איטליה - אסיסי
-
אהלן.
חשבנו לטוס לאיטליה באפריל וללון באסיסי. אשמח לקבל הצעות לטיול כוכב בן 5 ימים באזור זה. בנוסף אשמח לשמוע איך המזג אויר באיטליה בעונה זו. תודה -
איטליה - אסיסילאן טסים ומאין חוזרים? אסיסי עצמה עיירה יפה מאד כדאי לטייל בה יום או יומיים , כדאי לתכנן מסלול ממקום הנחיתה עד מקום ההמראה.
פרטים אלו יעזרו לעזור לכם. -
איטליה - אסיסי
שם העיר הוא אסיזי...
-
יום לאסיזי זה מספיק, לדעתי.יש בה כנסיה שנהרסה ושוקמה מחדש, עם ציורי קיר מפורסמים ויפים מאד.
בכל רחוב תמצאו צימר משפחתי קטן ונחמד.
כאמור- עיירונת- ויום אחד יספיק.
בהצלחה,
רוניה. -
איטליה - אסיסיהנחיתה והמראה היא ברומא.
נראה לי שהכי טוב זה טיול כוכב במצב הזה, השאלה זה מה יש לראות בסביבה.
תודה -
איטליה - אסיסילמי שאוהב טיולי כוכב זה רעיון טוב.
אני לא תמיד בעד כי לפעמים הדרך חזרה היא "בזבוז זמן" אלא אם כן אפשר לנסוע רוב הדרך בכביש אחר.
איני יודעת באיזה שעה אתם יוצאים מרומא.
אנחנו נחתנו בבוקר ויצאנו ל preci שבאומבריה דרך ויטרבו ואורבייטו. לא דרך הכביש המהיר ולא בדרך החוף. כנראה שפספסנו את הפניה אליה בגלל חוסר הבנה של השילוט. דרומית ל ויטרבו (לפי מטב זכרוני) נכנסנו גם לדרך צדדית שהובילה אותנו לישוב נחמד ביותר ולצערי איני זוכרת את שמו.
מרומא עד אסיזי זה כ 240 ק"מ כך שיש לך זמן לטייל אם את נוחתת בבוקר.
מה להמליץ? לא מכירה את מזג האויר אבל בכל מקרה ממליצה לך להגיע לnorcia אומבריה דרך preci (עכשיו גשום ו 7 מעלות). זה דרומה מאסיזי-כ 100 ק"מ. כיון שהאזור הררי איני יודעת כמה גשום ואולי מושלג הוא באפריל. ומה מצב הכבישים. לדעתינו נוף יפה ביותר.
צפונה מאסיזי - כ 50 ק"מ יש לך את גוביו.
וכמובן שעוד יותר צפונה (צפון מערב), על כביש אחר במרחק שעתיים וחצי לפחות יש את פירנצה. ובין אסיזי לפירנצה, מערבה מהכביש את סן ג'מינינו אבל זה 200 ק"מ בכל כיוון ולכן אנחנו בחרנו ב 3 לילות באומבריה ו2 לילות בטוסקנה (אם אני זוכרת נכון)כדי לא לנסוע כל כך הרבה הלוך ושוב.
נדמה לי שגם בפרוג'ה יש משהו עתיק יפה.
ואולי מזרחית לאסיזי אפשר לנסוע אל ערי החוף???אזור שאני לא מכירה
-
איטליה - אסיסיאסיזי היא מיקום נהדר לטיול במזרח חבל אומבריה! מעבר לעיר עצמה שראויה לטיול של יום הייתי מוסיף את פרוג'ה וספולטו שראויות שתיהן (ספולטו וסביבותיה) לטיול של יום וכמובן האיזור היפה של NORCIA ובכלל הרמה ההרהרית שמעל אסיזי, לא יודע מה יהיה נגיש באפריל אבל לפחות חלק מהדרכים בטח יהיו פתוחות. בכלל, כל האיזור ההרהרי ממזרח לאסיזי עמוס בעיירות עתיקות קטנות ויפיפיות ורק בשיטוט אקראי באיזור זה אפשר לבלות בכיף יומיים שלושה.
בקיצור, יש די והותר מה לעשות באיזור לחמישה ימים נפלאים ולכן הייתי ממליץ להתמקד באיזור זה ולא להתחיל בריצות ארוכות לטוסקנה ולכל היעדים התיירותים המוכרים. תהנו מהאפשרות לגלות איזור פחות מוכר. -
איטליה - אסיסיאת פירנצה וטוסקנה לא ממש הצעתי כשממוקמים רק באסיזי. כי כמו שכתבתי הן רחוקות ולכן ציינתי מרחק ושקבענו עוד מקום לינה לבקור בהן כיון שהיו יעד מאוד חשוב לזוג שטייל איתנו ..
אני משוכנעת שיש מקומות קסומים באזור אסיזי נוסף לאלה שביקרנו בהם אבל השאלה היא איך הגישה אליהם באפריל.
בחלק לא מבוטל מהטיול שלנו באזור הגישה היתה בדרכי עפר בלבד. ועד כמה דרכים כאלה עבירות באפריל בלי רכב 4*4 אני לא יודעת, טילת באזורים אלה? אתה יודע?
-
איטליה - אסיסיתודה על התגובות המהירות. יש רעיונות אולי לנופים יותר של טבע? פחות כפרים ועיירות? הרים, מפלים, יערות - הכל מתאים לנו.
דבר נוסף - כנראה שהחזרה תהיה מוורנה אז אשמח לרעיונות למקומות בדרך לוורנה. תודה -
איטליה - אסיסיראשית למה כוונתך לרעיונות. לינה נוספת בדרך?
ורונה רחוקה מאוד מאסיזי 405 ק"מ. כמה ימים בסך הכל הקצבתם לטיול (לא כולל טיסות) אומבריה כולה הררית כך שבכל מקרה יש לך שילוב של כפרים ונוף.
המעניין היה שיצאנו לשוטט ברכב בהרים ראינו בחיק הטבע קטע חומה חרבה שלמרגלותיה אמבטית אבן מלאה מי כביסה הבנו שכאן חיים. כשהעזנו להציץ מאחוריה גילינו ישוב שוקק חיים.
ביום אחר, בהמלצת אורי סלסינגר שאצלו לנו, יצאנו ליום טיול מפרצ'י דרך Norcia לCastelluccio ישוב נידח שחלק מבתיו נראים כאילו עומדים בכל רגע להתמוטט וזקנות מקומטות מציעות לך מרכולתן-עדשים תפארת האזור במשהו כמו 100 ש"ח לק"ג. המרק במקום בהחלט שווה טעימה.
בדרך ראינו מכוניות יורדות לדרך צדדית. נסענו גם אנחנו. הגענו לנקודת תצפית יפה שממנה יצאו לדרך מצנחי רחיפה.
בהמשך הדרך הנוף השתנה והיה בהחלט מעניין.
אני לא יודעת איפה טיילת בעבר אבל אני עם כל סלידתי בטיולים ממקומות מיושבים באזור הזה נהניתי מהמפגש עם ישובים ציוריים שבהם הזמן עמד מלכת. אני משוכנעת שגם מאסיזי תוכלי למצוא דרכים שלא נראות בברור במפה. הגדלה רצינית בגוגל מראה כמה..
האם קראת באתר
http://www.assisi.world-guides.com/
יש בו קישור המספר על 2 פרקים בסביבה הקרובה.
http://www.assisi.world-guides.com/assisi_attractions.html
בהצלחה -
איטליה - אסיסילא ברור מהדברים האם חשוב להיות רק באסיסי למטרת לינה, עצתי לעשות את הדרך מרומא לאסיסי ביומיים, ז.א. לינה בדרך כאשר עוברים באורבייטו שהיא פנינה, משם בסיבוב יורדים לכיוון טרני למפל המים המיוחד מאד, תוצר של הרומאים שעצרו את המים למטרות השקיה ומי שתיה , המפל נפתח לשחרור המים פעמים אחדות ביום , מאד יפה ומעניין.http://www.bellaumbria.net/Terni/Cascata_dell e_Marmore_eng.htm
משם דרך ספולטו לאסיסי, בסביבות אסיסי, קיבלתם הצעות לטיולים בסביבה,
המרחק מאסיסי לוורונה כ - 400 ק"מ, למה לחזור משם? אם זו התכנית,כדאי לחשוב על טיול "מתגלגל" ולא טיול כוכב, כי בדרך זו עוברים בכל מקרה את פירנצה ואם כך למה לא להקדיש לאזור פירנצה יומיים לפחות?
לכמה זמן תכננתם את הנסיעה? שבוע? יותר? פחות? אם חוזרים מרומא יש אפשרות לתכנן מסלול מעגלי עד אסיסי וחזרה לרומא. -
הלינק למפלי מרמורה על יד טרני -
הלינק למפלי מרמורה על יד טרניואו, הזכרת לי עוד יום קטע מהטיול שלנו. זה בהחלט מקום ששווה בקור.
לא רחוק משם יש גם אגם נחמד lago di piediluco וישובים קטנים. עד כמה ניתן לטייל שם באפריל? -
הלינק למפלי מרמורה על יד טרנילדעתי אין שום סיבה לא לטייל באפריל - אביב. עלול לרדת גשם וגם להיות שמשי ויפה. ועל שפת אגם פיידילוקו היינו מול ההר שנראה משולש ישר ובפסגה פסל לבן של הבתולה או משהו דומה.. -
תודה על התשובות המהירות, אני אחדד -הטיול אמור להיות סה"כ שבוע ימים. טיסה הלוך וחזור מרומא. בגדול הרעיון הוא טיול כוכב מאסיזי כמובן עם רכב. כן היינו רוצים לבקר בפירנצה, פיזה והיינו רוצים גם לטייל באזור טוסקנה. נוחתים ברומא בלילה, למחרת חשבנו לטייל ברומא חצי יום ואז לקחת את הרכב ולנסוע לאסיזי. אשמח לשמוע מכם הצעות מבחינת תכנון וזמנים. דבר נוסף - ראיתי בגוגל שיש פארק באזור משהו עם אגמים? אשמח לקבל המלצות על האזור (שם הפארק - Parco del Monte Subasio תודה -
תודה על התשובות המהירות, אני אחדד -לא מבינה.
למה כוכב מאסיזי?
אם במסגרת יעדי הטיול מופיעה פיזה,פירנצה ואולי עוד יעדים בטוסקנה?
בעיניי כוכב משמעותו נקודה ממנה ניתן להגיע בטווח נסיעה קצר יחסית(עד שעה לכל כוון) ליעדים השונים של המסלול-כלומר נמצא ב"אמצע" של יעדי הטיול.
אסיזי כלל לא עונה על ההגדרה הזו
על אחת כמה וכמה אם במסגרת יעדי הטיול-גם יעדים במערב מרכז טוסקנה.
מציעה כי תעשו חשיבה מחודשת על מה רוצים לראות-ובהתאם גם התמקמות ללינה. -
טיול כוכב אסיזייש לנו בית פנוי שם, לכן הטיול הוא סביב אסיזי. -
טיול כוכב אסיזיחבל שלא ציינת מראש שיש בית פנוי וסביבו צריך לתפור את החופשה, הפארק שאת מזכירה נמצא מאד קרוב לאסיזי ולפי מה שכתוב באתר יש בו שפע של מקומות טיול כולל גשרים מעניינים. אם הנחיתה ברומא בלילה חייבים למצוא מקום לינה - אין טעם להיות חצי יום ברומא, עד שקמים בבוקר ומחפשים את מקום השכרת הרכב עבר חצי יום, כדאי לצאת מרומא בבוקר, לצאת צפונה לכיוון אורבייטו היפה בדרך אפשר לעבור בעיירות יפות (צריך לבדוק), ולהגיע אחר הצהריים לאסיזי - התארגנות בבית לוקחת זמן, סיבוב הכרות עם הסביבה הקרובה ועבר יום. יום אחד לכיוון הפארק שהזכרת. אם ברצונכם להגיע גם לפירנצה , פיזה , סאן ג'ימיניאנו כדאי להקדיש לכך יומיים ולמצוא מקום לינה לא בתוך הערים הגדולות ללילה אחד ולהנות מהאזור, חבל לנסוע למעלה מ - 200 ק"מ ולחזור, כפי שהציעו כאן- יום אחד לטייל מדרום לאסיזי לכיוון ספולטו וטרני למפלי המים אותם הזכרתי כאן בשרשור, מערבה לכיוון אגם castiglione del lago, להקיף אותו ולחזור מדרומו דרך עיירות יפות.
האזור מאד יפה ולבטח בלשכת התיירות של אסיזי תוכלו למצוא לא מעט המלצות לטיולי יום בסביבה. חזרה לרומא כדאי לרדת לכיוון הים ולרדת עד שדה התעופה לאורך הים. את רומא עצמה תשאירו לטיול אחר.
אין בעיה להיות באסיזי ימים אחדים ולהנות מהסביבה.
באתר booking.com אפשר למצוא מלון קטן נחמד ולא יקר ללילה אחד באזור פירנצה באחת העיירות על דרך הקיאנטי - שווה את ההשקעה. -
טיול כוכב אסיזיתודה על התשובות! שאלה נוספת - הטיול שלנו יוצא ממש לפני פסחא (כמה ימים לפני), אנחנו מתלבטים אם להזמין מראש חדר בפירנצה (או מחוץ לפירנצה) או להיות ספונטניים וכשנמצה את אסיזי פשוט נעשה גיחה לפירנצה וטיול של יום - יומיים בטוסקנה. החשש שלי שבגלל שזה יוצא ממש לפני פסחא - שיהיה קשה למצוא מקום פנוי. מה אתם אומרים? -
טיול כוכב אסיזיממליצה לך בחום להזמין מראש מקום לינה ולא בתוך פירנצה, משתי סיבות, אחת הכניסה לפירנצה עם רכב כמעט בלתי אפשרית בוודאי בחג. ושנית המחירים בתוך העיר מרקיעים, מצאי לכם פנסיון נחמד באחת העיירות בסביבה, יש מקומות עם חדרים ל-4-5 במחירים מאד סבירים באתר עליו המלצתי. נחמד להיות ספונטאניים , אבל יותר נחמד להגיע ללינת לילה בנחת וללא מתחים מיותרים.