איטליה שלנו, ספטמבר 2010
-
בוקר טוב לכולם, לפעצמים חופש מחלה מאפשר לעשות דברים וקודם לא מגעים אלהם, כך גם הסיכום של הטיול שלנו לאיטליה.
התלבטתי האם לפרסם בכלל או לא, בגלל הערות בשנה שעברה על טעויות כתיב וכו', אבל החלטתי בכל זאת לפרסם , אני מכירה כמה אנשים שכן השתמשו עד כה בסיכומים שלי.
אז ככה הכל התחיל ב:דצמבר 2009
הוזמנו כרטיסים ת"א מינכן וחזרה במחיר 1100 יורו. 03.09 טיסה ב5 בבוקר, ב18.09 טיסה חזרה ב18.30
מאי 2010
מקבלים מייל מאייר ברלין על שינוי טיסה ב3.09 בשעה 18.00 ובחזרה ב16.09 בשעה 18.30. לאחר שיחה עם נציגים של אייר ברלים משנים את הטיסות הלוך ב03.09 בשעה 5 אבל עם קונקשן בברלין וחזרה ב19.09 גם עם קונקשן בברלין
1.09 עושים ציק אין באינטרנט ללא תשלום מסמנים לנו מקומות ומדפיסים כרטיס עליה למטוס
02.09
בערב ארזנו מזוודות שמנו אותם באוטו, מבסוטים עד הגג כמה אוטו גדול שהכנסו בקלות 2 מזוודות גדולות טרול עגלה ומנשא. מבסוטים משכיבים את רון ואת נועם לישון בשעה 8 בערב, מנסים להשכיב גם את גיא, אבל גיא לא מוותר בקלות וקם כל הזמן מהמיטה עד 10.30. אז ארגון אחרון והולכים לישון ב11.00, השעון כוון לשעה 1.30, זורקים את ילדים ישנים באוטו ויוצאים בשעה 2 מהבית, ממש לפי התכנון, אבל מה אני שכחתי קפקפים שלי, אז אלכס נכנס להביא אותם ובטח לא הסתכל במראה למרות הזהרה שלי, שחשוב מאוד להסתכל במראה ולסדר קצת שיער.
שעה 3 בלילה אנחנו בחניון לטווח רחוק, שמים את גיא בעגלה לכל ילד נותנים מטען והולכים לאוטובוס להגיע לטרמינל 3. עושים ציק אין ומגלים שיש גם טיסה ישירה שקנינו עליה כרטיסים לפני 10 חודשים, אבל אותנו פשוט הורידו מהטיסה. בנוסף טיסה שלנו מתעכבת בשעה וחצי, מה שעומר שיכול להיות שמפספסים את הקונקשן והטיסה הבאה יוצאת שעתיים מאוחר יותר ולא בטוח שיהיו מקומות עליה ל5 אנשים. טוב מנסים את המזל, זה כנראה הכל בגלל הקפקפים.
הטיסה מגיעה לברלין בשעה 09.45 וטיסה למינכן אמורה לצאת בשעה 10.30. בריצה יוצאים מהמטוס, אבל איפה עגלה שלנו, מסבירים לנו שצריך לעבור ביקורת דרכונים ואז היא תחכה לנו שם. עברנו ביקורת ,ועגלה עדיין לא הגיעה, מה לעשות השעה כבר 10.00. אני תופסת את אלכס ומתחילים לרוץ לשער שלנו, עם לשון על הכתף ילד על הידיים, עוד 2 ילדים עייפים ובעל עצבני, כי הבקרנו את העגלה, מגעים לשער, מחכים רק לנו, איזה מזל, טיסה לא פיספסנו. אלכס מנסה גם להציל את העגלה ומבקש בדלפק שימצאו אותה ויביאו יחד עם המזוודות. אני והילדים עולים מאושרים למטוס, רק אלכס מאוד עצבני שעגלה לא הספיקו לעביר, אבל הבטיחו לשלוח עם מטוס הבא בעוד שעתיים. אז הדילמה מאוד קשה או לחכות שעתיים או לקנות בהמשך עגלה חדשה.
הגענו למינכן מאוד מהר, לא הרגשנו בכלל את הטיסה. אני והילדים מחכים למזוודות, אלכס הולך מחלקה לחפצים אבודים ומסדר לנו עגלה חילופית ושאת העגלה שלנו ישלחו לנו לצימר באיטליה.קיבלנו טיולון שאי אפשר לטייל איתו בהרים , אבל בכל זאת עדיף מאשר לסחב את גיא על הידיים.
זהו זה הולכים לקבל את האוטו, איזה יופי קיבלנו פיג'ו 407, אבל לא יכול להיות כל כך פשוט, וישר מאחורה שבור, אז צריך להחליף את האוטו. קיבלנו סיטרואן פיקסו ובשעה 13.30 סוף סוף יוצאים לדרך.
גיא איך שנכנס לאוטו מייד נרדם, גם רון נרדם מהר, אבל נועם ישן מספיק במטוס ומשועמם כל הדרך, לאחר שעה וחצי רון מתעורר, ואנו מחליטים לעצור במגלשה אולימפית בעיר לייד אינסברוק. גיא ממשיך לישון בעגלה והילדים עולים ברכבל עם אבא. את הקרון של נועם מחברים לזה של אלכס ורון גולש לבד לפניהם. אבל כמו תמיד הייתה איזה ילדה שנסע לאט והרסה להם את כל הכיף, לשמחתו של נועם שגם ככה זה היה לו מהיר.
מגלשה אלפינית . http://www.serlesbahnen.at/. אורכה 2.8 ק"מ והיא יורדת הפרשי גובה של 640
מטר.
Adresse
Serlesbahnen Mieders Waldrasterweg 1 A-6142 Mieders
מכוונים ג.פ.אס. ל הצימר שלנו, ילדים רוצים להגיע כמה שיותר מהר ולראות את הצימר, אבל ג.פי.אס לוקח אותנו דרך מעבר סלה, ואז אנחנו רואים שנסיעה מתארכת ועוצרים לאכול פיצה בעמק הגרדנה, ילדים מאוד נהנו מהפיצה ומהמגרש משחקים שהיה לייד הפיצריה.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 2010לאחר נסיעה ארוכה ועייפות אין סופית מגעים סוף סוף ל פונטנזו.
דירה טובה, משופצת ונעימה, ילדים שמחו ללכת להתקלח ולישון, רק גיא אחרי שישן את כל הדרך, לא ממש רוצה לישון, אז אחרי טיולים רבים בין כל המיטות בדירה, נרדם סוף סוף, כך גם ההורים פשוט נפלו מעייפות בשעה 10 בלילה.
http://www.spinel.mazzinappartamenti.it
בבוקר רעבים ,אך מרוצים נוסעים לחפש סופר. מוצאים ב קנצאי סופר קטן ויקר למחריד. קונים קצת דברים משלמים 80 יורו וחוזרים לצימר לאכול ארוחת בוקר.
השעה 11.00 נראה לי כבר מאוחר לנסוע למרמולדה . לכן נוסעים לעיר מאוד קרובה קמפיטלו , קונים כרטיס לרכבלים פנורמה פס ועולים עם הרכבל לגובה מעל 2000 מטר. הנוף ממש יפה, יורדים ברגל למסעדה למטה, יש לייד הכניסה שור ענק עשוי מעץ, מסתכלים על הנוף הלא נגמר ומתחילים לעלות חזרה, איזה קשה זה היה, עם זה שאנחנו די רגילים ללכת זה היה ממש קשה, במיוחד לגיא שישב במינשא והתלונן כל הדרך על הרוח.
אכלנו למעלה גלידה ולגיא קניתי מרק, נראה קצת יקר 7 יורו למרק, אבל ברגע שראינו את הגודל הבנו למה מרק גולש עולה כל כך הרבה. היה ממש טעים וסיפק ארוחת צהריים לכולם.
ירדנו עם רכבל, ממש לייד הרכב יש פארק מאוד גדול, הכולל מגרשי טניס, כדורגל ,כדורסל, מגרש משחקים לילדים ומה הכי חשוב פארק החבלים. רון ונועם מאוד נהנו, אני חשבתי בתמימותי שגיא ישן בעגלה,
-
איטליה שלנו, ספטמבר 2010השעה 16.00 נוסעים לעוד רכבל בקנצאי ועלולים עם הרכבל לפאדו, המרמולדה ממש במרחק נגיעה. נוף מדהים, גיא מת מעייפות ,לכן משתולל בלי סוף, הגדולים גם מצטרפים אליו, ואנו פורשים מהר מההר לפני שמשהו מדרדר לנו מגובה 2300 מטר.
משם עוצרים בחנות ספורט לראות נעלי כדורגל, אבל הספורט היחיד שמכירים באזור זה הליכה וטיפוס על ההרים, לכן אין נעליים.
בדרך הביתה גיא נרדם, חשבתי עד הבוקר, חשבתי, ב8.30 הוא התעורר, הלך עלינו, עד שעה 11 בלילה נשארנו ערים איתו.
05.09
קמים מוקדם בבוקר ונוסעים למרמולדה, תורים ארוכים לכן מעירים את הילדים ב8.00, יוצאים ב9.00. מגעים לרכבל באגם פאדיה, איזה אגם חמוד, מים בצבע טורכיז מדהים. ברכבל אין איף אחד, איזה עונה טובה לטיול. עלים בכלובים למעלה, ממש נחמד, אני עם רון, אלכס עם נועם וגיא על הגב. למעלה קר, גם למטה לא היה חם 7 מעלות, אז למעלה עוד יותר. התחלנו לתפס למעלה אל השלג, נועם פרש מהר גם אלכס חזר יחד עם גיא, אני ורון הגענו לשלג קשה ושחרחר, רון שיחק קצת, זרק עלי שלג והכין 2 כדורים לאבא ולאח האהוב.
הלכנו למסעדה בפסגה לאכול מרק, כאן מרק פחות מוצלח, גם הגודל לא ממש משפחתי, המחיר אותו מחיר. אז הוספנו עוד מרק ירקות, בירה לאבא וקפה לאימא.
יורדים למטה , גיא בדרך נרדם במינשא, נכנסים לאוטו ונוסעים כמה דקות עד לרכבל שגם כלול בכרטיס. זה רכבל 4 כיסאות, בדיוק בשבילינו. בפיסגה גיא מתעורר, עושים כמה תמונות, מסתכלים על מרמולדה קרובה קרובה ויורדים למטה. הרכבל מספר 13 לפאדון, מפסיק לפעול מחר, איזה כיף שהספקנו.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 2010נוסעים לקניון סטוגורה, מסלול ממש נוח, גיא בעגלה, ילדים ברגל, מסלול סלול ממש נחמד, לייד הנחל ובין 2 הרים ממש נחמד. בחזרה חוזרים ברכבת, 9 יורו לכולנו.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 2010מקניון סטוגורה נסענו למעבר פארדוי ועליה על הרכבל, כמעט פיפסנו אותו, לא ידעתי שיש שם רכבל ועוד כלול בכרטיס. נוף הכי יפה ומרשים מהרכבל הזה, אנחנו מעל העננים, הבעיה שלילדים כבר כל כך נמס מהרכבלים שהם לא רוצים להתעכב למעלה וקר להם ורעב להם ובכלל הרכב האחרון יורד עוד 15 דקות, אנחנו יורדים אפילו קודם. נוף מהרכבל מדהים מדהים. משם דרך המעבר פארדוי חוזרים לצימר.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201006.09
מכוונים את גי.פי.אס לקורטינה זמן נסיעה שעה, אבל בפועל אנחנו שוב מוצאים את עצמינו על מעבר פורדוי וכמה מעברים נוספים ובשעה טובה לאחר שעתיים פלוס מגעים לקורטינה עם בכי של נועם בגלל סחרחורת ובחילה ועייפות של רון מבכי של נועם , רק גיא מנצל את הנסיעה הארוכה וקשה ותופש תנומה.
כדי לפצות את הילדים על הנסיעה הארוכה הולכים להחלקה על הקרח, אבל שעה 12.00, סיאסטה, תבואו ב 15.30, אבל בספר כתוב שאזור לילדים עובד ללא הפסקה, לא הכל סגור, או שהיא לא מבינה מה שאנחנו רוצים ממנה או שזה באמת סגור. טוב נילך לעיר אז נחליט אם לחכות עד 15.30. אבל איזה מזל, ממש כמה מטרים משם יש מיני גולף. ילדים קופצו על המציאה ועיבירו שעה במשחק מאוד מהנה, רק גיא באמצע ניזכר שלא אכל היום, אז מה לעשות אני הולכת לחפש לילד משהו לאכול. אבל סיאסטה אמרנו?מצאתי איזה מאפייה שעוד לא הספיקו לסגור את הדלת, פרצתי פנימה קניתי תוך 3 שניות מיני פיצות ויצאתי כולי אושר. עשיתי סיבוב במדרחוב, באמת כמו שכתיב בספר כמעט אין נפש חיה, סיאסטה. אפילו חנות בגודל של משביר נסגרת להפסקת צהריים, איזה כיף , איזה כיף. גם אני מהיום קוראת לפיצול שלי סיאסטה. הילדים סיימו לשחק ובאו למדרחוב, גיא רצה להראות להם את הסוס הענק. פתאום גם הם רעבים, גיא מסכים להראות להם את המיני פיצות, אבל לתת לאכול לא. מה לעשות הולכים למסעדה- פיצירייה- שילמנו 2.5 יורו לכל אחד קמפרטו.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 2010משם נסענו לאגם ברייס. אגם מאוד יפה, לקחנו סירת משוטים, שטנו חצי שעה ואז יצאנו לסיבוב מאוד מהנה מסביב לאגם, לנו לקח מעל שעתיים ללכת מסביב לאגם, אי אפשר ללכת עם עגלה, יש הרבה עליות וירידות, אבל מסלול לא קשה , גם ילדים עשו אותו בכיף. השעה 18.00, ילדים רוצים עוד להשאר ולזרוק אבנים לאגם, אבל אני מתעקשת לצאת לדרך.
הפעם גי.פי.אס לוקח אותנו בדרך אחרת, לכן כולי תקווה שנגיע באמת כמו שכתוב תוך שעה וחצי, אבל לא, מהר מאוד אנחנו מוצאים את עצמינו בארבה ובמעבר פורדוי, בחושך מוחלט וערפל כבד. ממש רעדו לי הביצים ( קנינו קודם בסופר ואני החזקתי אותם על הידיים ), נועם שוב מיילל מאחור, אני מנסה להרגיע אותו, רון מתעצבן עליו וגיא שוב נרדם ומנצל את הנסיעה לשינה, ילד חכם כבר אמרתי. בשעה טובה הגענו הביתה בשעה 21.00. סוף סוף היום הזה נגמר, הבטחתי לילדים שלא נראה יותר לעולם את מעבר פורדוי. מקווה שאעמוד בזה בימים הבאים.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201007.09
היום אמורים להביא לנו את העגלה שלנו בין 8.00-12.00, מקווים שכבר מחר נוכל לטייל איתה. היום קמנו ממש מאוחר, רגוע לא ממש ממהרים לשום מקום, כי מטיילים באזור הצימר, הנסיעה של אתמול הספיקה לנו. עננים מחסים את השמיים, מתחיל לרדת גשם. מה נעשה במזג אוויר שכזה , החלטנו שנוסעים לבולציאנו לראות איש קרח. לאחר ביקור קצקצר בנובו לבנטה מגיעים לבלציאנו. המקום הראשון שהייתה בעיה למצוא חנייה. לפני הכניסה למוזיאון יש תור בחוץ, עמדנו בגבורה 40 דקות ואז נכנסנו למוזיאון. הילדים מאוד נהנו לשמוע את הסברים של המדריך פרטי ששכרתי את שורותיו ( אבא) ולאחר ביקור של שעה יצאנו לטייל קצת במרכז העיר, מאוד נחמד, חנויות מאוד יפות, בטח אם הייתי לבד הייתי מוצאת מה לקנות, אבל החנות היחידה בה ביקרנו זו חנות ספורט וגם רק בקומה של כדורגל, לא מצאנו מה שילדים רצו אז המשכנו חזרה לאוטו, קנינו נקניקיות באחד הדוחנים ונסענו חזרה. בדרך עצרנו באגם קרצה, יותר שלולית מאשר אגם, אבל בגלל הצבע המיוחד אפשר לסלוח על הגודל ולהגיד שאגם מדהים. לא תכננו אבל עשינו סיבוב מסביב, נועם אמר שלא הרגיש את הסיבוב וביקש פעם נוספת לכיוון השני, אבל אנחנו הבנו את הפרינציפ מפעם הראשונה ובמיוחד שמעברי הרים צריך לעשות באור ולא בחושך, לכן כולם נכנסים לאוטו וחוזרים הביתה. בדרך עוצרים באוהל עוגות, אבל לא מצאתי שם כלום שממש קרץ לי, לכן חוזרת בידיים ריקות ומחסלת שקית עוגיות עם בוטנים איך שחוזרים לצימר.
הגענו לצימר וגילינו שעגלה לא הגיעה, לאחר התקשרות התברר שנהג עשה תאונה, לכן יביאו עגלה מחר.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201008.09
יום האחרון בדולמיטים. התכנון לעלות באחד הרכבלים ולרדת ברגל, באינפורמישן המליצו לנו על כמה מסלולים שיכולים להתאים לילדים, אבל בבוקר גשם חזר, העננים שחורים, נוסעים שוב לאינפורמיישן לברר מה אפשר לעשות במזג אוויר גשום, ברשימה מופיעים ספא, באולינג.ספא עם ילדים, תודה. בניתים מתבהר ואפילו קצת שמש חייכה לנו. אז לא מוותרים עולים עם הרכבל ויוצאים לדרך,הבטיחו לנו מסלול קל, אומנם 3 שעות, אבל מה זה בשבילינו 3 שעות. אבל מה בגלל שכל הלילה ירד גשם, כל המסלול בוץ וקשה ללכת, מחליק ומסלול ממש לא בדרגת קושי קל, לפחות עם ילדים קטנים. באמצע מסלול התחיל לרדת גשם, אבל אין מה לעשות, אין דרך חזרה, ממשיכים. בסופו של דבר מסלול יפה מאוד, אבל לא עם ילדים קטנים עוד אחד על הגב. בקיצור לקח לנו 4.5 שעות עם זה שאני נשארתי עם ילדים במסעדה לקראת סוף המסלול ואלכס נסע להביא אוטו, הבעיה שאי אפשר לעלות עם האוטו עד המסעדה, אלא אם כן יש לכם ג'יפ, לנו לא היה אז היינו צריכים ללכת כמה מאות מטרים עד לאוטו. בסופו של דבר ילדים ממש עמדו בגבורה במסימה וכפיצוי קיבלו באולינג במלון בעיר הקרובה. ובערב אכלנו במסעדה מצויינת בשרית-ערב ראש השנה
גם העגלה הגיעה סוף סוף
-
איטליה שלנו, ספטמבר 2010
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201009.09
זאו בצער רב עוזבים את האזור הדולומיטים
בדרך נסענו לראות מבצר טורנטו. מואד נחמד, אכלנו גלידה בעיר, קנינו נעלי כדורגל לילדים והמשכנו לצימר החדש.
עיירה מאוד חביבה, מאוד שונה מדולומיטים, עם יופי משלה. בקלות מצאנו את הצימר בעזרת ג'פי.אס
צלצלנו לבעל הצימר ואחרי כמה דקות הוא הגיע לפתוח את הדירה. דירה די נחמדה, אך קטנה יחסית למשפחה עם המון מדרגות ומעט אור. מטבח לא מאובזר כל כך, אין קומקום אין מיקרו ואין מדיח כילים. כמעט אין סירים. גם בעל הדירה עם ריח לא ממש נעים סיפר לנו שכל הישראלים לא בסדר, הורסים לו הכל ומשארים ממש מלוכלך. יכול להיות , אבל למה להגיד לנו את זה ולהכליל את כולם. זה ממש פתח לנו עין רע, אלכס רצה להכין קפה ומייד הכל נשפך לו והוא קיבל כוויה באצבע, ילדים התחילו להשתולל וכמעט שברו מקלחון השאיר טעם לא נעים. גם אי אפשר להגיד על רמת הנקיון בדירה שהוא ברמה גבוה.
http://www.gardalake.it/esmera
בדירה בקומת קרקע יש ספה נפתחת ושולחן אוכל ושירותים, בקומה ראשונה מקלחת וחדר שינה ומתוך חדר שינה יש מדרגות גבוהות לעליית גג.
מהלילה הראשון נועם פיתח אנטי לעליית גג וסירב לישון שם, ממש לא נוח ומפחיד אחרי שקיבל פעם אחר מכה בראש.
ניסינו להשכיב אותם לישון למטה וגיא איתנו בחדר, אז מצאנו את עצמינו בלי שום מקום לשבת לאחר שמשכיבים את הילדים , אז לאחר מספר נסיונות הגענו לסידור שילדים נרדמים אצלינו במיטה ואז מורידים אותם למטה, שזה גם לא ממש נוח, טבל מאין ברירה....
מה שכן צריך לציין לזכותו של בעל הדירה שהוא כיוון אותנו לסופר ממש זול .
לאחר התארגנות קצרה יצאנו לטיול בעיר דסנצאנו דל גארדה, עיירה ממש נחמדה, אבל היינו כל כך רעבים שלא הצלחנו לטייל בכל המדרחוב וממש בהתחלה נכנסנו למסעדה . ילדים אכלו פיצה,ואיטריות ברוטב בלונז אני סלט פירות ים. גיא היה כל כך עייף שכל הזמן בכה ושיגע את כולם, לכן אכלנו מהר, לקחנו גלידה לדרך ויצאנו. בחוץ טפטף גשם לכן הולכנו לצימר ולא המשכנו את הטיול בעיר.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201010.09
קמים מוקדם בבוקר מכוונים גי.פי.אס למובי לאנד. אלו הימים האחרונים שהפארק פתוח. קנינו כרטיס משפחתי 2 מבוגרים+ 2 ילדים, גיא חינם לפארק הסרטים ופארק מים וארוחת אבירים שילמנו 200 יורו, שאפשר לנצל את הכרטיסים ביומיים. אז משתנות התוכניות וגם מחר נבלה כאן. החלטנו שהיום נבלה בפארק הסרטים כדי שלא נצטרך ללכת לארוחת אבירים רטובים אחרי פארק מים. מזג אוויר נעים, אפילו טיפה חם, 29 מעלות. בכניסה מפארק יש מכוניות קטנות חביבות ביותר , עמדנו בתור בסביבות 20 דקות וחשבנו שזו רק ההתחלה, בטח במתקנים רצניים יותר מחכה לנו תור הרבה יותר ארוך, אבל הפתעה הגדולה שטעינו לא היו תורים בכלל, היו מתקנים שילדים אפילו לא יצאו ,אלא נשארו לסיבוב נוסף.
הפארק לא גדול, מאוד נחמד, מבוסס בעיקר על סרטים של הילדות שלנו, ילדים לא מכירים, אבל היה להם מאוד נחמד.
בשעה 17.30 סגרו את כל המתקנים והתחילו בעדינות לגרש את כולם. ב18.00, אף עובד כבר לא היה בפארק. זה שפארק עובד עד 18.00, זה עומר שעובדים שלו נכנסים לאוטו בשעה 18.00.
בשעה 19.00 אנחנו הלכים לארוחת האבירים, הילדים מגדירים את האירוע באחד המוצלחים של הטיול, גם אנחנו נהננו. עוד בבוקר לקחנו לנו כרטיסים עם מקומות טובים. נועם בחר לעודד אביר ירוק ( מכבי חיפה ), ובאמת היה צבע מוצלח, מכניסים לפי צבעים, הירוק הוא הראשון. בכניסה מצלמים את כל האורחים עם נסיכה והמלח ואז מושיבים לפי אזורים. האוכל היה טעים ,כל החלוקה היא חוויה מפני עצמה, למשל למש את המרק מוזגים מהדלי. אין מזלגות וכפיות, הילדים מאוד נהנו שאימא לא מעירה להם על מזלות שהמצאו כדי שישתמשו בהם. מזמן לא ראיתי את גיא אוכל כל כך יפה. מעט דאגתי שלא יתנהג יפה, אבל הוא מאוד נהנה במיוחד לדפוק עם הצלחת של מרק על צלחת הגדולה כדי לעודד את האביר הירוק. ושיא של הארוחה הגיע כשאביר הירוק ניצח והתחתן עם הנסיכה. איזה מזליסת נועם שלנו.
מעט שיקורים אבא מאוירה ,אימא מהיין מרוצים ועייפים נסענו הביתה, מחר חוזרים שוב.
11.09.10
קמים בבוקר ונוסעים חזרה למובי לאנד, היום לפארק מים. פארק הכי גדול באיטליה, כולו פתוח, למזלינו מזג אוויר חם, 30 מעלות . יש הרבה מגלשות, בעיקר לילדים גדולים ואמיצים. יש מתחם לילדים קטנים יותר, אבל גיא שלנו לא כל כך התלהב ממים קרים שמשפריצים עליו. יש גם הופעות, אנחנו ראינו הפעלה עם קפיטון הוק לייד הבריכה של הקטנים.
רון ואלכס מאוד נהנו במגלשות עם אבובים. רק שרון חזר עם שפשופים כואבים ברגליים.
בשעה 16.00 התלבשנו והלכנו להשלים מתקנים מהיום הקודם, ובשעה 18.00 היינו כבר באוטו בדרך הביתה לאכול עוף שנשאר לנו מארוחת האבירים.
אוכל בפארק: יש מגוון רחב של אפשרויות של האוכל ב2 הפארקים. במחירים סבירים ביותר, למשל טורטיליני עם בשר , מנה מאוד מכובדת 4 יורו. יש הרבה דוכנים עם גלידות וואפל בלגי, פירות בשוקולד, למשל תפוח גדול בשוקולד 2 יורו, בננה בשוקולד יורו וחצי.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201012.09.10
היום קצת מנוחה מהפארקי שעשועים, נוסעים לסאפארי וגן חיות.
Parco Natura Viva
בגלל שזה יום ראשון יש הרבה מאוד אנשים ותור ארוך לסאפרי, אבל תור מתקדם די מהר ואחרי 40 דקות נכנסנו לסאפרי. גיא נרדם איך השהגענו למקום וניצל המתנה בתור לתנומה קצרה ויעילה, איך שנכנסנו לסאפארי פקח את עינים ומאוד נהנה לראות חיות.
כניסה לפארק די יקרה, 2 מבוגרים ו2 ילדים ל2 פארקים 70 יורו.
לאחר סיבוב בסאפרי החנינו את הרכב בחניה מחוץ לגן חיות, ללא תשלום והלכנו לגן חיות. כל הגן מוצל, לכן לא הרגשנו את החום. החלק שילדים הכי נהנו זה חלק של חיות פרה היסטוריות.
הבעיה של הפארק זה אוכל, יש כמה קיוסקים ,אבל חוץ מגלידות וחטיפים אין שם מה לקנות. מזל שלנו שחלקו חתיחות פיצות איזה שהיא חברה בתור פרסומת. כך יכולנו בשלום להגיע לורונה ולאכול שם כמה מוזר ,אבל כן מקדונלדס. גם אני מצאתי סלט עם סלומון, והיה די טעים.
לאחר סיבוב מסביב לארנה, ילדים לא רצו להיכנס פנימה, אנחנו כבר היינו, הלכנו לכיוון מרפסת של יוליה וסיבוב נחמד במדרחוב. אכלנו גלידה לפי המלצה של אורן, אבל אני אהבתי יותר את הגלידה ביצאיה מעיר העתיקה מייד לאחר השער לכיוון מקדונלדס. גלידת אגוזים ממש טעימה.
באותו יום בורונה היה פסטיבל שמעודד מיחזור, אז היו הרבה מאוד אנשים, על הכיכר המרכזית ומיצגים של דברים עשויים מחומרים ממוחזרים. נהננו מאוד להסתובב ולהסתכל . גם כל האויירה הייתה מאוד תוססת .
לאחר הרעלה מכמות הגלידה שאכלנו באותו יום נסענו הביתה.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 2010
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201013.09.10
לפי תחזית מזג אוויר היום גשם , ברקים ודי קריר. אז החלטנו לדחות את גרדה לאנד למחר, כך גם קראתי בספר שימים הכי טובים שלישי ורביעי, אז עוד סיבה לדחות למחר. ומה לעשות היום, משום מה לא התחשק לנו לבקר בגן הבוטני במיוחד בגשם, אז החלטנו להקדיש יום זה לקניות וסתם בילוי נחמד בביזבוז כסף. התחלנו את היום בעיר מאוד נחמדה סרמיונה, טיילנו במדרחוב, אחרי זה בטיילת לאורך החוף, מאוד יפה ,אבל רוח וטיפטופים קצת הפריעו ולאחר שעתיים עזבנו את העיר ונסענו לחנויות עודפים של מותגים, לאחר קנייה לאבא כמה קרוקודילים ולאימא גם קצת בגדים הילדים דרשו גם , אז קיבלו בדגדים מאוד יפים של בניטון. ממש בכניסה לדנזנו יש חנות מאוד גדולה של עודפים עם מחירים ממש טובים. סיימנו את היום בהשלמת סיור בעיר שלנו. התברר לנו שעיר מאוד נחמדה, עם הרבה מסעדות, פאבים, בתי קפה, חנויות יוקרה. יש נמל הישן שמסביב מסעדות רבות. ישבנו באחד המסעדות , ילדים אכלו פיצה, אני סוף סוף טעמתי את המשקה הכתום שראיתי אצל הרבה סועדים. היה טעים. אנחנו הסתכלנו על ברים רבים ויפים ולרגע הצטערנו שאנחנו לא לבד ולא יכולים להיכנס.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201014.09.10
היום גרדה לנד. מהתרגשות ילדים קמו מוקדם והגענו אפילו לפני הפתיחה. התחלנו מהמתקנים שילדים הכי רצו כל עוד לא הגיעו המוני אנשים ולא נעמוד בתורים המון זמן. אבל אנישים לא הגיעו גם אחר כך, התור הכי ארוך שיצא לנו לעמוד היה 8 דקות. גם על זה ילדים התלוננו, רק כאשר הראתי להם כמה תור יכול להיות, הם הבינו שזה כלום.
בגרדה לנד מבחר האוכל יותר קטן וגם יותר יקר. אותו תפוח בשוקולד הרבה יותר קטן ועולה 3 יורו. הרבה דוכנים היו סגורים. הרבה מאוד מתקנים היו מתאימים גם לגיא, רק הטעות שלנו הייתה ונכנסנו יחד איתו לעץ הקסום והוא קצת נבהל ואחרי זה לא רצה לעשות כלום, עד שהשתחרר והתחיל להינות מהפארק. גם לילדים גדולים היו מתקנים רבים. סרט של בוב ספוג היה מוצלח במיוחד. גם שייט בספינת פירטים מאוד מוצלח.
בשעה 18.00 כל המתקנים נסגרו, אנחנו עוד טיילנו בתוך הפארק והצטלמנו .
כך בשעה 19.00 יצאנו מהפארק ולפי המלצה באתר נסענו לסיור בעיר ממש קרובה לפארק
Lazise
עיירה מואד חמודה, אכלנו במסעדה שהומלצה כאן באתר וילדים כל כך נהנו ורצו אפילו עוד. מסעדה טובה וממש לא יקרה. מיקס גריל ממש מרשים וטעים 10 יורו ובנוסף אין קומפרטו.
להפתעתינו בשעה 9 בערב העיר הייתה מלאה באנשים, כל בתי קפה פתוחים. החנויות רק התחילו להסגר בשעה זה. ממש מומלץ לאחר ביקור במובילאנד או גרדה לנד לבקר בעיר ולאכול במסעדה אל פרדייז
כתובתה
:. Al Paradise. Via Porta Del Lion 7, Lazise . טלפון: 045-. 647026
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201015.09.10
היום נוסעים לברגמו להיפגש עם הורים של אלכס, לילדים זו הפתעה.לפי המלצה של הספר עלינו לנסות את מזלינו ולחפש חניה בעיר עלית ולא חונים בעיר תחתית. האימור השתלם באמת מחוץ לעונה אפשר למצוא חנייה ממש קרוב לכיכר המרכזית. ניפגשים עם סבא וסבתא בכיכר לייד האריות והולכים לטייל בעיר מאוד יפה , רחובות צרים, אווירה מאוד מיוחדת, עוד ילדים מתחילים לשאול על הדתות ואיך הם נוצרו. מזל שסבתא באה עם הרבה כוחות ועשתה להם ממש שיעור בהסטוריה וחלק גם לי היה חדש.
בשעה 5 נפרדים ונוסעים בדרך לדנזנו. בספר של משפחה מטיילת מופיע מרכז קניות עם חנויות אאוטלט, אז עצרנו שם לסיבוב של שעתיים. הקניות העיקריות התרכשו בחנות של קאפפה, מה לעשות אוהבים כדורגל.
זהו מחר עוזבים אזור גארדה ונוסעים לגרמניה. מסדרים מזוודות, מנקים קצת את הדירה והולכים לישון. ילדים מופתעים איך עבר כל כך מהר שבוע, אבל מחכה להם לגולנד .
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201016.09.10
קבענו עם בעל הצימר בשעה 10 , עד אז התארגנו סידרנו אכלנו ויצאנו לדרך. נסענו לריבה דל גרדה לראות מפלי ורונה ואגם טנו. משום מה הבנו שבאגם יש חצי אי ואפשר להגיע אליו ,אבל לא זה ממש ,האי בתוך האגם יפה יפה, עשינו חצי סיבוב וחזרנו כי יש עוד דרך ארוכה לפנינו.
-
איטליה שלנו, ספטמבר 2010לאחר ביקור נחנד מאוד במפלי ורונה ממשיכים לכיוון עיירה ליד גרמיש פרטנקירכן למסלול רגליים יחפות שנמצא בעיירה Mittenwald , כמובן הגענו מאוחר, לא ציפינו שבשעה 5 בערב זה יהיה עדיין פתוח, אבל גם ככה עוברים משם, אז עצרנו לסיבוב בעיר יפה מאוד ציורית, אכלנו ארוחה טובה באחד המסעדות, בעצוב גרמני טיפוסי, הכל עץ עם איטורים מאוד יפים.
מאוד נהננו ואז יצאנו לכיוון המלון שלנו בעיר Krumbach בתקווה שעדיין מחכים לנו שם. הגענו בשעה 8.30 וכן חיכו לנו ,אפילו עם סוכריות על המקל לילדים. מקום מאוד נחמד, קיבלנו חדר משפחתי עם מיטת קומותיים ומיטה זוגית ולגיא הביאו מיטת תינוק. החלק בו היינו לא חדש ,אבל נקי מאוד. בחדר היה מטבחון קטן עם מקרר ותנור וקומקום.
עייפים מנסיעה ארוכה הלכנו לישון, מחר לגולנד.
אתר אינטרנט : http://www.gasthof-diem.d
-
איטליה שלנו, ספטמבר 201017.09.10
לא קנינו כרטיסים באינטרנט, כי לא ידענו איך יהיה מזג אוייר ביום זה, וקראתי בטיפים שאפשר לקנות כרטיסים במלון שלנו. אבל התברר שהם כבר לא מוכרים כרטיסים, אז נסענו לפארק בתקווה שלא יהיה תור ארוך, אכן לא היה תור ארוך , אבל מחיר 50 יורו יותר ממה שמופיע האינטרנט. טוב, אין מה לעשות, משלמים 140 יורו ונכנסים לפארק מקסים מקסים, רון שהוא אוהב אקשן ומתקנים שהופכים את קיבה, היה מוקסם מהפארק , האמת גם אנחנו. ילדים גם עשו רשיונות נהיגה בתשלום נוסף של 5 יורו לכל אחד והיו מאוד מרוצים , עד לרגע שהלכנו לראות דגים ומשהו עקץ את רון בגשר האף, זה מאוד כאב לו והעין ימין התחילה להתנפח. מזל שיש מרפאה, ממש גדולה , שם טיפלו בו והוא המשיך לבלות במתקנים הכי מהנים שמשפריצים מים. גם גיא היה מבסוט להשפריץ מים על אחרים.
בשעה 17.30 סגרו את כל המתקנים, למרות שפארק אמור להיות פתוח עד 18.00, אז ברגע שיצאנו מסרט 4 מימד, הכל היה כבר סגור, אז הלכנו לאזור המיני לגולנד, מדינות שונות מוצגות במיניאטורות עשויות ממליוני חלקים של לגו.
זהו הטיול מתקרב לסוף, ילדים התישבו לעשות את החוברות שלהם , להדביק כטיסי כניסה ואנחנו אירגנו מזודות, כך שלצימר של מחר נוכל להיכנס רק עם טרול.
18.09.10
קמים בבוקר, רון נראה כמו ילד מוכה, לא רואים בכלל את העין הימין שלו, הכל נפוח. מזל שיש בית מרקחת לייד המלון, קנינו פניסטיל, לאחר מנה נוספת לזו שקיבל אתמול בפארק טיפה יותר טוב, אבל עדיין מאוד נפוח.
ניסינו לעשות ציק אין לטיסה, לכן חיכינו לשעה 11.00, 30 שעות לפני הטיסה, בנתיים טיילנו בעיר וכמובן ילדים אכלו גלידה, זה כבר נראה הרגל מוזר, אפילו אני לא אוכלת ב10 בבוקר גלידה, אבל ילדים שלי כן, לפחות קונים ואחר רובה זורקים.
נוסעים למינכן. בכניסה לעיר ראינו המוני אנשים שנסו למשחק כדורגל, באותו יום היה משחק וילדים מאוד רצו שניקח אותם, אבל מאיפה נסיג כעט כרטיסים.
בכניסה לעיר אנחנו רואים שלטים על אוקטובר פסט ושזה בתאריכים 16.09-04.10 אז למה אוקטובר? זה אומר שיש המוני אנשים בעיר, אין חנייה, לחץ נוראי שילדים לא ילכו לנו לאיבוד, אז לאחר סיור קצר במדרחוב, ובשוק, אכילה של מרק היום באחד המרקיות בשוק, חזרנו לאוטו ונסענו לצימר בעיירה לייד אירדינג.
הגענו לשם בשעה 16.00, בעלת הצימר קיבלה אותנו באנגלית יפה, חדר קצת מיושן, אבל כמו שנהוג בגרמניה נקי מאוד, מזרנים נוחים ושמכות מפנקות.
http://www.pension-dangl.de/index.php?s=service
פארק מים באירדינג פתוח עד 11 בלילה, לקחנו תיק שהיה מוכן מקודם ונסענו לפארק מים הכי יפה שהיינו עד כה. מאוד נהננו גם באזור הרלקס, בו ישבנו בבר ושתינו לנו משקאות אקזוטיים, מאוד טעימים, גיא מאוד נהנה נאזור של זרמים מהירים במעגל. רון כמובן ממגלשות מאוד מוצלחות, אחרי ששכנחתי את נועם לעלות איתי פעם אחד, הוא לא רצה ללכת מהפארק. אבל בשעה 10 גיא כבר עייף ודורש לישון, לכן יוצאים החוצה והולכים לישון את הלילה האחרון שלנו בטיול.
בבוקר מנסים שוב לעשות ציק אין, כי לא הצלחנו יום קודם ומצליחים רק עד לבון, משם לישראל טיסה חסומה. טוב, צריכים להיות בשדה בשעה 12.30, מה עושים עד אז, סיימנו לאכול בשעה 10.00, שאלנו את ניקול, היא אמרה שמרכז קניות באירדינג סגור, יום ראשון. להסתובב בעיר, לדבריה אין מה לראות. טוב ניסע, נראה אולי בכל זאת משהו פתוח. היא צדקה הכל סגור חוץ מחדר כושר. אבל בדרך ראינו המוני אנשים שחונים על צידי הכביש והולכים לחנייה של סופר גדול. מה יש לנו להפסיד, חונים גם והולכים לראות מה היא מהומה. מתברר שזה שוק הפשפשים. הסתובבנו שעה בשוק, לא הפסקנו לצחוק מהדברים שאנשים מוכרים ובאיזה מצב.
בשדה מסרנו מזוודות והלכנו לחפש איפה לאכול, ראינו כמה בתי קפה בקומה 3 , אבל מכרו בהם בעיקר סנדוויצים, אמרתי לא אני רוצה אוכל והמשכתי לחפש וזה השתלם ,בהמשך בקומה 3 לייד חנות של אוגו בוס וחנות גדולה של עיתונים, יש מסעדה מאוד מוצלחת עם מרק גולש מדהים, אוכל סיני, סושי, בשר ותפוחי אדמה. גם בר שתייה צמוד, אלכס לקח בירה ואני לטה שזה ממש קפה הפוך שלנו. עוגת גבינה עם דובדבנים מדהימה. בקיצור מומלץ.
בשער עליה למטוס ביקשנו מדיילת לבדוק אם אפשר כבר לעשות ציק אין לטיסה לת"א והתשובה כן, קיבלנו מקומות כולנו ביחד בשורה 9, איזה כיף, עכשיו אפשר לטוס בשקט.
במפתיע הספקנו לטיסה שלנו ואפילו חיכינו קצת באולם המתנה, למרות שקונקשן היה רק 30 דקות. בטיסה ילדים שוב קיבלו הפתעות, הפעם ש והיה להם במה להתעסק. הגדולים ראו סרט, גיא אחרי כמה שעות הלך לישון. כך הגענו לישראל, השעה 11.30 בלידה. הולכים לאסוף מזוודות ומקווה שב12.30 אנחנו כבר בבית. אבל לא, מזוודה אחת לא הגיעה מתברר לנו שמזוודה שלנו טסה לברלין במקום ת"א. לא נורא ניקבל עוד כמה ימים. מגיעים הביתה ב2 בלילה, מחר צריך ללכת לעבודה ובית הספר. לרון קבענו תור לרופא ב8.20 , אבל בבורק הוא כבר ללא נפיחות ומלא רצון ללכת לבית הספר.
.