שבועיים בתחילת אוקטובר בצפון מזרח ארה"ב
-
שלום,
אנחנו (זוג פלוס שתי בנותינו 13 ו 17) מתוכננים להיות בשבועיים הראשונים של אוקטובר בצפון מזרח ארה"ב.
המטרה היא : טיולי נוף ברכב, מסלולי הליכה קצרים, עיירות יפות ובגדול טיול רגוע שמאפשר גם מנוחה.
אשמח לפידבק אם החלוקה לימים שתיכננתי הגיונית בהתאם למטרות הטיול.
האם כדאי לותר על הנסיעה ל Niagara Falls ואגמי האצבעות ולהאריך את השהות בניו אינגלנד?
והאם המסלול הגיוני ביחס למצב השלכת או שעדיף לעשות אותו הפוך?
- יום 1 - נחיתה ב JFK בצהריים ונסיעה ברכב ללינה באיזור New Haven
- יום 2 - נסיעה לבוסטון
- יום 3 - בוסטון
- יום 4 - נסיעה לכיוון National Park Acadia
- יום 5 - National Park Acadia (טיול כוכב)
- יום 6 - National Park Acadia (טיול כוכב)
- יום 7 - נסיעה לכיוון New Hampshire
- יום 8 - New Hampshire וההרים הלבנים (טיול כוכב)
- יום 9 - New Hampshire וההרים הלבנים (טיול כוכב)
- יום 10 - New Hampshire וההרים הלבנים (טיול כוכב)
- יום 11 - New Hampshire וההרים הלבנים (טיול כוכב)
- יום 12 - נסיעה לכיוון אגמי האצבעות
- יום 13 - אגמי האצבעות
- יום 14 - נסיעה ל Niagra Falls
- יום 15 - Niagra Falls
- יום 16 - אית'קה
- יום 17 - נסיעה חזרה ל NYC
-
שלום
ברוכה השבה מהשבוע האחרון של סוף אוקטובר 2021
מהו התאריך של יום 1?
האם יש כבר בידכם הזמנות לינה ואם כן היכן הוזמנו?
מוני
-
היי מוני,
נכון!
לא שוכחת איך הצלת אותי באוקטובר 2021
גם עכשיו זה טיול שהוזמן בדקה ה - 90, ולכן עדיין לא הזמנו לינה כלל. מנסה להיסגר על היכן נהיה ואז אזמין לינה.
-
שתי שאלות בסיסיות: האם יש גם פרק בעיר ניו יורק? אחרי החלק של האוטו? והטיסה ביום ראשון היא מישראל? כתבת שבועיים בצפון מזרח. פרטת 17 יום )חוץ מניו יורק). האם המילה שבועיים זו סתם אמירה, או שיש טעות יסודית יותר איפשהו?
לא מבין כלום בשלכת ולא אתייחס לסוגיה הזו. אני גם לא מבין בנושא של אכדיה.
כמו תמיד אני חושב ששווה לשקול לשלב טיסות. יש לכם שני ימים שאתם הגדרתם אותם כימי נסיעות – יום 2 ויום 17. את שניהם אפשר לשקול להפוך לטיסה.
כלומר ביום 1 לקחת טיסת המשך (באותו כרטיס או בכרטיס נפרד) לבוסטון (או אולי אפילו לפורטלנד מיין). אני לא יודע תאריל מדוייק ושעה, אבל לבוסטון יש שפע טיסות, ולג'טבלו למשל יש טיסות שנראות לי רלוונטיות במחיר של מתחת -100 דולר לאדם כולל מזוודה. לפורטלנד טיפה יותר מורכב כי יש פחות טיסות. בכזה מקרה חסכתם יום שלם שהגדרתם כיום נסיעה. את איתקה אפשר בכיף לעשות יחד עם יום 13, ואז ביום 17 לטוס לבאפולו לניו יורק. גם ככה בניו יורק אתם בלי רכב (בהנחה שזו אכן התוכנית) אז זה לא עוגן בעייתי או יקר. על הדרך תחסכו את הקושי שבנהיגה במנהטן והחזרת רכב, שהם לא סוף העולם, אבל תענוג זה לא.
כמו שאני תמיד כותב – יום בטיול זה דבר יקר. עלות המחייה היומית (לינה, אוטו, אוכל, ביטוח, כביסה, סלולרי וכו') זה הרבה מאות דולרים ליום (באזור הזה להרכב שלכם – 400-500 דולר). ואם גם נוסיף חלק יחסי בעלות הטיסה זה עוד 100-300 דולר. לטוס במקום לנהוג חוסך חצי יום עד יום ומכאן שחוסך כמה מאות דולרים שדי תמקזזים עם עלות הטיסה.
הרים לבנים – על פניו יחסית הרבה ימים לטיול כוכב. כמובן שזה תלוי באופי שלכם ומה אתם רוצים לעשות. אנחנו בזמנו עם ילדים קטנים היינו שם יום וחצי וזה לא היה מספיק. אז בהחלט 3 ימים זה טוב. אבל 4 ימים (5 לילות) זה כבר יחסית הרבה.
קונטיקט הזכרתם כמשהו שעוברים בו בדרך ולא מטיילים בו. לטעמי שווה להשקיע שם יותר מעצירה קצרה בדרך לבוסטון. אז אם תבחרו לא לטוס לבוסטון, אולי להוסיף לשם יום (לא יודע על חשבון מה)?
אגמי האצבעות – אם תשלבו טיסה מהניאגרה לניו יורק, זה מביא אתכם ליומיים באצבעות. הייתי שוקל להוסיף יום (אולי על חשבון הרים לבנים) לשלושה ימים מלאים (4 לילות). כוכב של 3 ימים מלאים מתאים בעיניי יותר להגדרה של "טיול רגוע שמאפשר גם מנוחה"
אפשר גם לשקול להתמקם בסביבות באפולו/מפלי הניאגרה האמריקאית ליומיים-שלושה. יום אחד בניאגרה, אולי יום לשופינג, או לדברים אחרים באזור.
התעלמתם לחלוטין מימי השבוע ומתאריכים. יש לזה השפעה בכל מקום. לא לשכוח את קולומבוס דיי. ולא לשכוח שבמהלך אוקטובר יש אירועים לקראת האלווין. למשל לפני שנתיים בחוף המערבי עלינו על פסטיבל דלעות חביב ביותר. בכל מקום נתקלנו במכירת דלעות, קישוטים ותחפושות. שווה להתעניין אם יש אירוע כזה או אחר.
-
לפני שאתייחס
שוב אשאל- מהו תאריך הנחיתה של יום 1?
מבין דבריו הנכונים של אנשים
אומר שלגבי ההרים הלבנים נכון שיותר מידי הקדשת להם
תהיי זקוקה להם בהמשך הדרך מערבה.
מוני
-
@אנשיםטובים תודה רבה על התשובה המפורטת והטיפים!
אכן מתוכננים שלושה ימים בעיר ניו יורק לאחר החלק הרכוב.
נכון - הטיול הרכוב הוא בן 17 ימים ולא שבועיים
אבדוק לגבי אופציית הטיסות וקיצור מספר ימים בהרים הלבנים.
@מוני - תודה. אעשה שינויים בהתאם להצעה שלכם על מספר הימים בהרים הלבנים ואחזור להתייעץ במידת הצורך
-
עוד כמה הרהורים מחשבות
אני מבין שיש ניסיון כזה או אחר באזור. לא יודע אם רק לך, או לכולם. כמובן שהניסיון שלכם וההיכרות שלך עם המשפחה הרבה יותר חשובים ממה שאני חושב.
אם הבנות לא היו בניו יורק, אז יתכן ששלושה ימים זה יחסית מעט ושווה לחשוב אם זה מה שמתאים לכם. כי אם זה אכן מעט אז שווה לשקול להעביר ימים ממקום אחר.
הניאגרה וגם אכדיה זה רחוק. מדובר על כ-5 שעות מבוסטון לאכדיה, וקרוב ל-5 שעות מאכדיה להרים הלבנים. בהחלט אפשר לנהוג גם 5 שעות ביום, אבל קשה לנהוג אותן ברצף. כלומר אם תיכנסו ב-8 בבוקר (?) לאוטו לנהיגה של 5 שעות שלכאורה מסתיימת ב-13:00, אתם עשויים להיות מותשים למדי. ואם נצרף גם ארוחת צוהריים זה כבר 14:00 ויותר. השמש באכדיה שוקעת בסביבות 18:00, וזה הזמן להתכנס (לא מכיר את האזור, אבל זה לא נראה לי מקום לנסיעות רציניות בחושך) מה גם שנופים כבר אין בחושך. כלומר יום הנסיעה לאכדיה (4) הוא לא ממש יום טיול והוא בעיקר נסיעה. אפשר אולי לעצור בדרך לעצירה ארוכה, כך שמראש מכוונים להגיע לאכדיה לקראת חשיכה. אבל יתכן שזו עצירה היא באטרקציה ליגה ג'. הנסיעה להרים הלבנים טיפה יותר קצרה, אבל לא בהרבה. כלומר שוב זה יום די מבוזבז.
אז בשביל יומיים באכדיה, השקעתם בפועל כמעט יומיים מלאים בנסיעה. זו תקורה מדהימה.
כאמור לא מכיר את אכדיה ולא יודע מה יש שם, וגם כאמור אני לא מודע לתאריכי השלכת. אבל על פניו – או לעבות את האזור של אכדיה, או לוותר עליו כי הוא לא יעיל.
הניאגרה זה יותר קיצוני. הנסיעה מההרים הלבנים לניאגרה זה מעל 10 שעות. ומהניאגרה לניו יורק קרוב ל-10 שעות. אז הוספתם את האצבעות (יש לי ניסיון מוגבל איתם). אבל שוב, מההרים הלבנים לאצבעות (יום 12) זה קרוב ל-10 שעות. יום נהיגה כל כך מתיש, שלא רק שלא עושים שום דבר באותו יום אלא שאולי אפילו משפיע טיפה על היום הבא (מרגישים צורך לנוח). ופה אין ממש אופציה של טיסה.
אני תוהה אם יהיה חכם לוותר על הניאגרה. גם בגלל הנסיעה הארוכה, וגם בגלל שכבר קריר. הייתי בניאגרה באוגוסט והיה בהחלט כיף. אבל בעיניי חלק גדול מהחוויה זה הרסס מהמפלים. בין עם זה בסירה או במערת הרוחות, ובין עם זה סתם על הטיילת. בקיץ כיף להירטב. זה מרענן. כשקריר, זה כבר לא כיף. זה לא סיוט כמו בחורף, אבל זה כבר לא כיף. כמובן שזה עניין של מזל ויכול להיות חם יותר או קר יותר. אז בעיניי זה מוריד נקודות מהניאגרה. וכשמשלבים עם הנסיעה הארוכה והמתישה ובזבוז הזמן הגדול, אני תוהה אם הניאגרה עדיין שווה את המאמץ.
אם לא ניאגרה, הייתי שוקל להוסיף יומיים או יותר לאזור של קונטיקט וגם יום לבוסטון (שבהחלט שווה יותר מיום).