ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הכנסת תבלינים לארה"ב

פורום צפון אמריקה
    7
    31
    15798
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • tulush1
      tulush1 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

מכיוון שאני טסה לתקופה ארוכה, אני מעוניינת לקחת איתי כל מיני תבלינים, אני יודעת שהכל אפשר למצוא גם שם (אבל אני לא רוצה להתרוצץ בשביל פפריקה אדומה/זרעי כמון ועוד).
      השאלה שלי היא אם יעשו לי בעיות בכניסה לגבי זה?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אופיר
        אופיר נערך לאחרונה על ידי

לא אמורה להיות בעיה
        • tulush1

לא אמורה להיות בעיה
          אחלה, תודה.

זה תקף רק לתבלינים מהסופרמרקט?
          או גם לתבלינים מחנות שאורזת בעצמה?
          • דוקטור דו ליטל
            דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

באריזה מקורית סגורה כנראה שלא תהיה בעיה
            אם תביאי זרעים או אבקה לבנה (או חומה) בשקית ניילון יכולה להתעורר בעיה.

בכל מקרה את צריכה לכתוב בטופס המכס בסעיף 11A (אם אני לא טועה) מה בדיוק את מביאה.
            • tulush1

אחלה תודה.
              ואני לא מתכננת להביא שום דבר שיראה חשוד Laughing
              • אופיר

האיסור (שאינו ייחודי לארה"ב) הוא להביא לתוך המדינה חומרים אשר עלולים להפר את האיזון האקולוגי המקומי. זה כולל מוצרים טריים כמו בשר, פירות, ירקות ופרחים אשר עלולים להביא איתן חיידקים שאינם קיימים בארה"ב, זרעים של מוצרים אשר אינם קיימים בארה"ב ולא עברו פיקוח (להבדיל מייבוא מסודר של אלה) ועוד דברים דומים לאלה.

לגבי תבלינים לא תעשייתיים (לא ארוזים) אני לא בטוח כי זה יכול ליפול תחת הקטגוריה של זרעים לא מעובדים שנמצאת ברשימה האסורה.
                • reuben13
                  reuben13 נערך לאחרונה על ידי

המלצתי היא לקחת תבלינים שמוכרים כבר ארוזים ולא בתפזורת.
                  • barjacob
                    barjacob נערך לאחרונה על ידי

הכנסת תבלינים לארה"ב
                    לא ציינת לאיזה איזור את נוסעת ומתכוונת להתגורר. חבל.
                    בכל מיקרה העניין אינו עצם הכנסת התבלינים, אלה הכלב המרחרח, של משטרת הגבולות. כל ההתעסקות עם המשטרה בלהוכיח שאין לך אחות לא שווה את המאמץ של לקיחת התבלינים.
                    מאחר וארה"ב הינה ארץ של מגוון תרבויות, בוודאי שתמצאי חנות תבלינים, חפשי באופן מיוחד חנות תבלינים הודית. הסיכוי גבוה.
                    • אופיר

הכנסת תבלינים לארה"ב
                      הכלב המרחרח מחפש סמים, לא תבלינים. אם מצהירים על הכל בטופס המכס, אין שום בעיה להתעסק עם רשויות המכס (לא משטרה) ולא צריך להוכיח שאין לך אחות. השאלה היא רק מה מותר ומה לא.

הנה משהו שמצאתי באתר של המכס האמריקאי:
                      https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/335/kw/spices

There are no restrictions on the importation of coffee, tea or spices for personal use, although they may be subject to Food and Drug Administration (FDA) inspections if a Customs and Border Protection (CBP) Officer suspects contamination or insect infestation of the product

זה אומר שבעקרון מותר להביא תבלינים אבל בסמכות המוכס לקבוע שהם עלולים להיות מסוכנים ולשלוח אותם לבדיקה.
                      • barjacob

הכנסת תבלינים לארה"ב
                        זאת בדיוק הנקודה. למה ליצור בעיה ולהתעסק איתה עם גורמים העשויים למנוע כניסה לארה"ב. הרי כל מה שאנחנו רוצים זה לעבור את רשות ההגירה בשלום, ובדרך יש את רשות הסמים עם הכלבים, ויש את המכס עם הרשימות של מה מותר ומה אסור.
                        ובאידיש היו אומרים " למה להיות אובר חוכם", ועיברית "מוטב להיות חכם ולא פיקח".
                        • אופיר

הכנסת תבלינים לארה"ב
                          אני חוזר ושואל - מה הקשר לרשות הסמים והכלבים לסיפור?

תתפלא, יש אנשים שרוצים לקחת איתם דברים לנסיעה שצריך להצהיר עליהם במכס. זה לא יוצא דופן. אנשים שלוקחים איתם מתנות לחלוקה בארה"ב צריכים להצהיר על זה וגם אם בא לך לקחת איתן שקית ביסלי או במבה אתה צריך להצהיר על זה.
                          זה לא תהליך שיכול לסבך אותם, להפך - חוסר ההצהרה יכול לסבך אותם. "התעסקות עם המכס" במקרה הזה אינה יכולה למנוע כניסה לארה"ב אם באים בגישה הנכונה ומצהירים על הכל מראש. מקסימום זה יכול להגמר בחרמה של התבלינים אם הם נחשדים כאסורים.

ולגבי המשפט האחרון - אני מציע לך לקרוא את הקטע הבא:
                          http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?entryid=1676926

• barjacob

הכנסת תבלינים לארה"ב
                            או קי אתה מתעקש. סיפור מהחיים.
                            באחת מטיסותנו לארה"ב של זוגתי ואנוכי, התעורר ויכוח לגבי נכונות הגישה של לקיחת חבילת קפה שחור מהארץ. אני הייתי נגד ולא לקחנו.
                            במסלול היציאה ליד המסוע של המזוודות, הסתובבו שוטרי הסמים עם הכלבים שלהם. את התקפת הלב שכמעט חטף בעל המזוודה (לא אני) שנאלץ להסביר, איני מאחל לאף אחד, ואיני יודע על מה ולמה רחרחו הכלבים את המזוודה. הסיפא של הסיפור הוא שבמרחק של 10 דקות נסיעה ממקום מגורינו,על צומת טופנגה/ונטורה בעמק של ל.א. היתה חנות מנוהלת ע"י ישראלים לשעבר, וכל מה שרצית כולל קפה שחור של "עלית",ניתן היה למצוא בה. כנ"ל גם בעיר טרזנה, החנות של הארמני שהרבה ישראלים קונים בה.
                            אז למה ליצור בעיה ?
                            נ.ב. מאז זוגתי אינה מתווכחת איתי על מה לקחת.

• אופיר

הכנסת תבלינים לארה"ב
                              לא הבנתי את הסיפור שלך - בגלל שהכלבים מצאו מזוודה לא שלך ושאין לך מושג מה היה בה, אתה מסיק כי לא כדאי להתעסק איתם? אולי היה בה סמים???

אז בגלל שהחלטת לא לקחת קפה שחור לטיול ומצאת כי במקום שאליו אתה נוסע מוכרים קפה עלית אתה מסיק כי כל דבר מהארץ ניתן למצוא בארה"ב?

אני חוזר ושואל - איפה הבעיה פה?
                              • reuben13

הכנסת תבלינים לארה"ב
                                ההרגשה שלך, יעקב, היא סובייקטיבית לגמרי. לאופיר ניסיון רב בטיסות לארה"ב (אני טס לשם פעמיים בשנה מזה יותר מ-12 שנים) ומה שכתוב הוא הקובע.
                                קפה "נחלה" אני לוקח, תבלינים אפשר לקנות שם, לוקחים את התרופות שלנו, עם קרחונים מפלסטיק, וכל מיני פיצוחים, עוגיות וחטיפים באריזות מקוריות.
                                מהסיפור שלך לא הבנתי את ה-"פואנטה", הכלבים מצאו קפה שחור ? ואם היו מוצאים, אז מה הייתה הבעיה ?
                                • לב לי
                                  לב לי נערך לאחרונה על ידי

הכלבים לא מחפשים רק סמים הם מחפשים גם אוכל
                                  כלב כזה התיישב ליד התיק שלי וסירב לזוז. התברר שהוא הריח שרידי- ריח תפוח שנאכל מספר שעות קודם ושאריותיו נשארו במטוס. בשיחה עם הפקחית התברר שהיא נציגת משרד החקלאות ואין בינה לבין חיפוש סמים דבר.
                                  ברכתי על הרגע שלא היו ברשותי מוצרי מזון, הסיטואציה לא היתה נעימה כלל.
                                  • אופיר

הכנסת תבלינים לארה"ב
                                    אז זהו שהכלבים בסיפור שלו בכלל לא מצאו קפה שחור. הם מצאו משהו שאין לו מושג מה זה במזוודה של מישהו אחר שהוא ממש לא מכיר. על זה הוא בנה תאוריה שלמה ...
                                    • אופיר

ואם תסתכל על ההסבר שלי במעלה השרשור תגלה שתפוח או כל פרי או ירק טרי זה אחד מהדברים שאסור להכניס לארה"ב ...
                                      • reuben13

מישהו כאן אמר אחרת ? אסור להכניס פירות וירקות טריים, בשר, צמחים וכו':
                                        http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/arriving_travelers .xml
                                        קפה, פיצוחים, תבלינים, קופסאות (עם חומוס לדוגמה), הכל במידה ובאריזה מקורית, אין שום בעיה.
                                        הכלב יריח, אז אם טוב לו, שיריח. תיזהרו שלא ינשך אתכם.
                                        לא רוצים לקחת כלום, אל תקחו. בארה"ב יש כמעט הכל. תרכשו שם.
                                        • לב לי
                                          לב לי נערך לאחרונה על ידי

לא היה תפוח! הכלב הריח את התיק שהתפוח שהיה בו נאכל כבר שעות קודם!
                                          הכלבים מאומנים לזהות אוכל, המאמנת שלו אמרה שהתפוח משאיר עקבות ריח כל כך חזקות שהן מזוהות כפרי עצמו. נראה לך שהיא הייתה מנהלת איתי שיחה ידידותית מלווה בהסברים אם הייתי מנסה להבריח משהו אסור לתחומי ארה"ב? ותפוח זה לא סמים.
                                          • אופיר

לא היה תפוח, היו שאריות ריח של תפוח. כלב זה לא מכונת רנטגן - הוא מזהה סימנים, לא אומר בדיוק מה יש שם.

אתה יכול להרגע - אף אחד פה לא חושב שאתה מבריח שום דבר.

הנה סיפור על מה שקרה לשחקנית הילארי סוונק (שזכתה באוסקר על מליון דולר בייבי) שנתפסה עם תפוח בכניסה לניו זילנד:
                                            http://www.livepdx.com/entertainment/4302375/detail.html
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון