בחזרה

מתרגשים לחזור - הופמנים 2025

• איזה הפתעה שהפורום עוד פעיל! לא במתכונת שאנחנו זוכרים אמנם..אבל בכל זאת נחמד לראות "שמות" מוכרים😊

כמובטח משנת 2022 אנחנו יוצאים לטיול קראוון השני שלנו לארצות הברית ואנחנו מתרגשים!

לא יודעת מי זוכר אותנו ממסלול הקודם עם 3 זאטוטים שמטיילים לאגם אוהרה ברגל 🙂

https://community.lametayel.co.il/topic/162129/%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%A9%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%91%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%90%D7%A8%D7%94-%D7%91?page=1

הפעם אנחנו יוצאים לחודשיים ביולי אוגוסט שהחודש הראשון אנחנו נתנייד בקראוון ובחודש השני ננוח בדירה באזור אורגון.

בגדול יש לנו חודש לתכנון מטה ואשמח לדעת מה דעתכם מניסיונכם.

ננחת בלוס אנג'לס כי אנחנו רוצים טיסת לילה ישירה עם 3 ילדים (שלא גדלו מאוד מאז הם עדיין צעירים 3,5,8) אבל מאוד מורגלים בטיסות ומסלולים.

מלוס אנג'לס ללאס וגאס, ציון, ברייס, פייג', גרנד קניון, יוסמיטי, אגם טאהו, חופי אורוגון, הר ריינר.

לפני שנצלול לעומק האם חודש מספיק לתוואי המסלול הזה לדעתכם?🙄

• @hofmanim-0

הופמנים ברוכים השבים

לצערי/נו קשה לומר שפורום זה עם עבר מפואר ,נחשב עדיין פעיל😢

אבל טוב לראות שיש מי שמוכנים עדיין לשוב לכאן, לפורום שליווה ותמך חומרית

בכמות אדירה של יוצאים ליבשת הגדולה.

לדעתי עצם העובדה שאתם מקצים חודש שני שלם רגוע באורגון לבטח שאפשר יהיה להשלים מהמיקום שיבחר

חלקים באורגון ,אז ההספק של החודש הראשון יהיה תלוי בכמות פרקיי השעשועים, ואתגריים יותר ,שתרצו להקדיש

להם.

אני הייתי מושך מלוס אנג'לס קודם לגרנד קניון https://maps.app.goo.gl/NXDonAucznPBTZ356 כל זאת בכדי שלאחר

פארקי השעשועים בלוס אנג'לס תתקפו 4 פארקים לאומיים ווגאס תהווה אתנחתת רוגע ובילוי לפני שאר היעדים

כמו כן מווגאס ליוסמיטי יהיה קצר יותר מאשר מהגרנד

מוני

• @hofmanim-0 לגבי קליפורניה, אין לי הרבה מה להציע מעבר לאחרים. בדרום קליפורניה אל ביקרתי כבר הרבה מאד שנים. אני יכול להציע לכם לקרוא בסיכום הטיול שלי מ- 2012 בצפון מערב ארה"ב, כאשר הנקודה הדרומית ביותר בו היתה Redding שבצפון קליפורניה והצפונית ביותר היתה בצפון מדינת וושינגטון (לא גבול קנדה, אבל עדיין צפון המדינה).

סיכום הטיול

לגבי החלק הדרומי בטיול שאיננו בקליפורניה, טיילתי באריזונה ובדרום יוטה לאחרונה ב- 2011. רציתי לצרף את סיכום הטיול בפורום, אבל נראה לי שהוא אבד. אינני מוצא את הקישור אליו. אני חושב שלאחר השינויים שנעשו בפורומים לאחר הקורונה, הם אבדו (גם סיכום טיול מ- 2009). אני יכול לצרף לכם רק קישור לתמונות מהביקור הזה, שבחלקו חפף לפארקים בהם אתם מתכננים לבקר:

תמונות מהטיול

הפעילות בפורום ירדה מאד בשנה, שנתיים האחרונות. חלק מזה באופן טבעי בגלל המלחמה. חלק בגלל מעבר לאתרים אחרים (למשל, לקבוצות בפייסבוק). אני עדיין חושב שבפורום כאן היה ניתן לקבל תגובות יותר מעמיקות ומסייעות מאשר מה שאני רואה בפייסבוק.

• @dhz

אגב בעניין החודש בדירה אי שם באורגון

בהנחה שתרצו להיות במרחק סביר מחופי אורגון

כדאי אולי לנסות להשלים במסגרת החודש הראשון קטע מרכזי יותר באורגון

כמו קרייטר לייק ,בנד, ומשם צפונה לאזור המפלים של נהר הקולומביה , ולהשאיר את

הקטעים של חופי אורגון לחודש הרגוע.

האם בחודש באורגון תהיו עם רכב או תישארו עם קרוואן?

מוני

• @hofmanim-0

אין לי כרגע מה לתרום (לא עשיתי טיול דומה), בהמשך אולי יהיו לי רעיונות/טיפים בנקודות ספציפיות.

בינתיים הצטרפתי כדי להגיד: איזה כיף שחזרתם !

אני כידוע מתה על המשפחה המקסימה שלכם 💙 ומכורה לדיונים ולתאורי הטיולים שמקדימים ומסכמים את הטיולים שאתם עושים.

ובכלל, נעים שיש פה קצת תנועה. כפי שמוני ציין זה נדיר אבל אני מסכימה עם dhz : אין על האנשים שכותבים פה.

• @hofmanim-0 לדעתי מספיק - אבל הנה המשתנים שאני לוקח בחשבון. אין לי מושג כמה ימים מהחודש מתוכננים ללוס אנג'לס ווגאס. וגאס זה או שאוהבים או שלא. מי שלא אוהב כמוני- אחרי לילה כבר מיציתי. לוס אנג'לס זו גם התארגנות וג'ט לג. אז שוב- כמה ימים מהחודש הולכים על שתי הערים. אני גם מניח שעם גילאי הילדים אתם לא בונים על מסלולים ארוכים מדי וזה יותר לכיוון תצפיות והליכות קצרות, ואולי גם פה אני טועה. ( אצלי בגילאים צעירים הלכו כמה קילומטרים יפה אבל אולי 5 פחות בגיל 3). החופים של אורגון נפלאים, אבל אפשר בקלות לשחק שם עם הקצב ומספר הימים שעוברים את קו החוף, וגם אותו אפשר להתחיל בהרבה נקודות ולסיים בהרבה. כבר המליצו לכם לעבור בקרייטר לייק- מצטרף להמלצה וגם לאזור בנד ( מערת הלבה וכו')- כשתרדו לפרטי הימים , תראו אם אלו יכולים להשתלב

• @hofmanim-0

הי.

קצת נעלמתם, אני מקווה שזה לא כתוצאה מההשתלטות העויינת בצורתה החדשה, דרך הודעות ישנות, כרגע מפורום הבריאות שהתפרק לחלוטין.

מכל מקום לעניינכם -

מצטרף לגישתו של מוני ומציע -

מל.א לנוע מזרחה, מדרום ללאס וגאס דרך כביש 40 ולהתחבר לכביש 66 בחלקו ההיסטורי ולהגיע לפארקים - ציון, ברייס, אזור פייג' והגרנד קניון.

לחזור לוגאס ומשם דרך עמק המוות (למרות חום יולי אוגוסט אפשרי בהחלט אבל דורש הכנת הרכב והמים) לסוקויה וליוסמיטי

ומשם לסאן פרנסיסקו (שלא הזכרתם) ואז צפונה לטאהו אם אתם מתעקשים.

עד כאן חודש צריך להספיק גם אם מקדישים זמן (לא יותר מדי) לפארק שעשועים.

אני רק שאלה - למה קרוואן? אם זה לצורך הכיף, ניחא. אבל גם רכב נוח עם מוטלים יעשו את העבודה. נכון שיולי אוגוסט עמוסים אבל בהחלט אפשרי.

חשבתם על הלוגיסטיקה של שכירת קרוואן והחזרתו בנקודה מרוחקת? לא ברור לי אם אתם מכוונים להגיע איתו עד אורגון. עם רכב זה יותר קל, לדעתי.

אלה שיקולים שמשפיעים על המסלול.

אולי לחזור לל.א ולטוס משם לאורגון?

• תגובה זו נמחקה!

• @רוני-סופר

לא נעלמנו חלילה 🙂

מוני אני רואה פה כמה "פרצופים" ותיקים זה כל מה שהיינו צריכים 🙂 עקרונית אתם צודקים שהיה עדיף קודם גרנד קניון אבל חשבנו שיהיה נחמד להיות בוגאס ב4/7 של יום העצמאות.

זה המסלול במפורט יותר:

יום 1 - נחיתה ב06:00 בבוקר + מלון לוס אנגלס.

יום 2 - נסיעה לוגאס + סכר הובר.

יום 3- וגאס מלונות ואטרקציות (עוד לא החלטתי מה..)

יום 4 - יום העצמאות בוגאס + זיקוקים.

יום 5- איסוף הקראוון + הצטיידות+ נסיעה לזאיון.

יום 6+7 זאיון בערב נסיעה לברייס ולינה.

יום 8- ברייס מסלולון+ תצפיות + נסיעה לפייג'.

יום 9- אגם פאול עד שימאס+ נסיעה לגרנד קניון

יום 10- גרנד קניון.

יום 11+12 מגרנד קניון ליוסמיטי דרך סליגמן,קינגמן לינה בבייקרספילד

יום 13- הגעה ליוסמיטי + מה שנספיק באותו יום.

יום 14-17 יוסמיטי (להכניס את סקויה לפני?)

יום 18- יוסמיטי + נסיעה לטאהו

יום-19 טאהו

יום 20- מחפשת פארק או אטרקציה עירונית בסקרמנטו בדרך לרדווד

יום 21+22- פארק רדווד

22-26- חופי אורגון

27-31 - פארק ריינר (כולל להגיע לשם ולחזור לפורטלנד)

לגבי וגאס, מאמינה שלא נאהב ..אבל החצי לא רוצה להיות שם עם קראוון אז כבר הזמנו מלון וניקח את הקראוון מוגאס.

לגבי קראוון זאת אהבה גדולה גדולה שלנו אם לא הייתי צריכה לעבוד בחודש הנוסף היינו ממשיכים בו, נשמע לי סיוט לעבור מוטלים עם ילדים כל לילה אבל אולי זה רק אנחנו.

מאמינה שנעשה גם מסלולים ..בזאיון, ברייס, יוסמיטי והר ריינר בטוח. לא מעל 7 ק"מ.

הורדנו את סן פרנסיסקו כי מעדיפים לא להיות עם הקראוון (ועם הילדים) בעיר.

באורגון נהיה עם רכב ולא עם קראוון...האמת הורדתי את קרייטר כי הוא לא נראה לי שווה את המעבר שוב מקו החוף לצד השני..אבל אולי טועה?

• נשמע לי קצב רצחני אבל יש כאן מומחים גדולים ממני והרבה יותר יסודיים בתשובה. אף פעם לא שכרתי קראוון אבל גם במיניוון זה קצב מסחרר. כמובן זו דעתי ואולי היא מסוחררת מהקצב של רכבת השינקנסן בה אני טס עכשיו

• @dregev03

באמת?? ואני חשבתי מרווח מאוד 😧

מה היית משנה? חוץ מההתחלה שקבועה כי הזמנו ב5.7 את הקראוון השאר די פתוח ולא הוזמן.

אולי באמת אני אסתכל על החודש בפורטלנד כמו שמוני הציע כי בכל זאת נהיה עם רכב ונוכל לטייל..אז יכולה את החופים להעביר לשם..

לוס אנגלס לא הכנסתי כי הילדים קטנים לדעתי לכל פארקי השעשועים הענקים שם ובסן פרנסיסקו אני יכולה למצוא אטרקציות בעיר כמובן אבל זה ירגיש לי "בכח" אנחנו ממש אוהבים להיות בטבע.

יש משהו מאוד מטעה לדעתי בקראוון..לרוב הוא היה רק יתרון אצלנו מבחינת מרחקים וזמני התארגנות..אין פריקה של ציוד כל לילה במלון..אנחנו ישנים תמיד בלב הפארק ואז הטיול מתחיל "על הבוקר" ומי שעקב אחרינו יודע שהבקרים שלנו מתחילים בחמש (לא מבחירה לרוב 🙄 ).

בצהריים הילדים מתעלפים ואנחנו מצליחים לנסוע שעתיים וגם שלוש כשהם ישנים ולהתקדם ליעדים הבאים..מבשלים ליד כל אגם או תצפית שמוציאים אז גם אין חיפוש מסעדות..בקיצור זה ניצול של 100% מהזמן 😊

החיסרון היחידי שלו מבחינתנו היא מגבלת הגודל שלו שמפריעה בדרכים מסוימות.

• יתכן שהדעה שלי מוטה כי אני לא מכיר טיול בקראוון ולא זוכר שעם ילדים קטנים לא הולכים הרבה אבל אני בכל זאת שואל את עצמי מה יש בחופי אורגון שמזכה אותם במספר הימים של יוסימיטי למשל. אולי זו העובדה שיוסימיטי וקינגס קניון פחות נוחים בקראוון בעוד שלהחנות קראוון מול החוף ולבשל ולשתות קפה מול הים זה תענוג גדול שמושג במאמץ קל. גם בזאיון קשה עם קראוון ונדמה לי שהיום ההתנהלות שם היא עם שטאלים. בקיצור אתם מנוסים עם קראוונים ואוהבים את זה. יש לכם גם ניסיון בקצב וקילומטראז אז רק שימו לב שאתם לא נכנסים עם קראוון בשיא העונה למקומות שהם פחות ידידותיים לקראוון או שאם הם חשובים לכם אז כדאי להקצות להם עוד זמן. לא יודע אם עזרתי אבל המסלול שלכם כמו שהוא לא אינטואיטיבי לי

• @hofmanim-0

אני חושבת בקול:

האם ״שווה״ העיקוף דרך Lake Tahoe עבור יום 1 נטו ליד האגם?

גילוי נאות: אני מאוהבת ב Lake Tahoe. אני חושבת שהוא נפלא ומציע המון. אבל אני מנחשת שביום 1, ומקצת היכרות איתכם דרך טיולים אחרים, אתם בעיקר תבלו היכנשהו על שפת האגם. ואת זה יש לכם ביוסמיטי קודם-לכן.

לא אומרת חד-משמעית להוריד, רק שתחשבו על זה כאופציה. במקרה שיהיה לכם עמוס בנסיעות במקטע הזה 🙂

• @dregev03

מכוון שהתחלתי באיחור בתכנון טיול עוד לא ירדתי לפרטים.

4 ימים בחופי אורגון כוללים:

יום אחד שהוא ההגעה מרדווד לפלורנס לדיונות (3 שעות..)

יומיים מלאים בחופים

יום מעבר מאסטוריה להר ריינר (שוב 3 שעות).

אז יש לנו 3 מלאים בחופים לוקחת בחשבון אולי עייפות, יום גשם לא להיות בלחץ.

הייתי שמחה להכניס איכשהו את פארק סקויה/קינג קניון עוד לא הבנתי מה ההבדל בינהם 🙂 אבל באמת הוא הכי מוגבל מבחינת קראוון עוד בוחנת את זה.

• @io

איזה כיף שאת זוכרת אותנו! זה הדדי אני זוכרת שדאגת לפיצי שקדח מחום שבועיים בערך😧

אגם טאהו נראה פשוט חלום וחשבתי שיהיה נחמד אחרי יוסמיטי שם כן יהיו מסלולים להרגע פשוט.

נראלי שיש לי טעות בספירת הימים שרשמתי לכם.

יש 3 ימים מלאים יוסמיטי

ביום הרביעי יוצאים דרך טיוגה לטאהו ואז יש לנו שם 2 ימים מלאים אם יש לך המלצות ממש אשמח אני ויתרתי על סן פרנסיסקו בשבילו.

• לדעתי רק גרנד קניון מתאים לקרוואן וילדים צעירים שעדיין לא הולכים. אולי גם ברייס אפשר לרדת לטיול של כמה קילומטרים. לא זאיון ולא יוסימיטי ב3 ימים ובטח לא קינגס קניון ביום וגם לא טאהו. ייתכן שגם הפארקים באיזור הגרנד גנקשיין שהם נפלאים יתנו מספיק ״מקום לנשום״ עם קראוון ומסלולים קצרים. כדאי לבדוק. מאיזור הגרנד ג׳נקשיין בגבול יוטה הייתי חותך מערבה לכביש 1 שמאוד מתאים לקרוואן בתקווה שתקנו אותו (לא בדקתי), אבל גם אם לא אז תעקפו לכרמל מונטרי ותתחילו לעלות צפונה. אתם כנראה יכולים להציץ על סאן פרנסיסקו בתצפיות וסיורים מעל ומעבר לגשר. אל תיכנסו לעיר כמובן. איזור מנדוסינו יפיפה. פשוט סעו על החוף, זה המקום היחידי שאני תמיד מקנא בו באנשי הקרוואנים גם האישים האלו לשני אנשים.

• @dregev03

אני לא נגד קרוואן. כמי שעשה קרוס קנטרי במשך חודשיים בארה"ב ועוד חודש בנורבגיה אני בהחלט מעריך את ההנאה מלטייל בקרוואן.

החיסרון היחיד שלו זו האיטיות היחסית שלו מול קוצר הזמן שלכם. אבל אם זורמים ולא מטיילים רק בשביל להספיק - זו חוויה.

דרור, נהנה מיפן? אולי תפגוש את גולני שיצא לנפוש ביפן אחרי הטרק בנפאל. הוא שולח תמונות בפייסבוק.

נתתי כאן כתובת של ראמניה בשינג'וקו. לך תהנה שם.

• הי רוני. רק הגעתי אתמול ואני מתחיל עכשיו בכנס אבל בהחלט עולם אחר. אני בקשר עם גולני. הוא קצת כמוך בטיול נכדים וכנראה כבר חוזר. אזכור את הרמניה בשינג׳וקו. החור שם למטה כמו שכתבת לצועד

• @io
    איזה כיף שאת זוכרת אותנו! זה הדדי אני זוכרת שדאגת לפיצי שקדח מחום שבועיים בערך😧

אגם טאהו נראה פשוט חלום וחשבתי שיהיה נחמד אחרי יוסמיטי שם כן יהיו מסלולים להרגע פשוט.
    נראלי שיש לי טעות בספירת הימים שרשמתי לכם.
    יש 3 ימים מלאים יוסמיטי
    ביום הרביעי יוצאים דרך טיוגה לטאהו ואז יש לנו שם 2 ימים מלאים אם יש לך המלצות ממש אשמח אני ויתרתי על סן פרנסיסקו בשבילו.

כמו שכתבתי - אני מאוהבת בלייק טאהו ! ולא התכוונתי להניע אותכם מלבקר בו רק לציין את האפשרות (בעיקר בגלל הנסיעות הארוכות) במידה ותרגישו שצפוף לכם.

יומיים שלמים שם אכן הגיוניים יותר, כיעד למנוחה במיוחד.

המסלולים שעשיתי שם (מי שמכיר אותי יודע שאני לא ממש יודעת לנוח...) פחות מתאימים להרכב שלכם, למרות שאתם משפחה של נינג׳ות.

מאחר שאתם רוצים לנוח (הילדים שלכם יהנו מאוד מהאגם, וגם אתם) - אז הכי הגיוני למצוא איזה חוף/מפרץ יחסית שקט (בתקופה שאתם מגיעים יהיה עמוס בכל מקרה) ו״להתנחל״ בו, עם טיולים קצרים לפי החשק.

כמה המלצות בכל אופן:

1. Emerald Bay - בצד הדרום מערבי של האגם הוא מפרץ גדול ויפיפה עם אי בתוכו. בהתאם - הוא פופולרי ועמוס מאוד... כדאי לכל הפחות לעצור לתצפית על המפרץ מלמעלה (נגיש מהכביש ההיקפי). אם אתם בכל זאת רוצים לבלות קצת זמן שם לצד האגם - אני לנתי באתר קמפינג מאוד בסיסי (אין גישה לקראוונים) בצד המערבי של המפרץ (Emerald Bay Boat Camp) ומצאתי שאם אני מתרחקת לאורך החוף המערבי של המפרץ צפונה מאתר הקמפינג (לכיוון Rubicon Point), אז אפשר למצוא חופים קטנים שקטים הרבה יותר ממרכז המפרץ (יש לציין כי הייתי הרחק בספטמבר ממש בקצה העונה). גם אם לא תגיעו עד למגדלור (תבדקי אבל אני חושבת שזה ארוך מידי), בדרך יש נוף יפה והשביל קליל. תמיד תוכלו לעצור לטבול במים או פשוט להסתובב ולחזור לאחור.
    2. South Lake Tahoe עיירה שוקקת ונעימה עם הרבה מסעדות, חנויות ופעילויות לילדים (זוכרת מיני גולף ואיזה אסקייפ-רום/פאזל-משהו וגם החלקה על הקרח. יש בטוח עוד). אני לנתי והסתובבתי בצד המזרחי הקרוב ל- Stateline. מצאתי את האיזור של תחנת הרכבל Heavenly Gondola לנעים מאוד (אפשר כמובן גם לעלות עם הגונדולה להר. יש שם מגלשה אלפינית, מסלולי הליכה וכמובן נוף - לא עליתי). שכרתי אופניים (מקובל ונפוץ מאוד) ורכבתי לי בכל האיזור (הייתי ברגל, התחלתי שם מסלול הליכה ארוך).
    3. אם אתם מחפשים שביל קל יחסית - תוכלו לסוע ל- Echo Lakes. יש שם סירות שמקפיצות לצד המרוחק של האגם (שני אגמים צמודים ליתר דיוק) - ואפשר לחזור משם ברגל לרכב בשביל מקסים.
    4. לא ככ מתאים להרכב שלכם, אבל חייבת לציין את ה- obvious: השביל הזה הוא בעצם התחלה למסלול המהמם ל- Lake Aloha... אבל זה כשהילדים יגדלו עוד קצת.
    5. אם אתם עוזבים את טאהו מצפון (כביש 80) אז אפשר לבקר גם בעיירה המיוחדת Truckee. למען האמת אני לא מצאתי בה המון עניין אבל היא שווה ביקור של כמה שעות. שילוב של עיירה ספר של המערב עם אווירה קצת ארטיסטית (גלריות וכו׳). כמובן הרבה מסעדות.

בעיני: תמצאו לכם אתר קראוונים בסמוך לאגם. אל תתכננו יותר מידי - יתכן שלא יתחשק לכם לזוז הרבה 😉 גם אם האתר שלכם יהיה עמוס - תנסו להרחיק ממנו ברגל, לאורך האדם. סביר שתמצאו פינות יותר שקטות ונפלאות. ותהיו מוכנים להמון צ׳יפמונקס ואולי אפילו איזה דוב 🐻

• @io

ולגבי יוסמיטי:

טוב , באמת שאין סוף...

אבל הנקודה שמבחינתי היא הכי obvious וגם הכי מייצגת את יוסמיטי במיטבו ואסור לפספס אותה היא Glacier Point.

כן, תיירותי ועמוס להחריד - אבל במקרה הזה שווה להתגבר על הרתיעה. בדכ אין דבר כזה אצלי must - אבל Glacier Point היא חריגה והיא ממש כזו: חובה לראות. כדי לחמוק מההמונים - כרגיל, זזים קצת הצידה (80% מהמבקרים מגיעים באוטובוס, הולכים לנק׳ התצפית העיקרית, מצלמים, צופים ומתרשמים - וחוזרים לאוטובוס). אם תזוז קצת ימינה ו/או שמאלה - לא תהיו לבד אבל תהנו מקצת יותר שקט בכל זאת.

טיול רגלי מהמם משם: Taft Point. עשיתי את המסלול לפני מליון שנים אז אל תסמכי על דעתי אבל - אני זוכרת שהוא היה די קל. מה שכן, אני זוכרת שהיו לקראת הסוף נקיקים כאלו בסלע שאולי קצת מסוכנים עם ילדים... (למיטב זכרוני אין בעיה לעקוף אותם, רק שצריך להחזיק את הילדים שלא תחמוד נפשם לחקור איזה נקיק ... ;~).

אותי ביקר בלילה באוהל ביוסמיטי Racoon וכמעט גרם לי להתקף לב (מן הסתם הייתי בטוחה שמדובר בדוב חח). ובכלל יש לי ככ הרבה חוויות עצומות מכ- שבועיים במצטבר שם עד כה (בעיקר עמוק בשטח). מאוהבת בפארק הזה!

תהנו המון 😍

בחזרה