ספידי בורדינג באיזיג'ט
-
שאלה לג'מוס ולמי שהתנסה בספידי בורדינג באיזי ג'ט.
לא ממש הבנתי איך זה עובד?
אם אני משלם על כרטיס אחד האם אני יכול לקדם את התור גם לשאר בני המשפחה?
אם אני מגיע שלוש שעות לפני הטיסה גם אז אצטרך לחכות עד שמשלמי הספידי בורדינג יקבלו מקום?
תודה
אלון -
ספידי בורדינג באיזיג'טאין אפשרות לקנות רק לאחד מהקבוצה "ספידי". הקומבינה ברורה וידועה מראש, ואיזי ג'ט לא מאפשרים את זה.
אני מניחה שהשאלה האחרונה מתייחסת למי שלא קנה ספידי בורדינג? אין משמעות לזמן שבו הגעת לשדה התעופה. כשפותחים את הגייט ומתחילים להעלות נוסעים למטוס, מעלים קודם את אלה שקנו את ה"ספידי" ורק אחר כך את השאר. כך שאם לא שילמת, תחכה...
נעה -
ספידי בורדינג באיזיג'טברגע שיש אישור לעלות למטוס, אז קודם כל מי שיש לא ספדי בורדינג עולה, הוא לא יכול לקדם אף אחד, הם בודקים ביסודיות, גם פה וגם בחו"ל, אחרי הספידים עולים משפחות עם תינוקות, כאן כתבו ילדים עד 3, אבל טסתי איתם לפני 3 שבועות, רק עם תינוקות...
מצד שני, ראיתי כאלה ששומרים מקום, יש 2 שורות של 3 מושבים, אולי לא יגידו כלום אם אתה שומר את שלושת המקומות, אבל לא נראה לי שתצליח מעבר לזה, לנו היה ספידי, אבל בגלל שקראו לנו לבידוק לפני העליה למטוס, עלינו מאוחר, המטוס היה מלא, שם הלך בית משוגעים, האנשים רצו קדימה ואחורה.
אבל תלכו מוקדם, כדי להיות בין הראשונים בלי ספידי, בהלוך היינו רק 4 עם ספידי, בחזור, רק אנחנו...
הכוונה לעמוד מוקדם מול העמדה לעליה למטוס. -
ספידי בורדינג באיזיג'טכתבו כאן (וראיתי בעוד מקומות ברשת - אבל לא באתר של איזיג'ט) שילדים עד גיל 5 עולים אחרי הספידי. ראית משפחות עם ילדים שאמרו להם לא??
עכשיו הדאגת אותי.. -
ספידי בורדינג באיזיג'טבעצם זה כן באתר של איזי:
http://easyjet.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4119/c/1 653/r_id/166
אולי כדאי להדפיס ולקחת לשדה התעופה
-
ספידי בורדינג באיזיג'טבהלוך, לא ראיתי ילדים, אבל טסתי לא בעונת החופשות , בחזור המטוס הייה מלא ילדים, הרבה חרדים, כל אחד עם ילדים מכל הגילאים, אבל מי שהיה עם תינוק, מיד אמרו לו לעמוד אחרינו, שהיינו היחידים עם ספידי, טיסה אחד איתם, לא אומרת הרבה על טיסות רבות שיש להם, זה רק הניסיון שהייה לי...
אנו זוג, ללא ילדים, לספטמבר, לא מזמינה ספידי, לשני מקומות בלבד, באמת אין הצדקה לשלם 30 יורו.
-
ספידי בורדינג באיזיג'טתודה לכל העונים. עשיתם לי סדר.
נראה לי שזה מחייב להגיע בזמן לשער העלייה. ועדיין ככל הנראה יהיה בלאגן. -
ספידי בורדינג באיזיג'טאלון
או...לשלם מראש עבור ספידי בורדינג ולחסוך לך את הלחץ הישראלי על לתפוס מקום טוב. -
ספידי בורדינג באיזיג'טהאמת, יונית הוצאת לי את המילים מהפה.
במחשבה שנייה נראה לי שזו האופצייה המועדפת.
הבעייה שאם התוכנית היא לטוס ליעד נוסף מעבר לג'נבה, אז כבר מדובר בתשלום של 4 פעמים לספידי בורדינג. תכפילי במס' הנפשות של המשפחה והתשלום כבר לא ממש אטרקטיבי.
-
ספידי בורדינג באיזיג'טאתמול כתבתי בגוגל:
easyjet, reviews
קיבלתי חררה, הצרה הכי קטנה שם זה איפה לשבת, איחורים רבים, ביטולים בלי שום הסבר, אי עמידה בתנאים הכתובים...
בטיסה לבזל היה שרוול בשני הכיוונים, אבל יש הרבה נמלי תעופה אליהם הם מגיעים שהעליה למטוס היא אחרי הגעה למטוס באוטובוס, אז שם הייתה רמיסה, בלי שום התחשבות.
נבנה על זה, שלא יעזו נגד 300 ישראלים זועמים
וצריך לחשוב, שגם אם עולים אחרי 50 איש, עדין יהיו מספיק מושבים פנוים.
בבזל, לפחות היה תור מסודר, כי שם יש גדר כזה לתור, אז אין ברירה...
ומעל הכל, להבין שככה זה עם low cost, בטיסה האחרונה לתאילנד, יום לפני היציא קיבלתי מייל, טיסת הבוקר בחזור מבורמה עברה להיות טיסת ערב, מה שגרם לפספוס של טיסת המשך שהיה לנו לאיים, לילה לפני הטיסה, לשנות את הכל, כולל סידור עם מונית, מלונות, למזלי יתר החברות קיבלו את השינויים בהבנה, אבל הוספנו הרבה כסף לשינוי הטיסה לאיים.. -
ספידי בורדינג באיזיג'טשושי - זה הכל ענין של תיאום ציפיות.
אני ומשפחתי טסים וטסנו (והרבה!) במשך 8 השנים האחרונות עם איזי ג'ט וראיין אייר ואין לנו שום טענות. הפעם היחידה שחווינו איחור היה עם ראיין אייר מאירלנד לסקוטלנד, שעה אחת של איחור שהודיעו עליה מראש והתנצלו כיאות.
אם רוצים לטוס מאד בזול - וניתן להשיג כרטיסים שהם מאד זולים לעומת החברות הרגילות - צריך להבין מאיפה נובע החיסכון, או במילים אחרות, איפה חברת התעופה מקצצת.
שימוש בשרוול עולה כסף לחברת התעופה. חברות ה-Low Cost מוותרות על השירות הזה - וברוב הפעמים גם על השירות של האוטובוס. במקום זאת המטוס חונה קרוב לשער והנוסעים מתכבדים והולכים את המרחק הקצר ברגל, ועולים במדרגות. אין ברירה - זה חלק מהחיסכון הכספי.
הסברים נוספים כבר כתבתי יותר בהרחבה בעבר.
לדעתי הבעיה של הנוסעים המתלוננים היא שהם שכחו איזה מחיר שילמו והם מצפים לשירות ותנאים של טיסה רגילה. ברגע שמפנימים שהטיסה היא בסך הכל אוטובוס מעופף שנועד להעביר את הנוסעים ממקום למקום בצורה זולה - רמת הטענות אמורה לרדת פלאים.
נעה -
זה לא מדוייק.אם אתה מבצע את ההזמנה לכל הטיסות יחד - אתה לא משלם 4 פעמים.תנסה לעשות הזמנה ותראה שהמחיר לא עולה כיפליים אלא בעוד 5 יורו כמדומני.
בהרבה מקרים אפשר גם לרכוש חבילה מוזלת של מזוודה+ספידי+ארוחה כמדומני וזה יצא גם יותר זול.
תנבור קצת באתר - ודווח לנו מה העלית בחכתך?
משהו לטובת אחרים שבטח רוצים לדעת גם....
ג'מוס -
נעהרגילה לטוס עם חברות דומות במזרח, אבל שם אני יודעת מראש לא לצפות לכלום, שילמתי מאוד זול, וזול, זה גם טיסות ב1$ + מיסים, וזה מהיש...
אבל באיזי ג'ט, כותבים שבמיקרה שהם מבטלים, מחזירים את כספך, אם כך תירצי, ומספרים שבכלל לא, אם הייתה לי בעיה בטיסות במזרח, היה לי תמיד עם מי לדבר, כאן מספרים שאין שום מענה, לא טלפוני ולא למייל, אבל זו הייתה גם תשובה לענת, שכתבה: "אבל באתר שלהם כתוב ש...", אז לא לפתח ציפיות.
עניין השרוול היה בגלל הספידי, שהולך לאיבוד עם אין שרוול...
תראי, שילמתי 109 יורו כולל מזוודה, גם אני אמשיך לטוס איתם, אבל צריך לקחת בחשבון, שזה אלול להיות ריזיקו, כי אם מבטלים טיסה, זה לא רק עלות כרטיס, בינתיים יש הזמנה למלונות, רכב.
הרגע חיפשתי גם ביקורות על אייר אסיה, החברה low cost במזרח, ואין תלונות גדולות, שם משלמים על מושב, אבל את מקבלת מושב ממוספר, מי שלא משלם מקבל כל מושב שהמחשב מחליט, וזה הופך את כל הסיפור לעסק הרבה יותר נעים, תמיד משלמת על מושבי, ויודעת, כולם יודעים, שאין צורך לרוץ ולהתנפל.
באייר אסיה גם המושבים נוחים ונשענין אחורה, הם לא זווית 90%, טוב, זול, אמרנו...
וטיפ: בארץ אפשר לעלות עם נוזלים, לא חשבתי על זה, אבל עם ילדים, קחו שתיה
-
שים לב שאם תחכה אולי לא תוכל לקנות speedyמכסימום הקצאת הכרטיסים עם קדימות בתור היא 10%.
המטוס מישראל מכיל 180 מושבים (מכיוון שהצי אחיד אני מניח שרובם כך) ולכן מקסימום ההקצאה 18 כרטיסים.
אז אם 3-4 משפחות קנו לפניך יש מצב שלך לא יהיה.
אם לקנות או לא לקנות קדימות בתור תלוי מה חשוב לך.
חוץ משלושת הכסאות הראשונים בשורה השמאלית (שאליהם בגלל הקרבות כנראה לא תגיע) אין הרבה הבדל בין הכסאות. כולם זבל וכולם דומים.
מה שחשוב לי שכולנו נשב יחד. אם מדובר במשפחה חשובה לי הקדימות גם בגלל מספר הנפשות וגם בגלל שמדובר בחופשה ומטוס מלא. אם אנחנו זוג כנראה שבכל מקרה נמצא מקום לשניים.
תעשה את השיקולים שלך בהתאם לשיקולים שלך.. -
שים לב שאם תחכה אולי לא תוכל לקנות speedy180 נוסעים? איזה מטוס זה?
אם בכל שורה יש 2 שלשות, אז זה בסה"כ 30 שורות? פצפון. -
מעבר לשירותים הנלווים(מזוודה,הושבה)- צריך לבדוק שעות טיסה המראה ונחיתה מתוכננות-כי לפעמים תוספת של "לינת שדה" או "מונית לשדה" היא תוספת למחיר שיש להביא אותה בחשבון.
אלמנט נוסף-אופציות השכרת הרכב בשדה(במיוחד אם מדובר בשדה קטן ,או רכבים מיוחדים גדולים במיוחד,אוטומטי וכו).
שקלול של כל הנתונים-יציג לך את האטרקטיביות של הטיסה הזולה עבורכם.
מכאן כל אחד עושה את החשבון של ההפרש הכלכלי ורמת הכדאיות שלו של נוחות מול מחיר. -
A320 בעל 183 מושביםב 31 שורות, שורה 31 יש רק בצד אחד.
כש 180 ישראלים שועטים למטוס זה נראה הרבה יותר
.
לא בדקתי לעומק אבל אני חושב שהגודל דומה ל 737 של אל על. -
ספידי בורדינג באיזיג'טיונית, אכן אני מודע לכל החישובים שהזכרת ולכן קיימת דילמה.
על אף שמדובר בשתי טיסות עדיין המחיר מפתה. לדוגמא: טיסה לסקנדינביה או לאי הבריטי למגוון יעדים מאד אטרקטיביים דרך שוויץ באיזי ג'ט. כמובן בתנ אי שמצליחים לתפוס את המחירים הנמוכים.
הבעייה שיש פער של שעה ועשר דקות בין הנחיתה בשוויץ לטיסה ליעד הבא וזה מאד גבולי במיוחד לאור הסיפורים שאני שומע על איזי ג'ט והאיחורים. -
ספידי בורדינג באיזיג'טאהלן אלון,
קראתי רק עכשיו את האשכול ורציתי להוסיף רק שני דברים קטנים
..
הראשון, אם אתה טס עם ילדים ומחירי הכרטיסים ממילא טובים וזולים וחשוב לכם לשבת ביחד, אז הייתי הולך ישר על רכישת הספידי בורדינג בלי יותר מדי התלבטויות ולמרות תוספת העלות..
זה מבטיח לך שקט מסוים ונוחות מסוימת ובמונחי עלות-תועלת, בשקלול יתר מרכיבי הטיסה ועלותם, נראה לי שרק תרוויחו מזה
...
השני, הרבה יותר מדאיג אותי הפער של שעה ועשר דקות בין הטיסות. מאוד מאוד גבולי ואפילו די בעייתי.. תלוי גם בגודל שדה התעופה והמרחק בין טרמינל טיסות נכנסות וטרמינל טיסות יוצאות (בפרנקפורט למשל זה עלול להיות בעייתי
...ולא רק... לפני מספר חודשים אשתי היתה בטיסה עם סוויס מז'נבה לציריך ומציריך לנתב"ג והיה איחור קל בטיסה הראשונה ולמרות ששתי הטיסות של סוויס והחברה בדרך כלל דייקנית, יש גם מרכיב מזג אוויר ואיחורים עקב מזג אוויר וכדומה ובקיצור, בשורה התחתונה שעה ומשהו של המתנה בין הטיסות לא הספיקה לה והיא פיספסה את הטיסה בציריך ונאלצה להמתין מספר שעות לעוד טיסה מציריך לת"א ומזל שמדובר בשדה תעופה שממנו יוצאות טיסות רבות לישראל..
בקיצור, קח זאת בחשבון ובדוק היטב נקודה זו.
בהצלחה
,
אורן -
ספידי בורדינג באיזיג'טשעה ועשר דקות לא מספיקות בכלל, כי הם סוגרים את שער רישום עליה למטוס 1/2 שעה לפני הטיסה, אתה צריך גם לאסוף את המזוודות, נשאר לבנות על זה שיצאו משם באיחור, בטיסה שלנו, יצאנו שעתיים וחצי איחור, בחזור היו יותר מדוייקים, נקווה לטוב...
עכשיו שאני חושבת, זה לא טיסת המשך, אתה צריך לקחת מזוודות ולעבור כל הבידוק הבטחוני, זה לבד לקח לנו מעל שעה, בשעה מוקדמת בבוקר..
לא נעים לי להיות פסימית כל כך, אבל לא הייתי מוסיפה עוד כסף על ספידי, אולי רק לטיסה מהארץ, כי שם גם עם תספיק, כבר לא יהיה מספיק זמן לנצל זאת, שוב, נקווה שתספיק...