מסלולים ואתרים לזכרם..
-
בפתחו של יום הזיכרון...
מסלולי טיולים רבים קיימים ברחבי המדינה לזכרם. לצערנו, בשנים האחרונות הוקמו אתרים נוספים והוכשרו מסלולים נוספים כהנצחה לנופלים במלחמות ישראל.
זה היום המתאים לקבץ את המסלולים לאשכול ולהמשיך לטייל בהם, לבקר באתרים שלזכרם ולזכור את הנופלים.
טיילת במשגב:
http://www.misgav.org.il/1330/
אורנה
-
מסלולים ואתרים לזכרם..שביל "מים אל ים"- מחופי אכזיב ועד הכינרת.
כיוון שהמסלול ארוך, ישנם מקטעים שונים שחלקם כבר הוכשרו וחלקם בתכנון:
http://www.bedarkam.org.il/site/content/blogsection/2/21/lan g,hebrew/
כתבה ב- ynet:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3367936,00.html
אורנה -
מסלולים ואתרים לזכרם..בוקר טוב אורנה-יוזמה מבורכת בדיוק חשבתי על שרשור דומה .
יוצא לעמל יומי בודאי שאוסיף בהמשך.
יזכור-רונן -
מסלולים ואתרים לזכרם..מצפה לירן, ע"ש לירן סעדיה ז"ל, מעל קרית שמונה בדרך נוף הרי נפתלי.
לא הכרתי את לירן. ביקרתי בגן לזכרו והתרגשתי. בגן המצפה יש שביל שלאורכו סלעים ובהם ציורי קומיקס שהוא צייר.
באזור יש עוד הרבה מצפים וגנים לזכר חללי צה"ל נוספים (לא הייתי).
קרוב אלינו - גן אהוד שרונן אוהב להזכיר, ע"ש אהוד אפרתי מזכרון יעקב.
הוריו, בעזרת חבריהם החקלאים, הקימו גן לא קטן, מטופח ויפה, עם שולחנות פיקניק, מתקני שעשועים לילדים, ברזיות, שירותים. הגן הומה אנשים - בעיקר בשבתות - עובדה שאני מקווה שמשמחת את משפחת אפרתי. הגן נעול במשך הלילה.
נעה -
מסלולים ואתרים לזכרם..בוקר טוב, אורנה
אין לי תרומה לאשכול שלך חוץ מלהגיד לך הרבה תודה שפתחת אותו.
אלונה -
מסלולים ואתרים לזכרם..כתבתי כבר בעבר אבל באם צריך אכתוב זאת כל שנה.
מסלול הזכרון שלי נמצא בראש פינה שם נולד בשנת 1977 בן משפחתי נמרוד שגב,עלם חמודות שנפל במלחמת לבנון השניה והוא בן 28 בלבד.
אביו חזי שגב שהינו בן המושבה ומורה דרך נשבע להקים לזכר נמרוד מצפה ולשם כך הוא מקיים סיורים בראש פינה שכל ההכנסות קודש להקמת המצפה וחוץ מזה אלה סיורים מרתקים.
אז לזכרו בחרתי מלבד לינק לאתר של חזי להקדיש לו שני שירים הראשון אחד השירים האהובים עליו שאציין ביית מתוכו:
לחיי התמימים ודוברי האמת
וכל החיים את חייהם באמת
שזוכרים את השמש ונוגעים באור
שיודעים אהבה, שאינה בת חלוף
והשני השיר שלי הכי מתחבר ליום הזכרון ולנמרוד כפי שכתבו נתן אלתרמן וסשה ארגוב
בליל קרב ברעום אש מזנקת,
בין אנשי הפלוגה קול עבר:
העמדה הקדמית מנותקת,
מלאי תחמושת אזל בה מכבר.
אז הרגיש אליפלט כאילו
הוא מוכרח את המלאי לחדש,
וכיוון שאין אופי במיל לו,
הוא זחל כך ישר מול האש.
ובשובו מהומם ופצוע,
התמוטט הוא, כרע וחייך.
הוא חייך מבלי דעת מדוע,
וכיצד ובשל מה זה ואיך.
ובליבות חבריו, זה מוזר,
אז דבר מה התרונן כה ושר.
בלי מדוע ובלי כיצד,
בלי היכן ובלי איך ולמה,
בלי לאן ומאיזה צד,
בלי מתי ובלי אן וכמה.
מסביב ככינור וחליל
מנגינה מאירה, מצלצלת.
אם נסביר לך מה זה יועיל,
איזה ילד אתה אליפלט.
-
מסלולים ואתרים לזכרם..אורנה, תודה שפתחת את האשכול.
לפני כמה שבתות היינו בעמק הבכא. זהו המקום בו ניסו לפרוץ טנקים סורים לרמת הגולן, במלחמת יום כיפור. הסורים נעצרו בקרב מר בפיקוד אביגדור קהלני. 76 לוחמים נפלו בקרבות המרים כאן, שמותיהם חקוקים באנדטה וליד כל עץ שנטע לזכרם.
המקום קיבל את שמו לאחר מלחמת יום הכיפורקים, בהקשר למשמעות הסמלית של "עמק הבכא" כמקום של סבל יהודי וכלל אנושי...
-
ליאור, מרגש ומצמררתודה. -
מסלולים ואתרים לזכרם..את האנדרטה לזכר הנופלים בחדרה תכנן דני קרוון. האנדרטה הזו הייתה הסיבה היחידה שלי להגיע לשם....
האנדרטה בנוייה מכמה עמודים, כל אחד מוקדש למלחמה אחרת. על העמודים חקוקים שמות הנופלים.
-
מסלולים ואתרים לזכרם..גם בתל סאקי התנהל קרב קשה בין צהל לסורים.
"מנחם אנסבכר היה רק בן 20 כאשר נשלח לתצפת על הכוחות הסורים דקות לפני פתיחת מלחמת יום כיפור. תוך שעות ספורות הוא מצא את עצמו מפקד על כוח של שישה חיילים שנלחם בחטיבה סורית שלמה..." מתוך בחזרה לתל סאקי.
-
מסלולים ואתרים לזכרם..האנדרטה לזכר חללי אסון המסוקים נמצאת ליד בית העלמין של קיבוץ דפנה.
גם כאן דני קרוון השתתף בתכנון.
-
חללים אלמוניםבבתי העלמין הצבאיים קבורים עשרות חללים אלמונים.
חללים אלמונים אלה הינם חללי מלחמת השחרור.
במשך השנים ולאחר חקירות של תיקים פתוחים של נעדרי המלחמה ע"י אנשי היחידה לאיתור נעדרים, מאותר מה עלה בגורלם של חלק מנעדרי המלחמה ומסתבר שחלקם טמונים בקברי האלמונים.
מידי שנה נחשפים שמות ומצוין השם לחלל האלמוני הטמון מתחת לאבן. נחמה פורתא למשפחה.
קברי אלמונים מצויים במספר בתי עלמין. למיטב ידיעתי ב:
בהר הרצל
בנחלת יצחק
בפ"ת
ברחובות
בבאר טוביה
מוצע לבקרם ולחלוק להם כבוד
-
מסלולים ואתרים לזכרם..תודה על האשכול המדהים ועל כל המקומות היפים שמוזכרים כאן שכדאי לפקוד.
ליאור,בהמשך למה שכתבת,נזכרתי מיד בבית הקפה שפתח אחיו של נמרוד בנמל תל אביב.
המקום הכי מקסים ורגוע וגלילי שיש בתל אביב.
וכן,גם האוכל מצויין.
ותמונה ענקית שם של נמרוד שעושה צביטה נורא גדולה בלב.באמת עלם חמודות.
איילת.
http://www.rest.co.il/sites/Default.asp?txtRestID=8709 -
מעלה יאיראורנה, אני חושבת שזו דרך מכובדת להזכיר ולהיזכר בנופלים ביום כזה. תודה לך על העלאת האשכול.
מעלה יאיר הוא דרך תלולה בדרום מדבר יהודה הקרויה על שם מפקד סיירת צנחנים יאיר פלד (נרצח ב-1959 בידי בדואים בהר הנגב), שאיתר את הנתיב ועמד בראש פריצתו. ראשיתה בחוף ים המלח, ומכאן היא עולה צפונה אל שולי הרמה של דרום מדבר יהודה. מראש המעלה יש תצפית מרהיבה על ים המלח, מצוק ההעתקים והסביבה (מתוך אתר "מפה")
יעל
-
נצר אחרוןדברים שכתבתי לפני כשנה
-
מסלולים ואתרים לזכרם..אילת נכון תודה על התוספת -
מסלולים ואתרים לזכרם..גן אהוד 2.4.2010
-
מסלולים ואתרים לזכרם..לפני שעתיים עמדנו מחובקים, האיש, הנסיך ואני. יכולנו להיות רבים יותר. יכולנו לשבת עכשיו כולנו ביחד אולי, ואולי סתם לקשקש איתו או עם אשתו בטלפון. הרי הוא יכול היה להיות היום בן 35 בוודאי נשוי, בוודאי ילדים. לנסיך הקטן היו יכולים להיות בני דודים. היינו יכולים לנסוע לחו"ל במשפחה מורחבת עוד יותר, בשני רכבים שכורים או בשני קרוואנים. היינו יכולים לגור כולנו בצפון או בדרום, או בגבעה. לא משנה איפה, העיקר כולנו.
יש רגעים כאלה בחיים שאתה מת ונולד מחדש. אותו אתה, רק קצת אחר. קצת שונה. זה קורה כשנולד הילד, זה קורה כשהולך איש קרוב. זה קרה לפני 12 שנים ומאז לא חגגנו את יום העצמאות. המעבר הזה בפקודה משטף הדמעות לשמחה אינסופית התחיל להיות זר לנו לפני 12 שנים.
כל המדינה הזאת היא אתר ההנצחה שלו. אנחנו לא בוכים לו כשאנחנו שם, בחלקה הצבאית שלנו בהר הרצל. אנחנו צוחקים איתו ביחד. אין יום שישי אחד שהוא נשאר שם לבד עצוב. תמיד מישהו מאיתנו בא לצחוק איתו.
היום אנחנו בוכים. בוכים כי זה יום כזה. יום רשמי לבכי. בואו נבכה קצת, תוך שאנחנו מתכננים טיולים, רואים טלוויזיה, עונים באשכולות הפורום, מחייכים לילדים שלנו. בואו נבכה קצת היום, וקצת מחר. ואחר כך נמשיך כרגיל. כי אי אפשר אחרת.
אלונה -
מסלולים ואתרים לזכרם..באתר המצויין - ארץ זוכרת יושביה יש פרוט של אתרים כאלו
http://www.ezy.co.il/
האתר הוא זכרון לאסף צור - "בלונדי" שמשפחתו עושה נפלאות להנצחת זכרו כולל קמפיינים כאן באתר!
יחד עם אסף "בלונדי" צור שנהרג בפיגוע בקו 37 בחיפה נקטל בדמי ימיו גם בארי עובד בן 21 - בן ראש פינה.משפחתו הקימה בראש פינה מצפה נאה ומטופח ומולו יש גינה קטנה בה ישבנו לפיקניק של שבת.
יהי זכרם ברוך
ג'מוס
-
מסלולים ואתרים לזכרם..אלונה,
ואני עצובה היום יחד אתכם...
ובשאר ימות השבוע יכולה לצחוק איתו גם, אם תרצי, כי אני במשמרת ממש ממש קרוב - אליו ואל עוד "שכנים" רבים ומצויינים שלו...
אוסי