פורטוגל - סתיו 2019 - דיווח מהשטח
-
לדעתי- בטאליה הוא המתחם היפה ביותר בין שלשת מתחמי המנזרים
וגם תומאר עיירה יפה מאד.
הכול בעיניי המתבונן כמובן.
-
Braga – הבזיליקה המפורסמת במיוחד, העיר חביבה ואפשר להקדיש לה קצת זמן.
Guimaraes – מיותר.
Amarante – נקודת עצירה חביבה בדרך לעמק הדואורו אם באים מצפון. לא משהו הכרחי.
עמק הדואורו כמובן, תארתי בפרוט רב, עם המלון ב- Armamar.
-
כמובן...
-
שווה להקדיש זמן לאיזור הנהר Tua ולשלב עם עמק הדואורו.
Lamego – הכנסיה וסביבותיה בהחלט שווה ביקור.
-
-
נהניתי מספורך , צקוה שלמרות הגשם באמת נהניתם.
השלמת לי בצילומיך כמה אתרים שלא הצלחנו לראות/לבקר בהם במסגרת הזמן והתכנית שלנו, בשל לחץ מבקרים , כמו-בנין הרכבת בפיניאו או שינויים בתכנית שערכנו בזמן אמת-בקרנו בתערוכות בפורטו במקום כמה אתרים בה ובגאיה
וכמובן שהוספת עוד מקומות, מידע גסטרונומי מעניין ומרכזי קניות לטובת המטיילים בעתיד.
עכשיו ראיתי שלדעתך אפשר לוותר על כמה מקומות לאורך החוף בין פניש ופורטו. זכותך המלאה. שאלה למי מהקוראים זה נכון
על פי סיפורי טיול שקראתי יש רבים שיחלקו על דעתך.
נהנינו באביירו וגם בתצפית על נאזרה. מראש לא הקדשתי להם הרבה זמן...גם אם הם לא אתרי חובה, בשבילי הם לא היו מיותרים.
בדיעבד המנזר/כנסיה בAlcovace זה התחנה המיותרת, היחידה בטיול שלנו ואולי רק כי לא יכולנו להכנס לכנסיה ולהרגיש את עצמת גובהה.
-
תודה על הפרגון.
לגבי אתרי החוף, זה לא מה שכתבתי.
כתבתי שראוי לבקר בכל קו החוף בין Peniche לבין פורטו (כולל), למעט Obidos שלדעתי מיותרת. עוד הוספתי שראוי לבקר גם ב-Viana Do Castelo, שלא הגענו אליה.
-
הרהורי כפירה – על Marvao והפארק אפשר לוותר.
Elvas – מעניינת ושווה ביקור.
Evora – יפה ומעניינת.
Villa Franca da Xira – חמודה ושווה בהחלט ביקור.
ועכשיו לכפירה הגדולה מכולן – בדיעבד, על ליסבון אפשר לוותר.
ולפני שתולים אותי בכיכר העיר – הכל כמובן בעיני המתבונן...
-
תראה מה עשית לי עכשיו…
הכרחת אותי לעבור על כל התאור שלי…
לא נורא, עשיתי זאת בכיף.
תוספת אחרונה – Estorill ובמיוחד Cascais שוות יותר זמן ממה שהקדשנו.
-
אף אחד לא יתלה אותך.
הכל בעיני המתבונן,
באהבותיו , תחומי הענין שלו,
בנסיונו הקודם.
אני למשל, שונאת לטבול בים אבל מסוגלת לעמוד דקות ארוכות ולצפות בגלים או לטייל ברגל וברכב לאורך חופים.
נהנית, עד גבול מסוים מהתבוננות בקישוטים המושקעים בכנסיות, קצת פחות בארמונות. ההיסטוריה לפרטיה לא תמיד מענינת אותי. ובטיולי טבע, אלא אם כן שמש או גשם מפריעים , אין מאושרת ממני
-
-
לא היינו בה, ומראש לא תכננו לבקר בה.
-
אני מעיזה לומר גם כאן: עוד אחד מהמקומות שיש לגביו חילוקי דעות, בהתאם לידע קודם, תחומי ענין , היקף טיול\ יכולת התמצאות וכנראה גם משך זמן שמקציבים לבקור בעיר, כולל נכונות לחכות בתורים.
-
הגיע החיוב האחרון מסיקסט, 18.50 אירו עבור שכירת מכשיר ה- Via Verde ועוד 30 סנט עבור מעבר בקטע קצר של כבישי אגרה שידענו שעלינו עליו בטעות. כל יתר הנסיעות היו בכבישים ללא אגרה, כי כך תכנתנו את הנווטן.
בסה”כ שכירת הרכב כולה דרך סיקסט התנהלה בסדר גמור.
מצד שני, זה שהצלחנו להחזיר את הרכב ללא שריטה, למרות הדרכים בהן עברנו, נראה לי כנס מוחלט. זה כולל דרכים כפריות צרות בין קירות אבן גבוהים, רחובות צרים בערים ועיירות עם פניות חדות ובליטות של בתים אל תוך הפניה, וגם נתיבים צרים באופן מיוחד בכבישים ראשיים כמו באיזור ליסבון.
-
גם אנחנו תכננו לנסוע בכבישים ללא אגרה אבל “נכשלנו”.
1. בשל ההמתנה הממושכת לרכב בליסבון נסענו לאבורה על הכביש המהיר.
- לנהג נשבר מהעקלתונים והכבישים האיטיים עייפו אותו מאוד, כך שמספר פעמיים שינינו הוראות לנווטן .
-
למאותגרי נגישות כמונו, שימו לב: המגורים לעיתים רחוקות נגישים ממש ובקומת קרקע. תמיד או כמעט תמיד יש מדרגות בין מפלס החניה למפלס הכניסה לדירה, לפעמים הרבה מדרגות. גם בדירות הממוקמות בבניין עם מעלית (אפילו חדש), יש מדרגות עד למפלס המעלית. כל ההכנות הרבות שעשינו מראש כולל התכתבויות עם הבעלים לא מנעו בעיה זו המוסתרת על ידם. בדיווח עצמו הצבעתי על הבלוף של Entire unit on ground floor. אפילו מקומות שתוארו Wheelechair accessible לא היו כאלה.
הזהרו גם מ- Free public Parking. אולי בחינם, אבל אין מקום.
-
חזרתי להגיד שוב תודה על השיתוף ועל ההשקעה שלך.
לא הספקתי עדיין לקרוא הכל , כי הייתי עסוקה בכתיבת סיפור משלי בפורום משפחות ( ושוב אגיד שאני מעריצה אותך שאתה מצליח לעשות את זה תוך כדי הטיול עצמו) .
אני מקווה לקרוא הכל בסופש.
-
תודה רבה ושבת שלום!
-
היי קוראת בהתלהבות את מסע הטיול המפורט ישר כוח על כתיבתך ,משיכו לטייל וליהנות.
-
תודה רבה, נשתדל...