רומניה בימים ספורים
-
שלום
נוסעים כזוג לרומניה לראשונה ומעונינים בהמלצת מסלול ובעיקר במידע שימושי על תחבורה ולינה. אלה הנתונים:
מגיעים ברביעי בבוקר, חוזרים בראשון בלילה.
תחנות חובה: שישי-שבת שוהים בבראשוב, בלי יכולת יציאה ממנה.
חייבים לעבור בקלוז' ובטרגו-מורש (שורשים של ההורים).
איך עדיף להתנייד ברומניה בין המקומות הללו? שכירת רכב, רכבות, מוניות?
תודה! -
רומניה בימים ספוריםבטווח כזה של זמנים,כדאי לקחת טיסת המשך לקלוז' לשכור רכב להמשיך לכוון טרגו מורש ממליץ לטייל במידת האפשר לכוון סיגישוארה ומשם אם יש לכם זמן תעברו דרך סיביו לבראשוב הרבה קילומטרים במעט ימים -
רומניה בימים ספוריםתודה!
יש המלצות על שכירת רכב: ממי? חברה? מחירים ברומניה? -
רומניה בימים ספוריםלי יש נסיון טוב עם החברה הזו השכרות ארוכות ועוד מספר לימים בודדים -
רומניה בימים ספוריםהנה הקישור http://www.cars4rent.ro/ -
רומניה בימים ספוריםשוב תודה, ושאלה נוספת: יש מידע על רכבות - זמנים ומחירים (אולי במקום טיסות פנים)? -
רומניה בימים ספוריםשמולקו שלום
כיוון שיש לך מעט מאוד זמן, ומטרת הנסיעה שלך היא בעיקר שורשים, אני הייתי מציעה לצאת מיד עם הנחיתה לכוון טירגו-מורש. מדובר בכ-5 שעות נהיגה על האוטוסטרדה.
אני מודה שזה לא קל, אך תצטרך את הזמן במקום עצמו, כדי למצוא את שאתה מחפש.
צירפתי לינק למלון בפאתי העיר, מאוד נוח ולא יקר במושגים שלנו. ממולו יש סופר ענק אם צריך.
מטירגו-מורש מציעה לנסוע לקלוז' ומשם לקחת טיסת פנים שתיקח אותך לטיסה לארץ.
אין לנו נסיון עם תחבורה ציבורית, לדעתי כדאי שתשלוט על הזמן שלך. באמצעות נהיגה עצמית אולי תוכל להשיג את מטרתך.
רציתי להוסיף מפה של טירגו-מורש, אך ראיתי שגוגל הגיעה כבר גם לשם...
אשמח לעזור אם תרצה.
רבקה -
רומניה בימים ספוריםתודה רבקה!
לא התייחסת לכך שבכל מקרה עלינו לבלות את סוף השבוע בבראשוב -
רומניה בימים ספוריםלא ברור לי איך תעשו את זה.
הנחיתה ביום רביעי בבוקר. נניח שלא תהיו עייפים אחרי טיסת לילה ויהיה לכם כוח לעבור את חמשת שעות הנהיגה עד טירגו-מורש, עם עצירות בדרך והחלפת נהגים. תגיעו לקראת ערב. לא הייתי מחשיבה יום זה.
האם תקדישו יום או יומיים לצורך העיר? הגענו ליום שישי. בשישי תסעו לקלוז' - גם כאן צריך להקדיש מעט זמן? מתי תגיעו לבראשוב?
משהו כאן לא ברור בתוכנית. אנא עזור לי להבין.
אם מדובר בזה שאתם לא נוסעים בשבת, אז תתמקמו בקלוז' עד צאת השבת.
רבקה -
רומניה בימים ספוריםרבקה, מה לא ברור כאן ?
אוטופני-טארגו מוראש = 320 ק"מ
טארגו מוראש- קלוז = 101 ק"מ
קלוז-בראשוב = 264 ק"מ
הפתרון : מתפצלים, אחד נוסע לטארגו מוראש, השני לקלוז ובשבת נפגשים בבראשוב.
על איזו אוטוסטרדה את המלצת לו ?
מסגרת הזמן בקושי מתאימה לשתיל ולא לשורשים.
-
רומניה בימים ספוריםאוקיי. אסביר. לא מדובר בטיול שורשים. אני מוזמן להרצאות בבראשוב שייתקיימו ביום ו' ובשבת. סביב זה, בכמה ימים שהתאפשרו לי קיוויתי שאוכל גם לבקר בקלוז' ובטירגו מורש בשל חשיבותם האישית-משפחתית לי. בדיוק בשל חוסר ההיכרות עם המרחקים ואפשרויות התנועה פניתי אל בעלי הניסיון שביניכם לשאול על ההיתכנות של זה.
אני מבין שתכנון של הגעה לאזור הטרנסילבני ברביעי בערב; ביקור במקומות הנ"ל בחמישי ושישי המסתיים בבראשוב - לא הגיוני. השאלה אם לוותר בכלל או שאפשר לעשות לפחות אחד מהם? -
רומניה בימים ספוריםאו, התחלת להרים את מסך הסודיות וזה מאפשר יותר התיחסות.
סקירה כללית לגבי כבישי רומניה, האוטוסטרדה היחידה שעונה להגדרה ודומה לכביש 6 שלנו היא מבוקרשט לכיוון הים השחור אך היא עדיין מגיע לצרנבודה אך עדיין חסר קטע לחיבורו לקונסטנצה.
הרמה הבאה הם כבישי DN ( דרום נציונל ) המסומנים גם באות E ( אירופאי ) ובצבע ירוק אך לרוב אין בהם גדר הפרדה ועוברים דרך כפרים. זה לא היה מפריע כל כך, אם משטרת רומניה לא הייתה פעילה מאוד בתחום ההרדארים ובעיקר בכניסה לכפרים כש המהירות יורדת ל- 30-40 קמ"ש. כל זה בתנאי שהחורף לא הוסיף כמה בורות או גרם למפולת בשוליים ואז סוגרים מסלול אחד וכיון שכבישים אלה הם רק דו-מסלולים, קיבלת מעבר בחצי כביש לסירוגין.
לאחר סקירה כללית זו, שתי שאלות :
א. מתי הנסיעה ( זה משפיע על אורך שעות היום כיוון שקצת מסוכן לנהוג שם בלילה בגלל הסמי-טרילרים והפול-טרילרים ).
ב. באיזו שעה ההרצאה ביום ו'?
אם עז רצונך לבקר באחד המקומות, הייתי מציע לך לצאת ישירות משדה התעופה לכיוון טארגו מוראש, לנסות להתקרב כמה שתוכל וביום ה' בבוקר להגיע לעיר. תוכל להשאר בעיר עד יום ו' ולצאת מטארגו מוראש לכיוון בראשוב לפי הלו"ז שלך בבראשוב.
טארגו מוראש-בראשוב = 168 ק"מ וזה סביב שלוש שעות.
פסלתי את קלוז כיוון שהמרחק משדה התעופה לקלוז 426 ק"מ .
-
רומניה בימים ספוריםכפי שאחרים ציינו , השאלה החשובה היא באיזה שעה אתה נוחת בבוקרשט ביום רבעי ?
טארום : 03:30 לפנות בוקר
אלעל : 09:50
נתונים אלו חשובים מבחינת עומס התנועה בכבישים !
רצוי להתחיל מקלוז' נאפוקה משם לטרגו מורש וההמשך בוקרשט.
בגלל הזמן הקצר שיש לך חבל להתחיל לנסוע מרחקים ארוכים ולכן אם אתה מתחיל מקלוז' מומלץ מאוד לקחת טיסת פנים ללא צל של ספק !
אם הטיסה שלך עם טארום 03:30 הטיסה הקרובה ביותר שיוצאת מאוטופן לקלוז' ממריאה בשעה 07:50 ונוחתת בקלוז' בשעה 08:50 שעה טיסה מחיר הטיסה כיוון אחד 120 יורו [טארום]
אם הטיסה שלך עם אלעל 09:50 הטיסה הקרובה ביותר שיוצאת לקלוז' מאוטופן ממריאה בשעה 14:35
ונוחתת בקלוז' בשעה 15:25 מחיר הטיסה כיוון אחד 65 יורו [טארום]
שני הטיסות הן של חברת טארום הרומנית : http://www.tarom.ro
בגלל המחיר של הטיסה של 07:50 וכן הטיסה המאוחרת של 14:35 יש לך אפשרות לטוס מנמל התעופה השני של בוקרשט : baneasa
ממנו יש מספר טיסות של חברת בלו אייר ביום רבעי שממריאות לקלוז' :
1.09:30 כיוון אחד 50 יורו כולל מיסים
2.13:30 כיוון אחד 35 יורו כולל מיסים
נראה שאצל בלו אייר יש תשלום נוסף על מטען לכן יש לבדוק זאת באתר שלהם :
http://www.blueairweb.com
הנה אתר נמל התעופה של קלוז' :
http://www.airportcluj.ro
כעת יש לך את רבעי וחמישי בשביל קלוז' וטרגו מורש , את הלילה של רבעי תעביר בקלוז' ותתור אחר שורשייך , אם הגעת מאוחר אפשר להמשיך בחמישי בוקר.
מקלוז יש אוטובוסים לטרגו מורש ממה שאני רואה בלו"ז הזמנים זה בין 2-3 שעות :
http://www.autogari.ro/Transport/Cluj_Napoca-Targu_Mures/157 94-15840.aspx?lang=UK
מטרגו מורש תמשיך ביום חמישי אחה"צ לבראשוב הנה לו"ז אוטובוסים :
http://www.autogari.ro/Transport/Targu_Mures-Brasov/15840-14 1.aspx?lang=UK
זהו שישי שבת אתה בבראשוב ! -
רומניה בימים ספוריםאהלן דודו !
שוב במחתרת ? למה תחת כיסוי חדש ?
-
אהלן אילן ( - : -
אהלן אילן ( - :יפה דודו !
טוב שהורדת את התחפושת. במדינתנו הדמוקרטית אינך זקוק לכובע, שפם ומשקפיים ( ראית בדובאי שזה גם לא עוזר
) או להסתתר מאחורי כינויים שונים.
-
רומניה בימים ספוריםברוך שובך. -
רומניה בימים ספוריםתודה אילן חושף הרעלות
אני רואה שיש הצעות - אולי יותר מעשיות ללוז הצפוף - להגיע בטיסת פנים ולהשתמש באוטובוסים. נראה אפשרי? רעיונות נוספים?
אני מגיע בתחילת יוני (אגב, מה מזג האויר באזורים האלה?)
תודה לכם -
רומניה בימים ספוריםתודה רבה!
נוחתים ברביעי ב-9:50
איך משתנעים בין שני שדות התעופה ובכמה זמן?
איפה ישנים בקלוז?
האם התחבורה הנוחה בין קלוז טירגו ובראשוב היא אוטובוסים? אולי רכבות? עדיף רכב?
חן חן -
ברוכים הנמצאים לאה ( - :