מסע לארץ המפלים הקרחונים והחופים - אורגון וושינגטון וגליישר - וואווווווו
-
וואו איזה יופי וואו – כמה פעמים אפשר להגיד אותו הדבר בכמה שבועות.
להביט בטבע העוצמתי ולא להאמין כמה שהוא יפה.
ושוב ושוב נישבר שיא חדש. כל יום מדהים מקודמו.
מה היה מהמם יותר, החופים המדהימים של אורגון? קרייטר לייק שאין דומה לו? המפלים השלווים בכל פינה? הנוף העוצמתי בהר ריינר ? הר הוד המושלג שבכלל לא ציפיתי לו וכמובן היהלום שבכתר פארק גליישר, כל כך חיכיתי לו, והיה שווה כל רגע.
צפון מערב ארה”ב היה חלקית במגירת החלומות שלי, רציתי לנסוע לשם כי ידעתי שיפה שם ( ובכלל מה יכול להיות רע באמצע הדרך מקליפורניה לונקובר והרוקיס ) אבל לא הכרתי את האתרים הספציפים ולא חלמתי על מראות ספציפים .
מעולם גם לא הגעתי לאיזור ( אלא אם סופרים כנס של VOIP בתחילת שנות ה 2000 בפורטלנד )
אחרי ששנה שעברה נסענו לטיול אחר לגמרי לתאילנד , השנה היה ברור לי שחוזרים לארה”ב.
היתה התלבטות של 5 דקות בין טיול מזרח לצפון מערב.
וטבע העוצמתי ניצח – אלא מה.
הדבר היחיד שידעתי שאני רוצה הוא פארק גליישר שלא הגעתי אליו בטיול ברוקיס ( מלפני 4 שנים )
הצצה מהירה במפה הראתה שהוא לא בדיוק שייך באופן טבעי לאורגון ושוושינגטון – הוא במקום אחר לגמרי.
אבל אני רציתי גליישר…..מה שגרם להרבה לולינות במסלול כדי להגיע לשם. וכאמור שווה הכל.
הילדם לעומת זאת הודיעו פה אחד שאין מצב שהם נוסעים פעם שלישית ליבשת אמריקה מבלי להגיע לניו יורק.
אז נאלצתי להוסיף כמה ימים בתפוח הגדול בסופו של טיול ( לא באמת סבלתי כן….גם לי יש חיבה לניו יורק )
יצאנו לטיול של 3.5 שבועות.
שהתחילו בפורטלנד הסתיימו בקלגרי – קינחנו ב 4 ימים בניו יורק הבוערת.
הפעם היינו רק שלושתינו.
אני ו 2 ילדי המתבגרים – הבכורה בת 16 והצעיר 13.
שנה אחרונה שזמנינו בידנו מבלי אילוצים של מועדי בגרויות.
( עברנו כיברת דרך מאז התחלנו את טיולנו המשפחתיים בחול ביעד השחור שהוא בן 6 והיא בת 9 )
טוב מתחילים – איך לא בתמונות
יש לי אין סוף תמונות מהממות קבלו קדימון ואח”כ יהיו עוד רבות
-
חופי אורגון
-
המגדלור של yaquina ליד ניופורט בחופי אורגון
-
קרייטר לייק
-
מפלי SUSAN CRICK בדרך הנופית 138 באורגון
-
Tioga Bridge
על דרך נופית 138 באורגון
-
ב Multnomah Falls בקולומביה RIVER
-
הר הוד המושלג על רקע אגם טריליום
-
האחו בהר ריינר (בערפל )
-
Christine Falls בהר ריינר
-
אגם דיאבולו NORTH CASCADE
-
שקיעה בלייק שילן
-
ACTION בלייק שילן
-
לייק מקדונלד – גליישר פארק
-
תמונה אחת מיני מליון ( שעוד תקבלו ) מ GOING TO THE SUN ROAD בגליישר פארק
-
HIDEN LAKE גליישר
-
בדרך ל HIDEEN LAKE
-
ICEBERG LAKE
-
טוב היינו גם בניו יורק ( קו הרקיע מגשר ברוקלין )
-
מקורות ותודות
צפון מערב הוא כבר מחוץ למסלול החומוס של הישראלים.
לא מוצאים בלמטייל ( ובאתרים אחרים ) 736842 בלוגים על על אתר ואתר.
יש הרבה פחות , צריך לעבוד כדי למצוא אותם.
והם אכותיים מאוד מאוד
אז
1. תדה רבה לכל לכל כותבי הבלוגים וכל מי שנתן לי עיצות, לאיזה מפל ללכת באיזה עיר לעצור ואיזה מלון הכי כדאי. עזרתם מאוד.
2. תודה ענקית ענקית למוני שפשוט בנה לי את המסלול. באין סוף איטרציות ומפות וחלומות ושאיפות ורצונות שינה , והמליץ, והוריד מקומות והוסיף, ושלח לי לינקים ותמונות וכתובות ומפות של קטעי דרך.
זה כל כך לא מובן מאליו, מודה מכל הלב.
3. ותודה ענקית לשגב על הבלוג SEGEV17 שהיה התנ”ך שהלכתי לאורו והעתקתי בלי בושה מסלולים רבים. הילדים שלי כבר ידעו לשאול איפה שגב טייל? בכל מקום שהגענו.
אז בתור תודה לכל אלה שעזרו לי ולמען הדורות הבאים.
אני בונה כאן את התנ”ך של המטייל לצפון מערב ארה”ב ובהודעה הבאה תקבלו בצורה מסודרת את הלינקים לכל הבלוגים השווים והטובים שמצאתי ונעזרתי בהם.
ואם פיספסתי משהו פשוט תוסיפו .
ודבר אחרון לפני הלינקים ( בהודעה הבאה )
נעזרתי המון ובהצלחה בחוברת של מסלולים על גליישר ( ילוסטון וטיטון ) הפרק’ על גליישר מצויין וממצא ומדויק. מומלץ למי שנוסע.