולוגית שלנו.
Kellemes este
ליאור
-
תמירהמון תודה על התשובה המושקעת.
אנחנו מעוניינים לצאת לטיול משפחתי, הבנים הבוגרים לא מתנגדים
אנחנו אוהבים לטייל בכייף בקצב שלנו, וממש לא בקטע של לעשות וי על מקום.
אין לנו שום בעיה לחזור פעם שניה לאותו מקום.
ברור שאתחיל לחפור ולחרוש, גם באינטרנט וגם אקנה "מדריך" + מפה.
חייבת לראות את כל המקומות במפה טובה.
אז אתה מציע לעקוב באינטרנט אחר טיסות צפויות.
מעדיפים טיסה ישירה.
יש לך המלצה על אתר מסויים לחיפוש טיסה?
ואם אתה יכול לצרף לי קישור לחיפוש בתים באי אשמח מאד.
גם אנחנו מעדיפים לשכור בית ולא מלון.
מעדיפים טיול כוכב, יותר מתאים לנו מאשר להתגלגל כל יום למקום לינה אחר. מקסימום שניים לתקופה של 10 ימים.
שוב תודה,
אשמח לכל עזרה והכוונה
ענת -
ענתענת (זאת את מראשונה במ-ק-ל-ח-ת ?? כי מרוב ענתיות התבלבלתי)
לכריתיים נסענו לפני 8 שנים יחד עם ביתנו הבכורה שהייתה בת 3
לקחנו מלון באיזור חאניה וטיילנו באי שבוע.
לא היינו בכלל באיזור הרקליון כי לא חיפשנו את המוני התיירים
היינו באגם קורנס ובגאורגאופוליס המדהימה שנשבענו שבחופש הבא שם נתמקם בה,יש שם מלא וילות ומלונות קטנים,היינו בחאניה וסביבותיה,היינו בשני חופי פרא (פלאסרנה ואילפונסי)שם אפילו נשארנו לישון באיזה צריף למרות שהיה לנו מלון כי לא רצינו ללכת,סיירנו בין הכפרים הטברנות והרבה ים.
השנה לפני קרואטיה תכננו על כריתים ואפילו דגמתי אתרים (יש פארק מיים שתמיר התייחס) ואם תחפשי בין ההודעות של אורן יש המלתה על מספר אתרים שהוא נתן לי בכריתיים.
יש לי מלא אתרים שאספתי ללינה. לא הייתי בהם אבל אולי תוכלי להעזר בהם
ליאור
אם תרצי עוד רק תגידי -
לענתמאיר שפירא הוא מומחה בכל הקשור לכרתים. יש לו מדריך שהוא הפיק . הוא חוקר על האי ונדמה לי קוראים למדריך שפירא מטייל בכרתים.
מצ"ב אתר על כרתים
חשוב לי להגיד שבאוגוסט מאוד חם שם כמו אצלנו. נקודה למחשבה. -
ליאור וג'ןליאור,
כן. זו אני מראשונה במקלחת
תודה על הקישורים, נחפור בהם.
כלת השמחה שלכבודה התכנסנו מראה גילויי התלהבות.
בקיצור -
קודם נמצא טיסות ישירות.
אחר כך נחפש לינה או שתיים, בהתאם למקומות שנרצה לבקר בהם.
כמובן שאנחנו כבר מתחילים לקרוא באינטרנט ולקבל מושג, בד בבד עם חיפוש טיסות.
תודה על הנכונות לעזור, כל מידע יתקבל בברכה.
ג'ן,
אנחנו מודעים לכך שגם בכרתים חם באוגוסט כמו אצלנו, אבל יש אילוצים.
הבנים לא יכולים לנסוע ביולי.
את מאיר שפירא אני מכירה מהפורום השכן, ניכר שיש לו המון מידע וידע.
אנחנו רק בתחילת הדרך, נראה לאן הרעיון הזה יתגלגל.
קראתי אתמול תוך שיטוט באתרים שונים על הספר שהוא הוציא. אני משוכנעת שהוא מכיל המון מידע וחומר.
האתר שצירפת מעולה
תודה על כל עזרה והכוונה
ענת
-
לענתענת למרות שלא זכיתי לתשובה סטייל תמיר אני לא מתייאש
עליתי לקומה למעלה ויש פה עוד מחשב ובו תיקייה בשם כריתיים 2010
אז אצרף לך דוגמיות גם מהתיקייה הזאת.
ליאור
-
ליאורמה זאת אומרת לא זכית לתשובה סטייל תמיר?
אם לא הודיתי כראוי אז -
מודה מודה מודה וגם קדה קידה קטנה וגם מחייכת וגם אומרת שוב תודה.
עכשיו בסדר?
או שלא הבנתי אותך נכון
זה יכול לקרות לי בשעה כזו. וואללה כבר מאוחר נורא.
תשמע,
עכשיו ברצינות.
מעריכה את המאמץ שלך לגלות את תיקיית כרתים 2010.
תודה על כל הקישורים.
כבר מעבירה למועדפים את כל האשכול הזה, מחכה לנו עבודה
ענת -
ליאורכרגיל כתבנו ביחד ולא ראיתי את ההתיחסות שכתבתי את הטרוניה.
איך היינו אומרים פעם " זו לא את זה אני "
זה אשמתי
כן באמת מאוחר
לילה טוב
ליאור