ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סבתא זקוקה לעזרה

פורום טיולי משפחות
    18
    37
    7858
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rinini
      rinini נערך לאחרונה על ידי

סבתא זקוקה לעזרה
      מה סליחה? תתפשט!!
      Rolling Eyes Twisted Evil Very Happy
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • glasha
        glasha נערך לאחרונה על ידי

סבתא זקוקה לעזרה
        בוקר טוב חנה

בתור אימא לבן שיש לו שתי סבתות, מהעמדה הזאת אני יכולה להגיד לך שאם היה עולה אצלנו הרעיון אני הייתי נקרעת בין הרצון להגיד לך כן לבין הדאגה והחששות. כבר כתבו על היתרונות והחסרונות של טיול עצמאי מול מאורגן, ואני לא אחזור על זה. אבל במקרה הזה ומהעמדה הזאת בלבד אני הייתי הולכת בכל זאת על טיול מאורגן. גם אם תהיו עם עוד אנשים, החוויה שלכם עדיין תהיה של ביחד, הזיכרונות מהטיול יהיו רק של שניכם, בעוד שנה, עשר שנים וגם בעוד שבעים שנה הילד ימשיך לספר לכולם איך נסע עם סבתא שלו לטיול בר מצווה.

אלונה

נ.ב. רינת, אל תשכחי לצלם. Cool
        • or_tal
          or_tal נערך לאחרונה על ידי

סבתא ונכד - טיול בר מצווה
          הבן שלי בן 12.5. אוטוטו בר מצווה.
          גם הוא וגם אני וגם אמא שלי מאוד היינו שמחים לטיול בר מצווה מופלא כזה של רק שניהם בפריז.
          ברור לי שגם הילד היה דוחה על הסף את האפשרות של טיול מאורגן, מכמה סיבות שאפרטן בהמשך.
          מה שאני רוצה לומר הוא, שמאורגן או לא זה תלוי ברצונו של הילד קודם כל.
          לטיולים מאורגנים יש לא מעט חסרונות: למשל, אתה עשוי להיות תקוע עם שותפים לטיול שלא בהכרח היית בוחר כחברים למסע. את עשוי למצוא את עצמך יותר מדי זמן ביעדים שלא מעניינים אותך ופחות מדי זמן ביעדים שכן מעניינים אותך וכ'.
          היתרון העיקרי הוא בכך שאם הילד כן מוצא שם חברה יש יעדים (כמו פארקי שעשועים) שבהם המבוגר המלווה מודה לאלוהים שיש לילד עם מי לעמוד בתורים האינסופיים ולעלות למתקני העינויים... אפילו במקומות כמו מוזאון המדע, אם אין לילד עניין מאוד מיוחד בתכנים, טוב שיש לו חברה.

אבל התשובה גלומה בין היתר בשאלה מהם המטרות והיעדים של הטיול וזה משהו שאת והנכד צריכים להחליט עליו במשותף. למשל הבן שלי חולם על לבלות עם אמא שלי במוזאונים וכנסיות, בסמטאות, באתרים המפורסמים, בשווקים ובבתי הקפה. היינו ביורדיסני פעמיים, והגם שהוא היה שמח ללכת לשם שוב, הוא לא היה בוחר בזה כיעד בטיול משותף עם הסבתא שלו.

בכל טיול משותף יש סוגים של פשרות ולדעתי הדבר הכי נכון לעשות הוא לשבת עם התוכניות של הטיול המאורגן, ולהצליב אותן עם המטרות והאפשרויות של הטיול שלכם, ולראות איפה רבות יותר הפשרות ומה עדיף. נראה לי שטיול עם סבתא זה דבר הרבה יותר מיוחד (שבוודאי ייחרת בזכרונו לשנים) מאשר טיול מאורגן, אבל זה רק אני.

***לגבי מיקום, בביקורנו האחרון בפריז, לפני שנה, התאכסנו באזור המארה (רובע 4 בערך). בעינינו זה המיקום האידיאלי - ממש מרחק הליכה לכל מקום כמעט, קרוב לרכבת התחתית וגם לאוטובוסים. ההורים שלי ביקרו בפריז בחודש שעבר והתאכסנו שם גם במלון קטן, זול, וחביב ששייך לרשת IBIS (נדמה לי שהם לקחו בבסטיליה או ליד, זה רובע 11 גובל ב-4). מלון בסיסי אך מספק. ארוחת הבוקר היא אופציונאלית - מדי פעם אכלו שם ולפעמים יצאו לאכול בבתי הקפה המגוונים בסביבה. מצ"ב קישור.
          • רשת איביס בפריס
          • אניגמה
            אניגמה נערך לאחרונה על ידי

תאום ציפיות
            בוקר טוב חנה Smile

קודם כל, כל הכבוד לך. גם לאימי קוראים חנה והיא לא היתה חושבת בחיים לקחת נכד לבדה לטיול בחו"ל (מאורגן או לא). (זה אגב לא קיטור חס וחלילה, אבא, אם אתה קורא את זה - פשוט קביעת עובדה).

אני אגב לא ממש מביעה דעה יותר מאירה זרקורים על אופציה זו או השניה

שאלת הבהרה, אם את נימצאת עם הילד הזה ביומיים כיף בירושלים.....יהיה כיף ? יהיה מעניין....יהיה על מה לדבר ? שניכם תהנו ?

את חולמת על טיול "מגניב" עם הילד, רואה בעיני רוחך את שניכם יושבים בנינוחות בבית קפה על קרפ סוזט (הוא בטח יקח עם שוקולד וקצפת) משוחחים על הא ועל דה. ניראה אפשרי במערכת היחסים שלכם ?

ועכשיו לוקחים רכבת ליורודיסני (מי בדיוק יעלה איתו לכל הרכבות.....) ומבלים יום בכיף.

מה שטוב דרך אגב בטיול מאורגן (ואני לא מאמינה שאני כותבת את זה ) שאם היה לא כל כך מוצלח....אז לא את אשמה.....אפרופו אאא (בדיחה פרטית שלי ושל איריס).

האם את טיפוס יוזם שמסוגל לתכנן ולארגן טיול לפריס , גם בקטנה....
            והילד מתחבר אליך , נהנה להיות בחברתך - זה תמיד יהיה פריז שסבתא הראתה לי. מצד שני טיול מאורגן לא יכול להיות נפילה כל כך גדולה....והילד בטח יהנה.

מקוה שעזרתי...... Cool
            • ענתנת
              ענתנת נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה לקחת ממך קורס בגידול ילדים 🙂
              שלי בן שנתיים, עוד לא מאוחר מדי. אני רוצה שיגדל כמו הבן שלך...
              • אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

אהבתי לקרוא את אניגמה ואלונה.כל כך נכון.
                גם אמא שלי,שהיתה לוקחת את הנכדים לכל מופע והצגה,לחו"ל לא היה עולה על דעתה וחבל.היא כן דאגה לשלוח אותם לחו"ל ...איתי Laughing .ז"א כל נכד קיבל לבר מצווה מה שביקש-טיול לחו"ל Laughing .
                נכון שצריך ורצוי לשוחח עם הילד לגבי הטיול.יש להתחשב ברצונו לגבי הפארקים,מסלולים,יעדים.אבל לא רק הוא צריך להחליט.יש מי שחייב לקחת אחריות.וגם אם הנער רוצה 5 פארקים ב10 ימים(הבן שלי למשל)צריך לדעת לעצור בזמן.יש רצוי ויש מצוי.היום יש מאורגנים כאילו חצי מאורגנים.טיולים זולים יותר יחסית ,שמשאירים ימים/חצי ימים פנויים,בהם ניתן לצאת לטיול מוצא(אופציאונילי)בתשלום נוסף,או לטייל לבד בעיר/עיירה..כך אין הרגשה של "חבל על הזמן בלובר" "השייט המשעמם"וכו....
                ולמה אני רושמת זאת?כי ביקרתי אתמול בסוכנות נסעיות,כן,כן ביררתי לגבי מאורגנים.לא מאמינה שעשיתי זאת.כמו שכתבתי יש רצוי ומצוי.אני רוצה חופשה אבל הנהג הפרטי לא בטוח שיוכל לקחת על אחריותו את הנהיגה הפעם,בפעמים הקודמים נסענן עם חברים והתחלקו בנהיגה.מכיוון שאני טובה בהוראות מצד אחד ומצד שני רוצה חופשה-אז הלכתי לבדוק מה במאורגנים.וכן אני ממש בהיסטריה כי אני יודעת שלא אוכל לעצור ע' כל עץ עם פרי בשדה,להישאר חצי שעה בארמון,לשבת על הספסל,וכן אצטרך לעמוד בזמנים Mad .אבל אני רוצה חופשה,ואם לא תהיה ברירה אז היא תהיה מאורגנת עם המינוסים והפלוס(כבוד והבנה לנהג הפרטי Laughing ).
                טיול מאורגן מצריך לא פחות עבודת הכנה.אפשר לבדוק את גילאי הנוסעים,את מינם(יותר אבות/אמהות)שעות סיום הסיורים וכו..הכנה לשעות הפנאי...
                ועדיין יהיה זה טיול של סבתא עם נכד בפריז.איזה כייף לשניכם Laughing
                אמה
                • ישראלית israelit
                  ישראלית israelit נערך לאחרונה על ידי

מאד מודה לכל אלו שהגיבו ועזרו לי להחליט.
                  בסופו של דבר לאחר התיעצויות עם בתי ונכדי
                  החלטנו על טיול מאורגן ואנו יוצאים אליו בעוד
                  כחודש.
                  כשנחזור אדווח לכם אם ההחלטה היתה נבונה.
                  שוב תודה לכולם
                  סבתא חנה
                  • ג'מוס
                    ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

סבתא בישלה טיול
                    סבתא?
                    ממש מאוחר...
                    צריך ללכת לישון!
                    אני הייתי בכל זאת מעוניין לדעת על הטיול המאורגן הזה.
                    מה הוא כולל ומה הוא לא כולל ומה מתוכנן בימים החופשיים?
                    בטח שאשמח לשמוע עליו גם לכשתשובו.כולל תמונות כמובן.

לילה טוב
                    ג'מוס
                    • hאורי
                      hאורי נערך לאחרונה על ידי

סבתא בישלה טיול
                      עוד מעט יהיה לי נכד בר מיצוה וזה כבר יהיה מאוחר מדי בשבילי לקחת אותו לטיול עצמאי בפריז שיכלול הרבה דברים(בעיקר תנועה) שהוא אוהב וצריך.
                      האלטרנטיבה תהיה אולי ספארי מאורגן באפריקה או תאיילאנד על המיים.האם שאלת את עצמך את השאלה הלא נעימה-כמה כושר גופני יש לי בכדי שאוכל לעשות איתו טיול עצמאי מטריף? .טיול עירוני עצמאי, מבקש הרבה הליכה,האם את בנויה לזה? האם הילד בנוי לזה ועוד ביחד איתך?
                      האם אני יכולה לעבור איתו את פריז על סקאגווי? על אופניים?.
                      מרבית הסבים והסבתות שאני מכיר אין להם יכולת פיזית וגם יכולת להנות מטיול כזה, אם יש לך-לכי על זה, אבל שהמלון יהיה באמצע הצנטרום של הפיילה ולא בסוף העולם ובן דודו ויחייב יותר מדי זמן על מטרו, כולל להגיע בצהריים למלון ליישר רגליים.
                      בלי לנחש יותר מדי אני יכול להגיד לך בצער-לכי על המאורגן.
                      • shlomo_a
                        shlomo_a נערך לאחרונה על ידי

סבתא בישלה טיול
                        שלום לך סבתא..
                        איך היה הטיול??
                        שמי שלמה
                        הורי ,בני שמונים, שמתהלכים בכבדות, ומתארגנים לאט, מבקשים לארגן טיול לארופה עם הנכדים (עדיפות צרפת וייתכן עוד ארץ).
                        קשה לי לדעת מהיכן להתחיל...
                        מה עדיף ,טיולי משפחות (מאורגן) שצריך כל הזמן לתקק ולעמוד בלוחות זמנים?, או לארגן בעצמי לבד טיול כזה (והזמן הפנוי שלי לא משהו....)
                        כמעט בטוח אצטרך להצטרף אליהם.
                        אשמח לקבל עצתך...

תודות
                        • שושי
                          שושי נערך לאחרונה על ידי

סבתא בישלה טיול
                          שלמה, קודם כל, לא שמתי לב שהשירשור הוא ישן, כבר עמדתי לענות בקשר למלון, הוא באמת ליד המטרו Smile
                          בקייץ שעבר נסעתי עם נכדתי, שתנו לבד בטיול מאורגן לפריז והולנד, אני הרבה יותר צעירה מההורים שלך, ונהנו שתנו, אבל חד וחלק, אנשים בגיל שמונים לא יכולים לעמוד בקצב של טיול מאורגן, רק לחשוב שיצאנו ב9 בבוקר ליורודיסני וחזרנו ב12 בלילה...
                          הולכים הרבה, הקצב מהיר..
                          אתה צריך לקחת מלון צמוד לפארק שהם יכלו לפרוש למנוחה במשך היום..
                          אבל סתם בטיולים, הולכים מהר, לפעמים הרבה, הרבה שעות בפארקים...
                          כמובן שאתה תצטרך להצטרף, כי לא תיתן לילדים לשמור על זוג בני שמונים, כמה שמצבם טוב.
                          לנכדתי יש סבתא רבה בגיל שמונים, לא יכולה אפילו לדמיין אותה מטיילת אם נכדי..
                          אז גם מגיע "כל הכבוד" הלוואי עלי, שארצה לצאת לטיול עם הנינים(אז איהיה בת 80), ושוב, לא יוכלו לעמוד בקצב של טיול מאורגן, יוצאים כל יום ב9 בבוקר וחוזרים ב9 בערב.
                          • ברנדי
                            ברנדי נערך לאחרונה על ידי

סבתא בישלה טיול
                            לפני שאתה מתחיל להשקיע בתכנון הטיול,
                            מציעה לך כמו שסבתא חנה עשתה לנהל שיחה גם עם הנכדים, שמבינה שהם ילדיך(?).
                            הכוונות של הסבים טובות, אך חשוב שגם הנכדים יזרמו עם הטוב שהסבים רוצים לתת להם.
                            התארגנות בכבדות לא תמיד תואמת לטמפרמנט של ילדים (מתבגרים?)
                            ואם אין הורה מתווך באמצע, זה עלול להיות "מתכון" לקונפליקט.
                            השאלה היא גם אם זה עוד טיול מיני רבים שחווים הילדים או טיול ראשון, שאז יחפצו להספיק כמה שיותר ואולי זה לא יסתייע בגלל ההרכב ההטרוגני.

אישית, משפחתיות מאד חשובה לי!
                            גם אנו חווים כעת את היותנו דור ביניים, את הגבלות הבריאות של חמי וחמותי בני ה- 80+ מצד אחד ומתבגרים מצד שני.
                            אם אני מסתכלת על המשפחה שלי בנסיעה כזו-
                            רק השתקעות במקום נופש אחד לפרק זמן לא ארוך מדי, עם נוף יפיפה מסביב, אפשרות לגיחות לטיולים קצרים וגם למנוחה בעת הצורך, שלא תשבית שמחת השותפים-
                            זה לדעתי צריך להיות הכיוון.
                            • liorev
                              liorev נערך לאחרונה על ידי

יש עוד אפשרות
                              שלמה שלום
                              אין לי עדיין נכדים אבל יש לי רעיון בשבילך
                              למה לא תיקח מישהיא שתתפור לך את הטיול לעילא ולעילא,היא תשב אתכם תשמע רצונות וצרכים ותכין לכם בובה של טיול
                              זה הפתרון האידיאלי לדעתי בשבילך
                              גם תקבלו טיול שמותאם לכם אישית וגם לא תבזבז זמן שאין לך וגם בטוח שכל המשפויחה תהנה

מה אתה אומר ??
                              ואני אפילו יכול להפנות אותך למישהיא כזאת אם תרצה

ליאור
                              • hאורי
                                hאורי נערך לאחרונה על ידי

יש עוד אפשרויות-קרוזים.
                                למשל אייך בכלל אפשר בלי קרואטיה? Laughing Laughing
                                האמת שפתאום נפל לי אסימון שהזכיר לי אופציה לא יקרה לא קשה פיזית
                                ויש בה הנאות לכל המשפחה ולכל גיל.גם למתקשים בהליכה.-הקרוז.
                                אז הנה קרוזים נפלאים ביאכטות ולא יקרים- בקרואטיה:
                                http://www.adriagate.com/en/sailing_croatia/cruises_croatia. aspx
                                • אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

יש עוד אפשרות
                                  גם אני בעד טיול תפור,בגלל מגבלות 3 הדורות.לא משנה עם לפריז,או יעד אחר.מה עם גרמניה?יכולה לבוא בחשבון?אם כן,מאוד קלה ונעימה לטיולים,לא יקרה,עם אפשרויות רבות לכולם,והסבים יכלו לנוח להנות ביומים שהנכדים יבלו בפארק אירופה למשל.שבוע עד 10 ימים יהיו נהדרים לאזור.
                                  *אורי,סליחה ,הקרוזים נראים מאוד יפים. אישית,המיים ואני הולכים יחד מקסימום בג'קוזי.אולי פעם אצליח להתגבר..
                                  אמה
                                  • זיוה
                                    זיוה נערך לאחרונה על ידי

יש עוד אפשרות

שלמה שלום,

מאוד מעריכה את כל הדברים שנאמרו כאן עד כה, אבל רוצה לשאול משהו בכיוון אחר. מדוע צרפת דווקא? אני רואה שאין עדיין כיוון מגובש ומניחה שהידיעות שלכם על האפשרויות השונות בצרפת מעורפלות. האם זה בשביל הפארקים? האם הבחירה היא של סבא וסבתא או של הילדים?

לדעתי צרפת אינה פשוטה לתכנון. יש בה כמעט כל מה שאפשר להעלות על הדעת ואף אנחנו בחרנו בה כיעד שאליו אנחנו יוצאים בעוד כשבוע, אבל הפארקים (אם זה העניין) לא בהכרח נמצאים באזורים האטרקטיביים מבחינה תיירותית, וברוח הדברים שנאמרו עד כה - עדיף בשבילכם להתמקם במרכז אחד שיש בו הכול - גם אטרקציות לילדים וגם עניין תיירותי מסוג אחר. לדוגמה, במסלול שלנו: דורדון, פואטו-שרנטה ולואר, יש הרבה מרחקי דרך והחלפה של מקומות לינה. אפשר להתרכז בלואר ובפארקים שבקרבת פריז או בנורמנדי ובפארקים. בשני המקרים יש פיצול בין שני מוקדים ולא מרכז אחד שמטיילים סביבו בלבד. ואפשר גם בלי פארקים, השאלה אם זו היתה הכוונה. לא חושבת שהייתי בוחרת באיל דה פראנס (האזור הסובב את פריז) כיעד העיקרי של הטיול שלי, אף שיש שם המון אטרקציות, פארקים וארמונות. אבל אולי אני טועה. הייתי די מעט בצרפת. מסכימה שמתכנן מקצועי יעשה בשבילכם עבודה טובה שבהחלט נדרשת כאן.
                                    • זיוה
                                      זיוה נערך לאחרונה על ידי

יש עוד אפשרות

רוצה להאיר עוד עניין טכני -

נוכחות דור הביניים הכרחית, גם בשל כל ההבטים החברתיים שברנדי הסבירה כל כך יפה, אבל גם משום שבגיל גבורות אין אפשרות לשכור רכב. חברות ההשכרה אינן משכירות רכב לבני 80. ולמי שיבוא ויטען שיש אפשרות, אני יכולה לספר שאבא שלי, בן השמונים, שהוא קל תנועה ועדיין מתעקש לטייל כתמיד, הפך עולמות כדי למצוא חברה באירלנד (ולא מהארץ) שתשכיר לו רכב. הוא מצא אחת ויחידה כזאת. בשביל זה צריך להיות מטייל מאוד עקשן וגם מנוסה.
                                      מי ינהג אם לא דור הביניים? חופשה בתוך עיר לא פשוטה לחבורה מורכבת שכזאת, וההליכה המרובה על מדרכות הבטון והאספלט קשה בהרבה מאשר בטבע ובאזורי הכפר.

כל זה לא נאמר בכדי לייאש. ראיתי שיעל סיפרה, באשכול אחר, על הטיולים שלהם, שהמשתתפים בהם הם בהרכב דומה. רק צריך להתאים ציפיות ולהתייעץ עם האנשים הנכונים (אלה שתכננו טיולים כאלה או אנשי מקצוע). מנהלת הפורום הזה היא מתכננת טיולים מקצועית וניתן לפנות אליה.

שיהיה בהצלחה
                                      • 1
                                      • 2
                                      • 2 / 2
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון