בחזרה

טיול ראשון ליפן - מה היתרון בלהגיע לטוקיו ולחזור מטוקיו?

• שלום לכולם,

זה מרגיש מאוד מוזר בתקופה זו, אך אני מנסה להתחיל לתכנן טיול ליפן לעתיד הרחוק.

משך הטיול לא יעלה על שבועיים, כך שאני מנסה להתחיל מתכנון נכון.

מסקירה של מסלולי טיולים מומלצים של אנשים אחרים למשך אותו פרק זמן (14 ימים נניח), כל המסלולים כוללים נקודות עניין החל מ-Tokyo ועד ל- Osaka ואף Hiroshima. אך רובם מתחילים ומסתיימים ב-Tokyo. לאור המרחקים ועלויות התחבורה, לא הגיוני יותר לנחות ב-Tokyo ולחזור מ-Osaka או להפך? מה אני מפספס?

תודה מראש לעונים.

שבוע שקט

• אתה לא מפספס כלום, אין שום סיבה לטיול שמתחיל ונגמר בטוקיו. אם אתה מצליח למצוא טיסה שמגיעה מהארץ לאוסקה ויוצאת ארצה מטוקיו או מגיעה לטוקיו וחוזרת מאוסקה בעלויות סבירות- לך על זה. אנחנו עשינו את זה (עם החברה הקוריאנית שכרגע למיטב הבנתי לא טסה). כלומר השיקול היחיד הוא עלויות טיסה, כאשר גם נסיעה מקיוטו או אוסקה לטוקיו עולה כסף וצריך להכניס את זה לתחשיב.

• @karnielr

נכון. השיקול היחיד הוא כספי, שכן במסלול כזה (בין טוקיו להירושימה) זמן ההעברה מקצה לקצה זניח יחסית.

יש טיסות בינלאומיות לכל עיר חשובה וצריך לשבת ולבנות את הטיסות.

אפשר לנחות/להמריא מערים כמו אוסקה, פוקואוקה, טוקיו כמובן (2 שדות תעופה). אפשר לשקול גם טיסה פנימית.

כל זה צריך להשוות עם מחירי הרכבות. לשם כך צריך לתכנן האם משתלם לרכוש JRPASS שמוסיף לסיבוכיות המחירים.

לכן טוב שאתה מתחיל לתכנן הרבה זמן מראש. זה גם כיף לעשות את זה בכלל ובימים טרופים אלה בפרט.

קצת אסקפיזם לא יזיק.

• @karnielr תודה רבה! לעניין עלויות, כרגע איני מוצא שום דבר במחיר "סביר", גם לא טיסה שנוחתת וממריאה מאותו היעד (טוקיו למשל). אך אולי צריך להשלים עם זה שכרטיס ליעד כזה יעלה 1500-2000 דולר ולהפסיק לחפש מציאות. תודה!

• @רוני-סופר תודה רבה! מבדיקה קצרה שערכתי, נראה כי זמן הנסיעה ברכבת המהירה שמכוסה ב-JRpass (לא הכי מהירה), הוא כ-3 שעות מ-Osaka ל- Tokyo. כלומר, כל הסיפור של door 2 door יקח כנראה כ- 5-6 שעות. זה ישים בהחלט, אך שורף כמעט יום שלם (בדר"כ נסיעות ארוכות גם די מתישות). אבדוק עלויות ואנסה להבין האם יש הצדקה מבחינה כלכלית לעשות את הדרך בחזרה למקום ממנו התחלתי. תודה!

• @מטייל_בקטנה

רק תשים לב שהקו אוסקה-טוקיו לא מסתיים בשדה התעופה אלא בטוקיו ומשם צריך לקחת עוד רכבת לנאריטה (נאריטה אקספרס) או להנדה.

אשר לנסיעה עצמה, לא מצאתי שהנסיעות ברכת מתישות (לעומת מדינות אחרות).

צריך גם לבדוק אלטרנטיבת טיסה במקום הרכבת. טיסות הפנים ביפן די זולות.

• @רוני-סופר תודה רבה!

עוד שאלה - מאחר שכל ההמלצות על מסלולים ביפן כוללות די הרבה דילוגים בין ערים שונות, עולה השאלה עד כמה זה יישים להתנייד בתחבורה ציבורית ביפן עם מזוודה גדולה ותיק גב נניח? לולא הדילוגים הרבים, הייתי טס עם מזוודה גדולה + טרולי. או שאולי הדרך היחידה לשרוד את הדילוגים הרבים היא להגיע עם תיק גב בלבד (ולוותר על קניות ונוחות)?

אשמח לשמוע את דעתך 🙂

תודה וסופ"ש רגוע.

• ביפן יש שירות העברת מזוודות מיעד ליעד, בדרך כלל אפילו ממלון למלון. העלויות סבירות וזה מאפשר לטייל בנוחות החל מרגע ההגעה ליעד.

• @karnielr

זו אפשרות אחת וטובה.

מהשאלות שלך אני מנחש שעיקר הטיול שלך יהיה בין הערים הגדולות.

לטיול כזה אין בעיה בהתניידות עם מזוודה (בתנאי שיש לה גלגלים טובים, לדעתי רצוי 4 ולא שניים. היה על כך דיון בפורום ויש דעות לכאן ולכאן).

תחנות הרכבת נוחות ומותאמות לניוד מזוודות, כך גם הרכבות ואפילו הרחובות בערים ידידותיים עם ירידות מונמכות לכבישים בצורה מושלמת.

ואם יש לך עצירה לאתר מסויים בדרך (טירת הימאג'י לדוגמא בין הירושימה לאוסקה או קיוטו) אז יש לוקרים נוחים לאכסון מזוודות במחירים שפויים.

לא חוויתי קושי עם מזוודות בטיולים ביפן, בטח לא עם מזוודה אחת.

אם הייתי מטייל לבד, אז טרולי בהחלט יכול להחליף מזוודה, אלא אם אתה יוצא למסע קניות אינטנסיבי.

• @מטייל_בקטנה אנחנו זוג, טיילנו שלושה שבועות ,נחתנו באוסקה וחזרנו מטוקיו. היינו עם מזוודה אחת גדולה וטרולי לכל אחד. את המזוודות שנענו כך שהם היו אתנו באוסקה,קיוטו וטוקיו. עם הטרולי עברנו בין היעדים ברוב המלונות היו מוכנים לשמור על הטרולי גם לפני ה checkin . בחלק מהיעדים הפקדנו את המזוודות בלוקרים בתחנת רכבת - באוקאימה,הימג'י ,הירושימה,ניקו- מאד נוח. שים לב שחלק מהלוקרים עובדים עם כרטיס prepad כדוגמת icoca . חשוב לדעת אם תגיע לשיראקווה-גו או לפארק קמיקוצי שיש שם storage room כך שתוכל להפקיד את הטרולי בחדר בעלות מזערית

• @karnielr תודה!

• @רוני-סופר תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!

• @shimonrom תודה רבה על ההתייחסות המפורטת!

נ.ב. ניסיתי להגיב בהודעה אחת למספר אנשים, אך אחרי מספר ניסיונות, נשברתי 🙂

שבוע רגוע לכולם.

• @מטייל_בקטנה אם אתה מתכוון להגיע לצד המערבי של הונשו, למשל להירושימה, אז בהחלט יכול להיות שכדאי להתחיל בטוקיו ולסיים באוסקה או להיפך - זה תלוי גם במחירי הכרטיסים.

אני מצרף קישור לטיול שערכנו ביפן לפני מספר שנים (במסגרת משפחתית), אולי תמצא בו מידע רלוונטי לגבי חלק מהשאלות שלך:

https://ourstoriz.com/story/1565/

טיול מהנה, יפן מדהימה !

• @tulip123 תודה רבה על ההפניה - התיאור מאוד מפורט ומושקע!

נכון לעכשיו התכנון הוא להגיע ל-Osaka ולחזור מ-Tokyo.

תודה!

• בשמחה, אם יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן.

בחזרה