בחזרה

האם חייב לשים טיפ במסעדות בארצות הברית?



  • @44ner44

    כפי שאתה רואה פתחת כאן דיון סוער!

     

    אני מאמינה גדולה בכך שכשאנחנו מבקרים במקום – אנחנו מבקרים במקום. כלומר – אנחנו אורחים שם.

    בתור אורחים, נראה לי מנומס לפעול בהתאם למה שנהוג.

    כמו שבחנות בתאילנד הורדתי נעליים אם ראיתי ערימת נעליים בכניסה,

    כך אני גם אשים טיפ במסעדה בארה״ב.

     

    אני יכולה להציע דרך מחשבה אחרת על הנושא:

    אני פשוט מתייחסת לעלות הארוחה במסעדה באופן כולל – לא על כל רכיב בנפרד, ורואה האם זה ״שווה״ לי:

    אם הארוחה כרוכה בחניה בחניון, אז התשלום על החניון, כמובן התשלום על המנה, התשלום של הטיפ, אם זה רחוק – אפילו אפשר לחשב את ההוצאה על הדלק.

    ככה אני מקבלת תמונה אמיתית של המצב ויכולה להעריך עלות מול תועלת.

     

    ואולי זה לא המקום לדבר על זה – 

    אבל אני אעלה את זה בכל זאת :)

    לדעתי ארוחה במסעדה זו חוויה, על כל המשתמע מכך.

    זה לרוב לא חובה (אפשר לקנות מצרכים ולהכין לבד, אפשר לחיות מפאסט פוד, יש אפילו אופציות בריאות לא רעות ולא יקרות בארה״ב לתזונה שלא תצרוך ישיבה במסעדה ומתן טיפ)

    ולכן – אם אתם לא רוצים לתעדף בטיול שלכם את החוויה הזו, אתם לא חייבים!

    כמו שלא חייבים לעשות צניחה חופשית או לישון במרכז ניו יורק.

     

    לא חייבים לעשות הכל (להפך, לדעתי אפילו ממש לא כדאי!!)

     

     

    תהנה בטיול,

    ושכולנו נמשיך לטייל בכיף תוך כבוד לתושבי ומנהגי המקום

     



  • @sd_love_nature

     

    מצטערת לא מסכימה עם ההשוואה, גם אני בכותל אשים שכמיה קטנה,לכנסיה אכנס עם צעיף ובתאילנד אוריד נעליים אבל אם ארצה לעשות אטרקציה של צניחה חופשית והטייס יבקש טיפ זה ישמע לי לא לגיטימי.

    אולי כי מדובר על עלות מעבר לעלות שאני אמורה לשלם על אותו השירות.

     

    כותב ההודעה תעשה מה שמתאים לך ולפי השאלה כנראה אתה יודע מה מתאים לך…

    בסופו של דבר מי ששם טיפים מעודד את התופעה אז הוא מוזמן להיות חלק ממנה ומי שלא- לא.

     



  • @Hofmanim

    דעתי שונה.

    ברומא התנהג כרומאי, ואם יש בארה”ב תרבות טיפים אז אני אנהג כמנהג המקום.



  • אני מצטרף לתומכים בהשארת טיפ.
    מי שקרא את המאמר שקושר כמה הודעות אחורה, מבין כי התשר הוא חלק מהארוחה ע”פ מנהגי המקום, ויותר חשוב חלק אפילו עיקרי משכרו של נותן השרות.
    הגובה של התשר נותח גם במאמר, זה מה שצריך, והכי חשוב לי לא להשאיר רושם של “ישראלי מכוער”.

    לגבי השאלה של @דנוש60 רשום במאמר בל בוי/וואלה בוי 2-5 דולר, חדרנית מדי יום סכום דומה, וכל מי שעוזר במשהו על הדרך.
    כן, צריך להעלות את תקציב הטיול בקצת.


  • @Hofmanim אמר:

     

    ולפרצופים מתרגלים מאוד מהר ושוכחים באותה מהירות :)

    אפשר לפגוע בפרנסת אנשים, אבל לצחוק על זה? 

     



  • @karnielr

    ורוצה גם להזכיר שבהרבה מאד מקומות בארה״ב, מלצרות זה לא משהו שעושים צעירים בין הצבא לטיול הגדול כדי להרוויח כמה גרושים, אלא זו הפרנסה של האדם ובזה הוא עובד למחייתו. 



  • @שירליץ

    מעולה, יש לו מעסיק? שיפנה אליו לקבל משכורת.

    אני הלקוח.

     

    בזה סיימתי את הדיון.



  • @שירליץ

    מי שלא רוצה לתת טיפ לא ישתכנע משום טיעון אז חבל על זמננו
    דרך אגב – תשלום הטיפ נהוג שמחושב מהסכום לפני המס. לא הפרש גדול אבל בכל זאת :-)
    לחדרנית אני חושב שזה מוגזם לתת 5 דולר לכל יום. 2 דולר ליום זה סכום מספק
    לבל בוי נהוג לתת בין 1-2 דולר לכל מזוודה. יש מלונות (בעיקר בווגאס) שיש מנהג שמי שפורק לך את הרכב ומי שמביא את המזוודה זה לא אותו אדם וכל אחד מהם מצפה לטיפ. אותי אישית (ובתור בל בוי אחרי הצבא) זה מאוד מרגיז ואני ממש לא אתן 2 דולר למזוודה לכל אחד מהם אבל זה אני.
    הציפיה לטיפ היא אכן מכל אדם שנותן לך שירות כלשהוא (אפילו ראיתי צנצנת טיפים לקופאי ב7 eleven). כשעשינו טיסה במסוק בווגאס מעל הסטריפ קראתי לפני שאנשים רבים נותנים טיפ לטייס ולמי שמקבל אותך במקום. נראה לי מאוד מוזר אבל עדיין כמו שרבים כתבו פה בחול אני נוהג לפי מנהגי המקום והשארתי טיפ.

    פשוט – בתכנון הטיול צריך לחשב את נושא הטיפים ולהתייחס אליו כאל עוד הוצאה בטיול ולהבין שזה המקום



  • תגובה זו נמחקה!


  • @Hofmanim

    תודה על הצגת תכלית של “הישראלי היפה בהתגלמותו”.

     

    בחנויות ישראל חייבים להבהיר ללקוח מהו המחיר הסופי כולל מע”מ. בארה”ב המחיר המוצג לא כולל מס מכירה (מע”מ או VAT) כי בכל מדינה המסים קצת שונים. אז כשאתם מגיעים לקופה, אתם מסרבים לשלם את המס כי זה לא מה שאתם מכירים בבית??? זה ממש אותו דבר.



  • @Hofmanim

    בכל העולם נהוג “טיולי חינם” שבהם יש מדריך שעושה סיור מודרך לקבוצה. לרוב הטיולים האלה הם “בחינם”, אבל מצפים מהמטיילים להשאיר “טיפ”. אין שום חובה חוקית להשאיר טיפ – האם במקרה כזה אתם משאירים טיפ?



  • @עמיחי13

    נתקלתי במקרה כזה בברלין,

    שתי משפחות “משלנו” עזבו בלי לתת טיפ.

    ראיתי שזוג מבוגר פתאום שלים בשבילם, אמרו למדריך שאותן משפחות (קולניות) השאירו להם את הכסף כי מיהרו,

    שאלתי את אותו זוג מבוגר בשקט בצד אם זה נכון והם אמרו לי להד”ם, הם פשוט לא יכלו לשאת את הבושה.

    אחרי כן הבנתי למה בעברית בניגוד לאנגלית אין סיורים מבוססי טיפ, ככל שחיפשתי בעברית כל התשלום בשלב מוקדם מאוד של הסיור.

     

    אני נגד טיפים,

    אני חושב שבמכלול הגדול השיטה פוגעת גם בנותן הטיפ וגם במקבל, ובכל זאת גם בארץ אני ניתן טיפים טובים (ומייסר את עצמי על כך שאני חלק משיטה מקולקלת ופחדן מידי בכדי להתנגד לה).

    אבל אני חושב שבלתי מנומס באופן קיצוני לנהוג בניגוד למנהג המקום, מי שרוצה לעשות מלחמות נגד שיטה שהוא מתנגד לה שיעשה אותן בבית ולא כשהוא אורח.

    וזו כמובן רק דעתי.

     



  • @ציידת-ערפדים אמר:

    חנויות ישראל חייבים להבהיר ללקוח מהו המחיר הסופי כולל מע”מ. בארה”ב המחיר המוצג לא כולל מס מכירה (מע”מ או VAT) כי בכל מדינה המסים קצת שונים. אז כשאתם מגיעים לקופה, אתם מסרבים לשלם את המס כי זה לא מה שאתם מכירים בבית??? זה ממש אותו דבר.

     

    אני לא נכנסת לויכוח אבל זה לא אותו הדבר.
    כי מס מחויב בחוק וטיפ לא.



  • ישנם מקומות כמו ארה"ב, שבהם שכרו של המלצר אינו משולם ע"י בעל המסעדה, אלא ע"י הסועד בצורת טיפ בתחום האחוזים המקובלים באותו מקום ובהתאם לרמת הביצוע של העבודה ע"י המלצר.

    נוהג המקום הוא כמו חוק בלתי כתוב. המלצר אינו מצפה לקבל שכר מבעל המסעדה, אלא מהסועד.

    כאשר נוהג המקום הוא ששכרו של המלצר משולם ישירות ע"י הסועד בצורת טיפ, המשמעות הינה שכאשר סועד נכנס למסעדה, שבה מקובל נוהג המקום הנ"ל, הסועד קיבל על עצמו לשלם את שכרו של המלצר בצורת טיפ בהתאם לכללים המקובלים. אם הכללים הנ”ל אינם מקובלים עליו, שלא יכנס למסעדה כזו. הוא יכול ללכת למסעדה אחרת שבה השרות הוא עצמי ושם אין נוהג כזה.

    כאשר סועד נכנס למסעדה כנ"ל, המלצר עובד עבורו ומצפה לקבל תשלום (טיפ) מהסועד עבור עבודתו. זהו מעין חוזה בלתי כתוב בין הסועד למלצר.

    למרות שפורמלית אין יחסי עובד-מעביד בין המלצר לסועד, סועד שלא ישאיר למלצר טיפ בתום הסעודה, משול למעביד שאינו משלם שכר לעובד שלו, למרות שזה ביצע את העבודה שהתבקש ע"י המעביד.



  • @עמיחי13


    השארתי טיפ בטיול הליכה כזה, כאשר המדריך הסביר שזו התמורה שהוא מקבל (לא מקבל שכר מהגוף המארגן את הטיולים).  גובה הטיפ (5 אירו) היה על פי מה שהמשתתפים האחרים נתנו.

     

    לגבי טיפ במסעדות, תמיד דגלתי בשיטת ה- 10%.  בארה”ב רמות הטיפ עלו בצורה מוגזמת, לדעתי.  כמו שנאמר, טיפ איננו חובה, אבל הוא דבר מקובל.   לכן, רצוי לא להיות קמצן ולהשאיר טיפ, בהנחה שהשירות שהתקבל היה בסדר (ובודאי אם הוא היה יוצא דופן). 

    בעיקרון, אני חושב שעדיפה השיטה, המקובלת בארצות שונות באירופה, על פיה השירות כלול במחיר.  נתקלתי בזה לאחרונה בהולנד.  זה פותר את ענין הדילמות.


 

בחזרה