?Rv Ready for an R.V road trip story- דרום מערב ארה"ב- אוקטובר 2019
-
17.10- המשך-
תובנות, מחשבות וטיפים-* מונטריי- עיירה קטנה וחמודה, ניתן לטייל במזח, מדרחוב עם חנויות, גלריות ומסעדות.
* רצוי לתדלק במונטריי- אח"כ על כביש 1 יש בעיה לתדלק ואם יש-יקר!!!
* דיינר חביב להרגעת הרעב- Johnny rockets, די קרוב לאקווריום.חניה גם לקרוואן-
למכוניות רגילות 10דולר לכל היום, לקרוואנים 20 דולר לכל היום.
מרחק הליכה קצר מהאקווריום.
נקרא- Sardine factory parking.
האקווריום המפורסם של מונטריי- Monterey bay aquarium
מאוד נהננו, משלמים לכל היום, אם רוצים להיכנס ולצאת מקבלים חותמת על היד.
Fisherman's Wharf של מונטריי,
נמצא בסוף רחובAlvarado לכיוון צפון, רציף דייגים שקט שמציע בעיקר דגים ופירות ים.
טיילת ה-Cannery Row
נמצאת לא רחוק מרציף הדייגים לכיוון מערב, ומובילה אל האקווריום.
המבנים כאן שימשו בעבר כמפעלי סרדינים.Lovers Point park-
נקודת תצפית נחמדה, יש ספסלים, אפשר לעשות פיקניק. -
איזה כיף זה לגור מול האוקיינוס.
וזו רק ההכנה לחלק היפה של כביש 1.
למה ויתרתם על סנטה קרוז ? מחוסר זמן או חוסר עניין ?
דווקא קיוויתי שתביאי לי רשמים של הילדים משם ..
חוזרת שניה אחורה... היו לכם 3 ימים מלאים בסן פרנסיסקו , והרגשת שהיו חסרים לך יומיים ?
אז האם את ממליצה לי להוסיף יום רביעי ?
אני מתלבטת מאוד אם לתת לסן פרנסיסקו 4 ימים או לתת יום לסנטה קרוז...
בסן פרנסיסקו היינו בזוג ומאוד אהבנו. מוכנה להיות שם בכיף יותר ימים... אבל ההתלבטות היא מה יותר ידבר לילדים ...
-
עדי, לי תמיד חסרים כמה ימים בכל מקום…
בגדול אני חושבת ששלושה ימים בסן פרנסיסיקו עם הילדים מספיקים(תמיד כיף להוסיף עוד ועוד ימים לכל מקום- אבל ברור שמתי שהוא צריך לעשות קאט).
לא הצלחתי להבין מכל מה שקראתי על סנטה קרוז עם היא שווה ביקור של יום, (טיילת עם פארק שעשועים, נקודת המיסתורין, על פניו לא נראו לי שווים עצירה- אבל יש מצב שהפסדנו).
רציתי להוסיף חצי יום לאאוטלט קמריליו, ו… לא נשאר זמן להתברברות יתרה על כביש 1.
-
18.10
ממלאים דלק, נפרדים ממונטריי ויוצאים לנסיעה דרומה על כביש 1.
כביש 1 הוא הכביש הנופי שעובר לאורך חופי האוקיינוס במערב ארה"ב, ויש אנשים שגרים על צוקים ממש מול הים.
נופי הכביש מזכירים לי את הנופים לאורך החוף של ניו זילנד(ים טסמן), הנוף כל כך דרמטי, עוצמתי, בעל אמירה, קשוח, לא מתפשר, אני אומרת לניב שלגלים פה יש עבודה קשה, כל היום להתנפץ בכזאת חוזקה על הסלעים, לא פלא שהצוקים כל כך מרשימים, אין להם מנוחה.
והים...הים בגוונים בלתי נגמרים של כחול, זה לא נתפס בעיניים, הניגוד בין הסלעים השחורים, חומים לעומת הכחולים של הים- זה וואו...
השמש מלטפת את הים ואותנו ויוצרת עננות מהממת, הים מנצנץ כאילו מישהו פיזר אבקת קסמים, תענוג לעיניים.
הכביש גבוה מעל פני הים, עוברים גשר שנבנה בשנות ה- 30, ואח"כ לפני ביג סר עוברים עוד גשר שנקרא bixby Creek Bridge.
הגשר עצמו מהמם, מדוייק, ועם הנוף מסביבו- מקסים, זה הגשר שרואים בפתיחה של הסדרה- "שקרים קטנים גדולים".
הגשר נסגר ונפתח לפרקים בגלל שהרבה פעמים הוא נהרס בחלקו משיטפונות. למזלנו עכשיו הוא פתוח.
זו בכלל דרך שזקוקה להרבה מאוד תחזוקה ולכל אורכה אנחנו רואים עבודות בכביש.
ממשיכים בנסיעה עוברים את ביג סר, הרבה חניות, מלון וכו'...
יופיה של הדרך לא נתפסת בעיניים, המצלמה לא מפסיקה לצלם, אנחנו המומים כמה יפה פה.
הצוקים עוד יותר גבוהים, הים עוד יותר כחול, עוצמת הגלים עוד יותר חזקה, יש די הרבה חלקי סלעים שמזדקרים מתוך המים, וגלי הים משאירים עליהם פעם אחר פעם קצף לבן עוצמתי.
אנחנו עוצרים בשמורת ג'וליה פייפר ברנס, השומר מודיע בקול צפצפני, שאין כניסה לקרוואנים, תחנו על כביש 1- הוא אומר.
חנינו במפרץ חניה קרוב לכניסה לשמורה, הכנו לנו ארוחת בוקר טעימה, ורק אחרי שסיימנו יצאנו למסלול ההליכה.
המסלול Mc Way falls- עובר דרך מנהרה קצרה מתחת לכביש מספר 1, ומגיע לצוק ממנו רואים מפל שנופל ישר אל הים. המקום חביב אבל לצערנו שאר המסלול סגור, אז זה היה ממש ממש מסלול קצר.
כשחזרנו לקרוואן, ראינו קרוואן שחיפש מקום חניה, כמובן שהצענו לו את החניה שלנו- אחוות הקרוואנים בפעולה!!!
ממשיכים בנסיעה,באחד הסיבובים ניב נעצר עם הקרוואן כשמאחורינו נוף(אולי התמונה תיתן מושג על יופיו כי) #לי#אין#מספיק#מילים#לתאר#את#היופי.
מצלמים ומצטלמים, אבל ניב רוצה שמישהו יצלם אותנו. אני כבר אומרת לו- יאללה אף אחד לא עוצר פה, בו נמשיך, וניב מחכה.
בסוף עוצרת מכונית עם זוג חביב, ניב מבקש שיצלמו אותנו.
אנחנו מפטפטים קצת, הבעל היה סגן השגריר האמריקאי בוינה הרבה שנים, וביקר במסגרת העבודה שלו הרבה פעמים בישראל, חמודים.
אנחנו נותנים להם חמסה לתודה, מחליפים חיבוקים וממשיכים בדרך.
הנסיעה ממשיכה להיות מהממת, אנחנו עוברים עוד כמה שמורות יפות, אבל לא עוצרים.
עוצרים לתצפית יפה באמצע הדרך-
ב13:45 עוצרים לתצפית מרשימה-מצחיקה-מיוחדת, על פילי ים.
זו אחת משתי מושבות הים היחידות בארה"ב של פילי ים, כשאנחנו מתקרבים הם לא נראים לי דומים לפילי ים כי אין להם את החדק.. מסתבר שרק לזכרים יש החדק ומי שמונח לפנינו אלו רק הפילות והגורים השמנמנים שלהם. הזכרים צדים בתוך הים ויחזרו לנקבות רק בערב. יפה להן!!!
הנקבות כל כך שמנות וחסרות תזוזה שזה מחזה מסקרן, הן נוחרות, רובצות, מידי פעם מעיפות חול להתכסות בו...ו...זהו- חוץ מזה הן לא עושות כלום, אה... כן.. לפעמים קצת רבות ביניהן...
חיה מוזרה!!!
רוח קרה מנשבת ואנחנו עולים לקרוואן וממשיכים, עוצרים בסן סמיון במזח- אני ממש אוהבת מזחים, הם יפים, יש בהם משהו מרגיע, מתמשכים וארוכים, כמו של פעם, רומנטי…
קצת מצלמת ואנחנו ממשיכים לעוד מזח מהמם בעיירה Cayucos, עושים סיבוב קצר, ונהנים לראות כמה נערים גולשים, ועוד 2 נערים שמתכוננים לגלישה, הגלים- גבוהים וחזקים בטירוף.
נפרדים בצער מהמזח המהם ואחרי 10 דקות מגיעים לקמפינג שלנו להערב במורו ביי, הקמפינג שלנו נמצא מול Morro rock- שריד לשרשרת הרי געש עתיקים, הוא 177 מעל פני הים. אני ראיתי את הסלע הזה בסדרת הטלויזיה הרומן!!!
מחנים את קרי, עושים כביסה, ומחכים לזמן שקיעה.
חצי שעה לפני השקיעה כל האזור מתכסה בערפילים סמיכים, הילדים אומרים שנראה כאילו הר הגעש הקדום מתפרץ.
אנחנו מתעטפים במעילים ויוצאים לראות את השקיעה, שהיתה מוזרה ומעניינית.
אוכל, מקלחות ובעיקר אושר גדול- יש פה Wifi חזק. -
קישור לאתר הקמפינג- Morro Dunes RV Park- Morro Bay,תובנות, מחשבות וטיפים-
*קטע הכביש ממונטרי למורו ביי –מקסים!!!
אם יש לכם זמן תוכלו לפצל את הנסיעה ליומיים ולהכנס ליותר שמורות ויותר תצפיות בדרך, אנחנו הרגשנו שזה היה מינון נכון עבורנו.
*למלא דלק במונטריי.
* לבדוק לפני שיוצאים לדרך אם כל הכבישים פתוחים על כביש זה.
קישור למידע על כל האזורקצת מידע שאספתי מסיפורי טיול של אחרים-ביג סר-
*קישור למסלולי הליכה
*האיזור מביג סר דרומה מלווה בנופים פראיים, באזור זה הרי סנטה לוסיה מזדקרים בתלילות מן האוקיינוס השקט, והנופים באזור דרמטיים במיוחד.
* לא היתה בעיה לנסוע עם הקרוואן, הכבישים מתפתלים אבל הם נוחים.(היה לנו מזג אוויר טוב)* גשר Bixby, תצפית יפה על הנוף, גשר מרשים.
* מפלים Pferffer falls- חול ים מקסים, יפה בשקיעה, יש חור בסלע- מקום לצילומים.
* בית הקפה של Nepente- מסעדה עם נוף .שמורת ג'וליה פייפר ברנסJulia Pfeiffer Burns State Park (שעה)
* אין חניה לקרוואנים, אולי לקרוואן קטן יסכימו להיכנס אם יש מקום.* פארק קטן עם נוף מקסים
*trail Mc way falls overlook- מסלול הליכה קצר(1.5 ק"מ) וקל עובר דרך מנהרת תת קרקעית מתחת לכביש1, ומוביל על המצוק אל מפל ג'וליה פייפר שנופל ללגונה ישירות אל הים, צבע טורקיז- מקסים.
*כשאנחנו היינו חלק מהשביל היה סגור לשיפוצים, הצלחנו להגיע עד למפל.
> לא חייבים לעשות את המסלול כדי לראות את המפל- אפשר להחנות את האוטו/קרוואן במפרצים מול הכניסה לפארק ופשוט להסתכל לעבר האוקיינוס- משם ניתן לראות את המפל בלי ללכת את המסלול- רואים אותו דבר!!!!!!
תמונה מהכביש למעלה-
פארק לימקלין- Limekiln Park(שעה)- (לא היינו)
* אין חניה לקרוואנים.*אזור עם עצי Redwoods גבוהים, נחל, מפל ונוף לים.
* מסלול 4 ק"מ ל- Limekin falls. המסלול מוביל למפל של 30מ' לצד עצי רדווד, לאורך הנחל, חוצים גשרונים.
Jade Cove- (לא היינו)
8.7 מייל אחרי פארק לימקלין נמצא חוף ים מקסים ששביל הליכה קצר מוביל אל חוף עם אבני איזמברד. ניתן לאסוף אותן לפי הכללים ובמידה(הליכה של 1.5 מייל הלוך וחזור).מושבת פילי הים –Elephant Seal Vista Point, San Simeon ארצות הברית (שעה)
* מרפסת התצפית קרובה עליהם, ועדין ששווה להביא משקפת
* ראינו רק את פילות הים, הזכרים עם החדק מגיעים לקראת הערב.
סן סימון-
מזח מקסים- לאוהבי הג'אנר.
טירת Hearst- (לא היינו)
טירה ענקית שבנה איל העיתונות וויליאם רנדולף הרסט, היווה את ההשראה לסרט האזרח קיין של אורסון וולס.
סיור מס' 1, מומלץ למבקרים בפעם הראשונה, אורך הסיור 1:45ד' כולל הסעה לטירה וחזרה.Cayucos- מזח יפה אל הים
Brown butter sea salt cookies- טעים ומיוחד
מורו ביי – Morro bay
* עיירת דייגים נחמדה.
* בתוך מי האוקיינוס יש סלע מפורסם ענק-Morro rock.
* ניתן לטייל ברציף הדייגים, הטיילת והמרינה.
*Crills סינמון רול מעולה. -
19.10
אתמול בערב ראינו את סלע מורו הענק מכוסה בערפילים, לכן הבוקר נתנו קפיצה לראות את הסלע ולהתרשם ממנו כמו שצריך.
אכן מרשים!!!
מעין מטיס את הטיסן שלו בהצלחה, ואנחנו עומדים ומתבוננים בנעשה,
הרבה אנשים הגיעו לרחצה/גלישה/הליכה על רצועת החוף שליד הסלע.
יום ראשון היום ונראה כאילו הים ששייך לכל הגילאים מתמלא בשמחה ושלווה.
אם לא היינו חייבים להמשיך בטח היינו מבלים פה עוד כמה שעות... אבל הדרך קוראת לנו להמשיך ולנסוע... ביום שני אנחנו מחזירים את הקרוואן ויש לנו עוד דרך לגמוע, חייבים להתקרב למקום החזרת הקראוון (גם אם ממש לא רוצים).
אנחנו עוברים דרך מורו ביי העיירה החמודה, וממשיכים עוד כ 30 דקות לשמורה שנקראת Montana de oro ,קראתי עליה באחד הבלוגים ולא יותר מכך, אבל אין ספק לפי כמות המטיילים שהאמריקאים מכירים אותה טוב.
יש בשמורה מסלולי הליכה בדרגות שונות ובחרנו לעשות את Bluff trail.
ההגעה לשמורה עוברת דרך כביש מקסים עם עצים דומים לאקליפטוס שנסגרים משני קצוות הכביש וכאילו עושים שערי כניסה, רגע לפני החניה רואים את הים, וואו כמה יפה פה.
אנחנו מחנים את הקרוואן(מזל שהגענו מוקדם כי כשיצאנו מהשמורה לא היה מקום להחנות).
מכינים ארוחת בוקר ויוצאים למסלול, בשלט הכניסה מצוין שאין כניסה לכלבים ושיש במקום נחשי פעמונים ויש להישמר, נחשי פעמונים???? זה נחש סופר ארסי, אימל'ה.
המסלול מישורי קל ונעים והמראות מדהימים.
הולכים על שביל ואח"כ על המצוק, הנוף כאילו לקוח מגלויה, אנחנו מרחק פסיעה מהאוקיינוס, הוא מתחתינו...
מצד ימין שלנו צוקים עצומים שגלי הים חובטים בהם פעם אחר פעם.
השבירה של הגלים על הסלעים מהפנטת, עוצמתית, הקצף הלבן חזק וקולות ניפוץ המים מרתקים!!! אני יכולה לעמוד פה ימים.
מרחוק רואים לוטרות שוחות במים ונהנות, כמה חמודות הן…
ציפורים-
וסנאים-
באחד המקטעים יש ירידה אל חוף קטן ונחמד, כמובן שאנחנו יורדים למטה אל המים.
המקום קצת מזכיר לנו את חוף הים של האי ונקובר, כל מה שהים פולט מאוד דומה, אצות, מלפפונים ים, קונכיות, צדפות, חלוקי נחל בכל מיני צבעים.
מסתובבים פה די הרבה זמן, מטפסים על הסלעים מסביב שנראים כמו דפים דפים, מדפים מדפים, מצלמים, נהנים מהגלים שמתנפצים ממש לידינו, משאירים קצף לבן ובעיקר נהנים מקולות הים.
לאחר שעלינו מהים אנחנו חוזרים לקרוואן,
נוסעים דרומה על ה -101, אחרי פיזמו ביץ יש הרבה כרמים ובחלק מהמקומות כתוב שיש טעימות, אבל אנחנו נוותר על זה הפעם.
העצירה הבאה שלנו להיום היא העיירה הדנית סולבנג-הוקמה ב-1911 על ידי קבוצה של מהגרים מדנמרק, כולה בנויה בסגנון דני, תחנות רוח, בתים דנים, מאפיות.
מחפשים חניה, בהתחלה לא מוצאים, העיר מלאאאה באנשים, לבסוף מוצאים שלט ענק- חניית RV-, בחיי מסודרים הדנים האלה...
מטיילים ברחובות , אפילו פסל של בת בים הקטנה יש פה.
נכנסים למאפיה, כל אחד מזמין מאפה, די טעים, אבל... לא למאסטר שף.
בעיירה התקיים היום פסטיבל יין, בגלל זה היה מאוד צפוף, לילדים אסור היה להיכנס למתחם. אפילו ראינו מקום שבו ניתן לדרוך על הענבים ברגליים...
נכנסים לחנויות- המחירים מזכירים את דנמרק, יקר!!!
מסתובבים עוד קצת וברחובות וחוזרים לקרוואן, עיר חביבה.
בסביבות 1500 אנחנו יוצאים לכיוון סנטה ברברה שבה אנחנו ישנים הלילה.
הדרך עולה לגובה רב, מצד שמאל שלנו יש סכר ואגם, לאחר מכן הדרך מתפתלת ויורדת למטה למטה עד קו החוף של סנטה ברברה.
עושים סיבוב קצר עם הקרוואן ליד הים, עיירה בסגנון ספרדי, עם שורות של עצי דקל גבוהים גבוהים.
יש הרבה חבר'ה שמשחקים כדור עף על החול בחוף הים,
מכאן נוסעים לקמפינג שלנו, צפוף מאוד אבל מסתדרים.
וכך נגמר לו עוד יום, אי אפשר להאמין... הימים פה נאכלים כמו סופגניות חמות ומתוקות ונגמרים בצ'יק. -
19.10-המשך-
מסלול יומי- ממורו ביי לסנטה ברברהקישור לאתר קמפינג
תובנות, מחשבות וטיפים-
*שמורת הטבע Montana de Oro- - מקסימה!!!
מסלול ה- Bluff trail, קל, מישורי עם תצפיות מהממות.
הסלעים והים.
פיזמו ביץ- Pismo beach(לא היינו)
* עיירת חוף טיפוסית, נעימה עם מזח, נעים לשבת על החוף.
* גם פה יש שמורה של פרפרי המונרך, מאוקטובר עד פברואר.
Pismo beach monarch butterfly grove* ניתן לשכור טרקטורונים ולנסוע בחולות.
* פארק חבלים, 25ד מזרחית מפיזמו ביץ Vista lago adventure park.
ממוקם באזור נופש, קרוואנים, אגם ופארק מים קטן.
בפארק החבלים יש 4 מסלולים.סולבנג- Solvang- כשעה.- שעה וחצי.
* עיירה חביבה
* חניה לקרוואן ליד המשטרה המקומית, בסוף הרחוב הראשי בצד שמאל- נח וחינם.
* העיירה הציורית בנויה כולה בסגנון אדריכלות דני, כולל טחנות רוח, מסעדות, מאפיות וחנויות.
> נסיעה מסולבנג עד סנטנה ברברה על כביש 154 הנופי
-
20.10
יום אחרון בקרוואן.
אנחנו מתארגנים ונוסעים במקביל להים שמנצנץ אלינו, מגיעים לוולמרט לסיבוב אחרון,
קונים קצת שוקולדים ונפרדים מוולמארט עד לטיול הבא.
אנחנו נוסעים לאואטלט קמריליו שנחשב לטוב, יש פה הרבה אנשים וכולם עם אטרף בעיניים, כולם מחפשים מה לקנות.
אנחנו קונים קצת , אוכלים צהריים ויוצאים לנסיעה אל הקמפינג שלנו שנמצא במליבו.
הדרך מהממת, עוברת לצד החופים של מליבו ויש פה בתים יפים מאוד.
מגיעים לקמפינג ומתחילה מלאכת אריזות התיקים.
זה לוקח הרבה הרבה זמן...
לארוחת ערב הילדים אוכלים קורנפלקס- זה הכי טוב שיכולנו כרגע להכין.
כשרוב הציוד ארוז ב4 תיקי ענק, אנחנו מותשים, נהנים משקיעה מהממת מתקלחים והולכים לישון.
מליבו- נצטרך לחזור אליך שוב כדי ליהנות ממך... כי הפעם לא הספקנו.
מסלול יומי- 20.10
קישור לאתר הקמפינג
טיפים, מחשבות ותובנות-
קמרילו פרמיום אאוטלט Camarillo Premium Outlets
מתחם ענק, להוריד חוברת קופונים. -
21.10
קמים במליבו, עיירה שרק לשם הפרוטוקול אספר לכם שמי שיש לו בית על החוף, אז גם החוף שייך לו עד המים.
כלומר מותר לאדם הממוצע להלך בתוך המים, אבל לא על רצועת החוף אחרת הוא נחשב למשיג גבול, סתם שתדעו...
התארגנות מהירה, מהרגע שמתנתקים מהביוב המים והחשמל, הקרוואן ביום ההחזרה הופך להיות משאית רגילה, אנחנו מחויבים להחזיר את מיכל המים מלא (לא להשתמש במים), את מיכל המים האפורים ריק (לא לשטוף ידיים) ואת מיכל המים השחורים ריק (לא להשתמש בשירותים).
אנחנו ממלאים גז פרופאין במיכל(מחויבים להחזיר מלא), ויוצאים לתחנת החזרת הקרוואן.
הנסיעה אורכת כחצי שעה ואפילו היא יפה.
ממלאים דלק (מחוייבים להחזיר מלא).
בתחנת ההחזרה, נפרדים מהקרוואן ומהמסלול שהיה תלוי והתמלא עם הימים שעברו-
מוציאים את כל התיקים שארזנו אתמול והבוקר, מעמיסים מכול הטוב שנשאר לנו וממלאים חצי כוננית לבאים אחרינו (חוץ מאוכל, היה לנו גריל ופחמים, תנור חימום, קומקום חשמלי, תבניות חד"פ ועוד ועוד)
מכניסים את כל כלי המיטה לחביות, ורואים איך מנקים ביסודיות את הקרוואנים אחד אחרי השני- מבחוץ ומבפנים.
אנחנו מקבלים אישור שהחזרת הקרוואן הושלמה.
מחכים לשאטל שלנו למלון.
אחרי שאנחנו עושים צ’ק אין במלון, חוצים את הכביש והולכים להשכיר רכב.
ההשכרה לוקחת קצת זמן כי בבאדג׳ט יש כל פעם המצאה חדשה- הפעם הם לא נותנים ביטוח, כלומר אם עוצר אותך שוטר אין לך ביטוח לרכב, רוצה ביטוח- תשלם עוד... הזוי.
אחרי שיצאנו מהם, נסענו למוניקה ביץ.
טיילנו קצת במזח התיירותי,
ראינו את נקודת הסיום של כביש 66 המיתולוגי עליו נסענו,
אכלנו במסעדה איטלקית אמיתית,והיה מעולה!!!
באיזשהו שלב חזרנו למלון למנוחה וטבילה בבריכה.
בערב נפגשנו עם משפחה-חברים. -
ריני היקרה,
תודה רבה עבור הסקירה המפורטת של טיולכם בכביש 1.
אהבתי מאוד את כול הגוונים הכחולים של תמונותיך🤩.
מבינה שאתם לא נתקלתם בערפילי הבוקר, שעליהם קראתי בפוסטים שונים.
האשכול שלך הוא אוצר אמיתי לכול מי שייטיל בעקבותיך במכונית או בקרוואן
.
נילי
-
נילי יקרה, איזה כיף שאת פה איתי!!! תומכת ומפרגנת…
הטיול עוד שניה ומסתיים.
את ערפילי הבוקר פגשנו היטב בסן פרנסיסקו, אבל למזלנו לא בכביש 1.
-
תודה על השיתוף , חלק מהסיפור שלך היה לי בריפינג לקראת טיול סביב הפסח , שיהיה מלאס וגאס לשמורות סביבו , לא עם קמפר , אלה עם רכב ולינות .
כמו כן זה החזיר אותי לטיול שעשינו עם קרוואן כאשר כל הילדים (3) עדיין באו איתנו , גם אנחנו ישנו לילה אחרון באותו הקמפינג , וגם אנחנו ארזנו הכל לחזרה לארץ , השוני היה שההתחלה היתה שבוע עם רכב פרטי , ללוס אנג’לס וסאן דייגו .
אני מתחיל לתכנן טיול עם קרוואן לשנת 2025 , טיול שמתוכנן לחמישה חודשים , נקווה שנצליח לעמוד בתיכנון .
-
22.10
הבוקר יוניברסל-
נוסעים בתוך פקקים, בחלק מהזמן והיכן שיש נוסעים בנתיב ה-Car Pool עדין זה לוקח שעה פלוס.
מגיעים קצת לפני הפתיחה, משלמים על חניה שקרובה לכניסה, ונכנסים בדיוק ב10.
*רכשנו באינטרנט כרטיסים עם פאסט פאס.
מה יש לספר ? אתחיל מהסוף, מעין וניב ממש נהנו, הילוש ואני פחות.
אני לא אתן פירוט על כל המתקנים כי אני לא מומחית ביוניברסל וגם לא בדיסני(מחר).
אני לא אוהבת מקומות כאלה, לא אוהבת צפיפות ומלא מלא אנשים, תורים, לא אוהבת רכבות הרים או סימולטורים, או כל דבר אחר שמערבב לי את הראש- וגם הילה לא, היא מפחדת מדברים רועשים(אפילו הסיור באולפנים לא היה לה נעים).
אז כן עשינו?
דבר ראשון הלכנו להארי פוטר- האזור בנוי מקסים, בנו כפר קטן וציורי עם הרכבת, כיתות הלימוד, ניתן לרכוש שרביט במחיר מצחיק/הזוי של 52 דולר, ניב ומעין עשו את הסימולטור ומאוד נהנו.
מישהו מעוניין בשרביט?אח״כ כולנו הלכנו לראות את הסיור באולפנים - זה היה ממש מעניין- נוסעים באוטובוס ורואים אתרי צילום אמיתיים מסרטים, רואים איך משתמשים במסכי תלת מימד כדי להפיק סרטים, ראינו קטע מהסרט פארק היורה בתלת מימד-
דינוזאור בא לטרוף אותך, רחובות של סרטים, ואזור של מטוס שהתרסק.
שיטפון וגשם-
מפה התפלצנו מעין וניב הלכו לעשות את אזור פארק היורה, רכבת הרים בסירות על המים ואח"כ את הסימולטור של הסימפסונים, אח״כ את הרכבת הרים של הארי פוטר, הילוש ואני בינתיים נחנו, טיילנו קצת ופיטפטנו.
אח״כ אכלנו צהריים ביחד.
לקראת צהריים נכנסנו לראות הופעה של חיות מאולפות שמשתתפות בסרטים(חמוד), והופעה נוספת- המדגימה איך מצלמים אפקטים מיוחדים לסרטים(זה היה מעניין).
לאחר מכן, נפרדנו מיוניברסל.
עוד קצת תמונות מיוניברסל-
והכי חשוב- השירותים-
נסענו לסיבוב קצר בשדרת הכוכבים, רחוב רגיל עם אבק כוכבים.
מפה נסענו למשחק כדורסל של ה NBA שהזמנו מראש עוד מהבית.
מסתבר ש״נפלנו״ על ה"משחק" - משחק פתיחת עונת 2020 של הNBA- הלייקרס נגד הקליפרס -דרבי עירוני עם לברון ג'יימס כמובן.
היה הפנינג גדול, דוכנים, אוכל, מוזיקה, כובעים וחולצות, אצל האמריקאים הכול Big, היה אולם מלא שזה עשרים אלף איש, זה היה עוצמתי ומאוד מיוחד להיות במשחק כזה, על כל כסא היה מונח שעון, אז ענדנו וגילינו שבכל פעם שהקליפרס קלעו סל או עשו מהלך טוב במשחק השעון של כל האוהדים היה מאיר בצבעים שונים וכך כל אולם היה נצבע באותו הצבע.
במהלך ההפסקות במשחק האמריקאים כל הזמן מבצעים הפעלות, יורים עם תותח חולצות לקהל, מזמינים אנשים לקלוע ולהרוויח כסף, מצניחים מהתקרה מצנחים קטנים עם כסף שמי שתופס מרוויח, להקת מעודדות רוקדת ועוד הפעלות שונות ומשונות.
אחרי משחק צמוד ומותח עם מהפכים, הקליפרס ניצחו...
קריאת העידוד של הקליפרס היתה: Go Go-קליפרס והיא לא יצאה לנו מהראש עוד כמה שבועות אחרי...
היה מעולה!!!!.
ראינו את גדולי שחקני ה- NBA
לברון גיימס-למלון הגענו רק בסביבות 23:00.
מסלול יומי- 22.10
קישור למלון- Embassy Suites by Hilton Los Angeles International Airport North
תובנות, מחשבות וטיפים-
*יוניברסל- לקנות את הפאסט פאס, הוא מועיל מאוד בתורים הארוכים.
* לשלם על חניה ולהחנות קרוב, היה ממש נוח.
* הסיור באולפנים מעניין, כך גם ההופעות.
* משחק כדורסל של ה- NBA- היה מעולה, יש צורך לקנות כרטיסים מראש.
* יש לקנות חניה מראש באתר של הארנה.
*אם באים עם תיק גב, חובה לעבור בדיקה מקיפה והתור לבדיקות ארוךךך.
* מלון- התלבטנו הרבה אם לפצל לינות בשביל יוניברסל ודיסני, בסופו של דבר לא פיצלנו- ישנו ליד שדה התעופה ונסענו.
לשים- לצאת מוקדם, אם אתם יותר משני אנשים מותר לכם לנסוע בנתיב הפול קאר שחוסך זמן.
-
תודה ריני
איזה כיף .
נסענו את כביש 1 ככ מזמן.. לגמרי עשית לי חשק לחזור עם התיאורים שלך.
נתת לי כמה רעיונות , כמו משחק ה NBA שנראה ממש חוויתי,
ובכלל לא הכרתי את השמורה הזו ..Montana ומיד מוסיפה אותה לתוכנית.
באיזה מלון ישנתם בסנטה ברברה אחרי שנפרדתם מקרי ?
יוניברסל - הזדהיתי איתך ... גם אני לא חובבת פארקים... אבל זה מה שילד בר המצווה מבקש... אז עם זה ננצח ..
מחכה לשמוע איך עבר לך ולהילוש בדיסני ( פארק שאני מכירה ) , והאם בדיעבד היית מפצלת את הלינה בגלל הפקקים?
-
רמי יקר, מתרגשת שהסיפור שלי מעלה זיכרונות טובים .
בהחלט טיול שווה.
מאחלת לכם לעמוד בתיכנון של 2025 ולצאת לתקופה ארוכה- זה החלום שלי!!! וגם אני מקווה להגשים אותו.
-
עדי אהובה, אשמח לעזור לך בפרטי התיכנון כפי שעזרת לי.
שמחה שיש דברים שאני יכולה להעשיר את המידע ולתת רעיונות.
שמורת מונטנה מהממת ואני באמת ממליצה עליה, הליכה כל כך קלה והתמורה שווה.
בסנטה מוניקה עוד היינו עם הקרוואן, אח”כ ישנו במליבו והחזרנו את הקרוואן ושכרנו רכב.
אני חייבת לציין שגם על דיסני לא עפתי, היו כמויות לא אנושיות של אנשים וזה משהו שאני לא חובבת, עמידה בתורים, להידחק...
חיכינו יותר מחצי שעה לצילום עם מיקי
מעין וניב מאוד נהנו. אם זה תלוי בי הייתי מעדיפה עוד יום בטבע.
אבל מבחינתי- לא היה ניתן להיות במערב ארה”ב ולא לעשות וי על דיסני.
לא חושבת שהייתי מפצלת את הלינות, בטח יהיו הרבה שלא יסכימו איתי.
ליוניברסל הגענו בדיוק עם הפתיחה ורכשנו את הפאסט פס- אז הכול זרם.
לדיסני היתה קצת יותר נסיעה, אבל בגלל שלא היינו באטרפ להספיק את כל המתקנים, זה היה ממש בסדר.
הגענו קצת אחרי הפתיחה.
לא הרגשנו שפיספסנו משהו.
מה שהיה טוב מבחינתי שהנסיעה לטיסה היתה 15 דקות , וגם העובדה שלא ארזנו ופרקנו שוב ושוב.
-
23.10 דיסני
אוכלים ארוחת בוקר במלון, ויוצאים לדרך, מגיעים בסביבות 9 וחצי.
מחנים, יש שאטל, הכול מסודדדר!!!
עוברים בבדיקה הביטחונית ולפתע מרגישים בארץ.
נכנסים לממלכת דיסני, שהתקשטה בצבעי כתום עם דלעות להלואין.
החלטנו לקחת קצת זמן ורק להסתובב בין המתקנים/האזורים השונים.
התפצלנו- ניב ומעין הלכו לרכבות הרים והדברים המפחידים, הילה ואני הצטלמנו עם מיקי, מיני ודונלד דאק, ושאר חברים, קרוסלת סוסים והכי חשוב קנינו קשת לשיער של מיני... כולם מסתובבים עם זה.
היה יום עמוס נחמד ומעייף!!!
הטיפ שלי לדיסני- להוריד את האפליקציה!!! קודם כל יש מפה ואפשר לראות כל הזמן איפה אתה נמצא ולאן אתה הולך, דבר שני- היא מציינת כמה זמן יש לעמוד בתור למתקנים השונים. נוח ויעיל.
*אזור העולם הקטן בשיפוצים.להערכתנו היו קרוב ל30 אלף איש! בלי להגזים, לא ברור לי למה, היום יום רביעי בשבוע, לא חג, לא יודעת, היה עמוס מאוווד מאוד!!!
אחר הצהריים המאוחרות הגענו למלון, וישבנו לסכם את הטיול- כל אחד אמר ממה הכי נהנה, מה למד, מה חשב- היו סיכומים מרגשים מאוד, הביחד היה מאוד משמעותי ונהננו לחקור את הנופים של אמריקה בקרוואן! ונקווה לעשות זאת שוב ושוב ושוב!!!
אחרי הסיכומים, ניב והילדים הלכו לבריכה, ואני נותרתי לארוז את התיקים.
בערב, מעין ואני סחבנו את התיקים למשקל הענק שבלובי וראינו שאנחנו לא חורגים במשקל.
24.10-
השאטל של המלון הסיע אותנו אל השדה מרחק של 10 דקות נסיעה, תוך כדי אני ממלמלת לעצמי- קטן עליך 14 שעות טיסה, קטן עליך!!!
הטיסה יצאה בעיכוב של 45 דקות, כמה ישראלי מצידנו.
בשונה מהטיסה הקודמת, שהיתה טיסת לילה בה נרדמתי באופן הזוי כבר בהמראה, זו היתה טיסת יום, אבל, אני חייבת לזרוק פה עצם של אופטימיות וחיוביות- הטיסה על אף האורך והעובדה שהיתה טיסת יום- עברה בטוב.
זהו, שבנו הביתה אחרי 30 יום בנכר, והבית נראה פתאום גדול.
תודה לכם שקראתם, פירגנתם וליוותם אותנו במסע,
עד הטיול הבא, שנהיה כולנו בריאים,
אור ואהבה לכולם. -
ריני היקרה,
תודה ענקית לך על הסבלנות, הפירוט, השיתוף, הכנות, הכתיבה המרתקת והתמונות הנפלאות.
יודעת עד כמה הכתיבה והעלאת התמונות גוזלת זמן.
לקח לי כמעט 3 חודשים עד שסיימתי את אשכול איסלנד בפורום משפחות, ובהחלט היו ימים שזה היה מייגע, וכמעט התיאשתי.
טיילתי עימך לאורך כול מסעך ולמדתי המון!!!
בטוחה שהאשכול שלך ישמש רבים, ומוני פעל בחכמה רבה, כאשר נעץ אותו בלוח הפורום
.
חיבוק גדול ממני על השלמת האשכול.
נילי
-
נילי יקרה,
תודה רבה רבה על המילים החמות והמרגשות, אני מאוד שמחה שעבודתי לא היתה לחינם, ועוד יותר שמחה שיצא לנו לדבר תוך כדי...
אני בהחלט יכולה לספר שיצא לי כמה וכמה פעמים שנשפתי בתסכול מול המחשב כשנמחקו לי פוסטים שלמים, אבל בסוף צלחתי את העיניין ואפילו הצלחתי להעלות כבר הכול לגרסת הבלוג האהוב עלי.
נילי, אני בטוחה שיום יגיע ואזדקק לך בתיכנון איסלנד שלנו-כי היא חלום שאני מתכננת להגשים.
בכל אופן אם יש לך שאלות על דרום מערב ארה”ב – אשמח לענות(אם אדע).
ריני -
סוף הסיכום הגיע, וכאחת שממש אוהבת את גרסת הבלוג- הינה הוא לפניכם.
קישור לפוסטיםמאחלת נסיעה טובה לכל הנוסעים והטסים.
הרבה טיולים לכולנו…ריני