ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צפון הודו ביולי אוגוסט

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    13
    25
    9509
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Dikla720
      Dikla720 נערך לאחרונה על ידי

הי,
      מתכננת לנסוע לצפון הודו ביולי אוגוסט
      רציתי לברר לגבי מסלול מומלץ (נחיתה בדלהי), כמה אמורים לעלות בערך חודשיים של טיול לא כולל הכרטיס טיסה וקצת מידע על מזג האויר בעונה הזו.
      האם זו תקופה מתאימה לאיזור הזה?
      תודה Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • hillabu
        hillabu נערך לאחרונה על ידי

צפון הודו ביולי אוגוסט
        היי דקלה,

מחייה בהודו היא 400-500$ לחודש, לפי מה שאני שמעתי. 400$ זה הסטנדרט
        ואם את חיה טוב אז בטח קצת יותר.

אשמח אם תיצרי איתי קשר כי גם אני טסה ומחפשת כרטיס בזול ללא הועיל בינתיים..
        אולי תוכלי לסייע לי.

הילה

• תאי
          תאי נערך לאחרונה על ידי

צפון הודו ביולי אוגוסט
          היי דקלה,
          החודשים המומלצים ביולי-אוגוסט הם אזור לאדאק וספיטי (אזורים מדבריים מדהימים ויפים) ובצפון הפחות רחוק: דארמאסלה-מאנלי: אזור ירוק שופע מים, אך גשום בתקופה זו. למרות הגשם, אפשר לטייל ולהנות באזור זה. קראי קצת על המקומות שהזכרתי (יש המון חומר כתוב כאן באתר) ולאחר מכן ננסה לעזור לך כאן בפורום לתכנן את הטיול.

טיול מהנה,
          • .galit.
            .galit. נערך לאחרונה על ידי

צפון הודו ביולי אוגוסט
            400$ זה לא ממש הסטנדרט לחודש בהודו, אבל אפשר לטייל בכיף בפחות מ500$. בכל מקרה, לטיול של חודשיים הייתי דואגת שיהיו לי לפחות 1200$ (לפחות!), בהנחה שאחזור עם כסף לארץ. תמיד צריך לקחת בחשבון הפתעות (נעימות ולא נעימות).
            בכל מקרה, אם את בונה על תקציב של 400$ לחודש (וזה לא בלתי אפשרי), תכיני את עצמך למחשבה בלתי פוסקת על כל רופי שאת מוציאה.
            • יעקבס
              יעקבס נערך לאחרונה על ידי

נתחיל בברוך הבא תאי
              ונמשיך עם 400$ Shocked לחודש לטיול של חודשיים 800$ Very Happy הפעם אני מופתע גם ממך גלית Rolling Eyes
              לא מאמין שזה אפשרי גם לישראלי שהמציא את המושג להיתכלב
              דקלה אם את בונה על 400$ דולר בחודש זה אפשרי אבל אז את לא תטיילי הרבה ,תתנחלי בכמה מקומות עם פחות מעברים שהם עולים קצת יותר
              לא לשכוח שנוסעים לטייל וחיסכון של 200 400 דולר לפעמים נראים הרבה אבל טיול של חודשיים שווה הרבה יותר מ כסף שבא והולך Rolling Eyes
              תנסי לחסוך דרך דיל טוב בכרטיס טיסה תנסי לגייס עוד 1500 שח אבל אל תנסי לחסוך בטיול פחות מ1200$ לטיול של חודשים זה לא יהיה טיול זה יהיה מסע הישרדות
              33A_0939.jpg
              33A_0939.jpg(גודל:5.72KB)

33A_0939.jpg
              • .galit.

נתחיל בברוך הבא תאי
                למה מופתע? נדמה לי שציינת כבר כמה פעמים שהוצאתי, בממוצע, קצת פחות מ500$ לחודש, ושבחודש הראשון שלי בהודו הוצאתי קצת יותר מ400$ (בסביבות ה430$, אם ממש רוצים לדייק). ולא, אני לא רואה את עצמי כמי ש"התכלבה" (שזה ביטוי מגעיל בעיני בלי קשר). רק מה? בחודש הראשון טיילתי עם חברה (כל ההוצאות על חדר - התחלקו בשתיים), נסענו כמעט רק בלוקלבוסים (כולל בלה וסביבתה כשהרבה מתבססים על ג'יפים פרטיים, אבל לא מדלהי לבונטר, ולא ממנאלי ללדק), אכלנו הרבה אוכל מקומי, לא עישנו (אפרופו הוצאות שלא מדברים עליהן), לא התחזרנו על בנופיפאי ושלום למלכה מדי יום, ולא עשינו יותר מדי קניות. פה שאל טיבטי להמשך הדרך, שם טבעת וקצת צמר, לא זה מה שעושה את ההבדל.
                אם אני בוחנת את ההוצאות שהיו לי במהלך כל חצי השנה, יצא לי בממוצע קצת פחות מ500$, למעט בחודש האחרון, ששילב טיסות (אל ומאנדמן) וצלילות (באנדמן). אני מאמינה שבטיול ארוך הדברים מאזנים את עצמם. לא מצמצתי כשהייתי צריכה לשלם 700 רופי על חדר בדלהי במשך ארבעה לילות (בדרך כלל הוצאתי על חדר בין 150 ל-300), ובלי לתכנן ובלי לנסות, החדר הבא שלי עלה 150.
                אגב, כשיצאתי מהארץ תכננתי את התקציב שלי על 600$ בחודש, ככה שההוצאות הנמוכות שלי בהחלט לא היו תוצאה של נסיון לחסוך. וכמו שבטח כבר הבנת, אני לא בדיוק מהמתנחלות...
                • יעקבס
                  יעקבס נערך לאחרונה על ידי

נתחיל בברוך הבא תאי
                  גלית טיול לחצי שנה שונה מטיול של חודשיים (לא היה לי אפשרות לה זה ולא זה עדיין Rolling Eyes )טיול קצר אתה רוצה להספיק עוד יעד ועוד יעד
                  כתבתי
                  400$ דולר בחודש זה אפשרי אבל אז את לא תטיילי הרבה ,תתנחלי בכמה מקומות עם פחות מעברים שהם עולים קצת יותר
                  שלושה שבועות לאדק שבועיים פראווטי +מנאלי שבועיים דרמסלה+ מעברים + דלהי נגמרו חודשיים ב400$ לחודש
                  אבל זה נראה טיול מבוזבז (חוץ מפרוואטי Very Happy )בחודשיים אפשר להספיק יותר ובלי לחץ

בנופי ושלום למלכה לא אכלת כל יום Very Happy אני כן לפחות במנאלי
                  יכול להיות שאנחנו בזבזנים (אישתי אישתי לא אני Rolling Eyes )וזה נראה לי מעט מדי לחודש טיול אבל שורה תחתונה
                  חוסכים בשביל טיול לא חוסכים בטיול
                  • .galit.

נתחיל בברוך הבא תאי
                    קודם כל - עם השורה התחתונה שלך אני מסכימה בהחלט. במשך הטיול כל הזמן אמרתי שאני מעדיפה לטייל חמישה חודשים כמו שצריך, ולא ששה חודשים בלחץ. בסוף טיילתי כמעט שמונה 🙂
                    כבר ציינתי בעבר ואני חוזרת על זה שוב - כשמחשבים תקציב לטיול צריך לקחת בחשבון את אורך הטיול. התקציב לששה חודשים הוא לא פי 6 מתקציב לטיול של חודש (ולכן חסכוני יותר לטייל חצי שנה, מחיר כרטיס הטיסה מתחלק על יותר ימים Very Happy Very Happy Very Happy ) יצא לי לשהות, בדרך כלל, שבוע בכל אזור שהגעתי אליו. ברור שאם פרק הזמן שלי היה קצוב, כנראה שהייתי נוהגת אחרת. אגב, בעיני חודשיים הם כבר לא בתחום ההגדרה של "טיול קצר" כלל וכלל.
                    בסופו של דבר, שנינו חושבים ש1,200 דולר הם סכום הגיוני לטיול של חודשיים. אתה אמרת את זה, ואני אמרתי את זה, רק הדרך לשם הייתה שונה אצל שנינו 🙂
                    אגב, דווקא במקומות כמו דרמסאלה ומנאלי מצאתי שמוציאים יותר כסף על המחייה היומיומית, כי יש יותר אפשרויות להתפנק. (ומי שתאכל בנופי כל יום במנאלי, תתפדח (ותתנפח) עד שתגיע לחופים של גואה.... ) כשטירקתי באוטרנאצ'ל, למשל, חוץ מאשר על הארוחות והלינה לא היה לי איפה ועל מה להוציא כסף גם אם הייתי רוצה. 🙂 גם בעיירות בעמק צ'אמבה הוצאתי סכומים מאד נמוכים, כי מדובר באזור לא מתוייר על ידי מערביים ולכן - גם המחירים בהתאמה. כאמור - אצלי בסוף הכל התאזן. גם אם היה שבוע שהוצאתי בו יותר, באופן טבעי בשבוע שאחריו הוצאתי פחות, ובממוצע הכללי, פר חודש, הוצאתי סכומים דומים.
                    • inon117
                      inon117 נערך לאחרונה על ידי

צפון הודו ביולי אוגוסט
                      דיקלה

הרבה דברים חשובים נאמרו ע"י הכותבים לפני , ורק אוסיף שיש משמעות לא מבוטלת לפעמים לשאלה האם את תתגוררי בחדר לבד או בצוותא , שכן בד"כ המחירים מאוד דומים ליחיד או לזוג
                      לדוגמא בלאדאק בשנה שעברה ביקשו בגסט-האוס 400 רופי לזוג בחדר ו-350 רופי ליחיד ( בגדול נחלק ל-12 כדי לדעת כמה שקלים ללילה - כ-30 שקל ללילה .
                      ונושא נוסף הנוגע לעלויות - לטייל בעונה או שלא בעונה - הבדלי מחירי הדיור משמעותיים כשמחשבים חודשיים.. -
                      שאלות בצד - 1. האם תאהבי את האוכל המקומי בדאבות שם תוכלי לקבל מכל טוב ה-טאלי ( אורז עדשים וירקות מבושלים ) במחיר משוער של 30-40 רופי לצלחת . בעצם גם מרק משובח בלאדאק עלה במסעדה מקומית 40 רופי ( טוקפה SOUP )
                      2. האם תצליחי לשרוד את הLOCAL BUS שגובה פרוטות עבור דרכים רבות, או אחרת..

ושוב השאלה המשמעותית ביותר בוגע לעלויות לדעתי היא - לבד או בצוותא ?
                      Smile
                      בהצלחה בטיול
                      • יפעה י
                        יפעה י נערך לאחרונה על ידי

צפון הודו ביולי אוגוסט
                        במקום להוסיף עוד שרשור על צפון הודו אני אוסיף לשרשור זה ברשותכם שאלה משלי - גם אני שוברת את הראש עם תכנון תקציב, הטיול שלי הוא ל3 חודשים עם נחיתה במומבאי. התכנון שלי קצת שונה מהמטייל הממוצע כי אני גרה במשך חודש שלם אצל קרובי משפחה, מה שמפחית הוצאות.

ביולי אני נוסעת ממומבאי ללאדאק באוטו (דרך רג'סטאן, הימצ'ל וג'אמו), וחוזרת באותה הדרך באוגוסט. על התכנון הזה ישבתי עם חברים הודים ויצא לנו שכל הסיפור יעלה בערך 26,000 ש"ח אם יש 4 נוסעים באוטו. עיגלתי כלפי מעלה וחישבתי שעד אמצע אוגוסט אני אצטרך $850 (to be on the safe side) כולל טרק אחד בלאדאק (לא דרך חברה, אבל אולי עם שכירת טבח/פרדות) ופלאפון הודי. כמובן שיהיה לי גם כרטיס אשראי לחירום.

לגבי אמצע-סוף אוגוסט אני לא בטוחה, אני חוזרת למומבאי בסביבות ה-18 באוגוסט ולאחר מכן רוצה לנסוע לקראלה. הבנתי שהרכבת תעלה לי בסביבות $60 הלוך-חזור, והלינה שם (במקום זול) בערך $30 לשבוע. אני לא יודעת כמה עולים הדברים האחרים בקראלה, למשל שיט בין הכפרים, או כל מיני דברים אחרים שאפשר לעשות (אני נוסעת לשם בעיקרון בשביל ללמוד על יהדות קוצ'ין). כמה כסף לדעתכם אצטרך לשבוע-שבועיים שם?

את כל ספטמבר אבלה עם המשפחה שלי במומבאי אז תכננתי לשמור בערך $200 לחודש זה. המקסימום שאני אעשה מבחינת טיולים בספטמבר זה לבקר בכפר הולדתו של סבא שלי בgujarat. בסופו של דבר אני מתכננת לקחת איתי $1500, חלק בטרוולרס צ'קס, וכמובן אשראי. הכסף לדעתכם יספיק? (אני אעשה כנראה קניות, אבל לא בהגזמה)
                        • יפעה י

תיקון
                          *התכוונתי כמובן לכתוב 26,000 רופי, לא ש"ח.
                          • גחלילית
                            גחלילית נערך לאחרונה על ידי

תיקון
                            אחותי, גם אני רוצה משפחה בהודו!
                            שיחקת אותה!

לא כ"כ הבנתי את החישובים הכספיים שעשית פה
                            אבל-
                            באמת היה נשמע לי ממש מופרע- 26000 שח...
                            וגם הרכבת לדעתי תעלה לך פחות מ60$
                            באופן כללי קרלה יקרה יותר מאיזורים אחרים בהודו
                            אני הוצאתי בבמוצע 500$ לחודש
                            ובלי קרובי משפחה במומבאי Razz

לגבי שיט בין הכפרים, אני מעריכה שאת מתכוונת לביקווטרס-
                            בהחלט איזור ששווה ביקור...
                            ושם- תלוי מה את רוצה לעשות,
                            יש שם הרבה אפשרויות, מ100 רופי לשעה ועד 10000 רופי ל24 שעות
                            אפשרלשוט בתחבורה ציבורית
                            ספינות מדליקות, עמוסות כמו האוטובוסים המקומיים
                            אני לקחתי קנו עם הודי חמוד להפליא
                            ואיטי באותה המידה
                            עשינו סיבוב נחמד של 5 שעות בסימטאות הירוקות, 500 רופי
                            לי זה הספיק
                            תגיעי לשם ותראי מה מתאים לך...
                            • יפעה י

🙂
                              תודה רבה על התשובה, גחלילית! אכן המשפחה עוזרת מאוד.

לגבי החישובים, אני והחברים חישבנו שנסיעה ממומבאי ללה וחזרה תעלה בערך סכום כזה מבחינת דלק, אוכל, לינה, פרמיטים וארגון טרק (האוטו הוא של מארגן ההרפתקה אז אין צורך לשכור רכב). 26-27,000 רופי נשמע לך מעט מדי או יותר מדי לדבר כזה?

קנו נשמע מעולה. אברר כשאגיע. Cool
                              דרך אגב, איך הגעת לקראלה? קצת חוששת לנסוע יומיים ברכבת לבד. (למרות ששמעתי שהיא עוברת דרך כל הkonkan coast שאני מאוד רוצה לראות)
                              • cillam
                                cillam נערך לאחרונה על ידי

יפעה י הי,
                                אני אתיחס לנסיעה ממובאי ללה.

אני מטרקת והולכת הרבה. אבל נוסעת אק בג'יפ פרטי. השכירות שלו יומית ושבועית גבוהה.
                                רק לשם דוגמא יום בסיקים נסיעה צפונה בעונה 2500 -3000 רופי ליום.
                                אתם לא זקוקים לרכב, אבל הדלק לא זול, ובקרכי הודו יש לקחת בחשבון פנצ'רים ושאר מריעין בישין גם אם הרכב הוא 4X4 טןב.
                                הלינות בדרך ,האוכל וצ'ופרים, אני לא חושבת שהסכום מוגזם.
                                הדרך ארוכה X2 מאד ואתם מבקרים בהרבה מקומות .

סעו ותהנו, איזה כיף לכם!! Rolling Eyes
                                • .galit.

🙂
                                  אין בעיה לנסוע לבד ברכבת ההודית (אני מניחה שאת מתכוונת לזה שאת אשה לבד?) תקני כרטיס לAC2 או לAC3, תבקשי דרגש עליון, והכל יהיה בסדר. רק תזמיני אותו מספיק זמן מראש (נגיד, שבוע קודם כדאי להתאפס, ואם יש לך תאריך מדוייק, אז אפילו קודם) כדי שתהיה לך אפשרות בחירה גדולה יותר (למען האמת, גם אם תקבלי דרגש תחתון וגם אם תקני כרטיס לסליפרס רגיל הכל יהיה בסדר, אבל ככה בכל זאת תרגישי, כנראה, בטוחה יותר. וכבר תנו חכמינו שיש בטחון, ויש הרגשת בטחון, ושני הדברים אינם אותו הדבר).
                                  • גחלילית
                                    גחלילית נערך לאחרונה על ידי

רכבות בהודו- אשה לבד
                                    הי יפעה
                                    כמו שאמרו לפני- אין שום בעיה לאשה לבד ליסוע ברכבת
                                    יש לי רק השגה אחת על הנאמר כאן-
                                    רכבת בהודו, במחלקת הסליפר,
                                    זו אחת החוויות האדירות
                                    חוויה מצחיקה בטירוף, מרתקת- תרבותית ואנושית
                                    לעיתים לא פשוטה בכלל
                                    וממש, אבל ממש לא כדאי לפספס את החוויה הזאת.
                                    אמנם נסיעה של יומיים לבד זה עוד יותר לא פשוט
                                    אבל אפשר למצוא מישהו/הי ליסוע איתם
                                    ובמחלקת הAC הרבה פחות מעניין.
                                    אני נסעתי כמה פעמים ברכבת לבד
                                    תמיד במחלקת הסליפר, הרגילה
                                    למעט טעות היסטרית אחת
                                    בה נסעתי בג'נרל
                                    חוויה מפחידה עד אובדן חושים
                                    טירוף שקשה לתאר
                                    לקח לי שבועיים להירגע מהנסיעה הזאת.
                                    את זה אל תעשי.
                                    בשום מחיר אל תסעי בג'נרל לבד.
                                    למרות שבשניים זה יכול להיות מצחיק.

סעי בסליפר, זאת חוויה הודית אמיתית....
                                    • Dikla720
                                      Dikla720 נערך לאחרונה על ידי

צפון הודו ביולי אוגוסט
                                      תודה רבה לכל העונים על העצות הטובות

אז ככה, אני נוסעת עם חברה כך שמבחינת עלויות זה אמור להוזיל את העניין לפי מה שהבנתי מכם.
                                      בהנחה שאקח כ-500 דולר לחודש האם מומלץ לקחת מראש חלק במזומן וחלק בטרוולים? או שלבנות על משיכת כסף בכרטיס אשראי? מה הכי נוח שם?

לגבי מסלול האם מדלהי הכי קרוב זה להגיע לדרמסלה? והאם מישהו היה שם בעונה הזו? רציתי לדעת כמה נורא העניין של הגשמים כי חשוב לי להגיע לשם אבל אני לא רוצה להתבאס בגלל המזג-אויר.

ולגבי האוכל - אני מאוד אוהבת טאלי ואורז ובכלל מאכלים הודים אבל קשה לי עם אוכל חריף, האם אפשר למצוא שם בקלות אוכל לא חריף?

ועוד שאלה חשובה - איזה מלון מומלץ ללילה ה-1 בדלהי?

תודה Smile
                                      • .galit.

צפון הודו ביולי אוגוסט
                                        דקלה - גם אם תוכלי להסתדר ב-500$ לחודש, עדיין אני ממליצה לקחת 1200 לחודשיים. תמיד עדיף שיהיה יותר מאשר להיות לחוצים (וממילא, העובדה שאת יוצאת עם חברה לא אומרת בהכרח שתטיילו כל החודשים יחד, או שלא תרצו מדי פעם לקחת חדר לבד בשביל קצת לנשום). אבל כן, טיול בשניים מוזיל עלויות.
                                        הכי נוח? מזומן וכרטיס אשראי. לגבי המחאות נוסעים, בעיני זה קצת ארכאי (בטיול האחרון לקחתי, אבל לא בשביל הודו), אבל אם זה יגרום לך להרגיש יותר בטוחה, קחי חלק מהכסף בטראוולים. במקרה הכי גרוע, תמיד אפשר להעביר לך כסף דרך ווסטרן יוניון. מבחינת משיכה מכספומט, יש כמובן עמלות אבל בטיול של חודשיים (שבחלקו ממילא את עם כסף מזומן) מדובר על סכומים שבעיני הם זניחים.
                                        מדלהי למקלוד גנג' זה נסיעת לילה באוטובוס פרטי, אבל מדובר באזור מאד גשום ביולי אוגוסט (ובכלל, אחד האזורים הכי גשומים בעולם), למרות שיכול להיות שהמזל ישחק לך.

אוכל לא חריף אפשר למצוא במסעדות מערביות. אוכל הודי לא חריף? המממם... פחות.

יפעה - נסיעה בסליפרס, בשביל החוויה, הייתי עושה בנסיעות קצרות יותר, עם חבר/ה ולא בנסיעה של יומיים. שוב, לא שיקרה משהו, אבל גם הרגשת הבטחון חשובה.

• m_c
                                          m_c נערך לאחרונה על ידי

ומה לגבי דרום הודו בספטמבר אוקטובר?
                                          עד כמה זה בעייתי להיות בדרום (קרלה, טמיל נדו, גואה) בספטמבר אוקטובר? רוצה להיות בדרום, וזה הזמן שיש לי...
                                          • יפעה י

תודה לכל הבנות שענו לגבי הרכבת
                                            צילה, הפחדת אותי עכשיו עם מה שכתבת!! ההודים שאני מכירה מתארים את הנסיעה ממומבאי ללאדאק כroad trip הודי אולטימטיבי, לא הזכירו בכלל שעדיף ג'יפ או שהכבישים לא משהו. מקווה שאלה שאני נוסעת איתם לוקחים את כל זה בחשבון. את ממליצה לעשות את הדרך בצורה אחרת, למשל ברכבת לדלהי/צ'נדיגר וג'יפ ממנאלי ללה? אני לא רוצה לטוס.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון