חופשת סקי בפעם הראשונה
-
שלום לכולם,
מעוניין לנסוע לחופשת סקי ראשונה (מעולם לא גלשתי).
קראתי את הפוסטים הנעוצים ובמקומות נוספים, והבנתי שהחופשה המומלצת למתחילים הינה באחד מאתרי קלאב מד בצרפת. להלן העניינים שמעניינים אותי:
סקי אין – סקי אאוט.
חשוב לי שיהיה הדרכות למתחילים.
אם אפשר אז כמובן שתהא בריכה מחוממת באתר שאפשר להתפנק.
כמובן שבר חופשי ואוכל חופשי, ומסעדות באתר (הכלולות במחיר – אם קיימת חיה כזו).
אני מעוניין לנסוע לחופשה בסביבות פברואר 2020 (כן – 2020), אך מברר כבר היום כדי שאהיה מוכן.
התקציב שלי הינו עד 1700 יורו לאדם.
אשמח להמלצות על האתרים הכי משתלמים ומומחצים למתחילים.
אגב הבנתי שבדרך כלל כשנפתחות ההזמנות יש מכירות פרי-סייל שאז המחירים נמוכים משמעותית – האם כך?
-
לא יודעת מה יהיו המחירים בשנה הבאה (2020) אני השנה נוסעת לאלפ דואז דרך חברת פינגוין שדואגים לי להכל טיסות העברות ski in ski out סקי פס ציוד והדרכה ב 1450 יורו שעל זה שילמתי כבר בקיץ.
אז לדעתי בסכום שאתה רוצה להשקיע 1700 יורו תוכל למצוא אתרים מצוינים באחד מהקלאב מד שקיימים צרפת,איטליה.
ואני מציעה חופשה ראשונה לעשות דרך סוכנות נסיעות שמתמחות בחופשות סקי
למטייל,פינגוין,סקי דיל ועוד.
וכן כדאי לשלם מראש ככה גם המחירים יותר נוחים וגם תוכל לבחור מלון טוב.
-
דבר נוסף שאני מציעה לך זה לקחת כמה שיעורים בסקימולטור
-
וכמובן פנסיון מלא
-
תודה, אני אכן מעוניין לעשות את הטיול בקלאב מד, ובצרפת, אך יש כ”כ הרבה אתרי סקי של קלאב מד כך שאני לא יודע איזה לבחור.
איזה מבין אתרי קלאב מד הכי מומלץ למתחילים והכי משתלם (ואשר יש בו סקי אין – סקי אאוט, סקי פס, אפרה סקי, מסעדות, בריכה (לא חובה אבל רצוי), והדרכות) ?
תודה
-
למעשה בכל אתר יש הדרכות ומסלולים למתחילים.
בצרפת האתרים המוכרים הם: ואל טורנס,טין אברואייז ועוד.לגבי דברים שלא קשורים לסקי כמו מסיבות מסעדות זה לדעתי החברים בפורום יוכלו לעזור לך יותר.
-
קצת מידע נוסף למתחיל
יש 2 פתרונות פופולריים למתחילים-
- קלאבים – שבהם הכל כבר כלול – אוכל, הדרכה, ניתן לשכור ציוד וכו
- אתרי מזרח אירופה (ובמיוחד בנסקו) – זולים משמעותית, ומוכרים חבילות שבהם כלול גם ציוד וכו.
שואלים הרבה איזה אתר עדיף למתחיל.
האמת – כמעט לא רלבנטי, כי ההתחלה איטית ומה שמספיקים בשבוע אחד – זה לא באמת הרבה, אז כמעט שלא יוצאים מאזורי הלימוד.
ההמלצה היחידה שניתן לתת במקרה של לומדים שלא הולכים על הפתרון הזול של בנסקו.
לבחור אתר שזמן הנסיעה אליו משדה התעופה קצר יחסית.
לדוגמה – אבוריאז בצרפת ולא אתרים של 4 שעות העברות.
יונתן
-
תודה על המענה.
מסיבות פחות מעניין אותי.
-
אני ממש לא חושבת שחופשה ראשונה חייבת להיות בקלאב מד, אבל בתקציב שלך זה אפשרי.
בכל המועדונים של קלאב מד יש פנסיון מלא (בדר”כ זה אומר שחוזרים לקלאב להפסקת צהרים) ובר חופשי.
פברואר הוא חודש החופשה של הצרפתים ובהתאם: המחירים בקלאבים גבוהים יחסית, הקלאבים מלאים בילדים צרפתים והמסלולים מלאים בגולשים. לכן לדעתי עדיף לנסוע בשבוע האחרון של ינואר או בשבוע הראשון של מרץ. אתה יכול כבר עכשיו להיכנס לאתר של קלאב מד ולראות לדוגמא את ההבדלים במחירים לשנה זו.
קלאב מד אכן יוצא במבצעים מוקדמים, שאם אני זוכרת נכון מתחילים כבר במרץ של השנה הקודמת. ההנחות משמעותיות (לפחות 15%).
למרות שכמעט בכל הקלאבים מדובר בסקי אין סקי אאוט, זה לא תמיד רלבנטי לשבוע ראשון – תלוי איפה מסלולי המתחילים ביחס לקלאב (למשל ב-alpe d'huez נוסעים בהתחלה באוטובוס וגם בהמשך הגישה לא קלה למתחילים).
הדרכה קבוצתית יש בקלאב לכל הרמות.
יש קלאבים עם בריכה, אבל לעיתים מדובר בגיגית מפוצצת בילדים.
קח בחשבון שהמחירים אינם כוללים השכרת ציוד ושאתה צריך להצטייד מהארץ בביגוד מתאים.
-
אני השנה נוסעת לקלאב אמנם קלאב די סוליי תמורת 1450 יורו אני מקבלת גם ציוד
-
קלאב דה סוליי זה לא קלאב מד.
בכל מקרה יש המחיר כמובן מאוד מושפע מהקלאב הספציפי שנוסעים אליו (יש הבדלים משמעותיים בין המועדונים השונים של קלאב מד) ומהתאריך שבו נוסעים.
ציינתי כי המחיר אינו כולל ציוד כיוון שמדובר במתחיל וכדאי שייקח זאת בחשבון בשיקולים שלו.
לכל חבילה יש את העלויות שלה וכשמשווים יש לבדוק מה כלול ומה לא. לפי מה שראיתי באתר של פינגווין לקלאב דה סוליי המחירים שהם מפרסמים הם ללא הדרכה (שכמובן ניתן להוסיף תמורת תשלום). אם אכן זה המצב, אז האופי של המועדון בהכרח קצת שונה מזה של קלאב מד (וזה לאו דווקא רע – בעלי ואני לא הצטרפנו להדרכה פעם קודמת שהיינו בקלאב מד, כך שמבחינתנו היה בהחלט עדיף אם זה לא היה כלול במחיר).
-
הי מיכל. ה 1450 יורו זה כולל הדרכה אני יודעת שחברת פינגוין לא מציינים את זה.אני יודעת שקלאב די סוליי זה לא קלאב מד אבל סך הכל אני מקבלת את הכל בדיוק כמו בקלאב מד.
אני רוצה לציין גם שאת העסקה עם פינגוין סגרתי כבר במאי כך שקיבלתי מחיר די נוח.עכשיו המחירים עלו.
-
המחיר כמובן היה יותר נמוך אני שילמתי תשלום נוסף על ההדרכה
-
מזרח אירופה מציעה בשנים האחרונות אתרי סקי זולים משמעותית וידידותיים גם למתחילים. נכון שרובם לא גדולים או מושקעים כמו אלה שבאתרים המפורסמים במערב אירופה, אבל בשביל התחלה זה לא רע בכלל.
בנסקו למשל, מציעה מסלולים למתחילים במחיר סופר אטרקטיבי (גם הטיסות והלינות מאד זולות) אבל שווה להגיע לא בשיא העונה, אלא בהתחלה או בסוף. הנה למשל חופשת סקי עצמאית וזולה להפליא בבנסקו:
או זאקופנה בדרום פולין – טיסות במחירים מגוחכים ואפשרויות גם למתחילים:
בהצלחה
-
הי ענבל,
סתם מסקרנות, את כותבת שאת מקבלת שאת מקבלת בקלאב די סוליי “את הכל בדיוק כמו בקלאב מד.”
האם היית בקלאב מד? האם היית בקלאב די סוליי?
על הנייר נראה שיש שונות ביניהם וזה לא בדיוק אותו דבר.
-
הי מיכל מהקלאב די סוליי אני מקבלת את הדברים הבאים: פנסיון מלא,יין בארוחות,הדרכה,ציוד אני חושבת גם מופעים בערב בריכת שחייה לגבי ספא אני לא בטוחה.סקי פס לדעתי דרך פינגוין.
-
בריכת שחייה מחוממת וכמה סוגי סאונה.זה במלון שלי אולי במלונות אחרים יש ספא יותר טוב.
-
ענבל- 1450 זה מחיר לקלאב מד? ואם לא זה כולל ארוחות ? ואיזה? ה נשמע ממש מחיר זול
למתי זה בעונה?
-
זה לא קלאב מד זה קלאב דה סוליי.לגבי המחיר הרווחתי אותו כיוון ששילמתי מיקדמה של 400 יורו כבר בקיץ ולכן נשמר לי המחיר הזה.עכשיו המחיר עלה.אם תבדוק בהודעות הקדומות שלי תראה גם מה זה כולל.
ואנו נוסעות בשבת הקרובה.וזה פנסיון מלא
-
חחחחח – אנחנו גם נוסעים בשבת- לשלאדמינג [אוסטריה] אולי נפגש בשדה
טיסה שיוצאת ב 6.15 בבוקר.