טיול חודש ביוון - זוג צעיר
-
שלום לכולם
אנחנו זוג צעיר שמתכנן טיול גדול (קטן) קצת שונה - ביוון!
הטיסות הוזמנו לספטמבר - אוקטובר.
נשמח מאוד לקבל המלצות לגבי איים ומקומות.
כמובן גם לאטרקציות, טיולים, מסעדות, חיי לילה וקצת קניות (שילוב של הכל מהכל).
וגם מלונות
תודה לכל העוזרים
-
הטיול מתוכנן בספטמבר? או אוקטובר? תחילת ספטמבר שונה לגמרי מאמצע אוקטובר? מעבר לכך מה הכוונים-נופש? איים? ים? טיולי טבע, צפון יוון,מרכז יוון? האם אתם עם רכב שכור או בונים על תחבורה צבורית?
-
היי, תודה על ההתייחסות. מאזור אמצע ספטמבר עד 20 באוקטובר. ננחת ונחזור מאתונה. התכנון לנחות באתונה > נאקסוס > מיקונוס > סנטוריני > חצי האי פיליון > צפון יוון > חזרה לאתונה. אנחנו מאוד רוצים לחוות טבע, טיולי יום, אזורים כפריים וגם חופים ובטן גב. נרצה גם מעט ערים וקניוות אבל זה מתוכנן לאתונה (ממה שאני מבינה בינתיים). ההמלצות שנשמח לקבל הן עבור טיולים ואזורים מומלצים, אטרקציות ובין היתר גם מסעדות וחיי לילה, וכמובן אם יש המלצות גם ללינה כפרית. ההתניידןת תהיה משולבת במעבורות, קצת מוניות ורכב באזורים שמותאמים..
תודה!
-
חודש ביוון זה זמן נהדר לטיול במדינה עצמה ולא רק באיים.
לטובת האיים מצרף לינק לדוגמא (האתר עצמו עשיר באינפורמציה על יוון בכלל).
כאוהבי טבע ולא רק ים, הייתי מקדיש יותר זמן לטיול במדינה עצמה.
פיליון זו התחלה טובה אבל בהחלט שווה להמשיך משם צפונה ומערבה למעין טיול מעגלי,
וכאן אזרוק מקומות שאפשר לחבר אותם לטיול מעניין ברכב.-
מטאורה, צומרקה, זגוריה, וצפונה יותר - הקו מהאולימפוס לסלוניקי, לאדסה וקסטוריה
כמובן שלא נשכח את חצי האי פלופונז שרק עבור אפשר להקדיש שבועיים עד חודש.
יוון מספקת נופים וטבע למכביר לצד היסטוריה וארכיאולוגיה מדהימים, אנשים נפלאים ואוכל משגע.
אז קשה קצת להציע מסלול ספציפי והייתי אומר שכל מה שתכללו בו יצליח לכם.
העניין הוא לקרוא ולהחליט תוך כדי הקריאה. ובעיקר להחליט מה לא לבקר הפעם.
-
@רוני-סופר @יונית
תודה רבה על הלינק! נסתכל ונעזר בו. רוב המקומות שציינת אלו מקומות שיש לנן בתכנון בסיס לטיול. נקרא ונחליט לאיזה מקומות נרצה להגיע. ואם יש אתרים / מסלולים / חופים או מסעדות ששווה להגיע אליהם במסלול שציינו מעלה נשמח לקבל המלצות
-
היי, נשמח לעוד המלצות
-
ההמלצות שנתן רוני אינן מספיקות? הם יכולות למלא טיול של מעל חודש. אני אגיד לכם מה אני עושה כשמתכננת טיול- בוחרת בגדול את השלד ואז מחליטה כמה ימים בכל איזור. מחפשת וממש חופרת באינטרנט חומר על מסלולים שמענינים אותי, אטרקציות כמו מערות. אגמים. מסלולי הליכה בטבע ועוד. יש המון חומר גם בבלוגים של למטייל. יש את chatGPT שנותן רעיונות. זה חלק מהכיף בעיני.
-
כנל לחפש מקומות לינה- בבוקינג יש שפע של הצעות- האירוח ביוון הוא מעל ומעבר, גם ברמת הלינה וכמוהן בארוחות הבוקר.
-
לפני כמעט 40 שנה (39) באותה העונה בדיוק עשינו טיול דומה לשלד שלכם והתאהבנו ביוון שהייתה מאוד מאוד שונה מהיום. עדיין רוב הדברים שאהבנו קיימים גם היום. סנטורינו הפך אולי קצת המוני מאז אבל תבדקו בתאריכים שלכם בדיוק. טיילנו אז בתחבורה ציבורית שהייתה ברמה נמוכה מזו שיש היום בהודו, אז זה אולי עיכב אותנו קצת אבל באיים ממילא לא צריך רכב. בסנטוריני שכרנו אז טוסטוס (אז לא היה צריך רישיון ואפילו נסענו בלי קסדות וגם התהפכנו אבל למזלנו לא קרה כלום למרות שנהגנו בדיעבד בטיפשות גמורה). היום בטח כדאי לשכור רכב ובטח לקטע היבשתי בפליון וכו.
-
@dregev03 תודה רבה על השיתוף!!
-
@MERAVSHELL היי, תודה על התגובה. מעריכים מאוד את ההמלצות של רוני והן עוזרות מאוד. אבל השלד לטיול כבר נבנה כמו ששיתפנו בהתחלה ומעבר לחיפושים בגוגל והזרימה שתהיה לנו עם הטיול, הפורום פה משמש לנו כעזר נוסף לטיול ולכן שיתפנו גם כאן שנשמח להמלצות על מסעדות / אטרקציות וחופים ספציפים או בעצם כל דבר שלמישהו יצא להתקל בו שהוא יהנה להמליץ עליו
-
היי, להמלצות על מקומות לינה כדאי שתוסיפו תקציב. כמה זמן אתם מתכננים לכל חלק של הטיול ? (כמה זמן לחופים, כמה לטיולי טבע, כמה לעיר אתונה)
-
@spring22 תודה! המסלןל שלנו הוא כזה אתונה (2 לילות) > נאקסוס (5) > כרתים (3) > סנטוריני (4) > חצי האי פליון (4) > סקופלוס (2) > מטאורה (4) > זגוריה (4) > סלוניקי (3) > אתונה (3) מקומות לינה עד כה סגרנו לרוב המקומות (חוץ מזגוריה וסלוניקי). כמובן שהכל עוד ניתן לשינוי. אנחנו גם מתכננים לטייל מהאזורים בהם נישן למקומות נוספים בטיולי יום.
-
רק הערה: מטאורה מהממת, אבל ממש אין מה לעשות שם 4 לילות. להגיע אחרי הצהרים, לנסוע בכביש ההיקפי בתצפיות השונות, לצפות בשקיעה המרהיבה, למחרת לעלות דרך הסלעים לאחד המנזרים ולהמשיך הלאה
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים תודה רבה על התגובה הזו! האם זה תקף גם לזגוריה או שלא? במידה ויודע/ת. מה מומלץ בנןסף או במקום/ להאריך במקום אחר?
-
מטאורה זה אזור מוגבל יחסית וקל לנהיגה. זגוריה יותר רחבה ויותר קשה לנהיגה מכאן שצריך יותר זמן. כמה? תלוי בכם, אבל 3-4 לילות יעשו את העבודה.
אני תוהה אם הסתכלתם במפה בזמן התכנון.
סלוניקי לא נמצאת בלופ. מפיליון (וולוס) אתם עוברים לסקופלוס וחזרה. ואז מערבה למטאורה ואז עוד מערבה לזגוריה (בדרך מדלגים, למה דווקא שווה עצירה של 2-3 לילות, על צומרקה) ואז חותכים צפונית מזרחית לסלוניקי (עניין של 4-5 שעות נהיגה) רק כדי לחזור כל הדרך דרומה לאתונה (עוד 6-7 שעות).
גם לא מסתדר לי וגם הרבה נהיגה סתם
אבל כבר הזמנתם מקומות, אז נראה לי מאוחר לתקן.
-
מסכימה עם קודמי. למטאורה מספיקים יום או ערב וחצי יום. ממליצה על צומרקה- יומיים לפחות. אולי יואנינה והאגם? מסלוניקי לאתונה זו חתיכת נסיעה. לדעתי התיכנון מפליון והלאה שווה בחינה מחדש, כדי לצמצם נסיעות ארוכות ולנצל את הימים טוב יותר.
-
האם חובה להיות בסלוניקי? אפשר להשאיר אותה ואת סביבותיה לטיול נפלא אחר. תורידו יומיים ממטאורה ובמקומם טיילו בצומרקה ואחר כך בזגוריה. בחזרה דרומה טיילו באבריטניה שהיא אזור מקסים לטיולים. יש גם את האי אוויה שהוא מחובר ליבשת וקרוב לאתונה. לדעתי סלוניקי, חלקידיקי, אדסה קסטוריה ועוד שוות טיול בפני עצמו.. אבל זו דעתי.
-
הם מדברים על חודש, שזה המוון זמן.
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים @MERAVSHELL שוב, תודה רבה לכולם, מאוד עוזרים לנו. בהמשך לתגובתו של רוני- הסתכלנו שוב על המפה ובנינו את המסלול מחדש, עם תוספת בין כרתים לזגוריה על מנת שהמעבר יהיה קל יותר. נודה לדעתכם אם אפשר (חשוב לציין שחלק מהלילות הם ללינה בלבד כדי לאפשר יום מלא נוסף אך בבוקר שלמחרת מתחילים ישר יום מעבר) אתונה (2 לילות) > נקסוס (4) > סנטוריני (4) > כרתים (3) > נפפקטוס* (3) > זגוריה (3) > מטאורה (3) > סלוניקי (3) > חצי האי פליון (4) > סקופלוס (2) > אתונה (3) *כרגע הזמנו רק טיסה ולינה עם אפשרות ביטול