בחזרה

חרוז נוסף למחרוזת סיפורי סתיו 2019 : שלכת , עם ניו יורק ואורלנדו גם

• אז גם לנו עיתוי חגי תשרי השנה קרא בעוז לצאת לטיול שלכת.

ושקוראים לנו, אנחנו באים.

רק שהשנה לא נענו כולם לקריאה, ולראשונה, יצאנו לטיול משפחתי בהרכב חסר, זוג הורים ונער כמעט בן 13.

התאומות שלנו נשארו לטובת תרומה למולדת (שנת שירות).

מסלול הטיול שלנו, עבר בעיקרו ביעדים מוכרים הן מטיול קודם שלנו בהרכב זוגי והן בעקבות מטיילים רבים וטובים (מקורות ותודות בהמשך), אז בכדי שלא יצא לנו לגמרי חומוס וגם שלא נשתעמם, השתדלתי להוסיף פפריקה בדמות פסטיבלים ותערוכות היכן שהיה ניתן – ויצא לנו אחלה🎯 !

מסלול התעופה והמרחב הגיאוגרפי שלנו כלל:

✈תל-אביב – ניו יורק – 🚗מסלול רכוב דרך מדינת ניו יורק – בואכה ורמונט – הרים לבנים ובוסטון – 🛩טיסת פנים לאורלנדו – 🚓מסלול רכוב לכיוון אברגליידס וקיי לארגו – ✈ טיסה חזרה הביתה דרך מיאמי עם הפסקת גלידה במדרגות הספרדיות ברומא .

חברת אלאיטליה  נאותה להטיס אותנו בעלות של 700 יורו לכרטיס, ולמרות ההפחדות על הגורל המר המצפה לנו, עשתה זאת בהצלחה יתרה, עם מטוסים מעולים בטיסות הארוכות, הקדמת זמנים, ואפילו כל המזוודות שלנו הגיעו בזמן.

חברת אלמו – גם הצטיינה בשירות, השכרת רכב כפולה נעשתה דרכם.

דלתא –שנבחרה  לטיסת פנים זוכה מאיתנו לפחות תשואות, במחיר די מופקע של 350 דולר לכרטיס , דפקה לנו איחור לא אופנתי של שעתיים וחצי אי שם עמוק לתוך הלילה.

שלום לך גברת חירות – התגעגענו -

וכמו תמיד – אחרי שבוחרים יעד, צריך להחליט לאן כן ולאן לא נוסעים במסגרת זמן הטיול הנתון.

במקרה שלנו במסגרת זמן של 3 שבועות נטו, בחרנו להוריד את היעדים הבאים, המפורטים להלן בהתאם לדרגת הצער שחשנו להשאיר אותם מאחור –

מפלי הניאגרה, נותרו מאחור בלי אף לא גרגר צער. היינו בעבר כזוג ולא חשנו ערגה לחזור, בפרט שכמשפחה היינו שנה שעברה במפלי ויקטוריה שנמצאים לטעמי לאין ערוך גבוה בסקלה  מבחינת העוצמה והיופי .

אזור אתיקה ואגמי האצבעות, דווקא בא לי, אבל לא הסתדר בלוז.

ווישנגטון DC – אותו כנל.

קו החוף מניו יורק לבוסטון ומבוסטון צפונה לאורך מדינת מיין – עוד יותר בא לי, ואפילו נרשם כאופציה לגיחה קצרה באחד הימים, אבל גם לי וגם לדפים שלי היה ברור שהסיכוי קלוש, אין מנוס צריך לחזור להשלמות.

ובכל זאת טיילנו שלושה שבועות-

אז מה כן היה לנו-

ניו יורק 5 לילות (4 ימים), נחיתה בניו יורק ב- 26 לספטמבר.

OLD FORGE (מדינת ניו יורק)– לילה אחד.

LAKE PLACID – לילה אחד.

STOWE – שני לילות 

ההרים הלבנים (נורת’ קאנויי) – 3 לילות

בוסטון – 2 לילות

אורלנדו – 4 לילות

קיי לארגו – 2 לילות

רומא – עקב טעות תיכנונית,ללא לינה, אבל בדיעבד 10 שעות טיול יום שהיו לנו שם הספיקו לנו בהחלט. נחיתה בישראל ב- 18 לאוקטובר.

היה יופי של טיול מגוון ומהנה.

עברנו מערים, להרים, משלווה לרעש והיפוך חזרה, מרבי-קומות לאגמים ועצים ירוקים, אדומים וכתומים וכל זאת דרך אינסוף דלעות וגם קצת רכבות הרים.

בניו יורק ופלורידה לא יכלנו לבקש מזג אוויר טוב יותר לטיול, באיזור טיול השלכת לעומת זאת היה קר מהצפוי לעונה, אבל בעזרת כמה שכבות ביגוד (וגם קצת קיטורים, בעיקר שלי) התגברנו.

ולפני שמתחילים עם כל הפרטים, מקבץ קטן משלל המראות שליוו אותנו-

ניו יורק

קצת תרבות, בתערוכת גרפיטי-

מצבעי ורעשי העיר לצבעי ושלוות השלכת –

והבטחנו גם דלעות-

• גם חנויות של עתיקות וסתם חנויות מגניבות היו לנו בניו-אינגלנד-

חנות בנורת’ קאנויי-

• יריד חקלאי במיין–

מזמן לא היו דלעות ועלים –

טעימה קטנה מבוסטון-

• ולסיום פלורידה-

• ולפני שאני צוללת לפרטים , רוצה להתחיל בתודות ובמקורות:

ובראש ובראשונה למוני, שמנהל כאן את הפורום במסירות ועונה לכל שאלה בפירוט במקצועיות ובסבלנות אין קץ.

מוני –  לטיול שלנו עזרת באופן ישיר וגם באופן עקיף דרך תשובותיך לגולשים אחרים- וללא ספק תרמת להצלחת טיולנו – תודה רבה מאיתנו.🙏

ולהלן המקורות השווים שלהם שהקישור שלהם נשמר (וסליחה עם עוד רבים וטובים שהמידע שלהם עזר אך שמם נפקד מהרשימה)

טיול קיץ של ליאור 2013  – שההמלצות שלו תמיד קולעות בול לטעם שלנו .

טיול סתיו של לטיט - 2014 – הדימיון לטיול שלנו, לחלוטין לא מקרי

טיול סתיו מוקדם - יורם 

רינת קראוון בניו אינגלנד 2016

עודד שלכת בניו אינגלנד 2017

שרשור עם קישורי טיולי שלכת

סיגל בוסטון וניו יורק 2017 – סיגל מאוד פעילה ויש לה בפורום מספר שרשורים , מומלץ להגיע אליהם

הערים של אמריקה הבלוג המעולה של עמיחי

המסלולים של אמריקה - ושוב מבית היוצר של עמיחי (כולל גם קישורים לבלוגים הנהדרים של שגב, שגם ההמלצות שלו עולות ממש בקנה אחד עם העדפות שלי)

בלוג נהדר של ורד על פלורידה

ערבה – אוגוסט 2017 פלורידה

אורלנדו סתיו 2012, צביקה

• @taldar

התחלה מבטיחה!!!

בטוחה שגם ההמשך. מתה לשמוע על הפסטיבלים

אפשר לקבל את התמונה עם האווזים בגדול? בשביל הספתח...

• @myomer

בוודאי לימור במיוחד בשבילך מצרפת את הברווזים מכביש 302 בניו המפשייר.

וגם פותחת פה פינה לשיפוטכם …

יש אצלנו במשפחה מסורת קבועה של תחרות צילום בטיולים– כולנו מצלמים אובייקט מסוים, ואח”כ צריך להכריע מי הצלם הזוכה.

הבעייה – במקרה הטוב מכיוון שלא יוצא מחוג המשפחה, צוות השופטים לא ממש אובייקטיבי (כל צלם נוטה לבחור את התמונה שלו), במקרה הפחות – אף אחד לא ממש זוכר מי צילם איזו תמונה.

במקרה הזה באורח נס זהות הצלם ידועה-

אז נא הצביעו  

והרי הברווזים לפניכם-

אפשרות ראשונה-

והשנייה –

• ניו יורק תחילה –

סדר הטיול הוא תמיד מרכיב מהותי בתחילת התיכנון, לכל מטייל יש את ההעדפות שלו, משתפת באלו שלנו-

ההחלטה להתחיל בניו יורק נבעה מרצון להשאיר לבנות שלנו חלון הזדמנויות להצטרף אלינו במהלך ראש השנה , לניו יורק בלבד .

אומנם בסופו של דבר לא הסתדר מבחינת הלוז שלהן, אבל יצא לנו לטובה להגיע לניו יורק בסוף ספטמבר.

מזג האוויר היה מעולה  ובמקביל תפסנו את שולי אטרקציות הקיץ אבל ללא העומסים של הקיץ.

בנוסף – התחלה בניו יורק ולא בשלכת, אפשרה לנו דחייה קלה  שאכן עזרה לנו גם בפועל להתקרב עוד יותר לפיק השלכת  (פרומו – אומנם לא הגענו לפיק, אבל הגענו למנעד צבעים יפה והדחייה בכמעט שבוע היתה משמעותית).

לאורלנדו בכל מקרה העדפנו להגיע בסוף, גם כקינוח לנער שמבחינתו הביקור שם היווה את שיא הטיול וגם בתקווה שהדחייה לקראת אמצע אוקטובר תעזור לנו עם הורדת הטמפרטורות הלוהטות והגשמים של הקיץ בפלורידה .

לאמא טבע יש לעיתים קרובות אג’נדה משלה, אבל דווקא בהקשר זה היה שיתוף פעולה: הרוחות והמונסונים שאפיינו את סוף ספטמבר השנה פינו את מקומם למזג אויר נפלא (26 מעלות ללא גשם) באמצע אוקטובר.

רק 4 ימים הקצנו לניו יורק,  מעט ביחס למשפחה המטיילת הממוצעת.

השיקולים  למשך השהייה מקורם מחיבה יתרה שלנו לימים עמוסים במהלך טיול, וממגבלות זמן הטיול הכולל ביחס לההעדפות שלנו להמשכו.

גם בחוכמת הדיעבד לנו זה הספיק, ונהנו מניו יורק מאוד.

אבל ימי ניו יורק שלנו אכן היו עמוסים, לא בהכרח מתאים לכולם, ובטח שלא למשפחות עם ילדים צעירים או לאסכולת חובבי השנ"צ.

ולהלן תוכנית הטיול לימי ניו יורק שלנו –

• יום  1 , חמישי - 26 ספטמבר – הגעה בטיסת ערב לניו יורק- מיקומו של המלון איפשר ביקור ערב ראשון בטיימס סקוויר.
    • יום 2, שישי , 27 לספטמבר – ניו יורק מידטאון:  שייט לפסל החירות בסירת מנוע מהירה היוצאת מפיר 83 (42 מערב), הליכה דרך טיילת בהדסון לכיוון טיילת היי ליין  עד הקצה הדרומי של ההי ליין, חזרה דרך מדיסון סקוויר  לכיוון הספרייה  , גרנד סנטרל רוקופלר, טיים סקוור, וחנויות באיזור.
    • יום 3, שבת, 28 לספטמבר – ניו יורק, אזור סנטרל פארק אחה"צ שוק אוכל ותערוכת גרפיטי בברוקלין beyond-the-streets
    • יום 4, ראשון , 29 לספטמבר (ערב ראש השנה)– ניו יורק, ,גרנד זירו, תצפית ממרכז המסחר, הפלגה לברוקלין ,  יריד Atlantic Antic בברוקלין , הליכה דרך הטיילת בברוקלין הייטס,  סיום בגשר ברוקלין וחזרה רגלית דרך הגשר .
    • יום 5 שני – 30 ספטמבר: פיצול -
      • נסיעה בתחבורה ציבורית ל- SIX FLAG בניו-ג'רסי (הנציגים הגבריים)
      • המשך אתרי מנהטן - הגעה לצ'לסי – לסיור גלריות (לא יום אופטימלי לכך בלשון המעטה, היה ידוע מראש, אבל זה היה היום החופשי שלי בניו יורק), סיורי FREETOUR  בסוהו, איטליה הקטנה וצ'יאנה טאון, סיור ערב באזור מידטאון.

מפות והסברים כבר יגיעו , אבל אם התעייפתם, מעט מנוחה עם תמונה מטיילת הדסון המקסימה בניו יורק -

• Homewood Suites Midtown Manhattan Times Square

המלון שלנו בניו יורק – המלצה מעולה של לורה, שמגיעה לה תודה על ההמלצה הזאת כמו גם על תוכנית טיול עם קישורים מעולים.

מיקום מעולה (37 , על השביעית),  הצלחנו לאתר מחיר שפוי במושגי ניו יורק – 320 דולר כולל מיסים, חדר מרווח, ארוחת בוקר, מכבסה בשירות עצמי – אמריקה ממש.

כרבע שעה הליכה הפרידו מהמלון לטיימס סקוויר, ואני יודעת זאת כי עשינו דרך זאת מספר פעמים לאור התאהבות בלתי הפיכה של הנציג הצעיר במשפחה.

אין לי ממש תמונה מרשימה מהכיכר המפורסמת והעמוסה לעייפה, אבל לתחושה הכללית, להלן הנציגות הויזואלית המעט כושלת שלנו של אחד מסמליה של העיר-

• ניו יורק  פירוט יום טיול 1– יום שישי 27 לספטמבר 

ביום ההגעה לניו יורק (נחיתה בערב) עוד הספקנו להגיע לביקור בטיימס סקוויר, ואף נכנסו לחנויות הדגל המוכרות בטיול עם ילדים- דיסני, M&M.

מהתרגשות ההמולה, חזרנו למלון ממש מאוחר, למחרת קמנו לפי שעון ארה”ב בלי שריד ג’ט לג.

ביום למחרת, יום הטיול המלא הראשון שלנו כלל כאמור-

שייט לפסל החירות בסירת מנוע מהירה היוצאת מפיר 83 (42 מערב), הליכה דרך טיילת בהדסון לכיוון טיילת היי ליין  עד הקצה הדרומי של ההי ליין, חזרה דרך מדיסון סקוויר  לכיוון הספרייה  , גרנד סנטרל רוקופלר, טיים סקוור, וחנויות באיזור.

מסלול טיול מידטאון ניו יורק

התחלנו את היום בפסל החירות, יש מספר דרכים לעשות כן:

בחסות כתבה במטייל – בחרנו בדרך מגניבה במיוחד סירת מנוע מהירה שיוצאת מפיר 83 (לא רחוק מנושאת המטוסים):

The Beast NYC Speedboat Ride

שיט מהיר של חצי שעה המעניק לנוסעיו זוית יפה של קו המתאר של ניו יורק מקו המיים, על הדרך עושים סיבובים מהירים סתם בשביל הכיף.

וגם עוצרים לצלמניה עם גברת חירות הירוקה.

ביג לייק מאיתנו.

האטרקציה לעיל פעילה בקיץ (מסתיים בסוף ספטמבר), במועד ביקורנו אפילו היתה הנחה משמעותית וסירה כמעט ריקה.

התחלה כיפית בהחלט של הטיול.

מגיעים ממש קרוב לפסל החירות, אגבל לא יורדים לאי – מי שחפץ ממש לבקר בתוך הפסל צריךלבחור בדרך אחרת-

• @taldar

טל יקרה,

איזה כיף שחזרת לספר! אני בדיליי של שנה אחרייך…. 😀

אחרי דרום אפריקה (המדהימה!!), נקנו כרטיסים לקיץ הבא לארה”ב. 

אהבתי את הרעיון של  ההתפצלות לסיקס פלאגס בניו ג’רזי. אבדוק זאת. 

גם השיט בסירה מהירה יכולה להיות התחלה מרעננת לימים החמים הצפויים לנו בניו יורק. 

תודה רבה, ממשיכה לעקוב,

אורנה

• @taldar

היי טל

ברוכה השבה.

תודה !!

אכן עוד חרוז לשרשרת הצבעונית מהסתיו של צפון מזרח

ומניו אינגלנד בפרט!

בהנחה שעוד יחזרו גולשים,  יוסיפו חרוזים משלהם,וכאשר תושלם השרשרת ,

נדאג למקם את כולם אחר כבוד בקוביות שבצד השמאלי של דף הפורום.

היי ברוכה

מוני

• טל,

איזה כיף שהתחלת לספר, מתמקמת לקריאה ומחכה לתמונות.
    בלי לפגוע באף אחד - מצביעה על תמונה מספר 1.
    וסירת המירוץ- גאוני.
    (גם אני נעזרתי מהסיכום שלך למערב ארהב- אז- תודה)

ריני

• איזה כייף! עוד סיפור טיול

קוראת בשקיקה, תודה על השיתוף!

• ואוו סיכום מעולה ממש!!

הרבה חידושים ורעיונות מעניינים ואין כמו תמונות מדי פעם 

לנשום עמוק את ארה’ב.

תודה טל על הפירגון בהתחלה.

אצלנו אחרי שנתיים ‘פעילות’,בשנה האחרונה לא טיילנו,

והסיכומים והתמונות כאן בפורום נעימים מאוד ועוזרים

‘לשמור על קשר’ עם אמריקה העוצמתית.

אהבתי-חרוז נוסף למחרוזת!!!

סיגל

• יופי של סיכום, כייף לקרוא על חוויות מאותו איזור וזמן שאנחנו היינו בהם.

מצפה בקוצר רוח להמשך...

• אורנה – שמחה שנהנתם בדרום אפריקה ! יעד מושלם . עכשיו שיוצא לכם עוד שנה להגיע ליעד שהיינו בו, את גם יודעת לאיזה מהמלצות שלי את יותר מתחברת .

ריני – תודה על ההצבעה , אני אמסור לו (הוא יגיד שזה היה ברור מראש ולא היה צריך ועדה חיצונית 🤣),

מוני חן וסיגל – תודה שהצטרפתם.

גיא – אכן מעניין לעקוב אחרי טיולים מקבילים, בפרט שאת קייפ קוד הורדתי בצער מאילוצי זמן , החוויה שלכם עושה בהחלט חשק לחזור לקו החוף שלא הגענו אליו.

והנה התחנה הבאה שלנו ביום NY הראשון שלנו-

• @taldar

טל, אני פה , זה ברור . עם הברווזים של תמונה 1.

שילוב של השלכת עם ניו יורק וגם אורלנדו נשמע כמו מתכון בטוח למשהו שכל המשפחה שלי תאהב.  

מצאת לך יופי של זוית לצלם את בניין הכוורת בהדסון יארד. מן הסתם צילמת מתוך הקניון ? האם מהטרקלין ??

הרעיון יפה כי כך רואים ברקע גם את ההדסון עצמו. 

אני ניסיתי לצלם את ההשתקפות של הבניין בזכוכיות הקניון.. כך או כך , יוצא מעניין. 

מחכה להמשך !

• @adivelednizki

עדי – מקסים הצילום של ההדסון שלך, וזה מגניב שזאת תמונת ההופכי של הצילום שלנו .

את הרעיון להגיע לכאן – נתן לי האתר של gony שבאופן כללי אני ממלצה לשוטט בו לקבלת רעיונות.

ההדסון יארד – ממוקם על ההדסון, בקצה הצפוני של טיילת ההיי ליין, וכולל בתוכו מבנה ארכטיקטוני שצולם בתמונה  של עדי בהשתקפות הקניון שמולו, ובתמונה שלנו מתוך הקניון עצמו.

הפסל הארכטקטוני בהדסון יארד, זה המצולם,  עונה לשם Vessel, מבנה מדליק שמורכב ממספר רב של גרמי מדרגות. ניתן להכנס אליו חינם אבל לצורך כך יש להזמין מראש כרטיסים לשעה מוזמנת (ההזמנה נפתחת שבועיים קדימה), או לחילופין להגיע ולהמתין שיהיה מקום פנוי.

ארכיטקטורה תמיד מדברת ללב שלנו, ועוד זרם נפלא עם תוואי מסלול הטיול שלנו . הגענו לכאן בדיוק למועד בו הוזמנו הכרטיסים (המתכננת ניגבה דמעת התרגשות מהתזמון המושלם של התכנון ).

כרטיסים ומידע נוסף על המקום ניתן להזמין כאן

במרץ 2020 מספר האתר,תפתח פה תצפית חדשה.

המדריך ב- FREE TOUR גם ידע לספר ש-20 רבי קומות מתעדים לצוץ פה באיזור, פרויקט שנחשב רב מימדים גם במושגי מנהטן על שלל גורדי השחקים שבה.

לאחר המדרגות של Vessel, ביקרנו בקניון ממול בו יש סופרמרקט – סיטרלה, עם אוכל מוכן טעים (וגם שולחנות)

ובקומה השלישית גם קיר נצנצים ענק שניתן להשתעשע בו.

בקומה התחתונה היה גם שוק אוכל, אבל כבר היינו שבעים..

נראה לי שהבנתם שהתלהבנו , אז רק את הקיר בקניון וממשיכים –

• שבעים ומרוצים המשכנו לכיוון דרום לאורך טיילת  היי ליין שאהבנו מאוד, דרך נפלאה להתנייד ברחובות ניו יורק 

צעדנו לכל אורכה של הטיילת- התחלנו בחלק הצפוני ביותר (רחוב 34), ממנו ירדנו להדסון יארד , לאחר ביקור בהדסון המשכנו עד החלק הדרומי ביותר של הטיילת.

מנפלאות ספטמבר, נפל בחלקנו מז”א נהדר, עם עומס סביר של אנשים (מסיפורי אחרים הבנתי שבעונות השיא יכול להיות כאן עומס בלתי סביר).

במפה המצורפת מפורטות נקודות הכניסה  / יציאה למי שלא רוצה לעבור את כל הטיילת .

גילוי נאות – אני תמיד אעדיף ללכת ברגל ואם לא מסתדר אעדיף, ככל הניתן אפשרות תעבורתית אחרת לפני הרכבת התחתית.

אין לי חיבה יתרה (בלשון המעטה) לרכבת תחתית שנבחרת אצלי כאמצעי תחבורה רק אם אין ברירה אחרת. כלל זה נכון שבעתיים בניו יורק, שהרכבת התחתית שלה גורמת לי תחושת אי נוחות רבה יותר בהשוואה לקולגות שלה באירופה  (קצת עזות מצח מצד תושבת מדינה שהרעיון התעבורתי הכי מסעיר שמישהו העלה כאן בדעתו היה לצייר מספרים על כבישים 🙄)

בכל מקרה גם אם מתעייפים – יש נקודות ישיבה וספסלים לכל אורכה, ובחלק הדרומי נמצא גם שוק צ’לסי המקסים (בעיקר מזון אבל לא רק)

לאורך הטיילת מספר מיצגים אומנתיים (שלהבנתי מתחלפים)

והנוף האורבני שנשקף מהטיילת –

בחזרה