טנריף - ברצלונה - שייט
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15בסמטה הבאה חנות לתיירים המוכרים צלחות (לאמא יש מכל ביקור על הגלובוס), פותחי בקבוקים (לאחותי יש אוסף על המקרר). האנגלית הישראלית נחשפת חיש מהר והמוכרת שירדה מהארץ ב- 67 מדברת עימנו עברית, מתעניינת מה חדש וצופה שתגיע בראש השנה לאחותה באשדוד. המשכנו דרך סימטאות רומא עד למזרקת טרווי (via delle Muratte, 9, 00187 roma, Italy (Fontana di Trevi)), הלא היא מזרקת המשאלות המפורסמת.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15המזרקה מהממת, למישהו יש את הסלולרי של ג'ובאני לורנצו ברניני ? אני רוצה שיעצב לי מזרקה בגינה !!!
המזרקה כוללת את דמותו של נפטון, אל הים, שפסלו ממוקם במרכזה בתוך גומחה. לצדו של נפטון עומדים הטריטונים וסוסי הים שעוזרים לו "לאלף את המים". אני מחייך לעצמי ונזכר בנפטון של מסינה, איזה הבדל בעושר ובתפאורה. כמובן שכולם זרקו מעבר לגב שתי מטבעות (לא אספר מה ביקשתי).
ממשיכים עוצרים בחנות עץ - כל המוצרים למכירה עשויים עץ אפילו פינוקיו המתין לתמונה עם הלקוחות.
50 צעדים, חולפים על פני קבוצה יפנית והגענו לפנתאון (pantheon).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15הפנתאון מוקף חיילי משמר רומאים, סוף סוף רואים משהו שונה. היה נחמד לעבור דרך שני אנשי משמר הנובחים עליך באיטלקית ... החזית מכוסה פיגומים. חלל הפנתאון משאיר אותך פעור פה, הכיפה המרשימה, בקוטר 43 מ', לדעת שזהו המבנה היחיד ברומא העומד שלם עד היום משרה עליך את ההיסטוריה של המקום.
הפנתאון ברומא הוקדש ל- 12 האלים האולימפיים ולכן אני חושב שיש לדעת מי הם:
1. זאוס - אל השמים והרעם, שליט האלים והאדם, שופט הצדק.
2. פוסידון - אחיו של זאוס, אל הים, ורעש והאדמה.
3. הרה - אשתו של זאוס, פטרונית הנישואין.
4. הסטיה - אחותו של זאוס, אלת הבית. בהמשך דיוניסוס - אל היין והתיאטרון החליפה.
5. אפרודיטה - בת זאוס ודיוני, אלת האהבה והיופי.
6. אתנה - בת זאוס לבדו, אלת החוכמה והאומנויות, פטרונית אתונה.
7. אפולו - בן זאוס ולטו, אל השמש, האור, הנבואה והמוזיקה.
8. ארטמיס - תאומתו של אפולו, אלת הציד, הירח, ופטרונית החיות.
9. דמטר - בתם של קרונוס וריאה, אלת האדמה, הפריון והתבואה.
10. הפיסטוס - בן הרה, אל האש, הנפחות ואומנויות הברזל.
11. ארס - בן הרה וזאוס, אל המלחמה.
12. הרמס - בן זאוס ומאיה, שליח האלים, שליט הרוחות ומוליך הנשמות לשאול.
הערה- כמובן שזה נלקח מאתרי האינטרנט השונים.
לאחר שיעור קטן בהיסטוריה עזבנו את חיל המשמר ודרכנו לפיאצה נאבונה (Piazza Navona).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15הכיכר מזכירה זירת מרוצי הסוסים (אליפטית) ונראה לי שאנשי רומא לא שילמו מיסי עירייה ולמה ? זוכרים שהפורום היה מכוסה חלקית (כנראה חצי קנס) כאן מזרקת ארבעת הנהרות הידועה (Fontana dei Fiumi), מכוסה סביבה בלוחות עץ !!! אומנם יש חלון אחד (המקושקש בגרפיטי) אך המזרקה בשיפוצים.
כמובן שהכיכר מוצפת בתי קפה ואמנים המנסים לשנורר יורו מהקהל.
החברה רצו לשבת לשתות קפה אך הבטן החלה לעשות קולות, הצעתי להמתין קמעה ולהמשיך לצעוד לקמפו די פיורי.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15התברברות קלה אבל אנו מגיעים לבסוף לפורנו קמפו דה פיורי (Forno Campo de Fiori). השארתי את הבנות ונכנסתי פנימה ... נראה לכם שהם נתנו לי להיכנס לבד ?! גם הן רצו, ושבנות רוצות אין מי שיעצור אותן. הזמנו פיצה ביאנקה (pizza bianca) ואכלנו, זה טעים. צדק מי שהמליץ (אני ניסיתי גם את פינת מאפה התרד, הרגשתי פופאי).
נחנו קמעה נותנים מרגוע לרגליים. הזמן ממשיך לתקתק ולכן מקים את החבורה וזזים בין הסמטאות לפיאצה ונציה (Piazza Venezia). בדרך רונית מצלמת ושואלת מדוע לא נכנסים לקולוסאום. ה- GPS בראש משתולל ואומר לא יכול להיות, מסתכל שוב במפה ואומר לרונית שזה לא הקולוסאום ושתאמין לי, האמינה.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15הכיכר מרשימה, אין ספק שזה חתיכת מונומנט. אומנם גם כאן יש שיפוצים אבל הגודל מקהה זאת. באם היה זמן היינו עולים אבל מה לעשות שהשעה 16:15 מתקרבת ואנו רוצים לראות גם את הקולוסאום.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15על המפה זה נראה שיש הרבה ללכת ולכן לוקחים אוטובוס. שתי תחנות ואנו בקולוסיאום (Colosseum). חבר'ה המקום מפוצץ. כרגיל מתיירים אך הפעם נוסף משהו הנקרא סוף השבוע השמח. מחר אמור לתת הפוף (האפיפיור את המיסה מקולוסאום ולכן רשתות השידור עמלות להקים את שלל האנטנות ומגדלי השידור. חוץ מזה קיימים מעגלי אבטחה המקשים על התיירים הרגילים, בקיצר מרגיש כסדום ועמורה (מקווה שיחשיבו אותי לאדון ולא לעבד ...).
מנסים להיכנס לקולוסאום ו... לא ניתן המקום נסגר עקב המיסה מחר (זאת עילה להגעה נוספת לרומא...). הסבר על המקום אינכם צריכים הוא מספיק פופולרי בלעדי.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 15ריקון מימי אחרון ברומא, גלידה ולרכבת התחתית הקו הכחול (B) בתחנת (Colosseo) ונסיעה קצרה לתחנת הרכבת טרמיני (Termini).
שוב ההליכה לפי שלטים ומגיעים לרכבת , השעון מראה 16:00, יש הספקנו. רק עכשיו שאנו ממתינים בתחנה אני שם לב לגודל של התחנה , בספירה מהירה אני מגיע ל- 28 רציפים, ואוו ואני חשבתי שארלוזורוב גדולה ...
שעה נסיעה, הליכה בת 10 דק' לשאטל, בדרך מלא דוכני שרל (שוק-רמלה-לוד), מסתכלים, מודדים ופעם ראשונה לא קונים דבר !!! ממתינים לשאטל ואנו באונייה.
בי בי רומא
-
שער טיטוסבוקר טוב יואל
אני איתך כל הדרך .
אי אפשר להגיע לרומא דרך האימייל שלי המודיע שאתר למטייל הוא "אתר תקיפה". לא נורא, אני על רומא שלך לא מותר. עיקוף קטן דרך דפדפן אחר ואני כאן להגיד לך כמו תמיד:-שאפו.
לעניין כתב החידה בעניין השער :קלי קלות.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A9%D7%A2%D7%A8_%D7%98%D7%99 %D7%98%D7%95%D7%A1
ומכיון שהוא מאוד חשוב לנו כיהודים שגדלנו עם המנורה והעבדים קבל קצת תמונות תקריב באדיבות גוגל.
-
שער טיטוסאורי 1 - 0
מעניין שרומא תוקפת אותך
היא מקנאת במדינה השכנה
גם היא רוצה ביקור, נ ש י ם
יואל -
הקולוסאום המדומה-נקרא תיאטרו מאסימו
-
הקולוסאום המדומה-נקרא תיאטרו מאסימורונית עודכנה
תודה על השיעור
יואל -
טנריף - ברצלונה - שייט יום 16יום 16 יום שבת - גנואה - איטליה (3.4)
הגעה לגנואה (08:00 - 19:00).
פותחים את העיניים, מסיטים את הוילון וגשם מקבל את פנינו. מה לומר לאחר 16 יום הגשם הצליח לתפוס אותנו. כל הזמן הצלחנו לברוח - הפעם לא, כנראה שאנו כבדים מהאוכל ...
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 16
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 16מצלצל לחדרים ומודיע שהתרנגול חוזר לישון עד 09:00. הולכים לאכול ופעם ראשונה רואה איך צוות הניקיון עמל להזיז את המים מהסיפונים. ב- 09:30 רואים שהגשם פסק ומחליטים לנסות לצאת לטייל.
המדריכה מובילה ותוך 10 דק' אנו במרינה הישנה. עקב הטפטוף המעצבן אנו לא יכולים לטייל לפי התכנון (שרובו היה לא מקורה) ולכן נכנסים למוזיאון הימי, עלות גבוהה לטעמה של אמא ועושים אחורה פנה.
חולפים על המרינה הישנה ורואים צוללת (מעניין האם היא שמישה או שייכת למוזיאון).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 16בהמשך נתקלים בספינת קרב עתיקה, נכנסים פנימה. יפה לראות את הספינות של פעם. הכל מעץ, כמעט ואין ברזל. מצד שני תנאים מחפירים לבני אדם (בראייה של היום ...).
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 16
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 16הטפטוף הופך לגשם זלעפות ונוספת רוח קרה. אנו ממהרים להסתתר במתחם האקוואריום הענק. בכל מקרה לא חשבנו להיכנס (הרי היינו בטנריף) כמו כן תור ענק של משפחות מאשר שאין כניסה עבורנו. במתחם קיים בית קפה בול לשעת הקפה. מזמינים קפוצ'ינו איטלקי + עוגית בצד. מעבירים עוד חצי שעה ממתינים אולי ההוא מלמעלה יחליט שהספיק.
ההוא החליט שהיום משקים את גנואה ולכן חוזרים למלון הצף.
-
טנריף - ברצלונה - שייט יום 16הטפטופים המשיכו כל היום ולכן מבחינתי גנואה פוספסה בגדול.
גנואה היא נמל הבית של האוניה. לכן בערב אנו עושים תרגיל פינוי מהחדרים, כמובן שלוקחים חליפות הצלה (נמצאים מעל הארונות) ויוצאים לפי הסימנים. על דלת החדר יש את אזור הריכוז אליו אנו נלך. יפה לראות את כולם יורדים במדרגות בשקט מופתי לאן שאנשי הצוות כיוונו אותם. הכל יפה בשעת תרגיל מעניין האם הצוות יכוון גם בשעת אמת ...
מחר נפגשים עם הצרפתיים, מקווה למזג אוויר יותר נח.
לילה טוב
-
יואליואל
סוף סוף הגעתי לסיפור שלך.
קודם כל שאפו גדול על הארגון. יודעת כמה קשה לארגן מסע כל כך מורכב לכך כך הרבה אנשים בגילאים שונים וטעמים שונים.. מצדיעה לך!
וכמה ראיתם... כמעט את כל נמלי אירופה ביקרתם..וטנריף וברצלונה..
התאורים מעניינים והתמונות יפות.
שאלה קטנה - האם בדיעבד לא היה כדאי לפצל לשני טיולים - נניח שבוע בטנריף וטיול נוסף בעיתוי אחר - ברצלונה + שייט ?
סליחה אם אני מקשה - לא הרגשתם קצת הצפה של חוויות , עומס בביקור במקומות כל כך שונים בנוף בתרבות וכד'? לא היה יותר מדי? קשה מדי?
אני מקווה שאתה יורד לסוף דעתי.. שואלת ברצינות ולא כדי לקנטר.
מתלבטת בעצמי אם לשלב קרוז בקריביים עם טיול בדרום פלורידה
( הקייס , מיאמי , אברגליידס ועוד..) או להסתפק בקרוז + כמה ימים במנהטן ?
אשמח לשמוע מה דעתך וכמובן לקרוא את המשך הטיול
איריס