מחיה +בזבוזים
-
שלום,
אני טסה לכשבועיים חמי לתיאלנד, והבנתי שתיאלנד התייקרה מהפעם האחרונה שהייתי שם (לפני כ-7 שנים).. כמה דולרים רצוי לקחת לתקופה זו?
בהנחה שהבחירה היא לישון בגסטאוסים ממוצעים, עם מזגן שירותים ומקלחת בחדר?
כמו כן, האם עדיף לעשות טרוולצ'קים או מזומן?
תודה -
מחיה +בזבוזיםבלי להיכנס לפירוטים....75 דולר ליום זה בסדר לרמת חיים שכתבת
כאשר מתוך זה 20 דולר ללינה והשאר-לשאר.
-
מחיה +בזבוזיםמאוד תלוי מה את מתכוונת לעשות שם..
המחייה בתאילנד מאוד זולה,לתייר בה עולה בה יותר..
לא נתת יותר מידי נתונים{למעט הלינה שזה חשוב}כדי לאפשר להעריך לך פחות או יותר תקציב
-
מחיה +בזבוזיםשלום רב,
70% המחאות נוסעים והשאר במזומן.
כרטיס אשראי לביטחון
נתי -
מהה???75 דולר ליום?ואווו מהמידע שאני קיבלתי 1000$ לחודש זה מספיק
כולל לינה בחדר ממוזג והכל...יכול להיות שאם אני נוסעת עם בן זוג אז העלויות על הלינה משתנות ואז האומדן נכון?????
קצת מלחיץ אותי לראות את הנתונים האלו כרגע מה שאומר לי שאני
לא בכיוון מבחינה כספית ואני טסה שבוע הבא!!
-
מהה???75 דולר ליום?אני לא רוצה להיות מבשר הרעות, אך לצערי 1000 דולר לחודש לא יספיקו לך לטיול בתאילנד.
הם כן יספיקו אם תישני במקומות זולים, לא תטוסי, תאכלי בדוכנים ותוותרי על כל האטרקציות..
אין סיבה להילחץ.. פשוט תנסי לגייס עוד 500 דולר לטיול, ואני מניח שממילא תכננת לסוע עם כרטיס אשראי כגיבוי כך שתהיה לך אופצייה למשוך כסף במידת הצורך.
טיול מהנה
-
סיפורפעם,לפני שנים רבות היתה ממלכת סיאם.
בממלכה זו היה מספיק גם 1000 דולר על מנת להנות לאכול ולטייל.
עם השנים סיאם הפכה לתאילנד ואז המחירים התחילו לעלות
ולעלות...ולעלות....
בשנת 2005 קיבלתי 4000 באט ל 100 דולר
היום בקושי 3000 ל 100 דולר
-
סיפוראיתן .... האמת היא שתאילנד לא כל כך התייקרה, ואני עוד הייתי שם כאשר שער הדולר היה במשך שנים ארוכות 25 באט לדולר (2500 באט ל 100 דולר).. לדוגמה - לפני 20 שנה הייתי משלם עבור מסג' 80-90 באט לשעה ... היום זה עולה 100-120 באט לשעה וכנ"ל עם דברים רבים אחרים. ז"א - בבסיס, המחירים לא השתנו הרבה.
לדעתי, מה שהשתנה הם הסיפורים. בשנים האחרונות הרבה יותר ישראלים נוסעים וכמות הסיפורים הולכת ועולה ואיתם גם נושא "התכווצות המחירים" הידועה.
לדעתי לפחות, אפשר להסתדר ב 1000 דולר אם מטרת הנסיעה היא להסתכל איך אחרים נהנים !! אם אדם רוצה להנות בעצמו - זה כמובן לא יספיק. -
דודובדיוק- לראות איך אחרים נהנים זה מספיק...
-
דודוזה תלוי למי שכבר היה מלא פעמים אין שום בעיה לנסוע ולהתסתכל איך אחרים נהנים מה גם שהרוב נוסעים לאותם המקומות שוב ושוב. אצלי אני רואה את זה שב 4 הפעמים שהייתי אני מוציא פחות ופחות כל פעם . כי כבר מיציתי לחלוטין את הכל . למשל בפעם האחרונה הבזבוז הכי גדול שלי היה דלק ורכב מושכר (מה לעשות צריך לגוון אי אפשר לשבת באותם המקומות שוב ושוב).למסאז הלכתי פעמיים כי זה כבר לא עושה לי את זה. מעבר לזה חוץ מכמה פעמים במסעדה רוב האוכל הסתכם מדוכנים ו סבן . פשוט לא הרגשתי צורך מעבר לזה. (ואם כבר מדברים אז האוכל הכי טעים זה בדוכנים לפחות ליום יום).
בכל מקרה לבד בשבועיים צריך כ 1500 כדי באמת להנות טוב אבל אפשר גם ב 1000 בעלות ממוצעת לגסטהאוס של כ 600 באט ישאיר לך כ 1500 באט ליום יום שזה מספיק ביותר אם לא להתפרע. -
סיפור לאיתןראשית לא אחלוק על זה שתאילנד מתייקרת .
אבל אכנס לנושא חישוב המט'ח ( תוצאה שתפקח עיניים גם לותיקי הפורום
ינואר 2005 שער הדולר 4.3 ש'ח
אוק 2005 שער הדולר 4.63
אפריל 2011 שער הדולר 3.41
כלומר ב 2005 שילמנו עבור 1000 באט בין 107 ל 115 ש'ח
והיום נשלם עבור 1000 באט כ 114 ש'ח .
כלומר בש'ח אין הבדל גדול מה עוד שלא לקחנו בחשבון בכמה עלתה משכורתנו ב 6 שנים האחרונות , בכמה עלה החלב הלחם שלא לדבר על הדלק .
ולא אוכל לסיים בלי עצה לפיזולינה = יש המחשבים 100 $ ליום יש המוציאים יותר ויש המוציאים פחות .... זה תלוי המון באישיות האדם , בתנאים הנדרשים , באופי הטיול ( לא ציינת אם הלינה היא רק עבורך או מתחלקת גם עם בן הזוג !! ) יש שעשו את כל האטרקציות וכעת מוציאים הרבה פחות על בלויים , יש הנוסעים לשבועים וחצי וצריכים להתנייד בטיסות ע'מ להספיק ויש היכולים לנסוע באוטובוס לילה ב עשירית מחיר .
תוכלי להעזר בטבלת העלויות שבשמאל , להערך ל - 100 $ ליום (לא כולל בצ'מ )ולהתנחם בעובדה שבאירופה היה עולה לך יותר .
תמיד קחי עמך יותר חבל להתנהל בתאילנד באווירת מחסור במזומנים .
אגב כלל האצבע שלי הוא שמחיר כולל טיסה לחופשה של שבועיים יקר יותר מחופשה מקבילה באירופה ואילו חופשה של שלושה שבועות ומעלה ( כולל הוצ' טיסה ) תהיה זולה יותר במזרח . -
דודודימה ידידי ...אני חושב שיש כאן איזו שהיא אי-הבנה.
דובר על 1000 דולר בחודש (לא שבועיים) !! ז"א - על כ 900 באט ליום !!!! -
סיפור לירוןכל מה שכתבת בקש לדולר נכון.
רק לא ציינת מה קרה לבאט ביחס לדולר...
אבל עזוב,שנינו מסכימים שתאילנד התייקרה -
סיפור לירוןמה שאמור לעניין אותנו מבחינת כסף זה יחס הבאט לשקל שנשאר דומה כבר הרבה שנים. הדבר השני שאמור לעניין אותנו זה שהמחירים בתאילנד עולים כל הזמן גם לתאילנדים. אז בשורה האמצעית המצב שלנו טוב יותר מאשר אמריקאים שערך המטבע שלהם ירד ובשורה התחתונה גם לנו כתיירים ישראלים המחירים עלו בשנים האחרונות, זו עובדה. -
סיפור לירוןהעובדה, שסגנון החיים הופך בורגני יותר ויותר.
אנשים נחשפים יותר ל life style וכו, ודורשים הרבה יותר ממה שהיה לפני 10-15 שנה.
פעם הסתפקו בגסטהאוס מעופש עם מאורר, היום רוצים ריזורט עם בריכה ו facilities. פתאום רוצים יותר מסג'ים, רוצים zipline רוצים ג'ט-סקי, רוצים מופעים וכו'.
פעם בישראל היו 2.5 בתי קפה.. ועכשיו ?
אנשים מוציאים יותר, וזה גם בארץ ועוד יותר שנוסעים לטייל.
-
סיפור לירוןמי רוצה ריסורט עם בריכה ??? מספיק גסהאוס עם מזגן וTV הבנתי שהיא נוסעת לשבועיים לא חודש ,חודש זה בטח לא מספיק כלומר אפשר אבל ממש בצנע יש תאילנדים שחיים גם על 5000 באט בחודש. -
סיפור לירון"מי רוצה ריסורט עם בריכה ??? "
מי רוצה ? כולם.
מי יכול להרשות לעצמו ? כנראה שלא כולם. -
סיפור לירוןכולם? מי זה כולם? אני נמצאת בחדר בבוקר כשאני יוצאת, ובערב כשאני חוזרת. לפעמים חצי שעה באמצע היום כדי להתקלח או להחליף תיק.
לחופשות אני יוצאת בארץ. בתאילנד אני רוצה להנות ממה שיש למדינה להציע, לא לרחוץ בבריכה שכמותה אפשר למצוא בכל מקום אחר. גם כשיצא לי ללון במקום עם בריכה לא טרחתי להכנס אליה. זה לא עניין של כסף (בהכרח) - זו שאלה של תפיסת עולם.
גם האמירה "אפשר לטייל בסכום כזה וכזה רק אם רוצים להסתכל על אחרים נהנים" היא אמירה מרגיזה ולא נכונה. לא כולנו מחפשים "אטרקציות" מאורגנות, ולא כולנו נהנים מאטרקציות מאורגנות. ושוב - זו לא נגזרת של השאלה הכלכלית. לא הייתה לי שום בעיה להוציא מאות דולרים על קורס צלילה. לטיולי הג'יפים או למופעי הפילים לא הייתי הולכת גם אם היו מזמינים אותי בחינם.
מקריאה בפורום נראה כאילו יש דרך אחת נכונה לטייל, וכל שאר הדרכים מהוות התפשרות. לא כך הדבר. -
סיפור לירוןמסכים עם גלית בכל מילה
-
סיפור לירוןאכן כל אחד ודעותיו.
אני נוסע לחול גם לחופשה. שזה אומר : לנוח. לא לטייל, לא לראות עוד מקום/מוזיאון... אלא לשבת ולנוח. לקבל יוקרה שבארץ לא אקבל גם בסוויטה נשיאותית. לאכול במקומות טובים , פינוקים וכו'.
אכן יש גם נסיעות חוויתיות ששם המלון לא משנה כי רק ישנים בו.
אבל שוב, אנחנו כנראה בסטטוס משפחתי שונה ואופי שונה. גם שהייתי עם הילדים באורלנדו, לקחתנו וילה ולא חדר במלון. אפילו שיצאנו בבוקר וחזרנו בערב . למה ? כי זה חלק מהכיף שלנו. לאחד מתאים, לשני לא.