ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

גישושים לאלסקה

פורום צפון אמריקה
    5
    25
    99781
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • kmr1
      kmr1 נערך לאחרונה על ידי

הי,

אני בשלבים ראשוניים של תכנון טיול לאלסקה, בעצם יותר גישושים. 

קראתי לא מעט סיכומים ופוסטים של חברי הפורום היקרים, וגם לאחרונה התפרסם הפוסט הזה שבא לי ממש בזמן…

לרשותי עומדים 2-3 שבועות ברוטו בקיץ הקרוב.

רציתי לשאול כמה שאלות לפני התכנון המפורט:

1. בנוגע לתקופה, נראה שמרבית האנשים מבקרים באלסקה בשיא העונה – בסביבות חודש יולי. אני חשבתי ללכת יותר בכיוון סוף העונה, החל מאמצע אוגוסט. האם למישהו יש ניסיון בטיול בתקופה הזו? כמה זה שונה מיולי? או שאולי עדיף לכוון יותר  לתחילת העונה החל אמצע יוני?
      2. למי שהיה או חקר, האם הפוסט הנ”ל הוא שלד טוב לביקור ראשון באלסקה?
      3. התחלתי להסתכל קצת על מחירי לינה בכמה מקומות ונראה שלא מעט כבר תפוס (במיוחד אלו במחיר השפוי). האם זה מאוחר מדי לתכנן טיול לקיץ הקרוב?
      4. נראה שהדיעות חלוקות ביחס לנסיעה בכבישי העפר, בייחוד אני מתייחס ל- Denali Hwy, Mccarthy Road. אבל בכל זאת, בהנחה ואני רוצה לבחון את הרעיון – האם מניסיונכם יש חברת השכרת רכב “רגילה” שתאפשר את זה? האם למישהו יש ניסיון עם החברות המקומיות (שלחתי מיילים לכמה מהן)?

תודה מראש,

תמיר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • sd_love_nature
        sd_love_nature נערך לאחרונה על ידי

היי,

הייתי ביולי בצפון קנדה (צפון בריטיש קולומביה והיוקון) ובאוגוסט עד אמצע ספטמבר באלסקה, אצלנו ספציפית השבועיים האחרונים באיזור (השבועיים הראשונים של ספטמבר) היו מאוד גשומים והיה קשה יותר לטייל (קראתי סיפורי טיול עם מזג אוויר נהדר בזמן הזה)

אבל טיול של שבועיים שלושה באוגוסט יכול להיות נהדר לדעתי.

לדעתי – עדיף על תחילת העונה, שם כבישים מסוימים עשויים להיות סגורים עדיין.

לא יודעת לדבר על מקומות לינה – ישנתי רק בקמפינג (חוויה נהדרת, אם יכול להסתדר לכם – ממליצה בחום!)

כבישי עפר – 

הייתי עם רכב משלי אז אין לי עצות לגבי חברות השכרה,

יכולה להגיד שלדעתי הדנאלי הייוויי לגמרי שווה את הנסיעה (כדאי לשלב גם מסלול הליכה קצר באמצע כדי באמת לחוות את הטבע הפראי שם),

נותן טעימה מנופים פראיים מאוד ועדיין נגיש מאוד.

לגבי מקרתי – כאן לדעתי כבר תלוי מה כוונות המטיילים, הדרך עצמה יפה אבל לדעתי לא משמעותית יותר מדרכים אחרות, אם לא מתכננים טיול ברנגל בסוף אז למרות שהעיירה מקסימה עם אווירה מאוד מיוחדת, לא יודעת אם הדרך שווה רק בשבילה.

לגבי המסלול המפורט בפוסט – הוא כולל כמובן הרבה מההיילייטים הנהדרים, לדעתי הוא ממש מהיר מדי, ואולי מתאים למטיילים מאוד מהירים – לי הוא לא היה מתאים. 

הוא יכול לשמש בתור שלד אבל הייתי מרחיבה אותו (בעיקר חסרים לי מסלולי הליכה)

באופן אישי לא הייתי בכל המקומות המתוארים, אפילו שהייתי כמעט חודשיים באיזור (למשל – קטמאי יחכה לטיול עתידי עם יותר תקציב)

אני מקנאה בך ממש!

שכל היופי הזה עוד לפניך Smile

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • karnielr
          karnielr נערך לאחרונה על ידי

מקוה שקראת את שני הבלוגים שלי על טיולינו באלסקה. 

רציתי לשאול כמה שאלות לפני התכנון המפורט:

1. בנוגע לתקופה, נראה שמרבית האנשים מבקרים באלסקה בשיא העונה – בסביבות חודש יולי. אני חשבתי ללכת יותר בכיוון סוף העונה, החל מאמצע אוגוסט. האם למישהו יש ניסיון בטיול בתקופה הזו? כמה זה שונה מיולי? או שאולי עדיף לכוון יותר  לתחילת העונה החל אמצע יוני?
          2. לא ברור כל כך למה לכוון לסוף העונה כאשר יש סיכון גדול יותר במזג האויר. דבר נוסף – אם רוצים דובים, צריך להתכוונן לסלמונים. 
          3.  
          4. למי שהיה או חקר, האם הפוסט הנ”ל הוא שלד טוב לביקור ראשון באלסקה?

לא, ממש לא. לדעתי הטיולים שלי ועוד הרבה טיולים המתוארים כאן בבלוגים הם בסיס הרבה יותר טוב. ממליצה לך גם לבדוק את ספר המסלולים באלסקה של נטע דגני, לי הוא נתן כיוונים מצוינים לטיול. 

1. התחלתי להסתכל קצת על מחירי לינה בכמה מקומות ונראה שלא מעט כבר תפוס (במיוחד אלו במחיר השפוי). האם זה מאוחר מדי לתכנן טיול לקיץ הקרוב?
          2. לא מאוחר מדי. את מקומות הלינה של הקיץ האחרון הזמנתי בפברואר מרץ,. 
          3.  רובם היו שפויים לגמרי.
          4.  
          5. נראה שהדיעות חלוקות ביחס לנסיעה בכבישי העפר, בייחוד אני מתייחס ל- Denali Hwy, Mccarthy Road. אבל בכל זאת, בהנחה ואני רוצה לבחון את הרעיון – האם מניסיונכם יש חברת השכרת רכב “רגילה” שתאפשר את זה? האם למישהו יש ניסיון עם החברות המקומיות (שלחתי מיילים לכמה מהן)?
          6. חברת רכב רגילה לא תאשר זאת. אפשר להזמין בחברה כגון זו. (לא מנסיון אישי). 

ועוד משהו – יש הבדל גדול בין טיול של שבועיים לטיול של שלושה שבועות, תחליט על משך הטיול לפני תחילת התכנון. 

• kmr1
            kmr1 נערך לאחרונה על ידי

תודה על התגובה.

אכן אני מתכוון להתייחס אליו רק כאל שלד – כצלם טבע (חובב) אני מודע לכך שאצטרך יותר זמן במקומות מסויימים, אבל עם זאת בגלל שאני מטייל לבד (כנראה) אז אני חושב שיש פוטנציאל ליעילות מסויימת…

טיולים ברגל – בהחלט יהיו. בטיולים אחרים הלכתי מרחקים יפים, אבל נראה לי שפה עניין מזג האוויר חשוב לטיול רגלי מוצלח ולא ממש בא לי לטייל הרבה בגשם מחוץ לאוטו.

• sd_love_nature

ממליצה מאוד לקרוא את הבלוגים של karnielr!

הבלוג הראשון היה השראה משמעותית עבורנו לטיול..

מסכימה לגבי הדובים – למרות שגם בשבועיים הראשונים של אוגוסט ראינו דובים בלא מעט מקומות (בדנאלי גם בתחילת ספטמבר)

אבל נראה לי שבשנה שלנו הסלמון מעט התעקבו (למשל בהיידר באמצע יולי לא היו סלמונים – מאוחר קצת...)

אגב לדעתי אוגוסט זה ממש אחלה זמן לטייל, אבל אני לא יודעת איך המזג ביולי אז אין לי דרך להשוות

• sd_love_nature

אכן מזג האוויר יכול להוות שיקול גדול בהנאה,

אבל חשוב מאוד להיות מוכן לכל מזג אוויר ברגע שמתחילים מסלול הליכה – גם אם קצר,

מזג האוויר משתנה בקיצוניות ובמהרה (למשל מסלול של שעתיים בהאטצ׳ר פאס התחיל בשמש, נמשך בשלג לא קל ונגמר בשמש שוב)

אם מטייל לבד – כדאי לקחת בחשבון יותר זמן לנסיעות (נהג יחיד)

אני אהבתי מאוד מאוד את היינס שלא נמצאת במסלול (והדרך אליה – שהיא מהיפות שנסעתי בהן בחיי)

בכל מקרה – חשוב לדעת כמה זמן יש – כפי שנאמר, שבועיים שונה מאוד משלושה שבועות

• kmr1
                  kmr1 נערך לאחרונה על ידי

הי,

אכן קראתי את הבלוגים שלך karnielr בעבר וגם שוב עכשיו.

לשאלתך בנוגע לתיזמון – בהעדר אילוצי חופש גדול אני אוטומטית מנסה להמנע מטיול בחודשי יולי-אוגוסט (ברובו) ובכך אני בד”כ מצליח להשיג טיסות טובות יותר (מגוון, מחיר) וגם פחות אנשים באתרים. הגישה הזו הוכיחה את עצמה בעבר אבל ככל שיעד הטיול יותר צפוני היא מאותגרת יותר וצריכה בחינה מחדש. ולכן השאלה…

בעניין מזג האוויר, ראיתי שאוגוסט-ספטמבר (כמובן רק תחילתו) קרים יותר מיולי באופן כללי אבל יש בהם פחות גשם ופחות ימי גשם בממוצע באיזורים היותר צפוניים כמו Denali ו- Mccarthy, אבל באמת שבאיזורי החוף Valdez, Seward יש מעט יותר סיכוי לגשם בסוף העונה.

בעניין הדובים והסלמון, לפחות ממה שאני ראיתי אוגוסט הוא דווקא חודש לא רע בכלל. 

אני מודה, יש לי חיבה לפארקים (לאומיים ואחרים) בארה”ב, וגם בטיול הזה הם יהיו הראשונים שמושכים את תשומת ליבי…

ביחס לטיולים הקודמים שלכם, בשניהם בחרתם שלא להגיע ל-Denali או לאיזור Mccarthy. יכולה לשתף בשיקולים?

• karnielr

הטיול הראשון שלנו התמקד באזור המעבר הפנימי בלבד כך שהן דנאלי והן מקרתי לא היו רלבנטיים, הם מעבר לגבולות הגיזרה בה בחרנו לטייל. פארק לאומי ידוע שנמצא באזור המעבר הפנימי ושווה לך לבדוק התכנות ביקור בו הוא הפארק הלאומי גליישר ביי. 

על מקרתי ויתרנו בטיול השני אך ורק כי הטיול היה קצר, שבועיים בלבד. אם היו לנו עוד שלושה ימים המקום היה נכנס למסלול. לגבי דנאלי....הקונספט של נסיעה לאורך עשרות ק"מ באוטובוס עם עוד המוני תיירים בתקוה לראות בע"ח אי שם באופק פחות נראה לנו, אבל בכל זאת בדקתי די ברצינות את העניין וקראתי סיכומי טיול גם בעברית וגם באנגלית. הסיכום היה שרבים התאכזבו והיה נראה לי שנוכל לנצל טוב יותר את הזמן הזה. 

• עופר אלסקה
                      עופר אלסקה נערך לאחרונה על ידי

אהלן, אני אנסה לקפוץ על העגלה ולתרום קצת לדיון:

בנוגע לתקופה: סוף העונה זה מצוין. נכון שאולי יש סיכון מסוים עם מזג האויר, אבל תכלס זאת אלסקה ותמיד יש סיכון עם מזג האויר, גם ביולי. קורה לעתים קרובות שמזג האויר הכי טוב הוא דווקא בתחילת ספטמבר (זה מה שהיה השנה). בנוסף, יש שני בונוסים יפים בעונה הזו – צבעי סתיו יפהפיים (ואם אתה צלם אז תדע להעריך את זה), ויש סיכוי גבוה לראות את אורות הצפון (אי אפשר לראות לפני אמצע אוגוסט כי אין מספיק חושך). בקיצור, לדעתי סוף העונה זה אחלה זמן לטייל באלסקה, רק קח בחשבון שאחרי אמצע ספטמבר כבר נהיה הרבה יותר קשה לטייל וחלק גדול מהאטרקציות ומהשמורות נסגרות. 

הערות ביניים: א. נדידת הסלמונים במעלה הנחלים מתחילה בדר”כ בתחילת יולי ונמשכת עד סוף העונה, כולל ספטמבר. ב. אל תחשוש מהגשם בטיולים הרגליים. יהיה גשם פה ושם אבל זה בדר”כ לא מבול (בדר”כ...) ואפשר לטייל גם בגשם. תביא מעיל גשם טוב. ג. מוזמן לקרוא עוד לגבי מזג האויר באלסקה והשיקולים בבחירת העונה כאן. 

האם הפוסט הנ”ל הוא שלד טוב לביקור ראשון באלסקה? אני כנראה לא הכי אובייקטיבי, אבל אני אנסה להתיחס לזה מכמה זויות. לגבי המקומות הספציפיים שמופיעים במסלול, אני בהחלט חושב שזה ייצוג טוב של ההיילייטס הבולטים של מה שיש לדרום מרכז אלסקה להציע. כמובן שהיה אפשר למלא גם מסלול של חודש, אבל למטייל רצו מאמר של 1200 מילה (וגם ככה יצא 1500). מעבר לאזור שמופיע כאן, יש הרבה מאוד מקומות יפים אחרים שנמצאים בדרום מזרח אלסקה, ביוקון או בצפון הרחוק אבל זה היה מחוץ ל-scope של הכתבה. האספקט השני הוא כמובן סגנון הטיול, וכמו שכולנו יודעים לכל מטייל יש העדפות משלו. יש כאלו שהכי חשוב להם זה שהטיול יהיה נינוח ושיהיה להם זמן לשבת בבית קפה בבוקר, ויש כאלה שרוצים לראות את הכל. אני אישית דווקא מהאסכולה הראשונה, אבל מהנסיון שלי עם לקוחות שמעוניינים לבנות טיול לאלסקה הרבה פעמים דווקא הגישה השניה יותר פופולרית. המשפט שאנחנו שומעים הכי הרבה זה “אם אני כבר מגיע עד אלסקה אני רוצה לראות כמה שאפשר”, ואם זו הגישה ואם יש לך זמן מוגבל, אז המסלול הזה ספציפית הוא בהחלט אופציה פופולרית. אם זה מרגיש לך לחוץ מדי, אפשר להוריד חלק מהמקומות מהמסלול כדי להפוך אותו ל”רגוע” יותר, או לחילופין להוסיף כמה ימים לתכנית ולהפוך אותו לקצת יותר נינוח. זאת גם שאלה של תקציב, אני מניח. יותר ימים בטיול = יותר עלויות, במיוחד אם אתה מטייל לבד. 

האם זה מאוחר מדי לתכנן טיול לקיץ הקרוב? לא מאוחר מדי, אבל זה רעיון טוב לעשות את ההזמנות כמה שיותר מוקדם. זה לא שאי אפשר לעשות טיולים לאלסקה גם ברגע האחרון – כבר יצא לי לארגן טיולים בהתראה של שבוע, אם כי זאת חויה שאני מאד משתדל להימנע ממנה. הבעיה היא שכמה שמתקרבים יותר לעונה נוצרים יותר ויותר אילוצים של זמינות שעלולים לגרום לך לוותר על מקומות שרצית לראות. לדוגמא – נגמרים המקומות לרכבים על המעבורות, אין יותר חדרים עם שירותים צמודים במקארת’י ובקניקוט, נגמר המלאי של דגמי רכבים מסוימים, אין חדרים בלודג’ים מבודדים כאלה ואחרים, וכו’ וכו’. הבנת את התמונה. 

לגבי נסיעה בכבישי העפר: חברות “רגילות” (הרץ / אויס וכו’) לא מאשרות את זה, באופן גורף. לא בגלל שזו נסיעה מסובכת שדורשת יותר מדי, זה רק משיקולים של מניעת שחיקה על הרכב. בנוסף, אותן חברות לא מחזיקות צמיגים ספייר בגודל מלא על הרכבים, ובדרכים מהסוג הזה אתה לא רוצה למצוא את עצמך עם גלגל Doughnut. לגבי החברות המקומיות, יש ויש. חלק מהחברות בהחלט יודעות את העבודה אבל חלק ברדקיסטיות (תן מבט באתרים שלהם ותבין מיד מי זה מי).

שיהיה בכיף!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                      • kmr1
                        kmr1 נערך לאחרונה על ידי

תודה עופר על ההתייחסות המפורטת.

אני חשבתי על המסלול כשלד, וכמו שכתוב מדי פעם אם יש אפשרות כדאי להשאיר במקום כזה או אחר עוד כדי לעשות כמה “השלמות”. 

איזור דרום מזרח אלסקה, נראה מאוד יפה, אומנם ג’ונו לא מושכת אותי במיוחד אבל Glacier Bay ומקומות אחרים כן. אני נוטה לחשוב שאולי עדיף להשאיר אותו לטיול נפרד, אולי שילוב עם יוקון (כמו שעשו אחרים).

כנראה שהכיוון שלי הוא שלושה שבועות טיול (ברוטו). האם להשתמש בכל הזמן בכדי לרווח את המסלול בפוסט של עופר, או שאולי בכל זאת לשקול את / חלקים מדרום מזרח אלסקה, או שאולי אופציה אחרת?

• thomas757
                          thomas757 נערך לאחרונה על ידי

מצטרף גם לדיון המעניין.

ביקרתי באלסקה שלוש פעמים בשנה וחצי האחרונות, בכל פעם לחודשיים (כחודש וחצי בג'ונו ולאחר מכן שבועיים של טיול ב"יבשת"). נעזרתי רבות בעצות ובבלוגים של החברים בפורום ובעיקר מי שהגיב בשרשור הזה laugh. אני חושב שמבחינת הנוף, החודשים היפים ביותר (והיבשים ביותר במרכז היבשת) היו מאי ויוני כי אז כבר אפשר לטייל בחוץ, הימים ארוכים וההרים מושלגים (באפריל היה עוד ממש קר וחלק מהאגמים עדיין קפואים). עם זאת, אם רוצים לעשות טרקים באזורים גבוהים שכוללים קצת טיפוס אז בהחלט עדיף לדחות לכיוון אמצע יולי עד אמצע ספטמבר. באופן כללי אני חושב שאוגוסט-ספטמבר זה זמן מצויין לאלסקה (המעבר הפנימי יהיה גשום יותר בכל עונה). בסתיו הרבה פחות צפוף, קצת יותר זול ועדיין אפשר לראות הרבה בעלי חיים (גם דובים שמחפשים מזון אחרון לפני שנת החורף) וכמובן בספטמבר גם את אורות הצפון. חודש אוקטובר היה חשוך וטוב לאורות הצפון אבל הימים ממש קצרים והרבה מקומות סגורים.

חשוב להבין שהרבה דברים משתנים משנה לשנה והרבה תלוי במזל, בעיקר בענייני מזג האויר. בסתיו 2017 בג'ונו ראינו רק דב אחד והיו המון ימים גשומים. בסתיו 2018 בג'ונו היו המון ימי שמש באופן חריג וראינו המון דובים בכל מקום. חלק מהסיבות היו המיעוט בדגי הסלמון באזור והיבול הנמוך של פירות יער באותה שנה שגרמו לדובים להתקרב יותר לאוכלוסיה (בניגוד לשנה שקדמה לה). בכלל, התזמון של הסלמונים הוא שונה במקומות שונים באלסקה.

אם מטיילים שלושה שבועות אז הייתי מקדיש שבוע למעבר הפנימי ועוד שבועיים ליבשת.

לגבי דנאלי, הפארק מהמם, אבל אם הביקור בו מסתכם רק בנסיעה באוטובוס אז כבר עדיף לבקר בספארי. אם נשארים כמה ימים ועושים מסלולי הליכה בטבע זה כבר סיפור אחר (אפשר גם לעשות מסלולים ממש מחוץ לשביל המתוייר...).

לגבי מקארתי, לפני אחת הנסיעות התייעצתי עם עופר (שכל עצה שלו שווה זהב angel) ושאלתי לאן כדאי לנסוע אם אני מוותר על מקארתי (בגלל ענייני תקציב). עופר ענה לי בצורה ברורה "אל תוותר על מקארתי". בהחלט הביקור באזור היה שיא הטיול! לא בעיירות במקארתי וקניקוט אלא יותר טיולי הטבע באזור וההליכה על קרחון Root (עשינו שם גם טיפוס קרח והיה מעולה!). אנחנו היינו עם רכב שכור שחנינו בצ'יטינה ונכנסו לפארק במטוס קל במקום בדרך העפר. הטיסה מעל הפארק והנחיתה במקארתי היו מהממות ובהחלט הוסיפו לחוויה!

אמנם הייתי המון בג'ונו אז אני קצת משוחד אבל אני ממש חושב שג'ונו מדהימה ושונה מאוד משאר אלסקה. הנגישות הרבה לקרחון מנדנהול, למסלולי הליכה שונים, למסלולי טיפוס והקרבה לים מכל מקום שמאפשרת צפייה בבעלי חיים ימיים פשוט קנתה אותנו. אם תרצה המלצות נוספות על האזור אשמח לחלוק.

מקומות נוספים שראוי לציין לטובה הם העיירה גירדווד כבסיס לטיולים בצ'וגאץ' (גם העיירה עצמה חמודה מאוד), אזור פאלמר כבסיס לטיולים בהאצ'ר פאס (וה- state fair בסוף אוגוסט) והעיר סיוארד כבסיס לטיפוס על הר מרתון, harding ice field ואופציות השייט השונות.

איזה כיף לך לנסוע לשם. אני מחכה גם בקוצר רוח לנסיעה הרביעית לאלסקה בקיץ הקרוב blush

• עופר אלסקה

מסכים עם מה שתום כתב לגבי ג’ונו ודרום מזרח אלסקה (ותודה גם על הפירגון Smile), זה באמת אזור יפהפה. אבל המסקנה שלי לגבי השאלה שלך קצת שונה: לדעתי, אם אתה מתמקד בצילום עדיף לך לנצל את הימים הנוספים האלו כדי לרווח קצת יותר את התכנית הנוכחית, ולתת יום נוסף בחלק מהמקומות (דנאלי, מקארת’י, סוארד, הומר ואולי גירדווד). זה יאפשר לך לקחת את הזמן בכל מה שקשור לצילום, זה יתן לך יותר גמישות עם מזג האויר, ובאופן כללי זה יעשה את הטיול יותר נינוח. בהומר גם הייתי שוקל לקחת עוד סיור של צפיה בדובים, גם כדי שיהיה לך plan B למקרה של ביטולי מזג אויר, וגם כי חברות שונות יוצאות ליעדים אחרים והחוויה שונה ממקום למקום. דרום מזרח אלסקה והיוקון יכולות להיות היעד של הטיול הבא וגם שם אפשר לעשות שלושה שבועות בכיף, זה יהיה אחלה טיול בפני עצמו. 

• kmr1
                              kmr1 נערך לאחרונה על ידי

הי,

אחרי קריאות נוספות ובדיקות אני חושב שכמו שעופר כתב עדיף לי להתרכז בדרום-מרכז אלסקה. בשלב זה יש לי מסלול פחות או יותר שכולל את Denali, Mccarthy, Valdez, Homer, Seward, Gridwood. 

מצאתי טיסה ב- 21.08 ל- Anchorage בעבור 55$ וקצת נקודות טיסה (לכן אני גם קצת מוגבל בתאריכים). הטיסה עדיין לא הוזמנה.

המסלול שנראה לי הוא כזה (לינה בסוגריים, תגברתי את המקומות שעופר הזכיר):

21/08/2019    Flight (Ancorage)
                              22/08/2019    Talkeetna (Denali/Healy)
                              23/08/2019    Denali NP (Denali Camp)
                              24/08/2019    Denali NP (Denali Camp)
                              25/08/2019    Denali NP (Denali Camp)
                              26/08/2019    Palmer, Matanuska Glacier (Matanuska Glacier)
                              27/08/2019    Glenn Highway, Chitina, Air Taxi (Mccarthy)
                              28/08/2019    Wrangell-St. Elias NP - Root Glacier Full Day (Mccarthy)
                              29/08/2019    Wrangell-St. Elias NP - Kennicott (Mccarthy)
                              30/08/2019    Air Taxi, Chitina, Drive, Thompson Pass, Keystone Canyon (Valdez)
                              31/08/2019    Colombia Glacier (Valdez)
                              01/09/2019    Ferry to Whittier, Portage (Homer)
                              02/09/2019    Katmai NP (Homer)
                              03/09/2019    TBD (Homer)
                              04/09/2019    Sealife Center, Exit Glacier (Seward)
                              05/09/2019    Kenai Fjords NP (Seward)
                              06/09/2019    TBD (Seward)
                              07/09/2019    Alaska Conservation Center (Girdwood)
                              08/09/2019    Turnagain Bay - Tides, Flight Home     

יש כרגע במסלול 2 אילוצים: Camp Denali שאפשר להגיע אליו רק בימי שישי (למשך 3 לילות), והמעבורת ל- Whittier.

המעבורת לצערי לא עוברת בתאריך הרצוי ואז יש לי 2 אופציות: או יום קודם (31/08) או יומיים אח”כ (03/09 ללא קיצור המשך המסלול).

אופציה אחרת לגמרי היא להפוך את המסלול ולהגיע ל- Denali בסוף המסלול, כלומר ב- 06/09 (סופ”ש סגירת העונה מבחינתם). זה נראה לי קצת פחות עדיף כי סביר שיהיה יותר קר, אבל עדיין אפשרי.

הלינה בעומק Denali היא אילוץ לא קטן שלא לדבר על העלות (קמפינג זה לא בשבילי). רציתי לשאול לדעתכם – האם זה שווה לעשות את המאמץ?

בהנחה שכן, איך הייתם מתמודדים עם בעיית המעבורת, אולי יש אופציה שלא חשבתי עליה?

תודה מראש,

תמיר

• thomas757

עד המעבורת לוויטייר נראה אחלה.

כמה הצעות שלי:

אחרי ההפלגה סע לסיוארד כי זה יום ארוך והומר רחוקה. אחרי סיוארד סע להומר.

אם מזג האויר מאפשר, אחרי המעבורת ולפני המנהרה כדאי ללכת לפורטג' גליישר המרשים. אחרי המנהרה יש הליכה קלילה לביירון גליישר.

לגבי גירדווד, כדאי להשקיע במסלול הליכה כי האזור מדהים. אולי לעלות ל crow pass או לאפילו ברכבל להר אלייסקה (שניהם רק במזג אויר טוב). אני חושב שמרכז השימור לחיות בר לא כזה מלהיב למבוגרים ביחס לדברים אחרים שיש לאלסקה להציע אבל זו דעה אישית כמובן. בכל מקרה, אולי אפשר להכניס את זה בבוקר הטיסה. לגבי גלי הגאות, תוודא בלוח השנתי שיש גאות משמעותית ביום הטיסה כי אחרת לא רואים כלום. עוד בדרך מגירדווד לאנקורג', עצור בבלוגה פוינט כדי לחפש לוויתנים (באחת הפעמים שם ראיתי עשרות). ממש לפני העיר יש ביצה עם מסלול עץ שניתן לצלם שם הרבה עופות וציפורים.

בהצלחה! 

• עופר אלסקה

בגדול, אחלה תכנית. לגבי הבעיה עם הלוז של המעבורת, אתה יכול לוותר על קרחון קולומביה ולהתמקם בגירדווד לשני לילות אחרי המעבורת. זה יאפשר לך לעשות שייט חלופי בחלק המערבי של פרינס וויליאם סאונד (יש חברות שמפעילות שיוטים בספינות קטנות, ויש גם אפשרות לקיאקים אם זה הכיוון). זה גם יפתור לך את ההתלבטות אם להמשיך באותו יום להומר או לסוארד. 

אגב, גם תחילת ספטמבר בדנאלי זאת בהחלט אפשרות טובה – זו בדר”כ העונה היפה ביותר מבחינת צבעי סתיו, ויש גם סיכוי לא רע למזג אויר טוב. הסיכון הוא שפעם בכמה שנים מגיעה איזו סופת שלג מוקדמת ואז אתה בבעיה מבחינת מה שאתה יכול לעשות בתוך השמורה. אישית הייתי לוקח את ההימור הזה, אבל הסיכון קיים. מניח שבדקת את הזמינות עם Camp Denali, אבל בכל מקרה כדאי לך מאוד להזדרז עם ההזמנות שם, הם מתמלאים במהירות בעונה הזו. 

• kmr1
                                    kmr1 נערך לאחרונה על ידי

תודה תום ועופר. הפכתי את המסלול ול- Denali אני אגיע בסוף הטיול, וכן, דיברתי עם Camp Denali ויש חדרים (האמת לשני התאריכים), אבל אתה צודק עופר – הם כמעט fully booked.

crow pass trail רשום לי, אבל אני לא מתכנן ללכת את כולו.

ביום המעבורת (שעכשיו היא בכיוון ההפוך) נראה לי שאין זמן לעשות טיול משמעותי באיזור Portage או Byron, אז חשבתי לבקר בהם בדרך ל- Homer, למרות שזה גם לחוץ כי זה יום נסיעה ארוך. אני לא יודע אם זה רעיון טוב או שעדיף משהו אחר ביום הנסיעה הזה?

יש לי אפשרות להקדים את הטיסה ולהגיע ל- Anchorage ב- 21/08 מה שיוסיף יום לחלק שלפני המעבורת ל- Valdez. לאור זאת שכבר יש לי יומיים “פתוחים” שאני צריך למלא (לא חושב שתהיה בעיה), האם זה משהו שהייתם עושים?

22/08/2019    Flight (Anchorage)
                                    23/08/2019    Baluga Point, Alyeska or Crow pass (Girdwood)
                                    24/08/2019    Portage or Byron Glacier (Homer)
                                    25/08/2019    Katmai NP (Homer)
                                    26/08/2019    TBD (Homer)
                                    27/08/2019    Sealife Center, Exit Glacier (Seward)
                                    28/08/2019    Kenai Fjords NP (Seward)
                                    29/08/2019    TBD (Seward)
                                    30/08/2019    Whittier, Ferry To Valdez (13:30) (Valdez)
                                    31/08/2019    Colombia Glacier (Valdez)
                                    01/09/2019    Keystone Canyon, Thompson Pass, Chitina, Air Taxi (Mccarthy)
                                    02/09/2019    Wrangell-St. Elias NP - Root Glacier Full Day (Mccarthy)
                                    03/09/2019    Wrangell-St. Elias NP - Kennicott (Mccarthy)
                                    04/09/2019    Air Taxi, Chitina, Glenn Highway (Matanuska Glacier)
                                    05/09/2019    Matanuska Glacier, Talkeetna (Denali/Healy)
                                    06/09/2019    Denali NP (Denali Camp)
                                    07/09/2019    Denali NP (Denali Camp)
                                    08/09/2019    Denali NP (Denali Camp)
                                    09/09/2019    Flight Home

• karnielr

אני קצת מתביישת לשאול, אבל מה זה TBD?

• kmr1
                                        kmr1 נערך לאחרונה על ידי

laugh יש כמה משמעויות דומות, אבל אני בד"כ חושב על To Be Determined. כלומר אני עדיין לא יודע מה אני אעשה בימים האלו... 

• עופר אלסקה

נראה טוב, רק שתי הערות:

- קרחון ביירון הוא קרחון די מסכן שנמצא בנסיגה משמעותית. אם אתה מחפש שביל הליכה יפה באזור הזה, לך על Portage Pass (למרות שצריך לעבור את המנהרה בשבילו). הנה תמונה להמחשה Smile

- לגבי היציאה מקמפ דנאלי וההגעה לטיסה באותו יום: אני מניח שהטיסה שלך בלילה, אבל קח בחשבון שאתה מגיע לאזור הכניסה של הפארק בצהריים ומשם יש עוד 4.5 – 5 שעות נהיגה לאנקורג’. לא בלתי אפשרי אבל קצת לחוץ. אם יש לך את האפשרות להוסיף יום נוסף בסיום הטיול ולא בהתחלה, הייתי עושה את זה. 

Portage Pass
                                          • thomas757

התכנון נראה טוב מאוד. שים לב להערה של עופר על יום הטיסה. אם יש אפשרות להוסיף יום או אפילו יותר אז בהחלט שהייתי עושה את זה כי לא בכל יום מגיעים לאלסקה. אני חושב שקרחון פורטג' הוא אחד היפים ואם רק עולים לפאס ומשקיפים עליו זה אפילו לא רחוק. ביירון הרבה יותר מסכן אבל זה על הכביש ומדובר על 10 דקות הליכה…

עוד על אותו כביש קצר שמוביל למנהרה יש פלטפורמה להשקיף על דגי הסלמון.

לגבי crow pass, המסלול כולו הוא בין גירדווד ל  eagle river. אני הייתי מסתפק בעליה עד התצפית על קרחון רייבן וירידה חזרה.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון