מסע לארץ המפלים הקרחונים והחופים - אורגון וושינגטון וגליישר - וואווווווו
-
בסוף הטיפוס מגיעים למפלים שבאמת מאוד מרשימים.
גבוהים מאוד , כמויות מיים אדירות.
כל האויר מלא רסיסי מיים.
אני והילדון מסכמים שהיה שהטיפוס היה שווה לחלוטין, לילדה כבר נימאס לגמרי ולכן בצער אני מוותרת על המפל השלישי באיזור , והאמת הרגליים כבר שבורות ( 28000 צעדים ביום הזה ) וצריך לשמור כוח גם למחר.
קבלו את מפלי וירגיניה
-
היום האחרון
מראש תכננתי מסלול אחד ממש ארוך בגליישר
הטרקים הארוכים ממש שאפשריים בפארק ( למספר ימים ) כבר יקרו בגילגול הבא.
אבל המסלולים היומיים הארוכים עדיין במסגרת האפשרי אצלי.
במיוחד שעבדתי על העלאת כושר לפני היציאה לטיול.
התלבטתי בין 2 המסלולים הפופלרים במני גליישר : גרינל לייק ואייסברג לייק ובחרתי בשני ( כי בראשון היה סיבוך של הזמנת מקום בסירה וכו )
בדיעבד חבל שלא הקצתי יותר ימים לפארק ויצאתי לשניהם.
אח”כ ראיתי וקראתי ברשת על אין סוף מפגשי דובים במסלול ( כולל סרטים ב YOUTUBE ) . ופחדי הדובים התעוררו.
מצאתי חברה שעושה טיולים פרטיים בפארק בעלות של 100 דולר לאדם, אבל היום בשבוע שבו הם מטיילים לאייסברג לא התאים לתאריכים שלי.
ואז נתקלתי באופציה של טיולים מודרכי רנג’רים.
למרות שלא מצאתי פה בפורום אף אחד שהתנסה קראתי במקומות אחרים המלצות.
בפארק גליישר התוכנית החודשית מפורסמת מראש ברשת ( וגם ניתנת בכניסה לפארק במרכזי המבקרים ).
יש המוני טיולים כל יום.
לא צריך להרשם , רק להגיע למקום המיועד בשעה המיועדת.
כמובן שיוצאים בדיוק בזמן.
הטיול לאייסברג לייק יוצא כל יום ב 8:30 מאחד המלונות ( שכחתי את שמו ) במני גליישר.
מכיוון שהמלון שלנו 45 דקות נסיעה משם ( בזכות הכביש המחורר ) לקחתי הרבה זמן ספייר,( צריך להכין כריכים ואוכל וכו.)
השעון המעורר צילצל ב 6:00.
ילד מספר 2 נחוש להתלוות לאמא שלו כשהיא מגשימה חלומות.
ילדה מספר 1 מיצתה את גליישר אתמול.
היא מתלבטת, קצת חוששת להישאר לבד כל היום כשאין שום קשר , אבל מחליטה שהרצון לחזור לישון חזק יותר.
ב 7:45 אני ותומר בנקודת המיפגש, הילדה חזרה לישון.
ב 8:30 אפס אפס מגיע הרנג’ר.
וקבוצה של כ 30 איש מתארגנת סביבו.
ומתחילים.
קצת על טיולים מונחי רנג’רים.
- הרנג’ר הולך הקצב שהוא תיכנן. לא מהר מידי גם לא לאט מידי. מי שלא עומד בקצב נשאר מאחור. לא מחכים ולא בודקים.
כשהוא מגיע למקום שהוא רוצה להסביר הוא עוצר מחכה כמה דקות מסביר וממשיך.
- הטיול הוא חד כיווני. כשמגיעים לאגם הרנג’ר גומר את הסבריו נפרד מהקבוצה. וחוזר במהירות חזרה ללא עצירות.
אפשר ללכת איתו חזרה תאורטית ,אם רוצים. אבל ברור שאף אחד לא היגיע עד לאייסברג מבלי לעצור בו.
- ההסברים היו מאוד מעניינים. אני בדרך כלל חסרת סבלנות לטיולים מודרכים בטבע. רוב ההסברים לא מעניינים אותי.
זו הפעם הראשונה שהדרכה בטבע ממש עניינה אותי. היו הסברים על נרחבים דובים, על הקרחונים על שרפות היער ועוד.
כל הסבר מעניין מאוד . ומחדש הרבה מאוד.
לרנג’ר ( זה שלנו ) היה מבטא מעולה ואפילו בני בן ה 13 הבין מצויין את הסבריו.
דובים לא ראינו ….הדבר הקרוב ביותר לדוב שראינו היה שערה של דוב שנשארה על העץ שבו הדוב שיפשף את גבו , וסימנים של שריטות על העץ שעשה דוב אחר ).
אורכו של המסלול לאייסברג לייק הוא 17 ק”מ.
הלוך חזור.
החצי הראשון עד האגם כולו בעליה. בהתחלה ( לזמן קצר ) היא ממש תלולה ואח”כ עליה מתונה ולא קשה.
החצי השני מן הסתם כולו בירידה.
במסלול יש לא מעט מטיילים.
הוא אינו עמוס אבל ממש לא היינו לבד, ולא היה צורך (צורך = חשש לטייל לבד באיזור דובים ) בטיול המאורגן.
אחרי שני שליש מהדרך הלוך תומר הרגיש לא טוב לזמן קצר.
התעכבנו מעט ונפרדנו מהקבוצה ולא הצלחנו להדביק אותה עד היעד עצמו.
אבל לאורך כל הדרך פשוט נצמדנו למשפחה אחרת ולא היינו לבד.
גם בדרך חזרה לא היתה בעיה להיצמד למטיילים אחרים – היו כאלה בשפע.
המסלול איך לא מהמם, צוקי ענק, קרחונים, מפלים, פריחה מהממת , מרחבים אין סופיים.
החצי הראשון רובו ביער עם נקודות שיוצאים ממנו וצופים בנוף.
החצי השני על צלע ההר עם נוף שאי אפשר להפסיק להתפעל ממנו
עונג אמיתי.
גם לא היה קשה במיוחד מבחינת ההליכה.
יום מושלם.
הבאסה היחידה שכשהיגענו לאגם האייסברג בסוף הצטברו הרבה מאוד עננים, והאגם לא ניראה כחול ( כמו בתמונות ).
תמונות מהמסלול ( הצפה )
-
והפריחה כבר אמרתי נכון
-
והאגם ( אגמים ) בקצה המסלול
-
בסביבות 15:00 אחה”צ אנחנו חוזרים לרכב ומשם למלון.
אני עוד מתקשה להיפרד ורוצה לנסוע לפארק לתצפיות אחרונות.
ילד מספר 2 מתחבר לאייפד – הספיק לו מגליישר להיום.
ילדה מספר 1 שהיתה כל היום במלון דווקא שמחה להצטרף. ואנחנו נוסעות שוב לפארק ונהנות מנופים היפהפיים של לייק מארי.
( והנה זה היתרון במלון קרוב כל כך ).
למחרת ב 16:00 אחה”צ יש לנו טיסה מקלגרי לניו יורק.
קלגרי נימצאת במרחק 2.5 נסיעה מהפארק. וזה בעצם השדה תעופה ה”אמיתי” הקרוב ביותר.
מעבר בין ארה”ב לקנדה מסתכם ב 2.5 שאלות בגבול. אפס תורים ואנחנו עוברים לקנדה תוך 5 דקות.
לידיעת השואלים – לא אין צורך בויזה לקנדה במעבר קרקעי.
הכרטיסים הוזמנו באוקטובר ושילמתי 75 דולר על הושבה כדי שנשב יחד.
ב ONLINE CHECK IN מתברר שהזיזו אותנו משורה 18 אותה הזמנתי לשורה 26.
דיילי הקרקע של אייר קנדה מלאים תרוצים מתרוצים שונים ( חלקם הזויים ).
ואני בשמחה מנצלת את הארוע כדי לקבל את ה 75 דולר בחזרה ( כי ביקשתי לשבת באמצע המטוס ושמו אותנו בסופו ).
לזכות אייר קנדה אגיד שברגע שפניתי בכתב לשרות הלקוחות אחרי החזרה לארץ קיבלתי את הכסף חזרה מהר מאוד.
אנחנו נוחתים בניוארק ב 23 בלילה.
מונית ב 70 דולר ואנחנו בדרך למלון בדאון טאון.
הילדים נירגשים בטרוף לקו הרקיע של העיר.
כבר לא הייתי בניו יורק מאז 2007 אז דווקא נחמד לחזור ולבקר.
-
לפני תיאור קצר של קורותינו בניו יורק ( שלא מאוד מעניין ) אני רוצה להממליץ על המלון.
אחרי מאות חיפושים והזמנות והחלפות והתלבטויות ( מנהטן ? ניו גרסי? ברוקלין ) בחרתי במלון ב דאוון טאון שנקראהWORD CENTER
המלון הזה היה שיחוק רציני ואני ממליצה עליו בחום רב.
הוא ממוקם בצמוד לאנדרטה ל 9/11 ( רואים את הבריכות מהחלון ).
מלון חדש מאוד.
אין תור למעליות.
חדרים חדשים.
אנחנו קיבלנו חדר מחולק ל 2. הראשון מיטת KING אמיתית ובשני מיטת ספה נהדרת ונוחה.
מיטות נוחות עם פוך אמיתי.
מערכת מיזוג אויר מושלמת שקטה שנישלטת בצג מגע.
חדרי כביסה חינם.
בלובי יש 24 שעות שתיה קרה וחמה פירות וחטיפים ( בפרט אציין את צינצנת ה M&M הענקית ששימחה את כולנו )
חמש דקות הליכה מרכבת תחתית
צוות אדיב
והמחיר – 900 דולר ל 4 לילות ( בלי מיסים וזה היה מחיר עם אופציית ביטול עד יום לפני ההגעה ) . שכל מי שחקר את מחירי ניו יורק יודע שזה מחיר נפלא.
אומנם המלון בדאון טאון אבל חלק גדול מהאתרים שאליהם רצינו להגיע גם הם בדאון טאון (מוזיאון 9.11 והאנדרטה, גשר ברוקלין , הפלגה לפסל החירות וכו )
-
וואו איילת..
התמונות של מסלול האייסברג ממש יפות ומדהימות!!
והפריחה של הbear grass ממש מהממת! לצערי הפרחים לא ישארו עד תחילת ספטמבר כשאני מגיעה.
האמת שהייתי צריכה לבחור בין גרינל לבין אייסברג, כי אין לי מספיק ימים, והחלטתי על מסלול של הגרינל..
ועכשיו אחרי התמונות בא לי את האייבסרג!!
טוב אני פשוט אחליט באותו היום כבר חח
-
אכן התלבטות קשה.
אני רק מבואסת שלא הוספתי עוד יומיים לפארק ואז הייתי מוסיפה יום לגרינל ויום לאיזור המדיסין.
-
ני יורק יום ראשון ( בלי תמונות כי לשם מה ).
קשה לקום בבוקר ( שעתיים הפרש בשעון ).
הפעם נופר בלחץ נו נו נו ניו יורק מחכה לנו, ולי יש את כל הזמן בעולם.
איך הכל התהפך.
קצת התברברות בקניית כרטיסים לתחתית ( קנינו כרטיס ל 7 ימים , חופשי, ב 35 דולר דומני ).
ואנחנו יורדים ב TIME SQUARE
הילדים מתלהבים מהמראות מהאורות.
אנחנו בודקים את החנויות המיוחדות ( דיסני , M&M הרשי ...את כולן ראינו במקומות אחרים בארה”ב אז זה לא באמת אטרקציה מטורפת ).
ארוחת צהריים במסעדה איטלקית שהומלצה בפורום.
הליכה לאורך השדירה החמישית.
הרבה קניות.
ככה עבר לו יום בניו יורק.יום שני בניו יורק.
שייט מפארק בטארי לפסל החירות.
כבר חם אימים, מתחיל גל חום מאיים ודי סיוט בחוץ. אבל אנחנו עדיין סוחבים.
ארוחת צהריים במתחם האוכל האיטלקי EATALY שצמוד למוזיאון 7/11 אכלנו פיצות וגלידות מאוד טעים.
משם לוקחים תחתית למוזיאון של נושאת המטוסים ומעבורת החלל.
תומר נהנה מאוד. נופר משתעממת.
שניהם אוהבים את הסימולטורים .חצי שעה הליכה מהתחתית בשמש גומרת אותנו מבחינת החום בחזור לוקחים מונית.
עוד שופינג.
הרבה דגש על כל מיני מתוקים הכי טובים בניו יורק שתומר מצא ברשת.
בערב מיפגש משפחתי עם גיסתי ואחיניותי שבמקרה גם הן בניו יורק.
יום שלישי
מתחילים במוזיאון 9/11 מאוד עוצמתי וחזק המיוחד לילדים שלא זוכרים כל רגע ורגע .
אני זוכרת הכל אז המקום פחות משמעותי לי.
משם ממשיכים לאיזה חנות יוקרה של קוסמטיקה , עם תור ארוך שמחכים לו בחוץ
סיוט במליון מעלות שבחוץ.
ממשיכים למרכז העיר ואני מתחילה להרגיש לא טוב מהחום.
אנחנו נבלעים במרכז מסחרי ממוזג כדי להתאושש ומבלים בו מספר שעות.
כולל ארוחת צהריים ממש טעימה ב SHAKE SHAK
רק כשיורד הערב אפשר לצאת החוצה.
ניפגשים שוב עם המשפחה מטיילים יחד על גשר ברוקלין ומסיימים בארוחת ערב משובחת ב EATALY
יום רביעי
היום האחרון בניו יורק תכנננו לבלות ב CENTRAL PARK
אבל יש מליון מעלות בחוץ.
מגיעים מאוחר לאיזור ה CENTRAL PARK משאירים את נופר לעשות שופינג לבדה באיזור ( לא פשוט היה לי להשאיר אותה לבד ...אבל בכל זאת בת 16 ).
אני ותומר הולכים למסעדה עם כוכבי מישלן JEAN PAULבשביל להגיע אליה צריך לחצות את ה CENTRAL PARK
הליכה פשוטה של חצי שעה לוקחת לנו שעה וחצי , על סף התמוטטות מהחום.
הפוטנציאל ברור וממש באסה שאי אפשר לבלות בפארק , אבל זה בלתי אפשרי.
שמגיעים לצד השני לוקחים מונית ל 300 המטר שנשארו כי אי אפשר ללכת יותר.
ליד המסעדה יש MALL מתקררים מחליפים בגדים למשהו טיפה יותר מכובד.
המסעדה נהדרת, אנחנו מאוד נהנים.
70 דולר לארוחת צהריים 3 מנות וכל מיני צ’ופרים.
אני חובבת גדולה של ז’אנר מסעדות יוקרה והילד שלי הולך בעקבותי ( אחותו לעומת זאת לא מתקרבת לשום דבר מתוחכם ובגלל זה השארנו אותו לבזבז כסף בצורה אחרת והיא עשתה עבודה מצויינת )
הנה קצת תמונות מהארוחה
תם ונישלם – אחרי הארוחה אנחנו חוזרים לאסוף את נופר ואת החבילות.
משם למלון , לאסוף את המזוודות ומונית לשדה התעופה.
טיסת אל על עוברת כמו תמיד בנעימים.
נגמרה החופשה עד לשנה הבאה ( שכנראה גם תהיה בארה”ב )
-
תודה לכל מי שליווה וטייל איתנו.
-
איילת,
ישבתי בשקט נדהמת וחיכיתי שתסיימי,
הבאת לנו מראות מדהימים מגליישר ( וגם הרבה קודם ) ובהחלט רק נפתח יותר ויותר החשק לחזור לארהב לעוד ועוד ( אני בוגאס כרגע , אבל לא מחשיבה את זה כ"טיול" אלא נופש וביקור משפחה ... וגם חם מדי פה כדי לחשוב על טיול טבע אז ויתרנו הפעם על יציאה מהעיר .. לגמרי מזדהה עם החום שהיה לכם בניו יורק...מתיש... לפחות פה אפשר לא לצאת מהמזגן אם לא רוצים... )
תודה על השיתוף והתמונות , וסחטיין על האמא הקולית שאת ( מה הסיכוי לפגוש מנתח כירורגי בדיוק באמצע המסלול ? ... ) ותגידי לי בבקשה את חוות דעתך אם שווה לנו להגיע לגליישר בהרכב המשפחתי המורחב , כשזה רק לתצפיות ובלי מסלולים ? ( אצלנו יש את מגבלת הראייה של אבא שלי אבל גם מגבלת כושר ... כל הכבוד לך ! )
-
@adivelednizki אמר:
עדי תודה.
בגליישר יש מראות מדהימים רק בתצפיות.
במיוחד על הכביש של GOING TO THE SUN
יש לא מעט מקומות שאפשר גם לעשות שייט ( בסירה נחמדה שמישהו אחר משיט ) וזו עוד דרך לראות מראות מאוד מרשימים מבלי ללכת.
ואם עובדים קצת על הכושר יש מסלולים ממש קלים.
-
תודה !
-
השלמתי קריאה בבת אחת, איזה טיול מדהים! המון תודה על שחלקת איתנו את המסלולים, התובנות והתמונות היפהפיות.
נהניתי גם לקרוא קצת על הדינמיקה המשפחתית, וזה יפה בעיני שידעתם לפרגן אחד לשני בהגשמת חלומות וגם לתת זמן מנוחה. עם הילדים הקטנים שלי, עוד לא הצלחתי להתאושש מהקונספט של להשאיר אותם ברכב ולטייל לבד שלוש שעות
שאפו!
-
טיול מהמם . נהנתי מאוד לקרוא. אוהבת את הכנות בדיווחים שלך .
צחקתי על מקום הלינה בריינר . ישנו שם לפני שנתיים . בעלי הבית ישנו בקראוון בחצר .
לחיי הטיול הבא .
ורד
-
איילת
תודה רבה על שהבאת לנו את גליישר עד לכורסא בסלון , נהנתי מאוד לקרוא ולראות את התמונות הנפלאות , כל הכבוד לך על הקוליות , אמא תותחית, ומתכננת טיולים כלבבי .
כבר מחכה לסכום הטיול הבא , ועוד אמריקה את מתכננת אז בכלל יהיה מצויין כמו תמיד.
שרה
-
איילת,
השלמתי קריאה בין כביסה למייבש במלון ביוסמיטי, ונראה לי שאני בשלה לעבור לכבס בגליישר בשנה הבאה. איזה יופי!!!
נהנתי והתרשמתי עמוקות לא רק מהנופים המופלאים, הסיפור הקולח והתמונות המרהיבות אלא גם מקור הרוח המופתי שאת מפגינה מול פגעי הטבע והנעורים. חשבתי עלייך גם בשייט שעשינו לפני 10 ימים באגם פאוול ואני ממש מקווה שהילדים שלך מבינים איזו אמא אלופה יש להם.
תודה רבה על ההשקעה והפירוט היעיל, אכן יצא לך תנך קטן...
-
מודה לכל הפידבקים המפרגנים.
TAGA, שרה , mishmish, galialon ועדי
-
תודה לך על עוד סיפור נהדר ותמונות מהממות! המשכתי לטייל אתכם עד הסוף
-
אילת
הצטערתי שנגמר.
היה כיף גדול לטייל איתכם.
מכיוון שאנחנו נגיע לניו יורק (די בקרוב), אשמח לקבל קישור למסעדת מישלן ליד הסנטרל פארק (גוגל אצלי לא העלה בחכתו משהו שיכול להתאים לתמונות שצירפת).
תודה על השיתוף בחוויות , במראות עוצרי הנשימה ובטיפים.
טל