תמונות מפראג
-
כבר צורפו תמונות מדהימות שצולמו בפראג. אני אנסה להעלות כמה תמונות שאולי לא הועלו בעבר
בשעה 10 בבוקר נפתח היום במצודה, על ידי תזמורת קטנה של משמר המצודה. היא עולה במדרגות (החדשות), נכנסת לגני הארמון (בבוקר שבו היינו, מישהו שכח להביא את המפתח והם חיכו ליד השער...) ובגנים הם נכנסים למבנה קטן, המשקיף על העיר, מנגנים מנגינה קצרה, ומסיימים. אם תסתכלו היטב בחלונות המבנה, אני חושבת שאפשר לראות את התזמורת. -
תמונות מפראגהמדרגות החדשות המובילות למצודה. אחת הדרכים לעלות ולרדת ממנה.
-
תמונות מפראגחלק מגני הארמון
-
תמונות מפראגחלק מהביקור בפראג הן התצפיות על העיר. מאוד מומלצת התצפית ממנזר סטראחוב. בתמונות רואים את התצפית על העיר, וגם על גבעת פטרזין, שהיא נקודת תצפיות מיוחדת בפני עצמה.
-
תמונות מפראגהאי קמפה, פינת חמד אמיתית בעיר. כאן רואים אחד מגלגלי המים שעבדו עד תחילת המאה שעברה. בקיר, אוסף מנעולים שלא ידעתי מה פשרם. במקום אחר בעיר, פסל מפתחות, ואילו כאן, מנעולים.
-
תמונות מפראגפריחת העצים בתקופה הזו, מרהיבה. עצי פרי פורחים בלבן וורוד, עצים ענקיים מלאי פרחים. כאן הפארק באי קמפה, והעצים הפורחים, וגם, פסל של כסא שהוצב על גדות הנהר, בדרך למוזאון קמפה
-
תמונות מפראגאני יודעת אני יודעת אני יודעת על המנעולים. אהבת אמת... והנה הקישור להסבר קצר.
http://www.sharingtravelideas.com/travel-ideas/Touring/Love- Locks-in-Prague/details.html
לגבי המפתחות אין לי מושג.
אלונה -
תמונות מפראגפסל הכסא לא עלה בפעם הקודמת. נוסיף כעת זוית נוספת שלו, על רקע התיאטרון הלאומי. ממול התיאטרון, קפה slavia עם תצפית יפה על הנהר.
-
תמונות מפראגאלונה, תודה על ההסבר! מקסים!
פסלי תינוקות זוחלים בחצר מוזיאון קמפה. כמובן שאנשים לא מתאפקים ומצלמים את עצמם בדרכים די מגונות עם התינוקות המסכנים הללו.
וכבר הועלה, אבל הנה שוב, האנדרטה לזכר קורבנות הקומוניזם, בשיפולי גבעת פטרזין.
-
תמונות מפראגפסלי האנשים המשתינים של צ'רני, בחצר מוזיאון קפקא המומלץ. ובסמוך, הסמטה הצרה ביותר עם הרמזור המסדיר את התנועה.
-
תמונות מפראגתמי,
המונות נפלאות.
פראג אחרי חודשיים שלא הייתי בה נראית פתאום כל כך ירוקה ושונה.
אלונה - את המפתחות זורקים לנהר, דבר שמבטיח לזוג אהבת נצח.
אורה -
תמונות מפראגכל פעם שהיינו הולכים לכיוון כיכר העיר העתיקה, היינו עוברים מתחת לאיש התלוי של צ'רני. ביום הראשון זה היה מפתיע ומדהים. בימים האחרים הצטרפנו לעוברים ולשבים שכבר לא מרימים את הראש. הוא דומה לפרויד.
-
תמונות מפראגאיזה יופי!!!!!
תודה תודה
רבקה -
תמונות מפראגבככר, עומד פסל המהר"ל מפראג. המפתיע הוא שמתרפקת עליו דמות של נערה. ההסבר הוא אגדה לפיה המוות לא הצליח להשיג את המהר"ל, שאכן מת בגיל מופלג, ולכן התחכם לו והגיע אליו דרך פרח שהגישה לו נכדתו. פני המהר"ל נראים כקריקטורה של יהודי...
-
תמונות מפראגתמי,
תמונות מקסימות. כיף אמיתי לחזור איתך לפראג, וגם לראות כמה חידושים...
האם את מתכוונת לפסל עשוי ממפתחות ביכר פרנץ קפקא?
http://www.odditycentral.com/pics/the-key-sculpture-of-pragu e.html
זהו פסל ממש חדש, הבא לציין 20 שנה למהפכת הקטיפה. צלצלולי המפתחות איפיינו את ההפגנות הפרו-דמוקרטיות בפראג , לפני נפילת השלטון הקומונסיטי.
יש לך תמונות ?
-
תמונות מפראגתמי, נהדר!
היה שווה לחכות.
מניחה שיש המשך...?
בינתיים הטווס הלבן זוכה באליפות, אבל הוא כמובן יודע את זה...
אוסי -
תמונות מפראגאחותי ואני קראנו לפסל שבחזית מוזיאון קפקא "כיבוי צופי"
אורה -
תמונות מפראגכשיורדים מגשר אחד לאחר גשר קארל, מגיעים לאי הצלפים הנקרא כך על שם אימוני הצבא שנערכו שם. עוד פינת חמד פסטורלית ושקטה.
-
תמונות מפראגראו את מרבדי עלי הכותרת של פריחת העצים על המדשאות באי הצלפים. ותודה על כל ההסברים, זה נהדר להשלים את החסר עכשיו.
-
תמונות מפראגהיה נחמד לחזור ולטייל בפראג.גם אני שמתי לב לכמה חידושים מעניינים.בזמנו התזמורת היתה עולה לקומה הראשונה,יושבת מול חלונות סגורים,מנגנת קטע קטן קמה והולכת.הטקס מסביב לקח הרבה יותר זמן
.בגלל גני הארמון,לא חזרנו באותה הדרך שבאנו(לטובה,לטובה)ופיפסתי את חנות האבנים שהיתה ברח' הזהב
.זאת באמת תקופה מאוד יפה.הפריחה בכל מקום,בכל שדרה,רחוב העצים פורחים,השיחים מתלאים בענפי פריחה.עץי ושיחי פרי הגדלים לארוך הרחובות מפתיעים מאוד.לא יודעת איך בפראג,אבל בסופיה למשל האנשים פשוט אוספים את פריחת עץ התה-ליפה.