היגיינה בהודו
-
המגבת המתייבשת מהרועוד הערה בנוגע למגבת הדקה (כמה אפשר?!) - אני הסתובבתי עם מגבת כזו מדגם קצת יותר ישן, ובעיני יותר ידידותי מאשר המגבות החדשות הממש דקיקות. לא יודעת ממה היא עשויה, אבל אני חושבת שזה לא מיקרופייבר - היא הרגישה כמו מגבת רגילה רק עם שערות ממש ממש קצרות. לא ג'ילדה ולא סמרטוט רצפה. -
כל יום לומדים דבר חדש...היום למדנו מה זה "ג'לדה" וחן חן למרצה יעקבס מהאוניברסיטה השטוחה
דיון מענייו מאד התפתח פה היום
אפשר רק לדעת איפה קונים את "המתייבשת מהר" ?????? אין מצב שבטיול הבא אין לי אחת כזאת
-
כל יום לומדים דבר חדש...גולני האיש והאגדה ,
את המגבת מיקרפייבר בגוון חום אדמה שלי בגודל 160 על 80 בערך קניתי במחיר סימלי למדי ב"למטייל" עודפים .
עוד יתרון היה שהיא מגיעה בשקית/מארז כזאת קטנה ( באמת קטנה) עשויה רשת שנסגרת עם ריצ'רץ ,באמת נוחה וקלה לאיכסון בתרמיל .
צילה , רק אחרי הודו למדתי באמת להעריך את המיקלחת המשופעת במים חמים שיש לנו כאן בארץ הקטנה שלנו - ב"ארץ זבת דבש וגז" - כפי שתשובה קורא לה לאחרונה ( למה לא השקעתי ברציו..? )
ואמבטיה חמה.. זה כבר בכלל שחיתות
עלילות ההוט-באקט בלאדאק/דארג'ילינג - אח אח , אני זוכר את עצמי תוהה ( בליבי ) , למה הדלי החם שהביא לי בעלי הגסט-האוס לא דומה לכד השמן הקטן , קרי שיספיק לי לשמונה ימים.. ( ממ סליחה - שמונה דקות של מקלחת..
)
צילה , באמת ריבת תותי יער את מכינה שם עכשיו..??
-
כל יום לומדים דבר חדש...טוב, חזרתי מכיסוח חלק של האחו.
למה רק חלק תשאלו, כי המשינה נתקעה, חגורת מהלכי הטרקטור נקרעה.
עכשיו- גולני, לכשתבוא צרפתה, צלך לחניות טיול Decathlaon או
Intersport , ושם יש בנמצא כאלה מגבות.
ינון- כן , יש לי תותי יער וכמה שלא אוכלים- תמיד יש עודף, אז חוץ מו השכנים יש ריבה!
ואפרופו מים- לומדים ממש על גופינו מה זה אומר חבל על כל טיפה!!
-
עוד מהמהאוניברסיטה השטוחההג'ילדה האמתית היא מעור של צבי
ככה סיפרו לנו לפני הרבה שנים
שלא היו הרבה מכוניות בארץ
ינון
כדי ש ההוט-באקט יהיה כמו כד השמן הקטן , קרי שמונה דקות של מקלחת אתה פשוט עומד בתוכו שאתה שופך מים על הראש
צילה עם טרקטור כמה דונם -
עוד מהאוניברסיטה הסרוחה..בטיול הראשון שלי להודו - תהיתי לפשר הדלי שמצאתי בכל חדר אמבטיה והנחתי שהבאקט נועד לכביסת הבגדים המלוכלכים בסוף היום..בכל המקומות שישנתי, גם אם לא היו מים חמים או לא היו מים בכלל (כי כל הודי בונה 7 גסט האוזים , בלי להביא בחשבון תשתית של חשמל ומים שלא תקרוס..) - לא הציעו לי הוט באקט..
אז בבאקט, ששימש כגיגית, כיבסתי, והלכלוך התערבב עם הצבע שירד מכל שרוואל ושאל, כי תו התקן ההודי הרי מחייב מכול אריג טוב להוריד בלי סוף צבע..
הבגדים מכביסתם בבאקט לא יצאו בדיוק נקיים אלא רק קצת פחות מטונפים..
רק בטיול השני, בנפאל, הבנתי את יעודו המקורי של הבאקט..
גם אני, בדומה לשרוואלים שכובסו בבאקט, יצאתי רק קצת פחות מטונפת..לא ממש נקייה..
ינון - אמבטיה או מקלחת בכלל לא דומה להוט באקט.. זו לא אותה משפחה.. ומה עוד שהמים הקרים יוצאים מאיזה צינור מעופש ..
אבל, כמו שצילה אומרת, למי אכפת בכלל.. הרגע אני מוכנה להמיר את האמבטיה שלי בבאקט.. מוכנה רק למים קרים..בכלל בלי מים זורמים.. רק ל היות בהימליה..
נילי.
-
עוד מהאוניברסיטה הסרוחה..נילי
ועל זה נאמר ע"י המשורר - " אהבה בלי תנאים , היא האהבה האמיתית" -
הודו , ראי נא והעריכי ...
יעקבס - צחקתי מכל לב מהרעיון המקורי, לעמוד בתוך הדלי
, שאין סוף ליצירתיות... ( ובשקט אני מהרהר - מידת רגל 47 תיכנס לדלי ? )
- ואי אפשר בלי משהו משעשע לעת לילה של יום חמישי , אז פתאום חשבתי לי שגם אני דפקתי את הראש בהודו.
בטחי שמתם לב שרוב המשקופים הם בד"כ סביב גובה של 175 - 180 ס"מ או פחות לפעמים, ולמעשה לאלה שיצא בטעות להיות גבוהים יותר - כדי להיזהר על הראש צריך להיתבונן מעלה , ואולם בטירונות ההודית ( המיין-באזאר, פאהר-גאנג') למדנו שחשוב מאוד לבדוק ולשים לב היכן אנו מניחים את רגלינו ( אותם מישעולים בהם צעדו להן הפרות - ידידות האדם..).
מהמצב הלא פשוט הזה יצא שלא אחת ולא עשר פעמים שנגחתי משקופי בתים וחדרים עם הראש בעודי מביט מטה... , וברשותכם אמנע מלספר תוצאות של מצבים שבהם העדפתי להביט קדימה/למעלה....
אם לזה לא קוראים - לדפוק את הראש , אז איך ? -
עוד מהאוניברסיטה הסרוחה..אם למדתי על עצמי משהו חדש בהודו, זה שבכל יום אני אעדיף דלי חם על פני מקלחת קרה. למרבה הצער נדרשו לי שלושה חודשים עד שנפל האסימון. -
נילי, גלית, באקט....זה מזכיר לי שבאחד הטיולים הגענו, פנינה ואני, לאיזה מלון שבו היו מים זורמים, חמים, ובשפע. וכל-כך רצינו מאד...באקט. פנינה אמרה שאין כמו המים האלה בסוף שנשארים ושוטפים אותך בסוף בבת אחת... -
ינון, אותי גובה הפתחים לא העסיק..מה שלא חסך לי ..דריכה לא נכונה.. אחת רעה במיוחד, בגודוליה בוורנסי, בתוך תלולית חומה וטרייה של באפלו..
בוורנסי משוטטים עדרי באפאלוס ולא פרות. הם גדולים ושמנים יותר..וגורמים לבן אדם להתגעגע מיידית לפרות של המיין בזאר ולהבין שהכל יחסי..
מישהו יודע מהי הסיבה שבוורנסי נפוצים הבפאלוס ?
נילי.
-
גלית..אז זהו.. שאני לא השלמתי את התואר בהודו..לא היו לי שלושה חודשים כדי לתרגל ולהגיע להעדפה של הבאקט על מקלחת, קרה ככל שתהיה..
ואני בהחלט חושבת שמשך השהות משמעותי ביותר ..
שיהיה שבוע טוב וזו ההזדמנות לומר לך שאת כותבת נפלאה,
נילי.
-
ינון, אותי גובה הפתחים לא העסיק..מה שלא חסך לי ..יכול להיות שזה כי בורנאסי יש מקווה מים גדול סמוך ובדלהי לא? באפלו'ס צריכים מים - והרבה. כיוון שכך, מצאתי הרבה מהם בכפרים בפריפריות ברג'אסטן, בורנאסי ובעיקר בבורמה.
דווקא מי שגרם לי להתגעגע לפרות של המיין באזר היו הפרות במקלוד גנג', שהיו גדולות ועצומות כמו באפלו ממוצע - למרות שגם הדריכה שלי הייתה בורנסאי. ובכפכפים! ערימת חרא חמה, מהבילה, טריה טריה, אי אפשר היה למחוק את פרצוף הגאווה של הפר שעמד בסמוך לה. מרוב בהלה והפתעה דפקתי כזו צרחה, שכל הרחוב הסתובב ונקרע עלי מצחוק. חברה ניסתה להציל את המצב עם ערימת מגבונים (והנה חזרנו לנושא המקורי של הפתיל!) שלא ממש הועילו עד שמוכר מקומי הגיש לי דלי מים ועזר לי לשטוף את הבולשיט ממני. למרבה הגאווה, האירוע המכונן קרה ביום בו חגגתי שלושה וחצי חודשים בהודו, שזה הישג מרשים לכל הדעות.
שבוע טוב גם לך, ותודה על המחמאה. -
בופאלו ברחובות ורנאסימי ביקש ולא קיבל...
-
בופאלו ברחובות ורנאסיואם בחרה מלשון SH.. עינינו;
בנסיעתי הראשונה למזרח, דרכתי כמו רובנו , מבלי לשים לב לאן ועל מה!
מזלי שלא בכפכף אלא בנעל המיינדל של הטרקים
כמובן יצא לי בקול רם =פיייכככססס!
אמר לי ידידי קונזנג בחיוך רחב , אצלינו הבודהיסטים זה מביא מזל, אבל אך ורק אם דורכים בשוגג!!
אני לא חושבת שזו בעיה בהודו!
באפלו, פרות ,יאק, עיזים ושאר בעלי חיים למינהם.
-
בופאלו ברחובות ורנאסי - ופרות מעופפותמאחר והדיבורים האחרונים היו על הפרה ותוצריה או הבאפלו ותוצריו , מצ"ב בדיחה לא מצחיקה ששמעתי בעבר ועכשיו גם אתם
- איש הולך ברחוב כשלפתע ציפור במעופה מחרבנת לו ישר על הראש..., ובעוד האיש מקלל חרישית הוא רואה את חברו אומר ברכה בלחש.
מה אתה מברך ? שואל האיש את החבר -
" תודה לאל שלא ברא לפרה כנפיים"
טיול נעים