רומניה - עזרה מהמומחים
-
קודם כל אספתי קצת חומר אודות רומניה
אפילו קניתי ספר שהיה ארוז בניילון ואם הייתי יכול לפתוח אותו לפני שקניתי ,בוודאי שלא הייתי קונה אז הספר שלא מומלץ לקנייה כלל הוא "ישראלים מטיילים ברומניה" של לאון אברהמי הספר מדבר אך ורק על ערים ארמונות טירות וכלל לא מתייחס ברצינות למסלולי טיול ולנופיה המדהימים (שעוד לא ראיתי) של רומניה.
אז ככה
הבנתי מספר דברים ואולי יש גם בלבולים קלים אז תקנו אותי אם צריך
1) מבוקרשט יציאה למנזר קורטאה דה ארגס - כבישC7 טראנספאגראשן - אגם וידררו וסכר וידררו - אגם בליאה
2)קניון 7 הסולמות - טירת בראן (שניהם ליד העיר בראשוב)
3)הגעה לעיר פיאטרה נימאץ - משם לכיוון סכר ביקאז - אנחנו על כביש 15 עד העיר TOPLITA משם לעיר GHEORGHENI וחזרה בכביש 12C לכיוון פיאטרה נימאץ.
יש לי כמה שאלות , אשמח לתגובות לגבי מה שכתבתי האם הגיוני ? (כל מספר אמור להיות יום שלם) , ובנוסף עוד כמה רעיונות נוספים אם יש לכם מה עוד לעשות או על מה לוותר, תודה!
בתחילה חשבתי שהאגם האדום LACU ROSU זה בעצם אגם ביקאז ,עכשיו שהבנתי השאלה מה זה האגם הגדול במפה ליד ביקאז לאורך כביש 15 ?
בפורומים ראיתי שכתבו כביש טראנספגשר וגם כביש טראנספאגראשן האם זה אותו כביש ואם כן האם בוודאות זה הכביש שבין קורטאה דה ארגס - סכר וידררו - אגם בליאה ?
איזו מערת מלח מומלצת והיכן היא ?
האם צוואר השטן מאוד מסוכן עד כדי מצב שלא לעשותו ?
באחד מהטיפים מישהו רשם אם הבנתי נכון שמצודת וולד צפש - דרקולה נמצאת באזור סכר וידררו אם כן אז מה ההבדל בינה לבין הטירה בבראן ומה לעשות מבין השניים ?
אם תגיבו להכל אני מוריד את הכובע ואומר תודה ענקית אתם אחלה -
רומניה - עזרה מהמומחיםלא עשית מספיק שעורי בית.רק מביקור כאן בפורום בזמן האחרון אפשר היה לבנות מסלול לטיול מקסים.
לגבי הספר,הספר שרכשת באמת לא היה מומלץ כאן בפורום.בהמלצתה של רחל קניתי את הספר ה"ל
http://www.steimatzky.co.il/Steimatzky/Pages/Product.aspx?Pr oductID=13920269
יש רק על רומניה גם של העולם אבל רחל אמרה את הגדול יותר.באמת הוא מפורט וממצא.בכתבות גולשים כאן באתר תוכל לקרוא וגם להדפיס טיולים רבים.חיפוש בפורום יגלה לך אשכולות נעים על רומניה.נכון לשבוע שעבר,התכתבתי עם בעלת צימר רוקסי מקורטאה,בכיש טרנספאגריישאן סגור.
החברי הפורום הבנתי שכדאי בכל אופן לעלות למלה לסיביו וממנה לעשות חלק מהכביש עד מפל מיים ואגם בליאה.אנו החלטנו לטייל בכביש הנ"ל מרשנוב,אילן אמר שזה אפשרי בהחלט,כך נחסוך זמן בהלוך.לפי המלת אילן העדפנו ללון ע' אגם האדום,לדבריו הוא יותר תיירותי ונעים לסיבוב בערב מביקז,אז מצאנו שם לינה על האגם ללילה אחד בדרך לברשוב.רק אתמול העליתי לביקורות אחרונות את המסלול שלנו,אתה מוזמן לעיין.
לפני כמה ימים אילן צירף תמונות אגמים טמפלי מיים מקסימים באזור ברשוב-בראן-אז הכנסנו אותם גם למסלול.
מערת המלח אנו מתכננים בטורדה וגם נלון בה.יש מכרה נוסף בפראייד ובסולניק,באזור פרחובה.
היום צביקה הציעה שתי עיירות ועליה בכביש יפה,כדאי לבדוק גם.
אמה -
רומניה - עזרה מהמומחיםמישהו צריך להרים את הכפפה ולכתוב ספר טיולים לרומניה.משהו בסגנון פספורט סליחה על הפרסומת.נעזרתי בספרים מהארץ לא עוזרים בתיכנון טיול לרומניה. -
רומניה - עזרה מהמומחיםיש מדריכי טיולים באנגלית. -
רומניה - עזרה מהמומחיםמסכים עם כל מילה !!!!!!!!!!
אבל בינתיים אף אחד לא הגיב למה שכתבתי -
רומניה - עזרה מהמומחיםנראה לי אילן לא זמין ויהודה אולי גם.בכל מקרה חג (שבת היתה לפני זה),ואילן אדם דתי כך שתצטרך להמתין לו לצאת החג.
אומנם עדיין לא ביקרנו, אבל צירפתי לך מידע לפחות לתחילת המסלול.
יש כתבות גולשים רבות באתר על רומניה,תדפיס וצא לפי מסלול שלהם.
אין לי בעיה אם תקח מסלול שלנו.הספר שרשמתי לך ממש לא רע,וזה מה יש בעברית.
אפשרות נוספת לקחת אחת המסלולים באתר ממליגה,הם מתמחים ברומניה או בתשלום לבנות מסלול מדוייק ומתאים לכם אישית.נראה לי בממליגה יסיכמו לכך.
עוד אפשרות,לא רוצה שישמע כפרסום,נועם,כתב כאן בפורום וצירף תמונות מטיולים וטראקים שלו.הוא חי ברומניה,מנהל פנסיון ומוכן לעזור להדריך בכל פרט שהוא,אם יתאים לכם ללון בפרדיאל,הוא וודאי ישמח לעזור.לא נראה לי שכותבי הפורומים או צוות האתר ישבו לכתוב ספר בסגנון פספורט.כולם אנשים עובדים שהטיולים זה הובי שלהם.
איזה כפפה להרים??
אמה
*טסים עוד כמה ימים,אם תרצה אוכל להעביר לך לינקים שאספתי. -
רומניה - עזרה מהמומחיםתודה אמה -
רומניה - עזרה מהמומחיםכבר לא מומחה,ולעומת זאת גם לא מעודכן.
מצטרף לקביעה ש"ישראלים מטיילים.."גרוע.זרקתי אותו לערמות הזבל שע'י אגם וידראו לפני כמה שנים טובות.
מצטרף להצעה לחכות לאילן, יהודה וגם לרחל כשתחזור מנורבגיה.
בינתיים נאחל חג שמח לך ולמומחי רומניה.
קבלו קצת אוכל רומני/ישראלי, בהחלט טעים.
http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-6718,00.html
-
רומניה - עזרה מהמומחיםתמונות יפות מצפה להיות שם כבר ! -
רומניה - עזרה מהמומחיםהי אורי,היה כדאי להמתין לך.
האוכל,מחזיר לתקופה שאבא עוד היה מבשל בבית
אני מקוה שנגיע לאגם וידראו.אם הכביש עדיין סגור,אז הבנתי שאפשר יהיה לעשות את החלק העליון.נראה כבר שם.
בינתיים עד שהחבר'ה יחזרו,רחל בטיול נורבגיה,מוסיפה לעיון תמונות שאילן צירף על שני אגמים ומפל מיים לא רחוק מבושטאני.
סימנתי אותם כחובה.
http://www.google.co.il/search?q=CASCADA+URLATOAREA&hl=i w&prmdo=1&biw=1280&bih=677&prmd=ivns&tbm =isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=vC
http://www.google.co.il/search?q=lacul+bolboci&hl=iw& ;biw=1280&bih=677&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&a mp;source=univ&sa=X&ei=z4XmTfeSD4qFhQeooYzFCg&ve d=0CBo
http://www.google.co.il/search?hl=iw&biw=1280&bih=87 8&tbm=isch&sa=1&q=lacul+scropoasa&oq=lacul+s cropoasa&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=5 8891l69846l0l9l9l0l8l8l0l286l286l2-1
לא יודעת איך המלון פנסיון באגם רוזה אבל הזמנו שם לינה(לא עומדת בפני אגמים)
גם בטורדה(מכרה מלח בטורדה)ראינו לינה שלא השאירה אותנו אדישים
נוכל לספר עוד שבועיים+
אמה -
רומניה - עזרה מהמומחיםערב טוב אמה
נדמה לי שגרנו ממש במלון הזה.קצת השתנה שם מסביב ונהיה יותר בנוי ומטופח.ארוחת הבוקר היתה טובה וגם המלון בסדר גמור -לא נראה שתתאכזבי (אני מקוה.)לאקו רושו נחמד אבל די קטן, אבל היערות מסביב-אוי היערות
גם קניון הביקאז נחמד ,קצר, ממוסחר-וראינו כבר יפים יותר.
קבלי את לאקו רושו ואת המלאכותי הגדול והיפהפה הזה שאחרי הביקז שכבר שכחתי את שמו.
יש שם למייטב זיכרוני סכר גדול וכפרים שקועים במיים.
לענין האוכל:אנחנו נסענו לאורך כל הגבול עם אוקראינה שבצפון וחיפשנו את האוכל של פעם מהביית.אצל היהודים היה אותו האוכל משני צידי הקארפאטים.היהודים נעלמו משם מזמן ואיתם גם מרבית המאכלים שאכלנו בבתים.משהו מצאנו בכל אופן בבוקובינה.
-
רומניה - עזרה מהמומחיםהי תומר !
הדבר ההגיוני ביותר שתקנה כובע ותתחיל להוריד אותו לפני המגיבים הקודמים.
חבל שהשקעת את ממונך בספר ולא במפה טובה שהיתה עוזרת לך הרבה יותר.
האגם הגדול הוא יזבורול מורשולוי ( IZVORUL MURESULUI ).
שכחת לציין שמסלולך כולל גם את בולגריה, אחרת איך תגיע למערת צוואר השטן הנמצאת בין מלניק לפמפורובו ושניהם בבולגריה.
הבנת מה דעתי על ההגיון ??
אמה !
כבר נוסעים ??
מענין שאת מודאגת יותר מהמלון באגם האדום מאשר מהפנסיון בראשנוב ולא להפך .
הי אורי ידידי !
טוב לשמוע ממך !
מקווה שחזרת לעצמך !
-
רומניה - עזרה מהמומחיםבוקר טוב,
אורי תודה על התמונות היפות.מיים,ירוק מסביב תמיד עושים לי טוב.
הי אילן,שמחה ששבת לכאן,העליתי את המסלול לפי ימים לפני כמה ימים ולא ראיתי אותך.אמרתי או שעסוק עם נכדות או..בחופשה
מקווה שהכל בסדר.אז אם יהיה לך רגע זמן תציץ בו,רגע לפני הנסיעה.יש עוד 4 ימים.
אני לא מודעגת מהמלון,רק לילה אחד ומראש רצינו לעצור בין בוקובינה לרשנוב ללילה.לא לרוץ.אז הנחשבה היתה ביקז או אגם האדום,אילן המליץ האדום והוא פשוט נראה יותר באמצע הדרך.גם מצימר ברשנוב אני לא מודעגת.אם כבר הייתי בוחרת לגור בברשוב העיר עצמה.נראה לי יהיה לנו מספיק ירוק בכל החופשה ולינה בפויאנה ברשוב עשתה סוג של דחיה כי כולם לנים שם.(החברים של בעלי
)כל פעם שנפגשים בסופ"שים "פויאנה,פויאנה...". רשנוב נראת יותר באמצע הדרך למסלולי טיול שלנו,צימר רגיל,נוח,נקי ופאול(החבר)אומר שמתאים לנו-הוא מכיר אותנו שנים,הוא גם מסתכן,אם יהיה לא טוב,מי ישמור על החתולים שלו כשהוא בחופשה.
התפקיד של לבעלי
עוד פרט למי שמתעניין,כרגע הGPS עדיין לא מעלה את המפות,ביררת עם חברת ההשכרה וניתן לקבל GPS בעלות של 3 יורו ליום וספר מפות חינם.מחיר סביר,אם אין ברירה.אז יהיה בסדר.שאלתי בכמה מקומות וניתן לכבס,לא פירטו עם בתשלום,אך כמה יורו וודאי לא יכבידו על התקציב.העיקר לא לסחוב הרבה ומי יודע,אולי יהיו קניות טובות שם?
אילן,רציתי לשאול,ללינה בצימרים אני בדרך כלל מביאה משהו סימלי קטן מהארץ,מה אתה חושב חמסות וכאלה או תמונות ממקומות קדושים לנצרות?
אמה -
רומניה - עזרה מהמומחיםבקשר לצוואר השטן,חשבתי שיש גם שטן ברומניה,אם יש דראקולה למה לא שטן?כמובן מערת גרון השטן בבולגריה,לא קלה בכלל,אבל מעניינת.טיפסתי את כל המדרגות
נמצאת קרוב למערת יגודינה,בין פמפרובה לדבין,לינה מומלצת במלון "אורפי" בין שני ההרים
אמה -
רומניה - עזרה מהמומחיםהיי אילן קודם כל תודה על התגובה, דבר שני כן קניתי מפה 1:750000 נראה לי שמספיק טובה לטיול.
דבר נוסף "צוואר השטן" - קראתי ולקחתי את הכינוי מהפורומים או מ1001 טיפים שם מישהו כתב את הקטע הבא :
"מסלול הנסיעה סביב האגם אורך כחמש - שבע שעות עם עצירות בנקודות בדרך להתבוננות בנוף או בעירות הקטנות לארוחה. בנסיעה סביב האגם נגלים לעיני המטייל נופים יפהפיים של יערות ירוקים ומים בלי סוף.בחלק הראשון של המסלול המעגלי, לכיוון סכר הביקאז', עוצרים בנקודת תצפית מעל הסכר העצום בגודלו. בחלק האחרון של המסלול נוסעים בכביש מפותל מאד בין סלעים גבוהים, נראה שלרכב לא יהיה מקום להדחס בין הסלעים. נוף פיראי עוצר נשימה זה נקרא "צואר השטן" עקב היותו צר ומסוכן.אנחנו טיילנו באזור בסוכות, עונת הסתיו ברומניה , ירד גשם בהיותנו בחלק של "צואר השטן" דבר שגרם לנו חרדה לא מעטה, אך החויה היתה מדהימה. "
אני לא נוסע כלל לבולגריה
דבר אחרון אילן האם יש דרך לדבר איתך כמה דקות בשעות הערב בצורה טלפונית ?
תודה יום טוב -
רומניה - עזרה מהמומחיםבוקר טוב אילן.
עוד לא חזרתי לעצמי ולא נראה שזה יהיה כ"כ בקרוב.אבל חזרתי לטייל בלמטייל.אם הכל היה תקין הייתי טס עכשיו לכאן:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1137653/prevloaded -1/start-0
המון בלאן נהיה באופנה בפורום המשפחות בעיקר בגלל איזי ג'ט.
היי אמה-בוקר טוב.
שכחתי לאחל לך דרך צלחה ושהשמש תצחק אלייך משמיים בהירים.
ראשנוב זה המקום לטעמי לטיולי כוכב ומשם הכל קרוב (גם פויאנה בראשוב) .גרתי שם מתחת למצודה, ממש בקצה הכביש היורד מפויאנה בראשוב לקאמפינג של ראשנוב,בפנסיון עץ חדש(ראי בתמונה)אפילו דובים היו שם.אחרי שלושה ימים וחסרו לי עוד יומיים.
קבלי גם קצת תמונות עתיקות מהמצודה בראשנוב שמרשימה פי כמה לטעמי מהזו של בראן.חיפשתי בשבילך כתבה מצולמת ועתיקה שלי על מסלול אגמים ברומניה, אבל לא מצאתי.יש עוד אגם אחד חמוד בתוך מכתש, כמעט על הדרך שלך לכוון דרום. האגם נקרא ספנטה אנה.
-
רומניה - עזרה מהמומחים
-
רומניה - עזרה מהמומחים
-
רומניה - עזרה מהמומחיםאורי,מקווה שחזרתך "לטייל" בלמטייל תתחיל את הדבר האמיתי
הרבה בריאות ותוכניות כבר יהיו לך,עם איזי ג'ט ובלעדיו.
תודה על התמונות,אני כבר רואה שמשפט החתימה שלך יהיה נכון לטיול שלנו
הולכת לבדק היכן האגם שצירפת.
אמה -
רומניה - עזרה מהמומחיםשלום תומר !
המפה שקנית טובה לתכנון כללי אך לניווט כדי לך לקנות מפה בק"מ 1:300000 לפחות.
לגבי שאילתך האחרונה שלחתי לך מאיל לפרטי.