ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בעיה בשתית שיקים ופירות חתוכים?

פורום תאילנד
    13
    24
    6906
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rts
      rts נערך לאחרונה על ידי

הי' ניסתי לבדוק בפורום בריאות אבל לא ראיתי שכתבו על זה,
      חברה אמרה לי שיש בעיה בשתיית שיקים על בסיס מים בגלל סכנה של זיהום מים? ובעיה באכילת פירות חתוכים גם משהו שקשור לחוסר היגינה בחיתוך???,
      אני מבינה שרוב המטיילים הסדרתיים Smile כאן שתו ואכלו את הנ"ל האם צריך להזהר ממשהו ? טיפים ? (אני מבינה שהאזהרה באה מכיוון שיש בעיתיות במים וכמובן שלא נשתה מהברז אך האם הקרח לא עשוי ממים מנרלים?)
      טל
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ad90
        ad90 נערך לאחרונה על ידי

בכל מקרה תחטפי קלקול ... בתאילנד אז לא משנה ממה, תפסיקו להיות היסטרים מכל הסיפורים צריך לקחת בחשבון שזו מדינה כאילו מערבית אבל שיקים אפשר לשתות ואם תלך לפי הלוגיקה שאת מספרת כאן אד כדאי לך להשאר בבית או להביא לוף בקופסאות
        לדעתי בתאילנד יש את האוכל הכי טעים בעולם ההגינה לא משהוא
        • ccshlomo
          ccshlomo נערך לאחרונה על ידי

אין בעיה לא עם פירות, לא עם שייקים ולא עם קרח.
          • dimari
            dimari נערך לאחרונה על ידי

יחסית לארץ ההגינה דווקא משהו, קלקול כיבה אפשר לחטוף בכל מקום בעולם אבל זה לא יהיה מפירות או שייק בתאילנד.
            נראה אותכם שורדים בהודו Laughing
            • ofirts
              ofirts נערך לאחרונה על ידי

די נו ברצינות. מישהוא שמע על כך שלא כדאי לאכול פירות כי הם מושקים על ידי המים שלהם? זה נכון?
              חברה אנחנו עם תינוק וילדה קטנה... קלקול קיבה שלהם והלך הטיול... זה לא צחוק...
              • galit29
                galit29 נערך לאחרונה על ידי

יש בעיה עם הפרות החתוכים , במיוחד האננס
                אי אפשר להפסיק לאכול אותם...
                אני אוכלת לפחות 2 אננסים ביום,
                באונאנג מקבלים חצי פרי (זה 2 חתיכות ) ב 20 באט
                • ofirts

גלית - ואת מקבלת כל יום קלקול קיבה?
                  • galit29
                    galit29 נערך לאחרונה על ידי

למה שאני יקבל?
                    • ofirts

לא יודע. אמרו לנו שצריך להזהר משתית שייקים עם קרח או על בסיס מים. קיבלנו גם הזהרה שהפירות מושקים על ידי המים - שמהווים סכנה בריאותית ( אסור הרי לשתות מים - רק מים מינראלים). מישהו שמע על כך?
                      • ישראל 10
                        ישראל 10 נערך לאחרונה על ידי

לדעתי אפשר לאכול פירות ולשתות שייקים ללא פחד.בכל הפעמים שלי בתאילנד לא אני ולא מי שהיו איתי לא קיבלו קילקולי קיבה.בקשר למים הבנתי שהם משתמשים במים מסוננים שהם מקבלים בגאלונים גדולים{ראיתי במו עיני} והמחיר של המים הללו הוא אפסי.
                        • ccshlomo

אף תאילנדי לא שותה מי ברז ובשום מסעדה לא מגישים מי ברז, הכל על בסיס מים מטוהרים. צאו מהפחדים. או שתישארו איתם אם בא לכם וקחו גם כדורים למלריה וחיסונים לכלבת כשאתם במסלול המטיילים השחוק, למה לא בעצם?
                          • sariribon
                            sariribon נערך לאחרונה על ידי

אפשר לקחת חיסונים להיות רגועים ,לא לפחד ולהנות אפילו ממסלול המטיילים השחוק. לא כולנו חיים בתאילנד או היו שם עשרות פעמים. יש אנשים שזו הפעם הראשונה שלהם והמסלול "השחוק" זה בדיוק מה שמתאים להם.
                            • sariribon
                              sariribon נערך לאחרונה על ידי

אז ככה -
                              ממה שאני הבנתי ונאמר לי בכמה הזדמנויות לא משתמשים במי הברז ליצירת קרח או להוספה לשייקים.
                              לגבי ההשקיה של הפירות - הרי גם אצלנו בארץ משקים לעתים חקלאות במים לא ממש ראויים לשתיה.
                              לא נראה לי שזו הבעיה.
                              אני הייתי נהנית מהשיקים והפירות אבל - אם יש לכם תינוקת - ואני לא יודעת בת כמה היא - הייתי נזהרת כשאני נונת לה פירות טרופיים - כמו אננס או מנגו - בעיקר אם לא טעמה אותם בעבר - כידוע הפירות הטרופיים עשויים להיות אלרגנים בגיל צעיר ובהחלט יכולה להיות תגובה מסוימת לאכילת הראשונית.
                              עוד דבר שצריך להביא בחשבון - וקרה לנו די הרבה - כשאוכלים הרבה אננס טרי - יש לתעים איזו חומציות בפה ואפילו תחושת צריבה קלה על הלשון ובשפתיים - תינוקת לא תמיד יכולה להביע את זה - וזה עשוי לגרום לה לחוסר נוחיות - אז אם כן - במתינות..
                              קלקול קיבה של כל אחד יכול לגרום לבעיה בטיול. אבל אני לא חושבת שדווקא השיקים והפירות יביאו לקלקול קיבה - אם כבר אז הבשר יכול להיות בעייתי יותר. המוצרים הרגישים יותר הם אלו שיכולים לעשות בעיה.בסך הכל אני דווקא התרשמתי מאוד לטובה מהגיינה הכללית בתאילנד. גם במקומות הכי פשוטים - היה נקיון בסיסי. לא ממש ראיתי זוהמה. דוכני המזון נראו תמיד נקיים מה גם שחלק גדול מהאוכל בין כה וכוה מטוגן בשמן רותח, נצלה על האש או מוקפץ על מחבת..אז אלא אם כן יש בשר מקולקל וכו' - אני לא ממש רואה איך לקבל קלקול קיבה מהאוכל.
                              בבנגקוק לעומת זאת - מי הנהר כלכך מזוהמים כשששטנו עליו הקפדנו -לא לגעת במים כשהמים השפריצו לכל עבר דאגנו שהילדות יסגרו את הפה וכן הלאה..
                              קלקולי קיבה יולים לקרות, ולכן מומלץ מאוד להצטייד בעזרים מתאימים.ולהתעייץ עם מרפאת מטיילים לפני היציאה באופן כללי)
                              • amigosu123
                                amigosu123 נערך לאחרונה על ידי

מכתב , להכנס בבקשה.
                                אז ככה , יש חוק במדינת תאילנד שאסור להגיש במסעדות , מלונות , לא משנה איפה אפילו באוכל ברחוב ,משהו שבא במגע עם מים מהברז והתאילנדים יודעים את זה טוב מאד שאם הם יעשו את זה ויקרה משהו לתיירים
                                אז הלך עליהם .
                                מה שהם עושים כל המים שהם משתמשים בהם הם טהורים לחלוטין אם זה בפירות,שטיפה , ניקוי של האוכל , הכנת שייקים ,קוביות קרח אגב - גם כמובן מיוצרות ממים טהורים .וגם אתם בספק באיזהו שהוא מקום לא להתבייש לשאול , ואם במקרה הכי הכי הכי גרוע התשובה שלילית יש עוד הרבה מקומות שמכבדים את עצמם ודואגים לתיירים כי רוב הפרנסה של התאילנדים .

מקווה שעזרתי והרגעתי...

• ofirts

מכתב , להכנס בבקשה.
                                  אחלה תודה לכולם. התינוק שלנו עכשיו כבר 4 ימים עם שלשולים והקאות, אני רק חושב על כזה סרט באמצע טיול ונעשה לי רע... אבל כנראה שזה הסיכון שלוקחים כשמטיילים עם ילדים קטנים...
                                  • amigosu123
                                    amigosu123 נערך לאחרונה על ידי

מכתב , להכנס בבקשה.
                                    אז הם אתם רוצים להיות מכוסים מכל הכיוונים ,

לגבי התינוק , כמובן לקנות רק במקומות מסודרים (יש המון מסעדות מערביות ) וברשתות מוכרות - אתם תזהו כבר בעצמכם שם Smile

יש המון רשתות מזון גדולות מערביות וגם מעין חנויות נוחות שם שהן הכי נפוצות - 7 eleven .

• ccshlomo

אין לי שום דבר נגד המסלול השחוק, אני דווקא חושב שהוא מאוד נכון לפעם הראשונה.
                                      בהחלט יש לי משהו נגד ההיסטריה ממחלות בתאילנד. מי שחושש שלא יסע, לא מכיר הרבה שהכריחו אותם לטוס לחופשה בתאילנד.
                                      • meninblack
                                        meninblack נערך לאחרונה על ידי

סליחה אנשים - אבל חלק פה מדברים קצת שטויות.
                                        השאלה עצמה שהבחורה מודאגת נכונה.
                                        קודם כל כולנו יכולים לבוא ולאשר שתאילנד היא לא המדינה הכי היגיינית בעולם ובמיוחד מול ישראל. זה עובדה שאי אפשר להתחמק ממנה.
                                        נכון, האוכל והפירות מאוד טעימים - על זה אין ויכוח - כי המזון הוא טרי ותמיד משהו שהוא טרי היא יותר טעים.
                                        ישנם המון, אבל המון מקומות שמבשלים את האוכל שלהם ומוסיפים מים מהברז - אין מה לעשות וזאת עובדה שראיתי אותה לא פעם ולא פעמיים.
                                        כנ"ל גם לגבי שטיפת כלים - הרי הם לא שוטפים את הכלים שלהם במים "מטוהרים".
                                        בפוקט בכמה דוכנים שמוכרים מה שנראה CHICKEN RICE ראיתי נמלים מסתובבים בתוך העוף, כמה דוכנים שמוכרים נודלס ראיתי איך מוסיפים מים מצינור שחיברו אותו מהרחוב.
                                        לעומת זאת, בשנתיים האחרונות שאני בתאילנד מעולם לא קיבלתי קילקול קיבה או משהו בעייתי.
                                        תלכי לדוכן, תסתכלי אם נקי מבחינתך, אם לא, תעברי לדוכן הבא.
                                        היו כמה פעמים שחתכו לי אננס שלי נראה תקין והמוכר לא נתן לי אותו כי הוא אמר לי שהוא מקולקל.
                                        תינוקות הרבה יותר רגישים ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה בנושא.

סעו בשלום ותחזרו בשלום.
                                        • ccshlomo

קצת פרופורציות.
                                          כשמבשלים במים אז המים מורתחים. החיידקים מתים, רעלנים לא מושפעים מזה אבל זה נושא נפרד.

צריך קצת להכיר את היגיינה במטבחים בישראל, אני לא בטוח שנכנסת למטבח של מסעדה, אני נכנסתי להרבה, רמת היגיינה שם גם די מפוקפקת ואני מדבר על מסעדות עילית, במסעדות מהדרג הבינוני זה יותר גרוע.

ברור שירקות שוטפים במי ברז, זה גם מה שאני עושה, גם כלים אני שוטף במי ברז, מדהים, נכון?
                                          • אוטוטו חופשה
                                            אוטוטו חופשה נערך לאחרונה על ידי

תעשי אבחנה בין קלקול קיבה לוירוס
                                            הוירוסים של הקאות ושילשולים (ורוטה בינהם) זה משהו אחד, וקילקול קיבה זה משהו אחר.

יש רגישים יותר (אני די קבוע חוטפת כל פעם שאני אוכלת בחוץ או באולמות אירועים), ויש רגישים פחות.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון