ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בולגריה ב-3 לאוקטובר

פורום אירופה
    10
    115
    22454
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • לבון רחל  קולומבוסית
      לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
      אמה - מודה לך מאד על המאמץ שהשקעת במפל.
      עכשיו אני מקווה שהוא יהיה באמת שווה את התחקור עליו.

רחל לבון
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לבון רחל  קולומבוסית

בולגריה ב-3 לאוקטובר
        לנילי שלום
        מפל נוסף שאני מתכוונת להגיע אליו הינו מפל DUF במקדוניה שנמצא בשמורת מאמרובו בצד המערבי של המדינה גובהו 29 מ'.
        הליכה של חצי שעה מהכפר ROSTUSHE.
        ניתן לקרוא על מפלים נוספים במקדוניה בכתבה המצ"ב:

נילי - תצטרכי לבקר פעם נוספת במקדוניה כדי לראות מפלים...

רחל לבון
        • מפלי מקדוניה
        • מבט על מפל DUF
        • nilih
          nilih נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
          היי רחל,
          בשמורת מאמרובו התכוונו לבקר, אבל בשל עבודות בכביש מביטולה לאוכריד נחסם הכביש. התפתלנו בדרכים צדדיות ולפתע מצאנו את עצמנו באוכריד, כך שוויתרנו.
          משום מה מכשיר הניווט הלוויני הכיר רק את הכבישים המרכזיים במקדוניה בעוד בבולגריה הוא היה פשוט מעולה. כנראה שהמפה של מקדוניה, שלפיו הוא פעל לא הייתה מספיק מעודכנת.
          מה גם שמראש החלטתי שנטייל במקדוניה רק 4 ימים. מה לעשות ואנחנו אנשים תזזיתיים. אין לנו את היכלת המופלאה של המשפחה של נועה לנפוש במשך שבועיים במקום אחד. אנחנו אפילו חסרי סבלנות לבצע "יום כביסה" כמו אלונה ומשפחתה.
          נילי
          נ.ב.
          שומרת את האשכול לטיול נוסף....
          • לבון רחל  קולומבוסית

בולגריה ב-3 לאוקטובר
            היי נילי
            גם אנחנו עם "קוצים" בישבן, ולא מסוגלים לשבת יום אחד במקום בלי לבקר, לכן התוכניות שלי הן עמוסות כדי שזה יספק את האקשן שאנו זקוקים. אנו מגיעים מכיוון שקופיה לשמורת מאמרובו אז אני מקווה שהעבודות בכביש כבר הסתיימו ושמהכיוון הזה לא תהיה חסימה.

את תרמת הרבה לטיול שלי בעצם קיומו ואם אני תרמתי לך גם משהו - זה משמח אותי מאד.

שנה טובה והרבה טיולים מהנים

רחל לבון
            • nilih

בולגריה ב-3 לאוקטובר
              לרחל, לאלונה, לאמה,לרנצ'י,לנעה ולמשפחה של רמי וכל מי שקורא אשכול זה,
              שנה טובה לכלנו חובבי הטיולים, הטבע, הציביליזציות השונות והחופשות הנפלאות. שנת בריאות והגשמה. הלוואי שנמשיך לתכנן טיולים מדהימים ולבצע אותם.

נילי
              • אמה
                אמה נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                שנה טובה,שנת בריאות והצלחה,התגשמות כל החלומות.שמיים כחולים ושהראש יהיה טרוד רק בתכנון המסלולים...
                נילי,אני ממש יכולה לראות בחופשת אלונה וגם של נעה,את חופשות הקייץ הרוסיות,בכפר,ברוגע,הכל לעט,קצת מטיילים,קצת מבשלים,הרבה ביחד...
                יום הביסה-מנהג עתיק ימים ברוסיה,טרום מכונת כביסה הביתית,וגם איתה תחילה היה מתבצע,כי לא לכולן היתה מכונה בבית.אמא שלי,היתה מודיעה לאחותה/בת דודתה שיום הכביסה מגיע,יחד הן היו הולכות לסוג של מכבסה,שם במכונות הענקיות-מכבסות,מייבשות וגם מגהצות ומתקנים ענקיים,את הסדינים,ציפות וכל היתר.לפעמים הייתי באה גם,ונהייתי אחראית על חולצות של אבא-מכונה מדהימה-שמים חלק מחולצה מורידים כנף כמו מחצית ספר וזה מתגהץ Surprised.יום כביסה -זה יחד,גם מועיל יעיל ונעים Laughing
                *רציתי לצרף תמונה מיום כביסה בבולגריה,אך היא גדולה מידי Sad
                אמה
                • nilih

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                  היי אמה,
                  נראה לי שהייתה לך ילדות רגועה ושלווה. איזה כיף, שכולם נופשים ביחד. הלוואי שיכולתי לכנס את משפחתי למשהו שהוא מעבר לארוחה משפחתית.
                  אני ובעלי שנולדנו וגדלנו כאן, זוכרים בדרך כלל את המירוץ האין- סופי כדי להספיק ולהספיק. כך גם בגרתי לתוך עולם מוטרף זה, וכך גם נראים חיי כאוסף של משימות, שעליי לבצע, גם אם חלקן מהנות.(תכנון טיולים זה תמיד כיף!)
                  גם כאשר אנחנו מטיילים מחוץ לגבולות מדינתנו, אנחנו רוצים לבלוע הכול.
                  בבולגריה ומקדוניה היה זה יחסית טיול מתון. בדרך כלל אנחנו עוברים ק"מ רבים בין אטרקציות הנוף .
                  בשנה שעברה בטיול שנמשך 19 יום בצפון מזרח אמריקה גמענו 4900 ק"מ!
                  כך גם שנה לפני כן בסקנדינביה.

את רעיון המכונה המגהצת אני מוכנה לאמץ בשתי ידיים. זו המלאכה שבדרך כלל אני מתכחשת אליה ומתעלמת ממנה.
                  העיקר שנהייה בריאים ונמשיך לטייל!
                  נילי
                  • לבון רחל  קולומבוסית

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                    גם אני כמו אמה זוכרת מילדותי את "יום הכביסה" - הכובסת היתה מגיע יום אחד בשבוע ומכבסת בתוך האמבטיה ובתוך גיגית ענקית את כל הכביסה בעזרתה של אמי.
                    היה רק קרש גלי ממתכת שנעזרו בו כדי לשפשף.

גם אני כמוך נילי נהנית לראות עולם וכמה שיותר. לעיתים רחוקות אני ארשה לעצמי אחה"צ בטיול שעה-שעתיים של מנוחה והתרגעות ליד אגם או הר.
                    אגב סקנדינביה אודה לך אם תשלחי לי את סיכום הטיול אם יש לך
                    למייל שלי - אני נוסעת בשנה הבאה רק לנורבגיה. (הייתי בכל סקנדינביה ב-1979):

שוב שנה טובה לכולם

רחל לבון
                    • rmi
                      rmi נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                      לאלונה
                      יש מצב שהבית בו לנתם באבנסי יכול להתאים לנו לשישי -שבת?
                      האם כדאי לנו לשריין אותו מראש עוד מהארץ?או שבתקופת אוקטובר זה לא לחוץ כל כך? אם הבית מתאים, יכול להיות שנקנה אוכל כשר בסופיה או בפלובדיב וניקח איתנו בצידנית לארבנסי...
                      לכל שאר צוות בולגריה:היינו רוצים בכל זאת לקבל את כל מקומות הלינה(הממולצים שלכם-שנהנתם מהם ומבעלי הבית...) בהם לנתם במסלול שגם תכננתם לנו.
                      שנה טובה לכל צוות "בולגריה היפה"!
                      והמון תודות לכם על העצות
                      מקווים שנחזור עם חוויות יפות ונשתף אותכם
                      גילה ורמי וב"ב.
                      • nilih

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                        למשפחה של רמי,
                        התארחנו בקופרבשטיצה בבית בשם Bashtina Striaha.
                        הגענו אליו דרך החנות הקטנה של ה-I , אשר אמה המליצה להשתמש בשירותיה. היא נמצאת ממש ליד החנייה בכיכר העירה.האישה הנמצאת במקום לא יודעת אנגלית, אך יש על הקיר לוח של שמות בעלי הצימרים עם מעט מידע עליהם. לפתע ראיתי את Bashtina Striaha ,צימר שהומלץ באתר של למטייל. הבת של בעל הבית יודעת אנגלית, אך היא מגיעה רק לפנות ערב לאחר שהיא מסיימת את יום העבודה.יש שם חצר פנימית , שבה אוכלים את ארוחת הבוקר המצויינת, שלא רלוונטית עבורכם.
                        בארבאנסי לנו במלון קטן הנמצא מטרים ספורים לפני המרכז בצד שמאל כאשר אתם מגיעים סמוך למרכז העיירה. ליד הכניסה למלון יש דוכנים המוכרים עבודות יד. המלון נקרא:bolyarska kashta .יש לו חצר אחורית נהדרת עם מסעדה מעולה, ששוב לא רלוונטית עבורכם. אולי תוכלו להשתמש בחצר, שיש בה שולחנות. המלון היה כמעט ריק . בנוסף לנו הייתה עוד אורחת אחת עם ילד וזהו. במסעדה סעדו אנשים נוספים. במלון יש עובדת היודעת אנגלית.
                        המלון הומלץ בלונלי פלנט. לנו היה חדר עם אמבטיה גדולה, חידוש די מסעיר בבולגריה...תנסו לחפש אולי יש למלון מייל. לא שתהא בעייה של מקום...
                        שתהא שנה טובה וטיול מרתק
                        נילי
                        • rmi
                          rmi נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                          נילי!
                          המון תודות לך ולכל הצוות...
                          אנחנו עדיין עוד לא סגורים לגמרי בעניין השבת.עוד לא הצלחנו לתפוס את בית חב"ד ולהתייעץ איתם מה כדאי לנו לעשות...לכן,
                          אלונה!-אנו עדיין מחכים לתשובתך בעניין הבית שלנתם בו באראבנסי...
                          האם הוא יכול לתת לנו מענה לשישי שבת?
                          תודה
                          ושנה טובה לכל הצוות
                          רמי וגילה
                          • 1234ayelet
                            1234ayelet נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                            נילי, דווקא במערת יגודינה באופן מקרי יצא לנו סיור שיצא ב-12 בצהריים (למרות שאכן בד"כ אין סיור כזה) ובזכות מי?....
                            קבוצת מאורגנת של מטיילים ישראלים , אז גם היה מדריך בעברית Laughing
                            • 1234ayelet
                              1234ayelet נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                              הספר המצויין של לונלי פלנט בעברית (יותר טוב מהספרים האחרים שלהם בעברית!) הוא זה עם תמונת הבולגרי בתלבושת מסורתית המחזיק בפיו מימיה מעור חיה או משהו דומה. 304 עמודים (גם אם יצאה מהדורה חדשה, זה סדר הגודל של הספר).
                              • glasha
                                glasha נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                                הי בוקר טוב
                                לא לנתי בארבנאסי. אמה לנה שם. כבר אמרתי שלדעתי עדיף ללון בשישבת בטרנובו כמה שיותר קרוב למרכז כדי שתוכלו בשבת לא לנסוע אלא לעשות ברגל את העיר ואולי גם את המצודה. בטרנובו עצמה המון, מיליון בתי מלון. בלשכת התיירות יכוונו אתכם ללא בעיה.

שתהיה נסיעה טובה ושנה מוצלחת

אלונה
                                • אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

בולגריה ב-3 לאוקטובר
                                  בוקר טוב,
                                  כמו שאלונה רשמה,נכון יותר ללון בוליקו,במידה ותרצו לטייל בעיר העתיקה,בצרביץ תוכלו לעשות זאת.בארבאנסי,כפר תיירותי תוכלו להנות ממנוחה.לא מתוך הכרות אישית,תוך סתם סיור באתר הלינה ראיתי בית עם מטבח לשות האורחים.וודאי יש עוד כאלה...
                                  http://bgstay.com/en-o-5854-apartment_gurko#my_map

http://bgstay.com/en-o-6608-apartment_zelenika_aapartments

http://bgstay.com/en-o-7138-apartment_lux_apartments

http://bgstay.com/en-o-12064-apartment_sity
                                  אמה
                                  • 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 4
                                  • 5
                                  • 6
                                  • 6 / 6
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון