סלובקיה
-
הרעיון להזכיר את סלובקיה בא לי מכמה כיוונים.
הפוסט של זיוה על מקומות מחוץ למסלול גרם לי לחשוב – המדינה הזו נמצאת ממש סנטימטר מכל המקומות שמדברים עליהם בפורום,ולא מקבלת את המקום המגיע לה. היא גם יפה גם זולה גם וגם וגם ובכל זאת כמעט ולא מוזכרת כאן. אז עשיתי חיפוש בפורום וזה לא לגמרי נכון – מדי פעם מישהו מדבר עליה ולרנצ'י יש גם בלוג.אז מה ,קצת טעיתי,זו סיבה לגנוז הכל?
וממה שראיתי בבלוג, התרשמתי שרנצ'י היה יותר בחלק המזרחי כי הוא הגיע מהונגריה.כיוון שהגעתי מוינה הדגשים שלנו היו אחרים אז זו בכלל סיבה למסיבה
זה לא יהיה סיפור טיול כי גם לא זכורים לי כל שמות המקומות,במיוחד טיולי הטבע וגם כי אני מאוד לא חזק בתיאורים של "כמה זה היה יפה וירוק ושכשוך המפלים והשקט הפסטורלי" (אני יותר חזק בתיאורי בוץ ורגעים מבאסים). אבל בשטח מאוד נהנינו ומאוד חיפשנו את היפה והירוק והשכשוך...ומצאנו!!
ברטיסלבה – מכונה גם פראג הקטנה,בצדק.יפייפיה אמיתית. הזכרון הכי חזק ממנה – הלם התרבות כשרק הגענו. הידעתם שבסלובקיה יש רק...סלובקים ? ידענו שלונדון קוסמופוליטית, וצרפת שינתה את פניה וכו וכו,אבל וינה? עם השניצלים ומוצרט ושוקולד מוצרט? אז זהו שכן,ובגדול.וכשנסענו והגענו לברטיסלבה(פחות משעה) פתאום גלינו שהגענו לאירופה...
-
סלובקיההצפנו לכיוון הרי הטטרה הנמוכים והרי הטטרה הגבוהים. הטיול שבסוף עמ'3 וכל עמ' 4 בתמונות יותר מדי מזכיר את הטיול בבלוג של רנצ'י ומסתדר לי שזה "גן העדן הסלובקי" – טיול טבע יוצא דופן ומקסים!
הטיולים בעמ'5 ו-6 הם בטטרה הגבוהים (שם דרך אגב עשינו דגימה פולנית,לנו יומיים בזאקופנה עם המדרחוב השוקק ונסענו לקראקוב היפה(פקקים היסטרים בכניסה וביציאה-למי שמתכנן..)
-
סלובקיהזילינה,לא מתוירת מי יודע מה.היתה בדרך חזרה לברטיסלבה – מאוד הופתענו לטובה.עיר עתיקה נגישה ומקסימה.בתמונות סוף 6 ו-7
-
סלובקיהטרנבה,עוד יותר קרוב לברטיסלבה,אותו כנ"ל . 8 בתמונות
-
סלובקיהדני היי
סליחה, שנדחפתי לאשכול שלך. משום מה רציתי גם להגיד שאני
ממש שותפה איתך בהרגשה שסלובקיה לא מקבלת את היחס המגיע לה.
למרות שיש לי הרגשה שזה ישתנה החל מקייץ זה.
בכל אופן, אנו בילינו בה כמעט שבועיים, והוקסמנו ממנה.
במיוחד מהטטרים הגבוהיים, מהנמוכים פחות התלהבנו. אבל אין, ספק שהמדינה הזאת היא יפה, מאוד ידידותית לתיירים וגן עדן גם עם ילדים. -
סלובקיהbe my guest ,you are always welcomed
בעוונותינו זה היה שנה לפני שהתחלנו לצרף גם את הילדים.. -
סלובקיה - גם מחכה ליהיי דני
,
רק היום עוד דיברנו על וויש בכיוון מזרח אירופה רק שמרוב חומר באתר...
לך תיבחר יעד
. סלובקיה מבחינת מרחק קרובה יותר מרומניה או הונגריה שגם היא בעדיפות כרגע.
שמע. התמונה PICT0041 (3).JPG
מה זה הזכירה לי את תמונת הפייסבוק שלי
עכשיו אני יודע מה יעודי
ארנון -
סלובקיה - גם מחכה ליוואי, ארנון ואני שוברת את הראש מאיפה התמונה מוכרת לי.
דני, עכשיו אתה יודע איזה תמונה לא לשים בפייס שלא נתבלבל
סלובקיה, סלובקיה, סלובקיה... כמה בתים יפים מצאתי בה, כמה הרחתי את הטאטרים הגבוהים ובסוף כל פעם עליתי על טיסה לסופיה. אבל עוד מעט ליאור ינוח מטיול שבת שלו ויש לי הרגשה שסלובקיה תהיה בכותרות עד יולי לפחות.
דני, תודה. כל פעם יוצא לך משהו נורא כייפי. טוב שאתה איתנו.
אלונה -
סלובקיהבדיוק התכוונתי לשאול האם היא מומלצת עם ילדים וענית לג'ן.
התמונות משגעות ועושות חשק ומכיוון שאני מחפשת יעד לא יקר וקצת אחר לקיץ שאחרי אנגליה, סלובקיה מסתמנת כאופציונלית. -
סלובקיהמיקה
היא נהדרת עם ילדים. מומלץ בחום -
סלובקיהדני - אחלה תמונות!
תודה
רבקה -
סלובקיהאשמח מאוד אם תרחיבו בנושא סלובקיה עם ילדים
-
סלובקיהשלום לכולם
אמרו לי שיש מתענינים על סלובקיה
וראיתי אפילו כאן בשרשור תמונות יפות
אז כמו שאלונה רמזה
בחודש ספטמבר 2010 פתחתי כאן אשכול בנושא
שמצורף בהמשך
חוץ מראנצ'י,נירית וג'ניה לא היו אנשים שחוו את המדינה (סליחה אם שכחתי מישהוא)
לפני כמה חודשים הוסמכתי על ידי ראנצ'י
והיום אני "חופר עם תעודות"מצ"ב הבאגר שלי (סמסונג למי שלא שם לב)
אוטוטו החפירות יסתיימו ואני מבטיח
להעלות אשכול עם מסלול המותאם כטיול כוכב עם הדגשים שהמשפחה שלנו אוהבת
ואשמח כמובן לקבל פידבקים ממך דני ומעוד אנשים חדשים וישנים שמכירים את סלובקיה
בקרוב אגיע רחוק.......
ליאור
-
סלובקיהשלום ליאור וכולם,
איזה כיף, אנחנו חשבנו שגילינו את סלובקיה ובעצם אתם כבר ברמת הPHD...
לא נותר לי לכן אלא לשאול את ליאור האם ישבת לכתוב את הקובץ המתוכנן? האם אפשר יהיה לקבל עותק?
חושבים לנסוע באוגוסט עם שתי בנות, האחת מתבגרת השניה בת 6. אנחנו נוסעים מדי שנה לתקופה של שבועיים + לאחת ממדינות אירופה ומחפשים הפעם יעד זול יחסית וירוק ירוק.
לרוב אנחנו שוכרים דירה בשני יעדים ויוצאים לטיולי כוכב, חשובים לנו המרחב והעצמאות שקשה להשיג במלון.
איזה כיף שמצאתי אתכם!
טל -
סלובקיהטל
זה אשכול המסלול המתוכנן שלנו
ליאור -
סלובקיהלדני שלום
התלהבתי מאד מהתמונות. שמתי את כל החומר שלך, של ליאור , ראנצ'י במועדפים. ספר כבר קניתי שנה שעברה ונראה לי כיעד כלבבי.
תודה על השיתוף והתמונות היפות. הן באמת עושות חשק רב לבקר.
רחל לבון -
סלובקיההיי דני,
כיון שסלובקיה כעת היא יעד שכנראה נגיע אליו בקיץ (כזוג ללא ילדים), חשוב לי לדעת כיצד חילקת את ימי הטיול, ומהו יתרון ההגעה מוינה.
עבורנו קיימת כמובן האופציה להתחיל בוינה לטייל בסלובקיה (ללא קרקוב וזקופנה, שאליהן אגיע בחודש הבא) ולסיים בבודפשט או להפוך את הסדר.
לליאור, לרנצ'י ולאחרים-חשוב לי לדעת מה אתם חושבים על אופצית ההגעה והחזרה. (טיילנו בוינה לפני שנים רבות. בבודפשט- לא היינו)
נילי -
סלובקיה
דני, התמונות יפהפיות ומדברות בעד עצמן, אף שהתיאורים אף פעם לא מזיקים. מה למשל עושה האיש בבור הביוב בתמונה למעלה? תספר מה שנראה לך. לא הכרחי לספר דווקא על הירוק הפסטורלי.
אחלה פרסומת לסלובקיה. בהחלט מעורר רצון. -
סלובקיה-לניליהגעה מבודפשט מאד נוחה וגם זולה.בודפשט היא יעד קרוב ועתיר טיסות מהארץ.
היתרון השני הוא בנוחיות לקיחת הרכב. לא מכיר את סדורי ההגעה בוינה מהשדה לעיר. בבודפשט זה מאד פשוט ואז ניתן לקחת את הרכב בעיר ולחסוך את מיסי נמל התעופה במידה ויש.
ואם גם לא הייתם בבודפשט אזי זו גם הזדמנות לצוד שתי ציפורים בכדור אחד.
-
סלובקיה-לניליתודה לכולם
מרוב ז'בז'ה דבז'ה די קשה לי לשחזר איפה היינו ומה עשינו - עפ"ר זה לא קורה לי.
כמה שמות שהספר הזכיר לי
מערת דובשינה - לא רחוק מפופרד, לא רעה, במיוחד למי שלא היה במערות באוסטריה
בנסקה ביסטריצה - עיירה יפה בדרך מברטיסלבה לכיוון פופרד והטטרות
ואזץ - אחת הנפילות שלנו - לנו(ואני מדגיש לנו) זה היה סתם מקום,לא מצאנו בו שום דבר וכשכבר אכלנו במסעדה מקומית היא היתה די על הפנים
בקשר להגעה /עזיבה. אצלנו האילוץ היה וינה תחילה. לא היתה לנו בעיה לשלב יעדים ולסיים בבודפסט(מבצעי אביב של אלעל).שברנו את הראש בקשר להשכרת רכב.בסוף נסענו באוטובוס מוינה לברטיסלבה הנהדרת. לקחנו משם את האוטו וגם החזרנו שם.נסענו ברכבת(זולה) לבודפסט. כך לא היו לנו בעיות של החזרה במקום אחר ו/או בעית כניסה לגוש המזרחי לשעבר
רוב האנשים מתחילים מבודפסט וזה ממש בסדר מבחינתי.למרות זאת זה "פשע" לא להיות בברטיסלבה,אחד המקומות מאירי הפנים ביותר בטיול שלנו.
כמו שסיפרתי חזרנו דרך ז'ילינה וטרנבה,שתיהן נחמדות מאוד גם אם לא יעדי חובה.בז'ילינה לנו בהולידיי אין שממוקם ממש ליד תחנת הרכבת סמוך לעיר העתיקה - היה לנו מאוד נוח איתו.