מסע לארץ המפלים הקרחונים והחופים - אורגון וושינגטון וגליישר - וואווווווו
-
את היום אנחנו מסיימים במגדלור yaquina הסמוך לעיירה NEWPORT מקום הלינה שלנו להערב.
ויתרנו ( מפאת העייפות ) על סיור מאורגן והסתפקנו בתצפית למגדלור ( ולשלל הפריחה באיזור ) וחוץ הים המקסים לידו.
7 דולר כניסה לשמורה. ( חינם עם כרטיס הפארקים הלאומיים )
בירידה לחוץ הים מחלקים עובדי המקום (מעין רנג’רים של פארק מקומי ) מדריך לזיהוי בעלי חיים ימיים וכולם מחפשים אותם על החוף.
אנחנו זיהינו 2
על NEWPORT קראתי על מיני דברים נחמדים ( כמו רציף דייגים שווה וכו ).
לא מצאנו כנראה את המקום כי רציף הדייגים שמצאנו היה די נטוש.
הסתפקנו בארוחת ערב לא מעניינת ובבילוי של שעה בוולמארט ( אין לכם מושג כמה מוצרי טיפוח שווים יש שם למתבגרות ).
לינה ב BEST WESTERN פחות מוצלח מהרגיל, בלי ארוחת בוקר ועם מיטות צרות.
יום שני בחופי אורגון הסתיים, למעט הברברת עם היוזמה שלי לטיול ביער, היה נהדר.לסיום תמונות מהמגדלור והחוף המקסים לידו , הפריחה שבשיאה באיזור מוסיפה המון למראות הנהדרים
מכיוון שקשה לי לבחור אז יהיו הרבה.
-
היום הרביעי – יום אחרון בחופי אורגון
אנחנו ממשיכים היום את הנסיעה דרומה על חופי אורגון עד שנגיע לעיירה FLORENCE שם נחתוך מזרחה ונתרחק מהים.
מראש הנחתי שילדים יגיע הים עד הקצה כבר בשלב הזה ויש לחפש פעילות ACTIONפלורס מספקת את פארק הדיונות ( צמוד לה מדרום ) ולשם מועדות פנינו.
אבל יש עוד נסיעה ויש דרך ויש ים ונופים ומגדלורים.
מספר נקודות שעצרנו ועשינו מסלול קצר של כקמ לחוף.
ועצירה יותר ארוכה לעוד מגדלור שבה מסלול קצר ( אוליי 1.5 מייל לא בטוחה ) עד אליו.
הפעם זה מגדלור HECETA HEAD LIGGHT HOUSE
המסלול יפה ולא קשה.
נופי ים והמגדלור מרשימים.
כמו שתראו בתמונות מעונן היום ועננים משווים נופך מסתורי לנוף ( נו טוב חזרתי על מה שאני קוראת הרבה – את מי מרמים פה ברור עדיף שמיים כחולים ולא נופך מסתורי של עננים – אבל זה מה יש)
אז בבקשה קבלו מלא תמונות עם נופך מסתורי.
-
ועוד תמונות מאותו המקום ( חששתי להתגרות במזלי הטוב עם יותר מידי תמונות בהודעה אחת )
-
היעד האחרון לפני ה ACTION בארץ הדיונות היא מערת אריות הים.
יורדים במעלית למערה בתוך הסלע ורואים את ה”חברה” הולכים מכות על הסלעים מקרוב קרוב.
התענוג עולה כ 50 דולר ..לא מעט.
אני שראיתי אותם ( את האריות ) הולכים מכות על הסלעים איזה 10 פעמים ב SF הייתי מוותרת.
אבל הילדים ראו פעם ראשונה והתרשמו.
קבלו אותם מחוץ למערה ובתוכה -
החצי השני של היום – אקשיין בעיר הדיונות.
בעיר הדיונות מדרום ל FLORENCE יש מגוון של פעילויות. רכבים שונים ומשונים שבהם נוסעים על הדיונות ,כנוסעים, כשהנהג עושה תימרונים מפחידים סטייל רכבות הרים על הגבעות.
ברור שלא בשבילי נכון – אני מתכננת לשלוח אותם ולהסתלבט בצד עם זירו קריר ונוף של ים.
הראתי לילדים את האופציות.
הבן שלי בחר בלי להסס הוא רוצה טרקטרונים.
שוב….טרקטרונים בדיונות , שנתקעים על הזמן וטובעים בחול – דיייייי
בטוח שאני רוצה שוב….( לאאאאאא )
( מי שמתעניין הנה ההרפתקאות שלנו בטרקטרונים בפיזמו ביץ לפני שנתיים. לא מצליחה לצרף הודעה מסוימת אבל זה לקראת סוף העמוד
https://community.lametayel.co.il/topic/118346/%D7%A9%D7%95%D7%91-%D7%A4%D7%A2%D7%9D-%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%A7%D7%94-%D7%95%D7%94%D7%A4%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91/38?page=2 )
מה רע שמישהו אחר נוהג...אני מנסה לשכנע אותו שכדאי לגוון.
הוא רוצה טרקטרונים.
כאשר אבדתי אבדתי...הפעם אני נשבעת לעצמי רק אוטומטי.
אנחנו עוצרים במקום הראשון שמצאנו ( מובטחת גישה ישירה לחוף ).
70 דולר לשעה וחצי שעה.
אני חותמת על אין סוף טפסים.
רואים סרט בטיחות.
לובשים קסדות וניראים כמו חייזרים ומגנים לעניים ( תיכף תראו ).
ועוברים להדרכה.
אני רוצה אוטומטי – זה דבר ראשון שאני אומרת
והוא אומר – אין . אז לא רק שלי אין אלא אני צריכה להסביר לילדים מתי מעבירים הילוכים גרררר….בסוף מתפשרים שאפשר תמיד להשאיר בשני וזהו והפעם לשם שינוי לא צריך רוורס…
יורדים לדיונות.
הפלא בפלא, משהו בזכרון נשאר.
אנחנו לא נתקעים ולא טובעים והולך יופי. אפילו מצליחים להישאר יחד.
ואם פעם אחת הילדה נתקעה אז אחיה מחלץ אותה בשניות ,ואני זוכרת בדיוק מה עושים ונותנת הוראות.
ממש כיף לנו – השעה וחצי עוברת בייעף.
בדרך חזרה נכבה לילדה הטרקטרון ולא נידלק.
לא שוב --- כמה שזה מוכר ( ראו סיפור קודם ).
כאן אין שום מקסיקנים שיבואו לעזור.
אבל יש אמא – שנזכרת מה עשו פעם שעברה.
תסיעו אותו אחורה וקדימה ונסו להדליק אני מנחה.
קסם זה עובד.
מחזירים את הרכבים בזמן.
הכל טוב ואנחנו אפילו לא מלאים חול ( בדרך פלא ).
היה מאוו כיף.
-
אחרי דגימה של איכות הנאגטס והסלטים במקדונלדס בפלורנס אנחנו חוזרים לדיונות לאגם ששגב סיפר עליו
שנמצא בפארקJessie M. Honeyman Memorial State Park
הפארק נמצא , מתברר מ 2 צידי הכביש והוא כולו מלא באגמים. ( שגב פעם הבאה נא לדייק יותר
)
לוקח זמן אבל אנחנו מוצאים את האגם שהדיונות ממש גולשות אליו ( ממערב לכביש ).
הבעיה – די קריר בחוץ ( זוכרים את העננים עם הנופך המסתורי ) , אנחנו עם סווצרים המיים קרירים וכבר 17:00 אחה”צ.
כניסה למיים – לא ריאלית.
יושבים בדיונות ומביטים בגולשים בהם.
יש כאלה שגולשים עליהם בעמידה ממש כמו SNOWBOARD ויש בישיבה.
לכולם יש גלשנים דומים ואנחנו מתחילים להבין שלא כולם באו איתם מהבית.
חוזרים לחניה ויש שם מעין קרוואן כזה שבו משכירים גלשנים.
התשלום נעשה במכונה ( דוגמת מכונה לתשלום חניה ).
עשרה דולר לגלשן ליום – יש לבחור ישיבה או עמידה.
החברה בוחרים ישיבה ורצים להתגלש.
הפעם אני מגשימה את החלום להתסבלט עם זירו ולהסתכל על הגולשים.
חלק ממש מומחים לילדים שלי הולך ככה וככה .
יש שם המוני ילדים שמתגלגלים בדיונות מלמעלה למטה...ואני לא יכולה לחשוב על אמא שלהם ואיך הבית יראה שהם יגיעו הביתה ….
חוויה.
-
האמת שאיך שראיתי שאתם מדרימים לכיוון הדיונות.. לא ממש האמנתי שתלכו על זה שנית…
למי שקורא פה את הפוסט כדאי ומומלץ לקרוא את תיאור החוויות דיונות של איילת מהטיול הקודם. אני אפילו לא צריך לפתוח את זה ואני מתחיל לצחוק. ( ועם בעיות הסניליות שלי העובדה שאני זוכר שזה תואר באופן ככ מצחיק היא הישג)
אחרי שתקראו תהיו מכורים טוטלית לכתיבה ולתיאורים שלה...
-
@ayeletback אמר:
Jessie M. Honeyman Memorial State Park
איילת, איזה כיף לקרוא את סיכום הטיול שלכם
רואה עמדת תצפית ללא שם ואז מסתכל בתמונות אצלי לתמונה זהה, וגוגל טוען שלתצפית קוראים: Neahkahnie Viewpoint, לא שזה כ”כ משנה עם כל נקודות התצפית שם, או שאפשר בגלל לסמוך עליו שזאת הנקודה הספציפית
קורא שהתאכזבתם מה BW בניופורט ואז נזכר שאנחנו לילה קודם ישנו באוהל אז ברור שלנו זה היה שדרוג… אבל מוזר שהרציפים לא היו מלאים באנשים וכלבי ים…מצד שני לנו זה בא בהפתעה גמורה אז אולי זה היה משהו מיוחדאיזה כיף לכם שהכל הסתדר בדיונות. לנו לא כ”כ (לא היה אף כלי רכב שהתאים לקטנים שלנו) ולכן הגענו לאגם עם הדיונות ב- Jessie M. Honeyman Memorial State Park כאלטרנטיבה ברגע האחרון ודי במקרה (לא היה בקלסר הטיול), ומכאן שלא היו די פרטים איך להגיע לשם (-:
מדהים אגב איך האגם מקבל צבע אחר לחלוטין בשמש... -
@segev17 אמר:
רואה עמדת תצפית ללא שם ואז מסתכל בתמונות אצלי לתמונה זהה, וגוגל טוען שלתצפית קוראים: Neahkahnie Viewpoint, לא שזה כ”כ משנה עם כל נקודות התצפית שם, או שאפשר בגלל לסמוך עליו שזאת הנקודה הספציפית
מסכים. עמדת התצפית ללא שם היא של שפך נהר ה-Nehalem אל האוקיינוס השקט. יתכן מ-Neahkahnie Viewpoint או ממש באזור. יש שם מספר מפרצי חניה לתצפית.
-
גדליהו אני מסמיקה פה מהמחמאות לכתיבה שלי – תודה
שגב
- זה בסדר לגבי המלון , הוא היה לגמרי בסדר. השיפוט שלי הוא בעיקר ע״פ רוחב המיטות בטיול הבא לארהב אני כותבת לכל מלון ומלוןמייל פרטי ושואלת מה בדיוק רוחב הקווין שלהם כי אנחנו רגישים לנושא
- לגבי הרציף בניפורט - יש לי הרגשה שהגענו למקום הלא נכון. אבל היינו כבר עייפים ועדיין בגט לג אז ויתרנו וזהו
- וצבע האגם – כן זה ההבדל בין שמיים כחולים לעננים עם נופך מסתורי
-
@ayeletback אמר:
ברשימות שלי אין שום מסלול ליום הזה אז אני פותחת את TRIP ADVISOR
טיפ.
מסלולי הליכה רציניים/שווים (יש גם קלילים) באורגון מומלץ לחפש ב-https://www.oregonhikers.org
אפשר לחפש לפי אזור (למשל אזור החוף) ב-https://www.oregonhikers.org/field_guide/Main_Page.
יש מסלולים (יכולים להיות קצת בוציים) שצריך להזיע (כלומר לעלות) על מנת להגיע לנקודת תצפית שווה על האוקיינוס השקט.
-
ועכשיו שיש לנו שם לנקודות התצפית המהממת ולינקים לטיולים עתידיים באורגון ( תודה מעוז ).
אפשר להתחיל לנסוע מזרחה לכיוון קרייטר לייק.
טיול החופים שלנו מסתיים ב BW חביב SUTHERLIN ( ע”פ ההמלצה של מוני – כאשר ההמלצה היא לקדם לינה לקראת היום ההרפתקני והעמוס שתכננתי למחר ).אבל לפני הכל
-
פוסט זה נמחק! -
מנסה לעלות צילום של המסלול
-
היום החמישי.
התכנון המקורי ( של מוני ) ביום הזה היה רגוע.
נסיעה מ SUTHERLING דרך כביש 138 הנופי ( במשובץ מפלים ) עד לקרייטר לייק.
אבל אני קצת דיפדפתי ועיינתי בבלוגים ומצאתי שצביקה עשה שייט הרפתקני במקום שניקרא HELLGATE ( לינק לבלוג של צביקה יש ברשימת הלינקים ) התיאור על ההרפתקאות והיופי היה מאוד מושך. חיפוש מהיר במפה הראה לי שהמקום קרוב אבל לא בדיוק בדרך – רק בערך.
שעה וחצי ממקום הלינה עוד שעה וחצי חזרה ואפשר להתחיל את כביש המפלים 138
אני קטן עלי תוספת של 3 שעות נסיעה...
מוני לא אהב את התוכנית שלי...הוא חשב שאני מגזימה והפעיל לחץ פיזי מתון כדי שאוותר אם ככה על 138 ואסע מ HELLGATE בדרך קצרה בהרבה עד לקרייטר לייק.
אני פה אני עקשנית. כי כביש 138 ניראה לי גם מאוד שווה ואני מאוד אוהבת מפלים.
והבטחתי לא להיכנס לחושך.
אז זו התוכנית.
8:30 בבוקר שייט ב HELLGATE ( שישים דולר לאדם כולל ביטוח ביטול )
לאחר מכן נסיעה ארוכה עד לקרייטר לייק דרך כביש 138 אם לפחות 2 מסלולים מכובדים.
הגעה לקרייטר לייק ללינה.
תיכף נראה מה יצא מזה – מי צדק אני או מוני. -
אפורופו שם לנקודת תצפית
הכנסתי בגוגל Neahkahnie Viewpointואלה התמונות שיצאו – אכן זה המקום.
כבר אי אפשר לערוך אחורה אבל צדקתם זה השםשווה ממש להוסיף למסלול כדי לא לפספס, באותה הזדמנות להזמין שמיים כחולים, על הדרך
-
היום החמישי – שייט ב HELLGATE מפלים על כביש 138 וקרייטר לייק.
כדי למקסם את היעילות ביום הזמנתי את השייט ב HELLGATE ב 8:45 בבוקר ( כאשר מקום הלינה הוא במרחק שעה ועשרים מהאתר ).
אני גוררת את הילדים מהמיטות ב 6 בבוקר ותוהה מה בדיוק עלה בדעתי….למזלי שרידי הג’ט לג עדיין עימנו אז יחסית הקימה אפשרית.
סמי ארוחת בוקר ומתחילים לנסוע. הילדים המומים חצי ישנים בחוץ אפור וגשום.
אבל אלילת המזל מאירה לנו פניה וכשמתקרבים ליעד השמיים מבהירים והגשם נפסק.
הגענו בזמן ...דילגנו על חנות המזכרות ואנחנו בסירה
השייט בסירה כחולה כזאת שיושבים בה כמה עשרות אנשים בשורות.
המשיט יושב מאחור.
הוא עושה עם הסירה תמרונים למינהם כולל סיבובים של 180 מעלות ומרטיב את כולם ( בעיקר את אלה שיושבים בשורות הראשונות...אנחנו ישבנו באחרונות ).
השייט נעים, קר לפרקים, ראינו חיות ( ניצים, במבי חיות מיים וכד )
מלווה הסברים.
הנופים נחמדים.
התימרונים בסירה משמחים את הנוער.
הקניון בסוף המסלול יפה מאוד.
האם שווה היה לנסוע עד לשם ב 6 בבוקר – לא.
אם עוברים במקום בלי מאמצים מיוחדים זו חוויה בהחלט נחמדה
-
אחרי שהשייט מסתיים ( כשעה וחצי ) אנחנו חוזרים אחורה בדיוק לנקודה שיצאנו עדי לנסוע לקרייטר לייק בדרך הארוכה דרך כביש 138.
אחרי שאני מאכילה את הילדים (יש התלהבות כרגע מ KFC ) כולנו מוכנים קצת לצאת ודרך ולטייל קצת.
לפני הנסיעה עשיתי מחקר על כביש 138 והמפלים השונים.
ואלה המפלים המומלצים ביותר שאני נתקלתי בהםToketee falls
ClearWater Falls
Susan Creek Falls
WhiteHorse fallse
SteamBoat Falls
Watson falls
Lomolo Falls
השם של הדרך היאRogue Umpqua Byway
מי שרוצה יכול למצוא בגוגל תחת שם זה את המפה של האיזור עם כל המפלים עליה ( יש עוד הרבה – הרשימה הזאת היא תקציר שאני התמקדתי עליו וממנו בחרתי ).
אנחנו עשינו בסןף 2 מסלולים למפלים.
ועצרנו בעוד מספר גשרים יפים.
המפל הראשון SUSAN CREEKמסלול קליל של כמייל.
מסלול קלאסי ביער , יפה ירוק כיפי.
מאוד נהנינו ממנו
-
משם המשכנו ל TIOGA BRIDGE
יש לי קטע עם גשרים רומנטים….לדעתי הוא שווה.משם ל TOKETEE FALLS
הם כבר מאוד מרשימים וגבוהים, מסלול מאוד יפה.
עם המוןןןןן מדרגות ( לא מצליחה לזכור את הדרך הלוך בעליה וחוזר בירידה או להיפך ) אבל עדיין די קליל.
לא יותר משעה הלוך חזור כולל העצירה במפל
וזוית אחרת על המפל היפה
-
לקרייטר לייק
לי עוד היו כוונות לעוד מפל אבל הילדים מיצו.
הדרך בלי קליטה סלולרית ומשעמם להם.
מיצינו את משחקי הצופים ברכב.
יאללה מוותרים ( עוד יהיו לנו כל כך הרבה מפלים בימים הקרובים שבאמת לא נורא ) ונוסעים ישירות לקרייטר לייק.מתוך ויקיפדיה :
“קרייטר לייק (באנגלית: Crater Lake) הוא אגם קלדרה בדרום-מרכז מדינת אורגון שבמערב ארצות הברית. זוהי תצורת הנוף הבולטת ביותר בפארק הלאומי קרייטר לייק הקרוי על שמו. האגם נודע בשל צלילות מימיו וצבעם הכחול העמוק. האגם ממלא חלקית קלדרה שעומקה 655 מטרים, שנוצרה בעקבות התפרצות געשית עזה בשנת 5,677 לפנה"ס (150± שנים).[1] שגרמה להתמוטטות הר הגעש מזאמה.”
במקור תכננתי רק להציץ בו בערב ובבוקר לעשות מסלול ארוך שיקיף את כולו.
אבל….מתברר שרוב המסלול העוקף עדיין סדור ( ** כדאי שהגיע לקרייטר לייק בסוף יולי או אוגוסט כי המסלול העוקף נפתח כולו בד”כ באמצע יולי ואף לקראת סופו )ולאורך הגדה הצפונית שהיא זו שפתוחה בכל מקרה ניסע כבר היום בדרכנו מהכניסה הצפונית אל מקום הלינה בתוך הפארק.
בכניסה לפארק ( שם התכוונתי לקנות את כרטיס הפארקים בשנתי ) מחכה לי הפתעה.
העמדה שוממת.
נכנסים בלי כסף
דפקנו את המערכת. לא צריך כרטיס שמורות נכנסנו לאחר בפארקים בחינם ( הניחוש שלי – השעה היתה 17:15 והרנג’רים פשוט סיימו את היום. כנראה כמו המטיילים בעונה הזאת לא מצדיקה החזקה על אדם מעבר לשעות בשער ).
ההרים סביב מושלגים והטמפרטורה ( שמודד הרכב ) נופלת בקצב מהיר.
אנחנו מגיעים לתצפית הראשונה.
לא רואים כלום צריך לטפס אליה.
קררר בחוץ רוח קפואה.
הילדים מנסים לברוח חזרה לאוטו , מה כבר יכול להיות שם הם לא משתכנעים לשכנועים שלי לבוא.
הטיפוס גם טריקי כי יש שלוליות ושלג.
הצלחתי לגרור אותם לראש התצפית.
וואו – הם די בהלם המראות...זה בהחלט לא סתם עוד אגם.
אף פעם לא ראינו דבר כזה.
משם ועד המלון המון נקודות תצפית. עוצרים בכולם ומצלמים בלי סוף.
קשה להיות בחוץ – מאוד קר.
הגדה הצפונית לא ארוכה אחרי שעה וחצי מסיימים אותה ומגיעים למלון.כמה זוויות מהערב