בחזרה

אינדל / אנדל פרק 5 המלא לחצו כאן!

• אינדל / אנדל פרק 5 המלא לחצו כאן!

אינדל פרק 5 לצפייה ישירה, אינדל פרק 5 להורדה, אינדל פרק 5 שידור חי, אינדל פרק 5 שידור ישיר, אינדל עונה 1 פרק 5 לצפייה ישירה או להורדה, אינדל עונה 1 פרק 5 שידור חי ישיר, אנדל פרק 5 לצפייה ישירה או להורדה, אנדל עונה 1 פרק 5 לצפייה ישירה או להורדה – הפרק המלא באיכות FULL HD 1080p ובחינם, הדלפה בלעדית. תקציר הסדרה: בארוחת ערב, הוא מתחיל לספר לי על חומר אפל. הוא פיזיקאי, טוב מאוד בזה, ואנחנו נמצאים במה שהוא כנראה דייט ראשון (אחד שאסור לי להיות בו, אם אני עומד על ההחלטה הנוכחית שלי להיות רווק). הבטחתי לעצמי שלא אתעמק בנושא שיש לי מעט ידע או עניין בו, אבל זה בהכרח מרים את ראשו. הוא שואל אותי אם אני יודע מהו חומר אפל. לא ממש, אם אני אהיה כנה. פיזיקה היה המקצוע הגרוע ביותר שלי בבית הספר, ואני לא יכול לומר שאי פעם חשתי בו תשוקה רבה מאז. אני ממציא תשובה - משהו שמרוכז יחד על חלקיקים ואטומים והקוסמוס. אבל הוא מיישר אותי. למרות שאנו יודעים את משקלו של פרוטון, את כוח הכבידה, כל מה שגילינו על החומר, בכל ההיסטוריה האנושית, הוא רק מה שאנו יכולים לראות תחת ספקטרום האור הידוע שלנו - "לַחֲכוֹת. למה אתה מתכוון, עוברים דרכנו כל שנייה?", אני שואל אותו, גבות מקומטות. תמיד חשבתי על החומר האפל הזה עם מרחק, בתור מושג זר וחיזרי שלא הייתי צריך לדאוג לגבי מעבדות מדעים בעבר בתיכון. האם האור הזה נראה לעין האנושית , או בלתי נראה, כמו אור אינפרא אדום. לחומר אפל יש מסה - אבל אנחנו לא יודעים מהי. מעולם לא הצלחנו לחקור את זה, כי זה לא ניתן לצפייה עבורנו, ואינו מקיים אינטראקציה עם האור בצורה שאנו מכירים. ובכל זאת הוא מהעולם כולו סביבנו פשוט לא ידוע, בלתי נראה, ובכל זאת הוא עובר דרכנו בכל שנייה ושנייה.

בחזרה