ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שוויץ-גלגלי חורף

פורום טיולי משפחות
    7
    25
    7579
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אורן מרום
      אורן מרום נערך לאחרונה על ידי

מרוב צמיגים לא רואים את היער, חלק שני ואחרון
      עוד כמה מילים.. Razz Smile

בנוסף, מעבר לסוגיות הבטיחות יש גם כאמור, סיבות כספיות וביטוחיות: אי שימוש בצמיגי חורף בעת נהיגה בכביש מושלג בתקופה הנקובה בשוויץ, אוסטריה או גרמניה עלול להוביל לקנס גבוה ואף להשבתת הרכב. בנוסף, אם רכבך היה מעורב חלילה בתאונה באותה התקופה והוא איננו עם צמיגי חורף, הביטוח מתבטל והפוליסה מאבדת תוקף ולא תכסה אותך על התאונה.

באיטליה אין חובת שימוש גורפת בצמיגי חורף וגם השימוש בשרשראות שלג הוא על פי הצורך בפועל, כלומר על פי תנאי הדרך או אם יש שילוט מקומי בעניין, בעיקר באזורים הרריים וגבוהים במיוחד. לכן, מרבית חברות השכרת הרכב באיטליה אינן מציידות את כלי הרכב בצמיגי חורף, אם כי ניתן בהחלט לשכור מהן שרשראות שלג, בדרך כלל בתוספת תשלום, אך יש בעייתיות במעבר בחורף למדינות כאוסטריה, גרמניה או שוויץ. למיטב ידיעתי, בעמק ד'אוסטה יש הוראה מקומית אחרת בנושא הצטיידות בתקופת החורף שרשראות שלג או צמיגי חורף ומומלץ להתעדכן בנהלים מול חברת ההשכרה המקומית באיטליה או מול לשכות התיירות המקומיות.

יש חברות השכרה (זה משתנה מחברה לחברה וממדינה למדינה) שבהן מחיר השכרת רכב בחורף כולל כבר תשלום עבור צמיגי חורף ו/או שרשראות שלג ויש חברות המספקות את שרשראות השלג ואת צמיגי החורף בתוספת תשלום על בסיס יומי או פר הזמנה. יש מדינות שבהן החברות מחויבות על פי חוק, במהלך חודשי החורף "הרשמיים", לספק רכב שכור עם צמיגי חורף, אולם אין זה אומר שהן לא תחייבנה אתכם עבורם Rolling Eyes ולפיכך, חשוב מאוד לוודא זאת מראש בעת ביצוע ההזמנה. בכל מקרה, בעוד שיש חברות שמציינות במפורש את העלות הנפרדת של צמיגי החורף, חברות אחרות פשוט "מגלמות" את העניין במחיר הכולל כך שגם אם אתה חושב שאתה לא משלם על צמיגי חורף, אין ממש דרך לדעת זאת Rolling Eyes Shocked Cool ... אלא אם תתחיל להשוות מחירי השכרה בתחילת אפריל מול מאי או יוני למשל, אבל אז זה מחירי חורף מול מחירי אביב... בקיצור... חגיגה בסנוקר.. Laughing

בשורה התחתונה, נראה לי שההתעסקות עם זה קצת מיותרת מאחר וכנתון, באותן מדינות ממילא חברת ההשכרה תציע לך את הרכב עם צמיגי חורף (מסיבות תחזוקה ובטיחות ומסיבות ביטוחיות שלהם) ובאותם אזורים וכבישים ממילא כדאי לך מאוד שיהיה לך רכב עם צמיגי חורף מסיבות בטיחותיות וביטוחיות שלך!! נשארה רק שאלת המחיר וזו הסוגיה המרכזית: כמה עולה השכרת רכב עם צמיגי חורף וזה המקום שבו צריך לטעמי להתמקד ולבצע השוואות..

ושוב, המידע מעודכן לאוקטובר האחרון, לפני כשלושה חודשים שאז היתה לי שאלה בעניין באתר טוריפליי ובדקתי זאת לשם התשובה אז. ייתכן ודברים או תקנות השתנו מאז ובהחלט כדאי להישאר צמודים להמלצות חברת ההשכרה המקומית. על פניו נראה לי שבשוויץ באמצע אפריל בהחלט תצטרך צמיגי חורף וממילא, לא תוכל אחרת..

מקווה שסייעתי Smile ,
      אורן
      .
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית נערך לאחרונה על ידי

שוויץ-גלגלי חורף-תשובה "באג'ט" שוויץ
        חגי

אני לא הייתי לוקחת את הסיכון הבטיחותי לנסוע בכביש ספק מושלג ספק כבר לא,גם ב18.4 או 24.4 וכל עוד יש צמיגי חורף בחברות ההשכרה -אז לשלם את הדלתא הכספית אם צריך-ולא לקחת סיכונים.
        • אורן מרום

יערי,

אתה זריז.. נכנסת לי באמצע "הנאום".. Laughing Laughing Rolling Eyes ..
          התחלתי לכתוב וראיתי שיצא ארוך, אז חתכתי לשניים.. ואתה נכנסת בתווך.. רואים שיש לך חוש לזיהוי הזדמנויות.. Cool Laughing

אני חושב שאתה עושה בחירה נכונה ונבונה ובינינו, שיחקת אותה אז עם מחירי הטיסות, לא תהיה נדיב איתם בנושא הרכבים?? Razz Laughing Laughing

רק בשמחות,
          אורן
          • anatital
            anatital נערך לאחרונה על ידי

יונית -אין ספק שאת צודקת ,יערי מודע לבטיחות ויעשה את הבחירה הנכונה.
            • אורן מרום

שוויץ-גלגלי חורף-תשובה "באג'ט" שוויץ
              חגי,

הייתי הולך עם זה עוד צעד... אם חברות ההשכרה מדברות על 30 באפריל, אז שיערי ימתין עוד ויראה, אולי יתרגל כבר לתחבורה הציבורית השווייצרית הדייקנית... Cool Laughing Laughing Laughing

אורן
              • 1
              • 2
              • 2 / 2
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון