בחזרה

סיכום הטיול (המסע)שעשינו

• מטרת הטיול:-
    מקומות בצד המערבי הרחב,שבבושתנו לאורך שנות הטיולים ביבשת הזנחנו,ולחזור למקומות להם לא הקדשנו מינימום זמן נדרש בוושינגטון סטייט,אורגון,ואו שבכבישי חוף אורגון,וקליפורניה,בראשון ערפל סמיך פגם ביופיו, והקליפורני שהיה חסום למעבר בחלקיו העקריים.

אורך טיול:
    טיול שהיה אמור להסתיים לאחר 30 יום בווגאס,האריך ימים (12) מתוך כוונה להשלים פארקים נוספים ידועים במדינת יוטה,וסגירת המעגל לדנוור בחלקים נוספים יפיפיים של קולורדו.

מועד:-
    החלטתי על אוגוסט ,ותחילת ספטמבר,מאחר וביקשתי להימנע מכבישים חסומים במקומות הגבוהים של הפארקים המיועדים.נכון שכמות התיירים ויוקר המלונות בחודש אוגוסט מעיקה ,אבל נסבלת,בייחוד כאשר הזמנת הלינות מתבצעת חודשים רבים לפני.

דנוור:-
    הנחיתה בדנוור כוונה ליום שבת לפני הצהריים,על מנת לאפשר מנוחה והתאוששות,ומתוך כוונה ,שהביקור בדנוור העיר יתקיים ביום א'- יום שבו נוח מאוד להסתובב עם רכב בעיר גדולה.
    התחלנו ברחוב לרימר,בכיכר לרימר המשמרת אופייה הראשוני של העיר, עברנו לעוד כיכר סקורה שמה גוון יפני כולל גן יפני.
    מכאן מפינת רחוב 18 ירדנו לרחוב ה-16 שאותו הפכו למדרחוב ארוך יחסית,בו קיימת לאורכו תחבורה חינמית בשני הכיוונים,עם תחנות עצירה רבות.
    מכאן נסענו אל בית הממשל של קולורדו,ואחריו,בדקנו לא רחוק משם אפשרות לבקר במטבעה הלאומית,לא היתה אפשרות,לכן המשכנו ופקדנו בתים עם היסטוריה כמו מוזיאון בית מולי בראון שהיתה מהבודדות שניצלו מהטביעה של "הטיטניק"-נבנה ב-1889,וראינו את בית גרנט המפריס בתחילתו של מושל קולורדו,המבנה מרשים,וגן המושלים המשתרע ממול הרחוב.
    יש לציין שהרחובות הסמוכים לבתים הנ"ל מורכבים מבתי אזרחים מושקעים,ושמורים,ורחובות מיוערים,עשינו לולין בכמה מהרחובות הללו והיתה לנו הערכה לאיזור הזה של דנוור.
    לסיום הביקורים נסענו ונכנסנו אל הגנים הבוטניים שכללו גם תערוכת פסלים של הפסל הנרי מור.
    אנחנו התגוררנו 2 לילות בצידה המערבי של דנוור ב-Lakewood כ-20 דקות מהעיר והבחירה הוכחה כנכונה,לעומת האיזור המזרחי של דנוור הנקרא Aurrora לשם הגענו בערב האחרון לפני הטיסה משום קירבתו היחסית לשדה התעופה.

פארק לאומי- הרוקיס האמריקאיים
    אל פארק הרוקיס האמריקאיים,ניתן כמובן להגיע מכמה כיוונים,תלוי מהיכן אתה מגיע, מה היעד הבא, וכמובן הזמן שאתה מיעד לביקור בו.
    לאלו שבאים מדנוור שתי אפשרויות אל 2 הכניסות הצפון מזרחיות אחת הקצרה יותר והיא לחבור מדנוור אל ה-93 ,לבקר בשתי נקודות ישוב ידועות ומעורכות הראשונה גולדן והצפונית יותר בולדר,להמשיך על ה-36 ל-Lyons ולהגיע ל-Estes park ומשם על ה-34 לכניסה שאחרי מרכז המבקרים Fall River , או לדרך הארוכה והיפה יותר על פי יודעי דבר, כאשר מבולדר פונים מערבה על ה-119 ובהמשך צפונה על ה-72 וה-7 ולשבור שמאלה על ה-Marys Lake Road אל הכניסה שאחרי מרכז המבקרים Beaver Meadows.
    אנחנו הלכנו על הקצרה,ובעצת הריינג'רס במרכז המבקרים Fall River עשינו את הדרך מערבה על ה-34 בטיפוס אל מרכז המבקרים הגבוה בפארקי היבשת Alpine הלוך וחזור מאחר וטען שהדרך הלא סלולה שחוסכת את ההלוך וחזור על אותו כביש במצב גרוע לרכבים עם מרכב נמוך.
    לידיעה- הדרך הלא סלולה אך עבירה בדרך כלל נקראת Old fall river Road
    כפי שדווחתי עוד מהאיזור,שמחתי שלא ויתרנו על החלק שעשינו בפארק הזה, הגם שעננים כיסו פה ושם את הפסגות היפות,אין ספק שהביקור כאן שונה מהרוקיס הקנדיים,אבל מי שלא שבע מרכס הרי רוקיס באשר הם
    ביבשת,בהחלט יודע להעריך אותם,בכל מקום.
    אלה המהדרין שחוזרים ללינה בסביבה הקרובה לדנוור ישנה אפשרות לסגור מעגל על ה-34 הממשיך דרומה בצידו המערבי של הפארק,וישלבו כך לשם גיוון גם 3 אגמים בדרכם אל כביש -40.
    גולת כותרת נוספת היתה הדרך שעשינו מהנקודה Estes Park מזרחה ללינה שלנו בפורט קולינס,מדובר גם כאן על כביש 34 המוביל ל-Loveland כאשר מתוך קרוב ל-50 הקמ הייתי אומר שלא אגזים אם אומר שלפחות 25-30 קמ ממנו-הם בלי הגזמה מהמדהימים שעברנו ,ואינני מבין מדוע החלק הזה לא מסומן כנופי במפת ה-AAA ,אני ממליץ עליו בחום לאלו שבתכנית שלהם להצפין מקולורדו אל הגבעות השחורות במדינת דרום דקוטה.

הגעה ל-Hot Springs שבדרומה של דרום דקוטה
    ביום הזה היה עלינו לעבור 460 קמ כך שהפסקת ביקור עיקרית וגם היא לא ארוכה הייתה ב-Cheyenne בירתה של ויומינג.והגענו ל- Hot Springs אחרי "חווית" סופת ברקים רוחות וגשם סוחף וברד לא נעימה!
    יום המוקדש לגבעות השחורות של דקוטה>> מוניומנט לאומי>> ממוריאל>>ודרך המחטים.
    היער הלאומי Black Hills national Forest Of Dakota הוא נוף של גבעות מוריקות,נראות כמו ציור,אולי אינן מרשימות כמו היערות העבותים של הפארקים הלאומיים בצפון מערב,אבל ביום בהיר ונעים מצאנו גם בהן זויות מרשימות.
    עברנו כמובן בפארק מדינה קאסטר,לא פקדנו את המערות של דרום דקוטה והכוונה ל-Wind Cave שבשיטחו של הפארק הנ"ל ,וה-Jewel Cave nat'l Momument מערבה לעיירה custer, האמת שלא מצאתי מי שישכנע אותי,כי לא שמעתי יותר מדי התלהבות בנושא המערות ,והן בגלל הזמן הקצוב שהיה לנו בדרום דקוטה.
    המשכנו על ה-87 אל דרך המחטים ,כביש תלול וצר יחסית,כשמשני צידי הדרך מזדקרים,צוקי שחם מחודדים בעלי צורות שונות ומשונות,האמינו לי גם בוגרי פארקי יוטה "לא יסבלו" בביקור שלהם בדרך הזאת.

ביקרנו במוזיאון הלאומי לגילוף עץ בעיירה Custer בו אחד האוספים הגדולים בעולם של דמויות העץ מגולפות,סצינות מדובבות של אנשים בגודל טבעי,קריקטורות,וכל מיני רהיטים,פרי עבודתו של ד'ר ניבלק
    אחד הציירים המקוריים של סרטי דיסני.,מתאים מאוד גם לילדים.
    המשך יבוא
    פינה במידרחוב של דנבר
    פינה במידרחוב של דנבר(גודל:40.46KB)

פינה במידרחוב של דנבר

• סיכום הטיול (המסע)שעשינו
    עדיין ביום של הגבעות השחורות של דקוטה-
    ביקרנו באנדרטת קרייזי הורס,אמור להיות פסל ענק מימדים,של הלוחם האינדיאני,שנעשה ע"י הפסל קורצ'ק זליקובסקי,שהחל מלאכתו ב-1940וכנראה תימשך עוד שנים רבות,זהו מפעל משפחתי שאותו ממשיכה אלמנתו וילדיו והכל למען הנצחת הלוחם האינדיאני והנצחת המורשת האינדיאנית.
    חשוב לראות את הסירטון שבמרכז המבקרים!!
    אחר כך הגענו לאנדרטה הלאומית רושמור שם חצובים באחת הפסגות הסלעיותראשיהם של 4 מנשיאי ארה"ב:-
    וושינגטון(יצר את האיחוד),ג'פרסון(פירסם את הכרזת העצמאות),לינקולן(לחם לאיחוד),ורוזוולט(הרחיב את הגבולות ודאג לשמירת אוצרות הטבע).
    לינה בדדווד.

ברוקי האמריקאי קרוב לכניסה לרוקי האמריקאי
    ברוקי האמריקאי (גודל:38.70KB)קרוב לכניסה לרוקי האמריקאי(גודל:36.23KB)

קרוב לכניסה לרוקי האמריקאיברוקי האמריקאי

בדרך המחטים בדרך המחטים
    בדרך המחטים(גודל:9.93KB)בדרך המחטים(גודל:15.30KB)

בדרך המחטיםבדרך המחטים

בדרך המחטים בדרך המחטים
    בדרך המחטים(גודל:12.94KB)בדרך המחטים(גודל:13.21KB)

בדרך המחטיםבדרך המחטים

האנדרטה הבלתי גמורה הדגם על רקע האנדרטה האמורה
    האנדרטה הבלתי גמורה(גודל:37.79KB)הדגם על רקע האנדרטה האמורה (גודל:38.97KB)

האנדרטה הבלתי גמורההדגם על רקע האנדרטה האמורה

ראשמור דרום דקוטה ראשמור דרום דקוטה
    ראשמור דרום דקוטה(גודל:15.28KB)ראשמור דרום דקוטה(גודל:39.74KB)

ראשמור דרום דקוטהראשמור דרום דקוטה

אתה מזכיר לי נשכחות בסיכום שלך, ובתמונות. אני שמח לראות שנהניתם.

קראתי בשקיקה - בדיוק המקומות שנהיה בהם וטיפים ברזולוציה שעוזרת מאד. תודה ומחכה להמשך!

כמובן ששמרתי במועדפים (מי יודע, אולי עוד נחזור לאזור...)

רואים שנהניתם

אושרה

Spearfish canyon national scenic hwy + Devils Tower

בפינה הצפון מערבית של קולורדו החל מנקודת צומת ידועה cheyeene Crossing שמה ,קיימת עוד אטרקציה לה נותנים באיזור הזה כבוד ומדובר על כביש שעובר במשהו כמו קניון הנקרא:-
    Spearfish canyon national scenic hwy,אורכו של הכביש הזה שמספרו 14 ALT ,אליו הגענו על ה-85 מדדווד, בין הנקודה הנ"ל לעיירת הקצה הצפון מערבית של קולורדו Spearfish כ-30 קמ',ולאורכו ניתן לקבל מיפוי בו מצוינות הנקודות שניתן לפרוש אליהן,ולבקר בהן למי שלא אצה לו הדרך.

לנו היתה משימה נוספת ביום הזה והיא להגיע גם לביקור בגבעת השטן,לכן הלכנו למפלים שמשני צידי הדרך
    1)roughlock falls ע"י מסודר אתר לפיקניק

2)Spearfish Falls ממש ממול בצידו השני של הכביש.

3) ה-Braidal Falls נופלים לצידי הכביש ,ובחודשים חמים כאוגוסט וספטמבר הזרימה בדרך כלל חלשה יותר מאשר באביב תוכלו לחוש זאת בתמונה המצורפת.

אני מצרף לינק לנקודות שעל הכביש הזה לחיצה עליהן תאפשר להחליט מה כדאי.
    http://www.spearfishcanyon.com/intermap.htm
    ובכלל מי שרוצה עוד נתונים
    http://www.byways.org/explore/byways/10761/stories/65820

אחרי הכביש מגיעים לעיירה ספירפיש ניתן לעשות בה הפסקה, ואומנם כך עשינו, לפני שהמשכנו והגענו לדבר הזה שכמו שכבר אמרו קודמי משום מקום הטבע יצר גבעה סלעית מיוחדת במינה סביבות 264 מטר גובה מבסיסו ולזה יש להוסיף 386 מ' מגובה פני הנהר שזורם באיזור Belle Fourche,והיות והיא היחידה בסביבה ישרה זה רק מוסיף לעצמה שלה.

ניתן לעשות מסלול רגלי סביבו Tower Trail קמ 2 אורך המסלול,
    הגולשת מירוש לא המליצה במיוחד עליו ושללה למקרה ומדובר על טמפ' חם גבוהה.

Roughlock Falls ספירפיש קניון בריידל פולס בספירפיש קניון
    Roughlock Falls ספירפיש קניון(גודל:15.42KB)בריידל פולס בספירפיש קניון(גודל:15.51KB)

בריידל פולס בספירפיש קניוןRoughlock Falls ספירפיש קניון

גבעת השטן גבעת השטן
    גבעת השטן(גודל:36.94KB)גבעת השטן(גודל:14.99KB)

גבעת השטןגבעת השטן

שרידן-Sheridan 6/8
    ביום הביקור בגבעת השטן הרחקנו ממנה עוד כמה מיילים לנקודת הישוב Hullet שהדבר היחידי שמשך אותנו להרחיק אליה הוא מלון בסט וסטרן חדש חדש שלדעתי היה נקודת האור היחידה במקום הזה.מומלץ מאוד למי שתחנתו האחרונה ביום הזה היא מגדל השטן.תשאלו את ראובן13

בדרך מערבה בויומינג נסענו על ה-90 עברנו בעיירה Gillette ולא מצאנו ענין בה,ואז בהמשך הדרך בפאתי העיירה באפלו הידועה שבסביבתה ניטשו קרבות רבים עם האינדיאנים,ונבנו בסביבתה מצודות להגנה בפני ההתקפות,החלטנו לוותר על אחד המוזיאונים שיעדנו לבאפלו ,ולסטות מה-90 לביקור בזכר לאחת המצודות
    הללו Fort Fill Kearny ,שם ביקרנו במוזיאון וראינו סרט בהקרנה פרטית לנו,המנציח את לחימת הלבנים באינדיאנים,ואת ההתבצרות מאחרי גדר בולי העץ עם הנשים והילדים.
    הגענו אל מקום לינתנו ב—Sheridan עיירה גדולה מאוד יחסית,בהחלט מומלצת גם להצטידות.
    בשרידן ביקרנו באתר היסטורי קצה הנתיב, ביתו של המושל קנדריק
    (Trail End State Historic Site),שהפך למעין מוזיאון,אפשר לראות בו את צורת החיים בבית, הריהוט, והגן הגדול המקיף את הבית, בביקורנו בבית המושל יצא לנו לבקר גם בשכונה יפה שבסביבתו.

שרידן-קודי 7/8
    את הדרך משרידן לקודי העגינה האחרונה לפני הילוסטון והטיטון,עשינו בכביש A14 הצפוני מבין השניים המובילים משרידן לקודי.
    החל מהישוב Dayton הדרך חוצה את היער הלאומי ביגהורן(Bighorn National Forest) יער שכמובן
    מכסה את רכס הרי ביגהורן, בדרך עוברים מעבר הרים בהרי מדיסין,ודרך זו A14 סגורה בחורף.
    לאחר מעבר ההרים מדיסין הדרך יורדת אל אגם ביגהורן והמעבר עליו הוא על גשר על המים.בהמשך הדרך לקודי חלקים מסוימים עוברים ליד הנהר שושון.
    קודי עצמה עיירה מתוירת שכן היא על אם הדרך לילוסטון,ומלאה תייריםקודם דגמנו את המבנים הותיקים
    כמו קפלת קודי המורמונית,מלון אירמה,המרכז ההיסטורי על שם באפלו ביל(מכיל 4 מוזיאונים),ואחר כך יצאנו טיפה מערבית לעיירה אל מיתחם קודי העתיקה (Trail town)מורכב משני טורי בתים עתיקים משוחזרים,על הפריטים שבתוכם,חלקם במקומם המקורי וחלקם הועברו בשלמות על מנת לעצב את המיתחם.
    ובערב איך לא כולם נוסעים לזירת הרודיאו,נחמד ,ומשעשע' בילוי אמריקאי טיפוסי,ושואו לתיירים,לא זול 18 למבוגר.

בית המושל  בשרידן מצודת פיל קרני
    בית המושל בשרידן(גודל:23.80KB)מצודת פיל קרני(גודל:20.36KB)

בית המושל  בשרידןמצודת פיל קרני

"קודי העתיקה" הבית ספר
    "קודי העתיקה"(גודל:23.47KB)הבית ספר(גודל:22.80KB)

הבית ספר

אתם הרבה יותר הרפתקנים מאיתנו וברור שהשקעת הרבה עבודה בתכנון. אני עדיין מחכה לסיכומים המסודרים על האזורים בהם נבקר בקיץ. כל הכבוד לצלמת. איך אתה זוכר הכל במבט לאחור? מחכה להמשך.

מוני
    תודה רבה על הסיכום המפורט, שומרת הכל ומקווה שבקיץ הבא ניסע למסלול דומה.

• מוני, איזו רמת פירוט! (לא שזה מפתיע אותי)
    אחרי שאתה יושב ומפרט כאן לאנשים המלצות למסלולים, ויורד איתם לדקויות, היה ברור שגם תיאור הטיול שלכם יהיה דומה Smile
    והתמונות? וואו! כל הכבוד לצלמת! ממש עושה חשק. מחכה בכליון עיניים להמשך הסיפור ולתמונות הנוספות.

• סיכום הטיול (המסע) שעשינו

אני לא לוקח אחריות על מה שיצא מהסיכום שלי על הילוסטון והטיטון היות שבראש ובראשונה אנחנו לא הגענו אליהם בדרך המלך הסטנדרטית מדרום = סולט לייק סיטי ,אלא מקודי שבויומינג אל הכניסה המזרחית.

זה מסוג הפארקים שכמה ששמעת המלצות על מה לראות בו, כמה ימים להקדיש לו ,איך כדאי באמת לארגן את הלינות בו,או סביבו.בסופו של דבר אתה חייב להחליט לבד בענין.

בשלב מסוים הבנתי שמאחר ובקופה שלנו הותרנו לילוסטון ולטיטון סך הכל 3 ימים הכוללים הגעה ביום הראשון מקודי לשער המזרחי,- שאנחנו נטייל על פי הספר או נכון יותר על פי מפת אתרי שני הפארקים,מתוך כונה להשתדל לכסות את רוב הנקודות המצוינות בהן,אבל בהחלט לא לגלוש מעבר להן.

הלינות שהכנו מראש היו מחוץ לפארק לפי סדר הימים בג'קסון, בגארדינר,ובליוינגסטון (90 קמ צפונית מערבית מגרדינר).

ואיך אפשר להתחיל בלי לדבר על השאלה כמה דובים פגשנו בילוסטון?,אז בקטע הזה נחלנו אכזבה כלשהיא ,פעם אחת היינו אלה שעצרנו את טור המכוניות שאחרינו - על אם הדרך בין ממות' ו-טאוור ג'נקשין, כאשר דוב שחור חצה לפנינו וחנה בתעלת הדרך לצד מכוניתנו,ופעם שניה הספקנו די בקושי לצלם מהגב שחור נוסף לפני שנעלם לעמק.

יום 1 קודי>>>ילוסטון>>טיטון>>לינה ג'קסון.
    אז למי שבמקרה אמור להגיע לשער המזרחי מקודי הנה התוואי והביקורים שאנחנו עשינו בשלושת הימים:-
    ביום הראשון יצאנו מוקדם מקודי,הכביש לצידו נהר השושון,עובר בעמק יפהפה ואפיטי כינויו; בהמשך החל מהנקודה ואפיטי נכנסים לתחום יער לאומי שושון, והעליות הלכו וגבהו,נכנסנו בשער המזרחי והיה עלינו לעלות את מעבר ההרים סילבן בתחומו של הפארק,עברנו ליד אגם סילבן הקטן בדרך אל אגם ילוסטון העצום בגודלו,הכביש בפארק עובר בצידו הצפוני והמערבי של האגם הזה,בצומת הראשונה Fishing Bridge שנוגעת בלולאות של הכבישים העיקריים שבפארק היוצרות את הסיפרה 8, לא עצרנו, ופנינו דרומה נסענו לצידו המערבי של אגם ילוסטון אל הצומת הבאה West Thumb, קצת לפניה(לפני הצומת) תחנת אינפורמציה ושירותי פיקניק,אנחנו עצרנו בה רק לטובת ה-West Thumb Geyser Baisin "המעשנה" הראשונה להיתקל בה שמצויה בפאתיו של החניון.
    הכיוון המשיך דרומה(לא עצרנו ב-Grant Village שם לידיעה כל השירותים האפשריים סביב מרכז מבקרים) אל היציאה הדרומית של הפארק,ובדרך מיד בסופו של אגם Lewis רחבת עצירה לטובת Lewis Falls וממש לפני היציאה הדרומית הליכה קצרה אל ה-Moose Falls .

הדרך מהיציאה עד ג'קסון על העורק הראשי 89 היא אומנם 100+קמ,אבל אנחנו לאחר הביקור במעגן של קולטר ביי אשר לחופו של אגם ג'קסון הגדול באגמי טיטון סטינו בהמשך בצומת Jackson Lake Junction אל דרך Teton Park Road המובילה ומקרבת הן אל הצוקים של רכס ההרים שברקע והאגמים לרגליהם.
    סטיה נוספת ישנה עם כביש המוביל לגדותיהם של Leigh Lake וכמובן לנסיך שבאגמי הטיטון Jenny Lake ,הקטע היחיד שעשינו באיזור על פי הצעתה של הרשו לשוט בסירה Shuttle הלוך וחזור אל השביל המוביל ל-hidden Falls,ליסודיים כמובן אפשרות לעשות הכל בהליכהולהוסיף לעלות אל התצפית מה-Inspiration Point ממנה יש בנוסף מבט אל ה- Cascade canyon אנחנו כמובן היינו על קוצים ולא השלמנו.
    צוקי הטיטון הם מושלמים לדעתי,ובאמת אסור לוותר על הירידה אליו למי שלא מתחיל מסולט לייק סיטי.

ג'קסון הפתיעה אותנו לטובה ,וסתם הבעת דיעה- טיטון וג'קסון נהדרים לטיול עם ילדים.

טיטון טיטון
    טיטון(גודל:20.90KB)טיטון(גודל:20.63KB)

טיטוןטיטון

נדמה לי שנכנסתם מהצד המומלץ - דרך מעבר ביירטות'? לפי התכנית הנוכחית שלנו, אנחנו נהיה בג'קסון ב-4 ביולי ואני מקווה מאד שיהיו איזהשהם אירועים. מחכה לשמוע איך המשכתם את המסלול - האם אני רואה כניסה מילוסטון, ג'קסון ואז חזרה צפונה לילוסטון?

זו אופציה מעניינת מבחינתנו, כדי לעשות את הביירטות' בכל זאת, למרות שגם די חשוב לי לבקר בתרמופוליס בדרך מדקוטה, כך שנראה לי שנגיע מנקודה דרומית יותר. עדיין פתוח לשינויים.

איזהשהם אירועים?? תהיה הרעשה ארטילרית של שעה וזה יהיה רק הריכוך לקראת המהלומה העיקרית שתבוא אח"כ.

אני דווקא מבין שמוני נכנס מכיוון קודי בכניסה המזרחית ולא זו הצפון מזרחית שאת מתכוונת אליה.

למוני - אני עוקב בהנאה ועניין אחרי הסיכום. אבל אני ממתין לתוצאות הסופיות...

• ענת שימי לב
    ענת
    לאלה שבאים מקודי כמונו הכניסה לילוסטון היא מזרחית(East),על כביש 20 / 14 / 16,ונכנסת דרך מעבר הרים סילבן ישירות אל אגם ילוסטון וצומת ה-Fishing Bridge שנושק את העיגול הדרומי של צורת ה-8 של כבישי ילוסטון.

הכניסה על ה-Beartooth Highway נחשבת כניסה צפון מזרחית כביש 211
    אל צומת (Tower Roosevelt),בעיגול העליון של כבישי ה-8.

ולענין שהעלית אם אינני טועה בענין לשלב את קנדה,אז אני יכול לומר
    פעם נוספת שאני מאושר שאנחנו הפרדנו בין מערב קנדה והרוקיס הקנדיים
    לפארקים של הרצועה השניה של מערב ארה"ב והילוסטון בראשם,
    וענת עוד מעט אכניס כמובן את העליה צפונה חזרה אל הילוסטון.

ואורי העין שלך חשובה לי מאוד ,שכן אנחנו עשינו בפארקים הללו את אפס קצהו של מה שאתה וי' עשיתם ,כך שאל תחשוש לרשום הערות בונות.
    מוני
    אז אם אני חורג למה שלא נצרף את הדובים המסכנים שלנו מהילוסטון.
    P8100314.JPG P8100316.JPG
    P8100314.JPG(גודל:29.57KB)P8100316.JPG(גודל:22.54KB)

P8100316.JPGP8100314.JPG

בחזרה