בחזרה

?Rv Ready for an R.V road trip story- דרום מערב ארה"ב- אוקטובר 2019

• היי אנשי פורום יקר, 

אחרי התלבטויות רבות(בעיקר בשל חשש מחוסר קליינטורה של עוד סיפור דרום מערב ארה”ב) החלטתי לשתף את המסלול שלנו בפורמט הפורום ויותר מאוחר אעביר אותו לפורמט הבלוג. 
    אנסה להוסיף תובנות וטיפים שאספתי לפני ותוך כדי הטיול. 
    אתן דגשים לקרוואן אבל לא רק. 
    בתקווה שהסיכום יעזור לדורות הטסים😜

נפצח בתודות- 
    למוני- על העזרה, המענה ועל ניהול הפורום, אתה עושה עבודה נהדרת.
    לכל אנשי הפורום היקרים שענו בסבלנות על שאלותי הרבות, נתנו כיוון, ליטוש והצעות מהם גיבשתי את המסלול הסופי.
    לכל מי שכתב סיכום טיול/בלוג בלמטייל/בלוג ברשת- נראה לי שקראתי את כוווווולם ומכל אחד דגתי מסלול/טיפ- כך בניתי את מסלול הטיול שלנו. 
    לספר של נטע דגני- שעשה לי סדר בראש. 
    לעדי שתמיד מפרגנת ועזרה לי בימי לאס וגאס שלנו,
    ול4 נשות הקרוואנים- דיאנה,רונית וטלי- שטיילנו במקביל, נעזרנו ושיתפנו זו את זו...

מי אנחנו? אבא ניב, אמא ריני, מעין בן 14, הילה בת 10. 

זה הטיול הרביעי בקרוואן, הראשון היה בניו זילנד והשאר בארה”ב וקנדה.
    בכל הטיולים הקודמים סבא וסבתא היו שותפים למסע ואילו הפעם נסענו רק המשפחה הגרעינית.

תיכנון הטיול-  ערך כ-10 חודשים- בהם סגרנו טיסות, קרוואן ואתרי קמפינגים

31 ימי מסע בסה"כ (כולל טיסות)- 
    טיסה+ יום אחד מלא בלוס אנג'לס, 
    26 ימים בקרוואן, 
    ולסיום שלושה ימים נוספים בלוס אנג'לס, 
    1 יום טיסה לארץ.

סלול כללי-
    נחיתה-לוס אנג'לס- קבלת קרוואן- גושוע טרי-כביש 66- סדונה- גרנד קניון-פייג'-ברייס-זאיון-לאס וגאס-יוסמיטי-סן פרנסיסיקו-כביש 1- החזרת קרוואן- לוס אנגל'ס-טיסה הביתה.

טיסות- אל על ישיר, שתי הטיסות היו מעולות!!! (ואני שונאת טיסות), אין ספק שמבחינתי טיסה ישירה עדיפה בהרבה על טיסה עם קונקשנים.

טיסה הלוך- המראה מישראל ב- 25.9 בשעה 1:00 בלילה, טיסה של 14 וחצי שעות. 
    טסנו עם מטוס הדרימליינר החדש של אלעל "ירושלים של זהב" שהגיע יומיים לפני כן לארץ, חדש דנדש, כולם התרגשו, אפילו הדיילים .
    טיסה חזור- המראה מלוס אנגלס 24.10 בשעה 13:45 בצהריים, טיסה של 14 שעות. נחיתה בישראל ב- 25.10 בצהריים.

ביטוח כולל-
    כמו בפעמים הקודמות גם הפעם עשינו בפספורט קארד.

תקשורת-
    * שני טלפונים עם חבילת גלישה מהארץ, דרך חברת פלאפון, הטלפון הראשון משלם- 350 ש"ח והטלפון השני- 150ש"ח ל- 30 יום, החבילה כוללת- ווטסאפ, טריפאדוויזור, יוטיוב, וייז, פייסבוק, אינסטגרם, גוגל מפס ועוד- חופשי ללא הגבלה. 500 דקות שיחה +SMS וגם 25 ג'יגה נוספים לגלישה נוספת.
    שני הטלפונים האלה היו טלפונים שכל הזמן עבדנו איתם, הקליטה היתה מעולה ברוב המקומות( פירוט על איכות קליטה יהיו לפי ימים). ניצלנו רק 6 גיגה בכל טלפון, כי רוב מה שהיינו צריכים היה בחינם.
    * טלפון נוסף עם כרטיס סים מקומי של AT&T- שעלה 40$ - שיחות ארה"ב ללא הגבלה +גלישה 8 ג'יגה, טלפון הכרחי שהשתמשנו בו מספר פעמים.
    * ניתן לעשות הוט ספוט למכשיר נוסף מטלפון עם חבילת גלישה גדולה.
    Wifi-
    ברוב הקמפינגים היה וויפי מעולה, בחלקם היה סביר ובחלקם היינו מנותקים לחלוטין. 
    בקמפינג העירוני של לאס ווגאס לא היתה קליטה, וזה היה מפתיע.

ניווט-
    את כל הניווט עשינו עם גוגל מפס ובמקומות בהם לא היתה קליטה השתמשנו במפות אופליין שהורדנו עוד כשהיינו בארץ.
    קיבלנו G.P.S עם הקרוואן, ולא השתמשנו בו בכלל.

לפני המסלול לפי ימים אכתוב סיכום(קצת ארוך) שקשור במיוחד לקרוואן, אז מי שזה פחות מדבר אליו יכול לדלג...

קרוואן- RV there yet*?
    *Recreational Vehicle- RV, הוא מונח המשמש לתיאור כלי רכב גדול בו הנוסעים יכולים לגור באופן זמני בעודם נמצאים הרחק מהבית. רכבי RV מיועדים בעיקר עבור משפחות שמעוניינות לערוך חופשות קצרות יחד באזורים בהם ניתן לחנות את רכב ה-RV באתר קמפינג.
    רכב RV גדול מכיל בדרך מיטות, פינת אוכל, אזורי אחסון, מקלחת ושירותים, מקרר ועוד… 

> כמו בטיולים הקודמים גם הפעם שכרנו קרוואן דרך חברת "מוטורהום ישראל", של הספק האמריקאי Road Bear.
    תאריכים- 26.9.19 עד 21.10.19  דגם Us-25-27. 
    בפועל קיבלנו קרוואן יותר גדול, 28 פיט, עם סלייד סלון שיוצא.
    * מחברת מוטורהום קיבלנו שירות ויעוץ מצוין בעיקר מגל (שעזרה לנו כבר בעבר).
    כמו כן- מי שמזמין הרבה זמן מראש מקבל כל מיני הנחות שוות.
    עלות- 3500$ ל-26 ימים כוללת- 4 ערכות מטבח ולינה, 3000 מייל, G.P.S וביטוח מלא (השתתפות עצמית עד 1000$).

טיפים ללקיחת קרוואן- 
    *לקרוא היטב את הנתונים של הקרוואן בהצעות הנשלחות אליכם מחברת ההשכרה (לקחת קרוואן קצת יותר גדול ממספר האנשים שאתם נוסעים)
    *לקחת קרוואן עד שנה על הכביש-זה לפעמים יותר יקר, אבל למכוניות האלה יש בלאי גדול, הסבירות שיתהיה תקלה גדול, כך אתה ממזערים נזקים. 
    *יש איסור לקחת קרוואן ביום של הנחיתה אחרי טיסה טרנסאטלנטית, אנחנו מצאנו מלון בקרבת סניף הקרוואנים עם שאטל, היה ממש נוח.
    *היינו אמורים לאסוף את הקרוואן החל מהשעה 12:00 בצהריים, יצרנו קשר מספר ימים לפני ההגעה ואישרו לנו להגיע בין השעות  8:00 ל- 8:30, ללא עלות נוספת. (בחלק מחברות ההשכרה יש שירות שנקרא Early bird-  בו ניתן לשלם סכום כסף ולקבל את הקרוואן מוקדם על הבוקר, בחברת הקרואנים שלנו אין את השירות הזה).
    *ביום קבלת הקרוואן חשוב לשריין מספיק זמן להצטיידות וקניות, לסידור הקרוואן ולציפוי הכריות והשמיכות(כן,אנחנו החדרניות במלון הזה), לכן ביום הראשון מומלץ לא לנסוע רחוק.
    * לצלם את הקרוואן מכל הכיוונים גם סטילס וגם וידאו במעמד הקבלה.
    *לעבור על כל ההסבר שמקבלים בסניף הקרוואנים, לצלם בוידאו הסברים הכרחיים(במיוחד בפעם הראשונה)לא להתבייש לשאול שאלות.
    *בסניפים רבים יש כונניות עם מוצרים שאנשים שסיימו טיול השאירו, תבדקו מה אתם יכולים לקחת(בעיקר סלסלות כדי שדברים לא יעופו תוך כדי נסיעה).
    *תבדקו שאתם מקבלים ספר הדרכה לקרוואן.
    * סניף הקרוואנים בלוס אנגלס היה מצויין, עבד ביעילות.

חניוני לילה-
    בכל הלילות ישנו בקמפינגים מסודרים(הכוונה לאתר קמפינג בתשלום ולא חניה ללילה בוולמרט או צידי דרכים)
    כולם עם חיבורי Full Hookup=חיבורים מלאים למים,ביוב וחשמל
    את כל הקמפינגים הזמנו מהארץ, היה לנו שני לילות שביטלנו עקב שריפה שפרצה סמוך לקמפינג שהוזמן ביוסמיטי , והוחלפו באחרים(סיפורים בפני עצמם)...

(*לינה מסודרת+הזמנה מראש זה משהו שמאוד מתאים לנו כמשפחה, אבל אני חייבת לציין שיש משפחות רבות שלא מזמינות מראש, ולא ישנים באתרים מסודרים, זאת אופציה טובה למי שזה מתאים).

עלות קמפינגים- בין 35$ ל- 100$ ללילה (לקרוואן +2 מבוגרים ו2 ילדים ).
    * עשינו ב- 30 דולר, חבר מועדון בקמפינגים של KOA זה נותן 10 אחוז הנחה, כאשר מזמינים מספר לינות אצלם זה יוצא משתלם. 
    * ניתן לעשות גם כרטיס מועדון של Good sam- נותן הנחה(לא עשינו).
    * היו מקומות רבים שהגענו אליהם ולא היה מקום למי שלא הזמין מראש.
    * בחלק מהקמפינג יש חדרי משחק, מיני גולף, קרטינג ובקיץ- בריכות/אגמים עם שעשועי קיץ.

דלק- 
    מיכל הקרוואן שלנו הכיל כ- 55 גאלון
    שילמנו בין 2.9 ל 4.6 דולר לגאלון תלוי במדינה (גאלון =4 ליטר)
    בסה"כ שילמנו בכל הטיול- 1300 דולר אמריקאי, ל-4500 ק"מ.

מקלחות-
    כמו בטיולים קודמים- רק בתוך הקרוואן!!! נפלא במיוחד עם חיבורים מלאים. 
    *פחות מתאים לאנשים מעל 1.80-1.85…
    למים לוקח כ-20 דקות להתחמם, וזה מספיק למקלחת טובה כולל חפיפת ראש לשיער ארוך, עד שמתלבשים ומתארגנים יש מים חמים שמספיקים לעוד מקלחת וכך הלאה.
    טיפ מקלחות- לקנות בוולמארט מגבות בצבעים שונים וכך לא מתבלבלים. 

ארוחות-
    בחלק מהימים אכלנו במסעדות ובחלק בישלנו בקרוואן- הבישול נוח ויעיל, יש גז עם 3 להבות ותנור(שאליו אני פחות מתחברת- גם פועל על גז). 
    הכנו "על האש" בחוץ על גזיה שהבאנו מהארץ וזה היה להיט(קנינו בלון גז בסופרמרקט בימים הראשונים).
    הבישול בקרוואן הוא חלק מהחוויה הכללית של לטייל בקרוואן, עושים מדורה, מדליקים גריל, מבשלים, אוכלים בחוץ…

קניות- מזון-
    את רוב הקניות עשינו בוולמרט סופרסנטר (שם יש פירות וירקות) ומבחר טוב של כל מה שרוצים. 
    *מומלץ לעצור בחנויות קטנות על הדרך בדר"כ יש פירות וירקות מתוצרת מקומית מעולה.
    *ממליצה להכין רשימת קניות ראשונה, חוסך הרבה זמן.

טלוויזיה- 
    בארץ הורדנו ללפטופ סדרות וסרטים לנו ולילדים- צפוף, כאן גרים בכיף, בוב ספוג, הפרלמנט, ארץ נהדרת ועוד עוד...
    מחברים כבל HDMI, מהלפטופ אל הטלוויזיה של הקרוואן וניתן לראות מה שרוצים.

הטענה חשמלית- 
    בזמן נסיעה ניתן להטעין את הטלפון עם שקע מצית.
    בזמן קמפינג כשמחוברים לחשמל- שקעי USB פועלים, כמו כן, הבאנו מהארץ מפצל של 6 שקעים וככה עם מתאם אחד לשקע אמריקאי מטעינים את כל ה-פלאפונים, מצלמות, מברשות שיניים, לפטופ. נוח ופשוט.

כביסות-
    בקמפינגים השונים יש חדרים עם מכונות כביסה ומייבשים.
    מחיר בין 2 ל2.5 דולר – לכל הפעלה.
    * יש להכין מראש רבעי דולר (קוואטר) בשביל התענוג (לעיתים יש מכונות פריטה בחדר המכבסה, לא כדאי להסתמך על זה).
    * קיימת אפשרות בחלק מהמכבסות לשלם עם אפליקציה(רק עם סים אמריקאי, מטעינים לתוכה כסף ומפעילים את המכונה/המייבש לפי מספר שרשום על המכשיר

מזג אויר+ ביגוד- 
    רוב הימים היו חמים, חולצה קצרה ומכנס ארוך דק, בחלק מהימים היה צריך שכבה דקה ארוכה.
    ביוסמיטי כבר ממש הלכנו עם מעילים.
    חלק מהלילות היו סבירים, ובחלקם נתקלנו במזג אוויר קר במיוחד(מינוס 11) בהם הפעלנו חימום בקרוואן וניתקנו את צינור המים של הקרוואן כדי למנוע קיפאון של המערכת.

תעסוקה למתבגרים-
    המשחקים העיקריים היו טאקי וטאבלטים עם אוזניות לכל אחד.
    מחוץ לקרוואן- מדורות, ביקוע עצים עם גרזן, משחקי כדור, פריסבי, צליית מרשמלו ועזרה בבישולים, מעין קנה טיסן קנה והטיס-זה העסיק אותו הרבה בעצירות.

להיות מעודכנים- 
    גם הפעם תלינו בקרוואן מפה של הטיול, ובכול ערב ניב סימן את המסלול היומי שעברנו ואת מקום הלינה (עגיל מנצנץ של ילדות- עושה את העבודה). 
    כך כולם מעודכנים איפה אנחנו נמצאים, זה נותן לילדים מושג על המדינה בה נמצאים כעת ועל גודלה, מתי עוברים ממדינה למדינה וכו'.
    כל ערב יושבים ומדברים על היום הבא- מה יש לראות, ואם יש שפע היצע אז לחשוב ביחד מה להוריד ומה חשוב לראות.

טוב, זהו לבינתיים 
    מקווה שתצטרפו אלי לסיפור…
    ריני

• @rinisco

וואי, ריני, איזה התחלה! הלוואי והייתי נתקלת בסיכום כזה לפני הנסיעה שלנו.

אני לא חושבת שיש רוויה מסיפורי דרום מערב ארה"ב  😊 ועוד עם קראוון! 

אני כמובן מצטרפת וקוראת בשמחה 😊 (למרות שכאמור אני אחת מנשות הקראוונים שהוזכרו, והתעדכנו בקבוצת ווטס אפ על בסיס יומיומי במהלך הטיול). 

דיאנה

• @rinisco

גם אני פה ! ברוררר !!!!

איזה כיף שהתחלת לספר , ובטוח תהיה קליינטורה לסיפור מפורט כמו שאת יודעת .

והפרגון ? לגמרי הדדי !! 

• @rinisco

מחכה בשקיקה להמשך 🙂

• מצטרפת ומחכה בסבלנות

• eden24h

adivelednizki
    יעל סופר

פירו

כמה כיף לראות פרצופים מוכרים, מודה לכם שהצטרפתם אלי למסע…
    כבר עולים למטוס, ועוד איזה מטוס… חכו חכו… יש הפתעה

• הי ריני גם אני פה,

התחלה מהממת .. מחכה להמשך

נראה יופי של מסלול שמעלה הרבה געגועים

פוריה

• פוריה א. יקרה, שמחה מאוד מאוד שאת פה, מודה לך על סיפור הטיול המעולה שלך ועל השיחה וההכוונה לפני שידעתי בכלל לאן אני נוסעת…

אז... נתחיל בסיפור הטיול- 

יומיים לפני הנסיעה מווצווצת לי חברה טובה שהיא קראה בחדשות שהגיע לארץ מטוס ✈ הדרימליינר החדש של אל על ושמו בישראל- "ירושלים של זהב" אנחנו צוחקות שאין סיכוי שנטוס בו כי הוא חדש ובטח יש לו לעבור עוד כמה טיסות לאירופה עד שיתנו לו לטוס טיסה כל כך ארוכה מעל הים. 

כעבור יומיים-
    בוקר ה25.9 מגיע עלינו לטובה, 

אני שולחת את הילדים לבית הספר, כדי שלא יפסידו גם את היום הזה, 
    (אני חייבת לציין שבית הספר היסודי לא עשה שום בעיות יציאה לטיול, המורה של הילוש בירכה אותה והוסיפה שהיא תעזור לה להשלים כל חומר אותו תפסיד, ואילו לבית ספר התיכון בו הבן שלי לומד יש מדיניות נוקשה באישור טיולים מסוג זה. הם חווים בשנים האחרונות הרבה יציאות מהשגרה תוך כדי השנה וזה מקשה על התנהלות תקינה- אני יכולה להבין את זה, ויחד עם זה יש לטיול מסוג זה ערך מוסף מאוד גדול בעיני ואני בוחרת לצאת לטיול ודואגת שהבן שלי ישלים את החומר תוך כדי ואחרי הטיול. הם הפסידו בסה"כ 9 ימי לימודים של בין החגים...)

בינתיים שקט בבית ואני מתפנה לארגון שלושת התיקים הגדולים שאנחנו לוקחים איתנו, לשמחתי בגלל שהתחלתי להניח ציוד בפינת העבודה כבר לפני שבועיים, כל מה שנותר לי לעשות זה לדחוף לתיקים את הררי הבגדים והררי התרופות... ולאזן את המשקל בין התיקים. 

הילדים חוזרים נרגשים מבית ספר ומגלים לי שהם משוכנעים שעבדנו עליהם וסבא וסבתא(שהיו איתנו בשלושת הטיולים הקודמים) כן מצטרפים אלינו בסופו של דבר, אנחנו נאלצים לאכזב אותם ולהסביר שהפעם זה לא קורה והם נשארים בארץ.
    מה שכן קורה- הלב שלי מתרחב, משמח אותי מאוווד שהילדים שלי רוצים שהם יבואו איתנו ושהם הצליחו לחוות איתם זמן איכותי וארוך בטיולים הקודמים.

נפרדים לחודש מהחברים ומהמשפחה, מהבית והחתולה…

ב- 20:00 בערב, כולנו לבשנו בגאווה את חולצות הטיול שהכנו מבעוד מועד ויוצאים לדרך,

מגיעים לשדה התעופה, הבידוקים, המזוודות ושאר הירקות עברו בטוב, והגענו אל הארץ המובטחת, הדיוטי פריי שאין בה שום חידוש. קצת סנדביצים וזהו, לא קנינו כלום.
    אנחנו נפגשים עם עוד משפחה מהמושב שטסים באותה שעה לאותו יעד- אבל בחברת תעופה אחרת, מעבירים איתם את הזמן בכיף, צחוקים ונשנושים עד הבורדינג למטוס. 

אחרי הבורדינג, בשרוול למטוס, מחכה לנו הפתעה- אנחנו נדהמים לגלות שקיבלנו את מטוס הדרימליינר החדש דנדש של אל- על "ירושלים של זהב".
    כולם מתרגשים אפילו צוות המטוס... 

אתם יודעים כמה כיף זה לטוס במטוס נקי, מצוחצח? תענוג. 

הטיסה עברה בטוב, לכל אחד מסך פרטי, שעובד!!!
    כולנו נרדמנו והתעוררנו רק אחרי 6 שעות.
    אז... נכון, יש עוד 8 שעות להעביר, אבל.. האמת שעבר מהר.
    משחקים, סרטים, פטפוטים, מתיחות ולקראת נחיתה מעין והילה נכנסו לתא הטייס ונדהמו לגלות מיכשור חדיש זוהר ומנצנץ כיאה למטוס חדש.
    כמובן שהם חזרו עם חיוך מרוח על הפנים. גם אני רוצה!!!
    אפילו שאני שונאת טיסות, אני אפרגן- יחסית לטיסה של 14.5 שעות- היא היתה מעולה!!!

הצוות היה אחלה, המטוס היה מפנק, ואני יכולה להגיד בפה מלא שמבחינתי- עדיף טיסה ישירה מטיסה עם קונקשיין.

בשעה 5:40 גם המטוס "ירושלים של זהב" וגם אנחנו נגענו באדמת LA בפעם הראשונה... והתרגשות היתה גדולה.
    חיכינו בתוך המטוס עד 6:00- כי שדה התעופה נפתח רק בשש. 

אחרי שעה וקצת היינו בחוץ אחרי הכול...
    לוקח לנו רגע להפנים שאנחנו בלוס אנג'לס. עיר המלאכים/עיר הכוכבים... עיר שטוחה וענקיייית. 
    זאת עיר שצרובה כל כך עמוק בתוך החומרים שמרכיבים אותנו, גם אם לא במודע.
    כל סרט או סדרה שיוצאת מפה מכילה את אבק הכוכבים שמנצנץ פה גם ביום וגם בלילה ונישא עם הרוח אל מדינות העולם.
    קיוויתי שאיזה קרדשיאן תיפול עלינו... אבל זה לא קרה.

אחרי ששכרנו רכב בהרץ, נסענו למקום חביב ואמריקאי טיפוסי Randy's donut זאת חנות קטנטנה של דונאטס, שתמיד יש בה תור.
    יש מלא טעמים לבחירה, ואלו שבחרנו היו מעולים.
    גם מבנה החנות מיוחד, יש דונאטס ענק על הגג. ו... השוס-
    ג'סטין טימברליק שר שם קטעים מקליפ השיר Can't stop the feeling

ממליצה בחום לאוהבי הז'אנר. 

משם נסענו לוניס ביץ. החננו את האוטו בחניה בתשלום ממש על הרחוב המקביל לים. הסתובבנו בערך שעתיים.

ראינו שתי ילדות צעירות מחליקות על סקייטבורד, מסביבן כתבים וצלמים של ה- BBC עושים עליהן סרט, הן שייכות לנבחרת אנגליה ובאות לוניס ביץ להתאמן…

ירדנו לחוף ופגשנו את אנשי משמר המפרץ האמיתיים, בחור ובחורה(מהממת ויותר שווה מפמלה אנדרסון) שיצאו לעשות צלילת אימון. פיטפטנו איתם קצת על העבודה שלהם וזה היה מרתק.

לאוהבי הפסיפס(כמוני)- 

בהחלט מקום מגניב!!! אהבנו מאוד.
    הגענו אליו מוקדם בבוקר ולא הספקנו להיפגש בהמון הצפוף ו/או בהמון ההזויים.(ראינו רק כמה).

מפה המשכנו בנסיעה לאייקון ההוליוודי הבלתי מעורער- שלט הוליווד.
    זה היה ממש נחמד להצטלם עם השלט, עכשיו יש אישור אמיתי שאנחנו בהוליווד!!! 
    כתובת התצפית- 3160 canyon lake Dr

מפה נוסעים לפארק גריפית'- עולים ממש עד לחניה העליונה ומשלמים 10$ לשעה. הנוף משגע, כל לוס אנגלס פרושה לפנינו.

נכנסים לתוך המבנה רואים את הטלסקופ הגדול בעולם, ניב ואני רוצים לראות סרט שמקורן על כיפת הפלניטריום והילדים מטילים וטו מוחלט. עייפים רעבים... 

אז ויתרנו.
    כשהתחלנו לרדת מההר לפתע חצה את הכביש - זאב- מהמם!

נסענו לאכול ואח"כ נסענו למלון שלנו שנבחר בגלל קרבתו לתחנת ההשכרה של הקרוואן למחר. מלון חמוד ונקי. והשירות נהדר, ממליצה בחום
    Homewoods suites agoura

הגט לג קשה ואני מנמנמת...
    הילדים משחקים מיני גולף במלון ואח"כ כולם נשפכים לישון.  

מחר מתחיל פרק הקרוואן שלנו- ההתרגשות בשיאה.

תובנות מהטיסה והיום הראשון-
    [ ]להכין חולצות לטיול, בגלל שזה מגניב, מלכד ועל הדרך זה עורר תגובות ושאלות מכל מיני אנשים ככה יצא לנו לדבר עם אנשים מכל העולם ולזכות לתגובות נלהבות.
    [ ]לטוס ישיר- עולה יותר אבל משתלם מאוד! 
    [ ]להכין עוגה בחושה למטוס, זה טעים, משביע וזה משתיק ילדים עצבניים. 
    [ ]לקחת לטיסה בקבוק מים ריק- הטיסה נורא ארוכה וכל פעם ללכת להביא מים לכולם זה מתיש, שווה שיהיה בקבוק קטן שממלאים אותן על תחילת הטיסה ויש שקט. 
    [ ]אם רוצים נשנושים יש בחלק האחורי של המטוס- תפוחים וקרקרים.
    [ ]במטוס קר חייבים לקחת עליונית.
    [ ]חבילת הבידור במטוס הדרימליינר טובה- סרטים סדרות שירים משחקים ועוד.. הילוש מוסרת שיש רק סרטים עם תרגום ואין עם דיבוב.
    [ ]להשכיר רכב בשדה התעופה - זה נוח, אין שום סיבה להיסחב עם המזוודות, וזה מאפשר על היום הראשון לטייל בכיף בעיר.
    [ ]אם יש לכם לילה או שניים בעיר לפני ששוכרים את הקרוואן, אפשר להכין מזוודה אחת לפתיחה, עם הציוד הנדרש ליום יומיים. לא חייבים לפתוח את כל הציוד שהבאתם איתכם. 
    [ ]מי שמשכיר קרוואן ב-  Road bear המלון שישנו בו ממש נוח.

מחר פרק הקרוואן שלנו מתחיל- כולם כבר מחכים לזה, איזה כיף!!!

• התייצבתי! איזה כייף להיזכר. כבר עבר חודש…

איזה כייף שהחלטת לכתוב. בטוחה שזה ישמש הרבה מטיילים עתידיים.

לשימחתי זכיתי להיות אחת מ-4 נשות הקרוואנים ולקבל הרבה טיפים ועצות עוד לפני הטיול, במיוחד בגיזרת הקרוואן והניסיון שלכם בטיול עם סבא וסבתא.

אצלנו זה היה הטיול הרביעי איתם, אבל פעם ראשונה בקרוואן.

חייבת לומר שמאז הטיול כל פעם שאני עונה על השאלה על ‘איך הסתדרתם בקרוואן’? מוצאת את עצמי אומרת שהוא היה מרווח.

זה באמת קשה להסביר, אבל מאוד נוח בקרוואן (ואנחנו היינו 7 נפשות באחד של 32 פיט). משהו בסידור והתכנון שלו הופך את הטיול למאוד נוח ומשפחתי.

מחכה להמשך, לראות אם יש הפתעות שבהן לא שיתפת בקבוצת הווטסאפ 😉

• @rinisco

את כוותבת מקסים

מצפה להמשך 

• @rinisco

ריני, טיפ שעדי הביאה לי, לפני שאת מוסיפה תמונה, תבחרי למטה בסרגל כלים, בגודל: קטן, וכך התמונה שומרת על היחס. 

ואני כמובן ממשיכה ללוות אותך פה 

• @rinisco

וואו, איזה אנרגיות כבר בפתיחה ! כיף !!

אישית לא התחברנו ללוס אנג'לס , וברחנו ממנה די מהר , אבל ברור לי מה הערך המוסף שלה עם הילדים ומתכננים לבלות בה בטיול הבא כמה ימים , אז רשמתי לי את הפרטים! 

• @eden24h אמר:

תבחרי למטה בסרגל כלים, בגודל: קטן

זה הטיפ שאני מחפש כבר שנה, מחכה כבר לנסות אותו, תודה !

@rinisco 
    למרות שאני לא חושב שיתאים לנו טיול בקראוון, עניין של אופי, ולכן אני בד”כ מדלג, בינתיים לא ויתרתי עד שקראתי הכל.
    התחלנו לדבר שאולי ננסה פעם שבוע.

• @אלי-רון

אלי- ריני מצליחה לגרום אפילו לי לשקול קראוון..

ואני תמיד אמרתי שזה לא בשבילנו.…

נ.ב - בבקשה על הטיפ .

אין ספק שצורת הפורום החדשה מאתגרת אותנו.. אבל בסוף נתרגל ... 

• rona.n שמחה לראות שאת פה, גם את וגם עדי נוסעות לטיולים עם סבא סבתא, וזה לא מובן מאליו, שיש לי שותפות לנושא כי רוב האנשים מרימים עלי גבה ותוהים למה ואיך אני עושה את זה. בעיני זה מדהים!!!
    גם לדעתי הקרוואן שלקחתם מאוד מרווח ומפנק…  
    כמה חפירות היו לנו בקבוצת נשות הקרואנים, אפשר להפיק מזה ספר
    ☺

Avi_3853585 תודה, נהדר שהצטרפת, מקווה שאצליח לענות על התהיות שיש לכם לגבי הקרוואן.
    eden24h יבוצע בפוסט הבא, בתקווה להצליח, תודה. שמחה שאת פה וגם אני ממשיכה לעקוב אחרי הטיול שלכם, בדיוק סיימת בקטע מותח.  

adivelednizki חחח, האנרגיות של ההתחלה...
    האמת, אנחנו לא מחובבי הערים בכללי , הפעם הערים באנו לנו יחסית בטוב, לוס אנג'לס מלאאאאה באטרקציות ואנחנו דגמנו אותה ממש בקטנה. ספויילר- לא צעדנו בשדרת הכוכבים, לא בתאטרון הסיני ולא בעוד כל מיני… 

אלי רון תודה שהצטרפת וקראת, לגבי הקרוואן- שבוע זה קצת מעט כי גם הלקיחה וגם ההחזרה לוקחת זמן+הצטיידות+סידורים... וגם לוקח זמן להתרגל לחיי הקרוואן. לדעתי לפחות 10-12 ימים.

מחר אמשיך בסיפור...

• @adivelednizki

בסוף אצליח לשכנע אתכם על הקרוואן, רק אל תכעסי עלי אם לא תעופי עליו בסוףףףף.
    תודה על טיפ- מחר אנסה...

• @rinisco

היי ריני,

מאוד שמחתי לגלות שהתחלת לכתוב, ולא, לא נראה לי שיש חשש לעודף סיפורי המערב. מועיל כל כך לקרוא כשלפני ותענוג לקרוא כשאחרי- וכאן נראה לי שמובטח שפע מהשניים.

אנחנו ממש לא מועמדים לטיולי קראוון (אולי, פעם, בפנסיה, בזוג...), אבל בטוחה שהפירוט שלך הוא נכס לאלו שכן. נשארת בכיף גם לכל מה שסביבו 🙂

• @TAGA יקרה, 
    המסלול שלך היה חם מהתנור כשיצאנו לדרך ולקחתי ממנו טיפים רבים. תודה!
    היה לי קטע מצחיק בלאס וגאס, במלון ארייה יש דגם קטן של האבנים הציבעוניות (שהייתם בהם ביציאה מוגאס), וכשראיתי אותם והופתעתי אמרתי למשפחה שלי- “אה… איזה מגניב,  זה דגם קטן של מה ש-TAGA רשמה עליו… ואף אחד לא הבין מה אני רוצה מהם”… 

שמחה שאת פה!!! קרוואן או לא, המערב מקסים.

• @rinisco

סיכום מועיל ומאורגן. כיף לקרוא. בדיוק חזרנו….

• 26.9- שובו של ה-Road trip-

יש לי כישרון טבעי לנצח בטורניר הג'ט לג, כך שבשעה שלוש בלילה אני כבר ערה לחלוטין ואין שום מצב לחזור לישון. 
    זה הזמן השקט שלי לדבר עם החברים והמשפחה, אני מוצאת את עצמי יושבת בחושך מוחלט בסלון עם אור הטלפון מעבירה במוחי את המחשבה ששלוש בלילה זה ממש מוקדם ובטח אשלם ביוקר על השעה הזאת לקראת השעה ארבע אחר הצהריים. 
    בינתיים מתווצווצת עם רונית מ"נשות הקרוואנים" של למטייל, הם כרגע בסן פרנסיסקו ושתינו עדין בשעון ישראל.

שאר החבר'ה קמים, מתארגנים ובשעה 7 (שעה מוקדמת לכל הדעות) כבר יושבים בארוחת הבוקר האמריקאית- אין ירקות אבל יש- ציריוס צבעוני, וואפל בלגי ופנקייקים עם מייפל וקצפת. "בריאות" לוריד, עכשיו אפשר להתחיל את הבוקר!!!

מעמיסים את התיקים ואת הילוש על עגלת הבלבוי ומגיעים ללובי, שם עולים על שאטל שהמלון מסדר לנו, מסתבר שנהג שלנו חברמן ושמו- חיים. ישראלי לשעבר שגר פה. הוא מקפיץ אותנו מרחק קצר לסניף הקרוואנים של Road bear.

בסניף מתקבלים בזריזות, מקבלים הסברים מפורטים, שואלים שאלות, בודקים את הקרוואן, מצלמים את הקרוואן מכל זווית אפשרית, חותמים, מחזירים את הפרקולטור שסתם תופס לנו מקום, מבקשים עוד סיר, מחפשים בכוננית הציוד סלסלות ועוד כל מיני- ומתאכזבים- כי אין כלום... (חיסרון של הלקיחה המוקדמת).

בשעה 9:30 נפרדים לחודש מסניף הקרוואנים ויוצאים לדרך- ניב אומר שהוא מרגיש כאילו לא עברה שנה וזה המשך ישיר מהטיול הקודם, לדברים טובים מתרגלים מהר.
    אנחנו נוסעים מזרחה כדי לגמוע קצת מרחק, 
    ולבסוף נכנסים לוולמרט אהובתנו.

אנחנו כבר מכירים את הסידור הפנימי של החנות, ומתחילים לאסוף את כל מה שכתוב לי ברשימה(וגם קצת דברים שלא כתובים- בעיקר שוקולדים ומתוקים).

וואי וואי כמה קנינו, חצי וולמרט גמרנו להם... הקניה הראשונה הוכתרה בהצלחה.
    אחרי שהעמסנו הכוווול על קרי(הקרוואן) נהיינו רעבים.
    עוצרים ברשת שנקראת
     In and out טעימה ונחמדה מאוד(רק המבורגרים).

ממשיכים בנסיעה מזרחה, פרבריה של לוס אנג'לס נגלים.

באיזה שהוא שלב נוסע לידנו קרוואן קטן אף הוא של Road bear ובו נסעו שתי סבתות מבוגרות, אל פי תקנון אחוות הקרוואניסטים הלא רישמי והלא כתוב נופפנו אחד לשני לשלום תוך כדי חיוכי אהדה, וללא מילים אומרים אחד לשני- אין על טיול קרוואנים בעולם, תהנו.
    הנוף משתנה מאורבני בצפיפות גבוהה לאורבני בצפיפות נמוכה, יש המון מרכזי קניות על שטחים עצומים. 
    לקראת השעה 16:00 מגיעים לחניון הקרוואנים הראשון שלנו לטיול זה- 
    BANNING STAGECOACH KOAשל חברת Koa המוכרת והאהובה, התחברנו למים חשמל וביוב בצ'יק.

וברגע זה, נגמר הפינוק, משימות חולקו למורת רוחם של הילדים.
    הם התבקשו (הוכרחו) לעזור בניקיון ופריקת כל הציוד מהמזוודות למקום.

לבסוף אחרי שעתיים כשהכוווול היה מסודר, הם יצאו החוצה אל הנחלה להדליק מדורה ולהזריק קצת  S'more לוריד.
    (למי שלא יודע מה זה סמורס- מעל המדורה מחממים מרשמלו עם שיפודי ענק, כשהוא חם דוחפים אותו ביחד עם קוביית שוקולד לתוך ביסקוויט מסוג "גרהם ביסקווט" ומועכים הכול ביחד, זה מגיע מצמד המיליםsome more, כי כשאוכלים את זה מבקשים עוד).

אחרי ההתענגות על הסמורס נשאר בנו רק עוד מעט כוח בדיוק בשביל מלאכת עטיפת הציפות( כן.. כן... זה תפקיד שלנו, קרוואן זה לא בית מלון ופה אנחנו החדרניות), מסדרים שמיכות, סדינים וכריות.

כולם עייפים, אוכלים ארוחת ערב קלילה, מקלחות ראשונות בקרי שהיו מצוינות.
    יום ראשון וערב של סידורים הסתיים... כולם מוכנים ללילה הראשון בקרוואן.
    ואפילו אני שקמתי ב3 בלילה הצלחתי בגלל גל המטלות להישאר ערה עד הערב...

מסלול יומי 26.9

קישור לקמפינג- BANNING STAGECOACH KOA

תיכנון מול ביצוע- הזמנו קרוואן 25-27 פיט וקיבלנו 28 פיט. קיבלנו קרוואן זהה לזה שהיה לנו בטיול למזרח ארה"ב. 

מה נפל בחדר העריכה? או מה לא הספקנו!!!
    *כמה דקות נסיעה מהקמפינג שלנו יש אאוטלט גדול שנקרא- 
    Desert hills premium outlets
    *העיירה פאלם ספרינג שקרובה לאזור זה ולצערי לא הספקנו להגיע אליה
    בעיירה של בתי קפה חנויות ועוד. כמו כן יש רכבל 
    Aerial rtamway שנראה לי שווה במיוחד.

בחזרה